Προτάσεις για συνεφημέρευση των μονάδων υγείας της Ημαθίας στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Αποχώρηση Προδρομίδη

Προτάσεις για συνεφημέρευση των μονάδων υγείας της Ημαθίας στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Αποχώρηση Προδρομίδη

Παρουσία της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου (αν και κλήθηκαν όλοι οι βουλευτές Ημαθίας) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συζήτηση για το θέμα του νοσοκομείου Ημαθίας στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Με την εισήγησή του ο πρόεδρος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου τόνισε ότι εδώ και 30 χρόνια υπάρχουν προβλήματα στα νοσοκομεία, που καλύπτονταν από την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων και τα κενά δεν φαίνονταν. Εστίασε τέλος στα ζητήματα του χειρουργικού τομέα, που σύμφωνα και με την άποψη των γιατρών της χειρουργικής καταρρέει, θεωρώντας μείζων θέμα τις ασφαλείς εφημερίες.

Παίρνοντας τον λόγο η κ. Καρασαρλίδου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η πραγματικότητα στην Υγεία είναι σκληρή, παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης. «Η αντοχή των γιατρών ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια. Γίνεται προσπάθεια κάλυψης κενών θέσεων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ προβλέπεται ένταση διορισμών τα επόμενα χρόνια», είπε. Ενώ ενδιαφέρον είχε η αναφορά της βουλευτή για καταλογισμό εναντίον της χώρας μας 150 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε. λόγω παραπάνω εφημεριών γιατρών. «Υπάρχει αντίφαση της πολιτικής Ε.Ε., που από τη μια δεν επιτρέπει προσλήψεις και από την άλλη βάζει πρόστιμα για τις αυξημένες εφημερίες», τόνισε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ζητήσει να μην τα πληρώσει το πρόστιμο και να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία. Κλείνοντας η βουλευτής είπε ότι καμία συζήτηση δεν έχει ξεκινήσει στο υπουργείο για το νοσοκομείο Ημαθίας, ενώ διανύουμε και μια μεταβατική περίοδο, σε αναμονή των διορισμών των νέων διοικήσεων.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης επισήμανε ότι καλό θα ήταν να είναι όλοι οι βουλευτές στη συνεδρίαση. Τόνισε ότι είναι συσσωρευμένα τα προβλήματα στα νοσοκομεία, που διογκώνονται όσο μειώνονται τα χρήματα, εκφράζοντας τη χαρά του με βάση αναφορά της κ. Καρασαρλίδου ότι φέτος θα δοθούν περισσότερα χρήματα για την υγεία.

 

Τοποθετήσεις γιατρών

Εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του κ. Προδρομίδη, αιρετού μέλους του δ.σ. και εκπροσώπου των γιατρών (σε αντικατάσταση Γιάννη Τριανταφυλλίδη). Ο κ. Προδρομίδης ξεκίνησε δηλώνοντας δημότης Βέροιας (είπε μάλιστα ότι στο κτίριο του δημαρχείου τελείωσε το σχολείο) και άσκησε κριτική για την απουσία θεσμικού εκπροσώπου του νοσοκομείου Νάουσας στη συζήτηση.

«Είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της μονάδας Νάουσας βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, αν και έγιναν απανωτές συσκέψεις. Είναι λίγοι και κουρασμένοι οι γιατροί. Και είναι και απλήρωτοι. Και στα δύο νοσοκομεία. Είναι πάγια θέση η πλήρης στελέχωση και στα δύο νοσοκομεία για ασφαλείς εφημερίες και των δύο. Προβλήματα που δημιουργούνται σε μία από τις δύο μονάδες δεν μπορούν να λύνονται με την κατασπάραξη της άλλης, αλλά με διάλογο και συνεργασία. Ο διάλογος λείπει από το τραπέζι. Δεν κλήθηκε κανένα θεσμικό στέλεχος του νοσοκομείου Νάουσας στη συζήτηση. Λυπάμαι, αλλά γι’ αυτό αποχωρώ. Εύχομαι να υπάρξει άλλη συνεδρίαση όσο το δυνατόν πιο σύντομα με όλους όσους νοιάζονται για το μέλλον της Υγείας», τόνισε ο κ. Προδρομίδης.

«Δεν θα ακούσετε από εμάς πρόταση για κατασπάραξη και κλείσιμο του νοσοκομείου Νάουσας. Εδώ συζητάμε το πρόβλημα του νοσοκομείου Βέροιας», απάντησε παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος κ. Βοργιαζίδης.

Τριανταφυλλίδης. Λέμε τα αυτονόητα αλλά δεν μας καταλαβαίνουν. Κανένας γιατρός του νοσοκομείου Βέροιας δεν θέλει να κλείσει το νοσοκομείο Νάουσας. Μας ενδιαφέρει η ασφαλής εφημερία. Οι αρμόδιοι ενδιαφέρονται για ανοιχτά νοσοκομεία, αλλά τι γίνεται με τις εφημερίες; Το επταώροφο κτίριο με ποιους θα δουλέψει; Πρέπει να δούμε πώς θα καλυφθούμε με τις υφιστάμενες συνθήκες. Τα επείγοντα είναι πενταπλάσια στη Βέροια. Να δουλέψουμε για ασφαλείς εφημερίες μέχρι εκεί που μπορεί κάθε κλινική. Με αλληλοκάλυψη και συλλειτουργία σε εφημεριακό επίπεδο. Να συνεννοηθούμε.

Κυρηττόπουλος. Τιμούμε ιδιαιτέρως τους συναδέλφους του νοσοκομείου Νάουσας. Είναι όμως μεγαλύτερες οι απαιτήσεις στο νοσοκομείο Βέροιας. Δεκαπλάσιες σε αριθμό και σε βαρύτητα των περιστατικών. Μην περιμένετε ασφαλή εφημερία στο εξής. Εννιά χρόνια μόνο επικουρικοί έρχονται. Για ποιες προσλήψεις μιλάμε; Είναι εγκληματικά επισφαλείς οι εφημερίες που κάνουμε. Είναι ευλογία οι δύο μονάδες. Να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε τον κόσμο καλά.

Διαμαντόπουλος, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου. Με αυτοθυσία των γιατρών οι 30 μέρες εφημερίες χωρίς γιατρούς στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Το υπουργείο εντείνει δεν λύνει προβλήματα. Το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για ένα νοσοκομείο στον νομό. Η λύση είναι προσλήψεις. Να μην κλείσει καμία μονάδα η θέση μας.

Βογιατζής, πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και διευθυντής καρδιολογικής. Το σύστημα έχει απώλειες. Όσοι αποχωρούν δεν αντικαθίστανται. 45 γιατροί λείπουν από το νοσοκομείο Βέροιας, 60% είναι η έλλειψη προσωπικού και 30% η αύξηση προσέλευσης λόγω της κρίσης. Πρέπει να προσφέρουμε ασφάλεια και υπηρεσίες υγείας με την υπάρχουσα κατάσταση. Πάση θυσία να βοηθήσουμε το νοσοκομείο Βέροιας να λειτουργήσει. Να μην επαναληφθούν περιστατικά όπως αυτό με την επίτοκο που γέννησε στο ασθενοφόρο προς τα Γιαννιτσά. Με νόμους της Ε.Ε. πρέπει να εφημερεύουμε μία φορά την εβδομάδα. Συνεφημέρευση με Νάουσα η λύση.

Ζωνίτσα. Είναι μνημονιακή υποχρέωση να μην γίνουν προσλήψεις μέσα στο 2016. Είναι ελάχιστα και τα πρωινά χειρουργεία. Στην Αργολίδα με δύο νοσοκομεία με ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, πάρθηκε απόφαση εναλλάξ εφημερίας με συναίνεση των δύο μονάδων, αν και είχαν αντιπαλότητα, όπως και εδώ σε ένα βαθμό. Δύο ώρες οι αποστάσεις εκεί.

Καλαϊτζίδης, διοικητικός διευθυντής, πρόεδρος δ.σ. Έχουμε ελλείψεις σημαντικές. Εδώ και 10 χρόνια δεν έχουμε φαρμακοποιό. Ο χειρουργικός τομέας πάσχει. Να έλθουν γιατροί. Αν είχαμε ειδικευόμενους στη χειρουργική δεν θα υπήρχε θέμα. Άμεσα να εγκριθεί από την Πολιτεία το αίτημα για αξιοποίηση γιατρών με μπλοκάκι. Το νέο κτίριο γίνεται για καλύτερες συνθήκες.

Μαγουλά, διευθύντρια αιμοδοσίας, αναπληρωτής διοικήτρια. Στα βαθιά. Δεν συζητάμε για το ΕΚΑΒ. Σπάσανε τα τηλέφωνα και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει για να αντεπεξέλθει στην εφημέρευση. Τιτάνια η προσπάθεια της 3ης ΥΠΕ για να βρεθούν γιατροί. Συνιστώ υπομονή και εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα.

 

Στις τοποθετήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της συνεφημέρευσης και της συνεργασίας των δύο μονάδων, αλλά και υπέρ της απαίτησης πλήρους στελέχωσης των μονάδων υγείας.

 

Κλείνοντας το θέμα ο πρόεδρος κ. Χατζηαθανασίου πρότεινε επισκέψεις στην 3η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας όπου θα ζητηθούν ασφαλείς εφημερίες με όποιον τρόπο θέλει η κυβέρνηση, αρκεί να γίνει για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα. «Να μην κλείσει καμία μονάδα και να υπάρξει στελέχωσή τους», σημείωσε ο πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΝ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-Για την παράσταση «‘Ολγα», του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΝ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-Για την...

Είναι στατιστικά καταγεγραμμένο  ότι στη χώρα μας,...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων  με διάφορες μορφές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ...

Από την Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. ανακοινώνονται τα εξής:«Σε συνέχεια...

Συγχαρητήρια  Επιστολή προς τον ΤΟΒ

Συγχαρητήρια Επιστολή προς τον ΤΟΒ

Συγχαρητήρια  επιστολή στην πρόεδρο και στα μέλη του...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα  στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην πόλη...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ...

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΒΕΡΟΙΑΣ  Συμπαράσταση   στην αποχή του   Συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων Βέροιας

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Συμπαράσταση στην...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας εκφράζει την αμέριστη...

Μετά από Ερώτηση Βελόπουλου - Κοτίδη Τι απαντάει το Υπουργείο Εσωτερικών για το δημοτικό κολυμβητήριο Βέροιας

Μετά από Ερώτηση Βελόπουλου - Κοτίδη Τι απαντάει το...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, , Παιδείας,...

Μ.Α.μ.Α:Eλάτε να φτιάξουμε μια λαμπάδα αγάπης !

Μ.Α.μ.Α:Eλάτε να φτιάξουμε μια λαμπάδα αγάπης !

Αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες!Το πασχαλινό μας παζάρι...

Το ζήτημα του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος, φέρνει στη Βουλή ο Τάσος Μπαρτζώκας

Το ζήτημα του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος, φέρνει στη...

Με κοινοβουλευτική αναφορά του προς τον Υπουργό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...