Λαφαζάνης από τη Βέροια: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους αγρότες με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, τους κατηγορεί ως εγωιστές και κρατά απέναντι τους στάση αδιαλλαξίας

Λαφαζάνης από τη Βέροια: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους αγρότες με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, τους κατηγορεί ως εγωιστές και κρατά απέναντι τους στάση αδιαλλαξίας

Στην κατάμεστη Sala της Εληάς μίλησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στην ομιλία του κατήγγειλε με δριμύτητα τα μεγάλα τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα των Αθηνών, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών, για το ότι «αποσιωπούν πλήρως τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΛΑΕ καθώς και τις δραστηριότητες και δηλώσεις του επικεφαλής της.

Αυτή η στάση, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης επιβεβαιώνει ότι με «αφορμή την άθλια μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την καταστροφική μνημονιακή πολιτική του, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει ένα βρώμικο πόλεμο ενάντια γενικώς στην Αριστερά και όπου δεν μπορούν να συκοφαντήσουν την Αριστερά, που ακολουθεί μία συνεπή αντιμνημονιακή πολιτική, με κόστος και θυσίες, προσφεύγουν στην πλήρη παρασιώπηση των δραστηριοτήτων της».

Ο Παναγ. Λαφαζάνης συνέχισε λέγοντας ότι «η ΛΑ.Ε, ως παράταξη που έχει εκπροσώπηση στηνΕυρωβουλή και με ανερχόμενη λαϊκή δυναμική, θα ξεκινήσει εκστρατεία ενάντια στα μέσαενημέρωσης που ξεδιάντροπα βάζουν ταφόπλακα στις δραστηριότητες της και θα προχωρήσει στην οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας σε βάρος τους.  

Δεν είναι δυνατόν τα μέσα ενημέρωσης να θεωρούν τη συγκυρία ως καλή αφορμή για να βγάζουν το μένος τους γενικά κατά της Αριστεράς, αποκαλύπτοντας τους δεν είναι η άσκηση κριτικής στονΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά το θάψιμο των αριστερών αρχών καιαξιών καθώς και των αξιών της εθνικής ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας και όσων προσπαθούν να τις υπηρετήσουν». 

 

ΟΛΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε, επίσης, ότι «η φιλολογία περί διεξαγωγής νέων πρόωρων εκλογών μπορεί να έρχεται στο προσκήνιο αλλά όλες οι μνημονιακές δυνάμεις τρέμουν τις εκλογές. Τις τρέμει ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, διότι τον αναμένει εκλογική κατάρρευση, όπως τις τρέμει, επίσης, όλο τομνημονιακό πολιτικό τόξο, αφού θα γνωρίσει νέα υποχώρηση και ήττα, ενώ οι «θεσμοί» ακούνε εκλογές και ανατριχιάζουν, μιάς και οι εκλογές είναι βέβαιον ότι θα βάλουν ταφόπετρα στο τρίτο μνημόνιο».  

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η «η μόνη δύναμη που θα βγει σίγουρα ωφελημένη από τις εκλογές είναι η ΛΑ.Ε, η οποία γνωρίζει αυτήν την περίοδο μια μεγάλη ανοδική λαϊκή δυναμική».  

«Ενδεχόμενες εκλογές», τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, «είναι καλοδεχούμενες και θα αποτελέσουν το πρώτο σημαντικό βήμα για να μπει τέρμα στα μνημόνια και για να ανοίξει ο δρόμος σε μιααντιμνημονιακή προοδευτική πορεία της χώρας».  

«Στην πραγματικότητα», συνέχισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, «οργιάζουν στο παρασκήνιο οι μεθοδεύσεις για οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση, ως απάντηση στο κυβερνητικό αδιέξοδο, με ή χωρίς πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα. Μια οικουμενική κυβέρνηση, με οποιαδήποτε μορφή, θα βουλιάξει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι βούλιαξε η κυβέρνηση Τσίπρα», τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης. 

 

ΑΓΡΟΤΕΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ  

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, υπογράμμισε, επίσης, ότι επισκέφθηκε πολλά μπλόκα αγροτών και συζητώντας μαζί τους «διαπίστωσα την αγωνία, την οργή και την αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου, όπως επιβεβαίωσα το πείσμα της αγροτιάς να συνεχίσει μέχρι τέλους και μέχρι τη νίκη, τον αγώνα της σεσυντονισμό με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τον επαγγελματικό κόσμο της χώρας».  

Η κυβέρνηση, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, «δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζει τους αγρότες με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, να τους κατηγορεί ως «εγωιστές» και να κρατάει απέναντι τους στάση αδιαλλαξίας».  

Η κυβέρνηση, εκτίμησε ο Παναγ. Λαφαζάνης, «δεν είναι μόνο μια ανάλγητη νεομνημονιακή κυβέρνηση αλλά και μία κυβέρνηση απύθμενης αλαζονείας, περιφρόνησης των πολιτών και εκτός κοινωνίας, την οποία ταχύτητα φτωχοποιεί και εξαθλιώνει αυτή. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται στον αέρα, ενώ το μνημονιακό πολιτικό τόξο, παρά την υπερπλειοψηφία του στη Βουλή, βρίσκεται μετέωρο μέσα στην κοινωνία». «Αναμένονταιραγδαίες ανατρεπτικές εξελίξεις, που θα αποτελούν έκπληξη», επισήμανε ο Παναγ. Λαφαζάνης, οι οποίες «μπορεί να είναι αστραπιαίες και να πάρουν τη μορφή ανατρεπτικής κινηματικήςχιονοστιβάδας το επόμενο διάστημα». 

 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  

Ο Παναγ. Λαφαζάνης ζήτησε, επίσης, την άμεση και πλήρη απόσυρση των αντιασφαλιστικών και φοροεξοντωτικών προτάσεων της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι:  

«Τα άγρια μέτρα αύξησης των εισφορών και περικοπής των συντάξεων δεν λαμβάνονται για την διάσωση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του τρίτου μνημονίου.  

Σήμερα δεν υφίσταται άμεσο θέμα καταβολής των συντάξεων, όπως τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν το πακέτο κατεδάφισης των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης. Εμείς καταθέσαμε πρόσφατη αναλυτική πρόταση ως ΛΑ.Ε για την στήριξη και την ανασυγκρότηση του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, ενώ επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα παρουσιάσουμεαναλυτικότερη πρόταση για ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα, εργαλείο δίκαιης αναδιανομής του πλούτου και ανάπτυξης της χώρας.  

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα ακυρωθούν άδικοι φόροι, όπως ο δουλοπαροικιακός ΕΝΦΙΑκαι ο αντιπαραγωγικός φόρος στο κρασί. Θα μειωθούν δραστικά οι συντελεστές του ΦΠΑ πρώτα απ' όλα στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενώ θα υπάρξει γενικό αφορολόγητο για όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως απασχόλησης, στο ύψος των 12 χιλ. ευρώ.  

Τα δημόσια έσοδα δεν πρόκειται να τονωθούν με την φορολεηλασία και την εξόντωση των οικονομικά αδύνατων και των μικρομεσαίων στρωμάτων αλλά πρώτα απ' όλα με την ανάπτυξη και την πάταξη τηςφοροδιαφυγής, που προϋποθέτει, όμως, δίκαιες, και απλές φορολογικές ρυθμίσεις και τον έλεγχοτων μεγάλων κερδών, των μεγάλων περιουσιών και των μεγάλων εισοδημάτων».  

 

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να σταματήσει αμέσως η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της Ελλάδας. Να μην εκχωρηθούν στους Γερμανούς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και να μην πουληθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, των σιδηροδρόμων, του ΔΕΣΦΑ του Ελληνικού και των άλλων φιλέτων επιχειρήσεων και ακινήτων της χώρας. Αντίθετα, όλοι οι στρατηγικοί κλάδοι και τομείς της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να περάσουν υπό δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια-κοινωνική διαχείριση και να ανασυγκροτηθούν πλήρως, ώστε με τον πιο αποδοτικό τρόπο να καταστούν εργαλεία αναπτυξιακής απογείωσης της χώρας». 

 

ΙΣΧΥΡΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ – ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης σημείωσε, τέλος, με έμφαση ότι «η ελληνική οικονομία το πρώτο και κύριο που έχει ανάγκη, είναι πολύ ισχυρή ρευστότητα για μια ευρεία επενδυτική χρηματοδότησή της με άκρως ευνοϊκούς όρους και σχεδόν μηδενικά επιτόκια.  

Αυτές τις ώρες η Ελλάδα χρειάζεται ένα τουλάχιστον διπλάσιο, παραγωγικά αναπροσανατολισμένο και αποτελεσματικό, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και μια πολύ γενναία χρηματοδότηση, πρώτα απ' όλα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ρήτρες επένδυσης, απασχόλησης και διαφύλαξης των εργασιακών δικαιωμάτων.  

Μια τέτοια απόλυτα αναγκαία ισχυρή επενδυτική ρευστότητα στην οικονομία, με σχεδόν μηδενικά επιτόκια, μόνο η έξοδος από την ευρωζώνη και η συγκρότηση εθνικού νομίσματος μπορεί να διασφαλίσει.  

Η Ελλάδα με μια νέα αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην έξοδο από την ευρωζώνη και το πέρασμα της Κεντρικής Τράπεζας υπό εθνικό, δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο, θα μπορεί να διαμορφώσει μια νέα εθνική νομισματική πολιτική και μια νέα εθνική πολιτική επιτοκίων, μέσω των οποίων θα προσφέρει ένα μεγάλο κύμα επενδυτικής ρευστότητας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο, για μια επενδυτική άνοιξη στον τόπο με νέα πλαίσια και νέους προσανατολισμούς και με κατεύθυνση ένα νέο προοδευτικό και δίκαιο οικονομικοκοινωνικό πρότυπο, σοσιαλιστικής προοπτικής».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood στην Κεντρική Μακεδονία»

Α. Τζιτζικώστας: «Τον Απρίλιο η πρώτη ταινία του Bollywood...

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh...

Επιστολή στο

Επιστολή στο "ΛΑΟ" - Επιτέλους Τέλος!

Φωτό αρχείου Συγχωρέστε  με  αγαπητοί  αναγνώστες ...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει τις δομές πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει τις...

Σε μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για την...

50 χρόνια Ραδιόφωνο

50 χρόνια Ραδιόφωνο

Γράφει ο Γιώργος ΝτελιόπουλοςΣήμερα θα κάνω ένα ...

Απ. Βεσυρόπουλος: Αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και ενίσχυση ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

Απ. Βεσυρόπουλος: Αποκομματικοποίηση της Δημόσιας...

Αντιδράσεις, ερωτήµατα και πολιτική αντιπαράθεση...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ… *του Γιάννη Ναζλίδη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ… *του Γιάννη Ναζλίδη

Εμένα δεν μ` αρέσουν τα Κυριακάτικα απογέματαπου...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση εργασιών κοπής δέντρων στην Π.Ε.Ο. 1

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

Απάντηση του Δημάρχου Ν. Κουτσογιάννη στον εκλεγμένο δήμαρχο Ν. Καρανικόλα

Απάντηση του Δημάρχου Ν. Κουτσογιάννη στον εκλεγμένο...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πραγματική χαρά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Συνάντηση με τον Ινδό κινηματογραφικό παραγωγό Nilesh Malhotra είχε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη...