Διπλή γιορτή για τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας!

Διπλή γιορτή για τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας!

α πενηντάχρονα από την ίδρυση του τίμησε ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.Μετά τον εκκλησιασμό στον Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο πρόεδρος και το δ.σ του συνεταιρισμού δεξιώθηκαν τα μέλη τους σε ταβέρνα του Αγίου Νικολάου. Στο πρόσωπο του τέως προέδρου κ.Μανώλη Σωτηρόπουλου τιμήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη του συνεταιρισμού. Αισιόδοξος, παρά την οικονομική κρίση, το ρωσικό εμπάργκο και τα ασφαλιστικά-φορολογικά μέτρα, δήλωσε στον χαιρετισμό του  ο πρόεδρος κ. Αντώνης Πασχούλας.Ο κ. πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη για την ανανέωση της θητείας του διοικητικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι έγινε πραγματικότητα το όνειρο των πρωτεργατών του συνεταιρισμού, πενήντα χρόνια πριν, να γίνει ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, ένας από τους πιο δυνατούς συνεταιρισμούς της χώρας. Η ομιλία του κ. Πασχούλα έχει ως εξής:

 

 

 Χρόνια Πολλά σε όλους.

 Καταρχήν, εκ μέρους της Διοίκησης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στις τελευταίες εκλογές με την ανανέωση της θητείας μας, αναγνωρίζοντας έτσι τις προσπάθειες και το έργο μας, που έχουν ως μοναδικό σκοπό την υπεύθυνη διαχείριση των υποθέσεων του Συνεταιρισμού και την υπεράσπιση των συμφερόντων του.

 Σήμερα έχουμε διπλή γιορτή στον ΑΣΕΠΟΠ. Εκτός από τον προστάτη μας Άγιο Τρύφωνα, γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του συνεταιρισμού μας.

 Όταν πριν από μισό αιώνα τα ιδρυτικά μέλη έστηναν τον ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ, είχαν ένα όνειρο: κάποια μέρα να γίνει αυτός, ένας από τους πιο δυνατούς συνεταιρισμούς  της χώρας μας.

 Τώρα, 50 χρόνια μετά, κατά κοινή ομολογία, το όνειρο αυτό είναι πραγματικότητα.

 Σήμερα έχουμε 800 μέλη που παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο συνεταιρισμό. Έχουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Κυρίως όμως έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό, στελέχη και προσωπικό που υποστηρίζουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα της Διοίκησης για την αξιοποίηση των προϊόντων.

 Σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια, θέλω και πρέπει να είμαι αισιόδοξος. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον για την καλλιέργεια δέντρων στην περιοχή μας. Βγαίνουν νέες ποικιλίες που είναι πιο μοντέρνες. Υπάρχει νέο υλικό στα κεράσια και τα ροδάκινα, όπου έχουμε ποικιλίες ήδη τριάντα χρόνων. Και το ακτινίδιο επίσης έχει πολύ μεγάλο μέλλον και μπορεί να κατακτήσει διεθνείς αγορές γιατί είναι εύκολο στη μεταφορά και δεν χαλάει εύκολα. Πρέπει να είμαστε οπαδοί των επιλογών και όχι της μιας καλλιέργειας.

 Κυρίως όμως χρειάζεται να είμαστε νοικοκύρηδες, να προσέχουμε την παραγωγή μας και τους πελάτες μας. Να έχουμε τη σωστή κουλτούρα. Και βεβαίως να μην κοιτάζουμε μόνο τι κάνει ο συνεταιρισμός για εμάς αλλά και τι κάνουμε εμείς για το συνεταιρισμό.

 Λέμε συχνά ότι θέλουμε να ενταχθούν νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας, στον πρωτογενή τομέα. Πως θα γίνει αυτό, όταν όλοι ξέρουμε τις δυσκολίες του επαγγέλματος και το γεγονός ότι δεν υπάρχει στήριξη;

 Σήμερα, αυτό που γίνεται με τη φορολογία των αγροτών και τις αυξημένες ασφαλιστικές υποχρεώσεις θα επηρεάσει πολύ την κατάσταση. Γίνονται πολλά πράγματα μαζί. Υπάρχει η γραμμή ότι ο παραγωγός πρέπει να καταλάβει ότι είναι επιχειρηματίας και πρέπει να πληρώνει τους όποιους φόρους και τις όποιες εισφορές του. Λένε χαρακτηριστικά πως το τρίτο μνημόνιο είναι το «Μνημόνιο των Αγροτών». Με την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και τους συντελεστές φορολογίας πάμε σε μία επιχειρηματική λογική και λειτουργία που θα είναι υποχρεωτική και στον αγροτικό τομέα. Αυτό όμως που γίνεται είναι πολύ δύσκολο, γιατί ξαφνικά πάνε να τα κάνουν όλα μαζί και ο κλάδος δεν έχει το χρόνο ν’ απορροφήσει τις μεγάλες αυτές αλλαγές. Οι εισφορές ανεβαίνουν 4-5 φορές. Κόβεται η επιδότηση πετρελαίου, αυξάνεται η προκαταβολή. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι θα υπάρξει εξυγίανση του κλάδου και ελπίζω ότι τελικά η ζημία θα είναι πολύ μικρότερη.

 Επίσης εμφανίζονται νέοι θεσμοί, όπως η συμβολαιακή γεωργία, που είναι πολύ πιθανό, να μας απασχολήσει σύντομα στο μέλλον.

 Όμως, παρά τις δυσκολίες αυτές, νομίζω ότι τώρα είναι η εποχή για τη βελτίωση του κλάδου. Αυτοί που θα μείνουν, νέοι και παλαιοί, θα γίνουν πιο επαγγελματίες. Επιπλέον, όμως χρειάζονται συνεταιρισμοί υγιείς, που θα βοηθούν αυτούς τους επαγγελματίες αγρότες να πάρουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία από τα προϊόντα τους, αναζητώντας τις καλύτερες αγορές γι’ αυτά. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί ο ΑΣΕΠΟΠ  για τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι όποτε μας χρειαστείτε, είμαστε δίπλα σας.    

Ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας στηρίζεται σε γερά θεμέλια, τα οποία έβαλαν πριν από 50 χρόνια, το 1966, τα ιδρυτικά μέλη του. Αυτά τα μέλη τιμά σήμερα ο συνεταιρισμός στο πρόσωπο του προέδρου Μανώλη Σωτηρόπουλου, τον οποίο και καλώ για την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...