ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: Αντί απάντησης, σχολιασμός δημοσιεύματος του Γιάννη Καμπούρη

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: Αντί απάντησης, σχολιασμός δημοσιεύματος του Γιάννη Καμπούρη

To Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, ενέκρινε ομόφωνα τον σχολιασμό από τον πρόεδρό του Δ.Σ. Νίκο Μαυροκεφαλίδη τού δημοσιεύματος του κ. Γιάννη Καμπούρη (στις 03-02-2016) και συμφωνεί για τη δημοσιοποίησή του στα Μ.Μ.Ε.

«Ρίξτε και εσείς ένα λίθο στην ΚΕΠΑ…είναι διασκεδαστικό…αφήστε που δικαιώνει την ύπαρξή σας !»

  Γιάννης Καμπούρης- 03-02-2016

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ είναι από του μακροβιότερους Πολιτισμικούς Οργανισμούς  της Βέροιας. Ιδρύθηκε το 1983 και από τότε, επί  33 συναπτά  έτη, παίρνοντας  διάφορες νομικές μορφές, προσφέρει στη πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας (Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας) όπως ορίζει και η συστατική του πράξη.  

Η λειτουργία του, όπως  όλων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας,  βασίζεται σε ετήσιες,  τετραμερείς, Προγραμματικές Συμβάσεις που συνάπτει με το ΥΠ.ΠΟ.Α.,  την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Βέροιας καθώς και σε ίδια έσοδα από δραστηριότητές του.

(Οι Θέσεις και  οι απόψεις μου , για το μέλλον  τους,  δημοσιεύτηκαν σε άρθρο μου,  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά το δεύτερο δεκαήμερο Ιανουαρίου 2016,  με τίτλο «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.… τα Σύγχρονα Άρματα Θέσπιδος».)

Την Παρασκευή 29-01-2016, το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., συνεδρίασε έχοντας ως κεντρικό του θέμα την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης 2016 που ομόφωνα ενέκρινε με την υπ’aριθ 1/2016απόφασή του.

 Τη Δευτέρα 01-02-2016  η Προγραμματική Σύμβαση(Π.Σ.)εισάγεται, όπως προβλέπεται,  προς έγκριση ή μη και  στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, ως έκτακτο θέμα, όπως επέβαλε  το υπ’αριθ.41/01-02-2016 έγγραφο τουΥΠ.ΠΟ.Α. με θέμα: «Αποστολή προγραμματικής σύμβασης».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Νίκος Μαυροκεφαλίδης,  εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την ομόφωνη απόφαση(01/2016) του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όπως είχε χρέος να πράξει,  εστιάζοντας στο άρθρο 12.α   της Π.Σ. που μας υποχρεώνει  να έχουμε  στη χρήση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  μια τουλάχιστον θεατρική σκηνή κάτι που δε συμβαίνει!

Αρχές του 2011, σε εφαρμογή των διατάξεων του Καλλικρατικού Νόμου 3852/2010, ο Δήμος Βέροιας ιδρύει τις νέες προβλεπόμενες  νομικές του οντότητες. Ιδρύει τότε και τις δύο Κοινωφελείς του Επιχειρήσεις: την Κ.Ε.Π.Α. και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ο Δήμος όφειλε ακολούθως  να παραχωρήσει τη χρήση όλων των αναγκαίων χώρων και στις δύο Κοινωφελείς Επιχειρήσεις  προκειμένου, απρόσκοπτα, η κάθε μία κατά  τις υποχρεώσεις της, να σχεδιάζει και να υλοποιεί τα  προγράμματά της.

Αντ’αυτού, με την υπ’αριθ.316/2011απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο παραχώρησε τη χρήση όλων των κτιρίων στην ΚΕΠΑ και καμία χρήση στη μικρότερη Κοινωφελή Επιχείρηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.. Ούτε καν τη μικρή σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών!

Αυτή η διαμορφωθείσα κατάσταση, από το 2011, θα μπορούσε να είναι απλά μια τυπική εκκρεμότητα αλλά στην πραγματικότητα  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι φιλοξενούμενο της ΚΕ.ΠΑ. και πάντοτε  κάτω από τις εκάστοτε διαθέσεις του  διευθυντηρίου της !

Δεν μπορεί να προγραμματίσει! κι όταν δίνονται ημερομηνίες για τις δράσεις του,  αυτές πάντα, κατά τα απαντητικά έγραφα του διευθυντηρίου, μπορούν να αναιρεθούν και πολλές φορές αναιρούνται, προκειμένου να ικανοποιηθούν παρεμπίπτουσες και εμβόλιμες ανάγκες της Κ.Ε.Π.Α.!!! Οι απαντήσεις της κ.Καραγιαννίδου στερεότυπες … «Πρώτα οι ανάγκες της Κ.Ε.Π.Α. και αν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες τότε θα δούμε…». Δηλαδή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακολούθημα του διευθυντηρίου!!! Κανένας σταθερός προγραμματισμός για το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τούτο επειδή το 2011  η τότε διοίκησή του είτε δεν προνόησε είτε  αφέθηκε στην καλή διάθεση του Διευθυντηρίου της Κ.Ε.Π.Α…. δε ζήτησε την παραχώρηση χρήσης των αναγκαίων χώρων   για να στεγαστεί  και ιδιαίτερα μιας τουλάχιστον θεατρικής σκηνής όπως ορίζει το άρθρο 12.α και επιτάσσει το άρθρο15.γ της τετραμερούς Προγραμματικής Σύμβασης.

 Πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα και μόνο πάνω  σ’αυτά τοποθετήθηκε εισηγούμενος το θέμα της Π.Σ. ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης  στο Δημοτικό Συμβούλιο  της Δευτέρας την 01-02-2016.

Δεν αντέδρασε κανένας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο επί της εισήγησης και των σχολίων  του πρόεδρου Νίκου Μαυροκεφαλίδη …ΚΑΝΕΝΑΣ !!! Δεν τέθηκε καμία απολύτως διευκρινιστική ερώτηση προς τον κ.Μαυροκεφαλίδη  και δεν έγινε καμία τοποθέτηση!Το  θέμα της Π.Σ.υπερψηφίστηκε: τριάντα(30) δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά και ένας (1) δημοτικός σύμβουλος  ψήφισε  λευκό, σε σύνολο τριανταενός (31) παρόντων.

Αντέδρασε όμως, ως μη όφειλε, Ο ΤΡΑΝΟΣ… Δ/ΝΤΗΣ της Κ.Ε.Π.Α.  που επιφυλάσσει για τον εαυτό του το υψηλότερο ρόλο!!!του υπερθεσμικού υπαλλήλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου!!!

…Και μόνο από τον τίτλο του δημοσιεύματος (03-02-2016) του κ Καμπούρη προκύπτει  άμεσα και σε βάρος της διοίκησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.. και των εργαζομένων του, ιδιαίτερα βέβαια του προέδρου του που θεσμικά το εκπροσωπεί, ένας λόγος, ιταμός, αλαζονικός, απαξιωτικός, σαρκαστικός, ενίοτε σιβυλλικός,  λόγος της αυθεντίας, λόγος του αυτόκλητου προστάτη και εκφραστή  της Διοίκησης και  των εργαζομένων της Κ.Ε.Π.Α. Όλα κατά τον κ. Καμπούρη είναι ταυτόσημα με την παρουσία του στην Κ.Ε.Π.Α.. Αυτοχρησμένος αφέντης και ιδιοκτήτης Επιχείρησης…  Κοινωφελούς κατά τα άλλα!!!           Αυτός κατά το δοκούν,  ομιλεί κι εκφράζει το όλον της  Κ.Ε.Π.Α.! …Τί σόι δ/ντής είναι, όπως λέει στην συνέντευξή του …., αυτός πιστεύει ότι όταν σχολιάζεται η προσωπική του λειτουργία και  συμπεριφορά θίγεται τάχα και η Κ. Ε. Π Α... Βολικότατη  και εκ του πονηρού αντίληψη… Έτσι Καμπούρης και Κ.Ε. Π. Α. ένα πρόσωπο… ταυτοπροσωπία… όχι παίζουμε… Απασφαλίζει … και με  θράσος και  ανερυθρίαστα, απέναντι σε ευπρεπή επιχειρήματα αποδεκτά από τη συντριπτική πλειοψηφία(30 ναι κι 1 λευκό) των Δημοτικών Συμβούλων,  αντιπαραθέτει απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε θεσμούς και πρόσωπα. Και τούτη του η  «συμπεριφορά» χρόνια τώρα εκκολάφτηκε κι αφού δεν ελέγχτηκε και δε στηλιτεύτηκε,   όταν έπρεπε , όσο έπρεπε, τώρα φευ  υπερχείλισε…

Ανεπιθύμητοι  μουσαφίρηδες… λοιπόν, που ανακατευόμαστε στα πόδια του Διευθυντηρίου, που κατά την επικεφαλίδα του δημοσιεύματός του...ρίχνουμε πέτρα στην Κ.Ε.Π.Α (του ιδιοκτήτη(;) Καμπούρη) για να διασκεδάσουμε ως αργόσχολοι…και να δικαιώνουμε την ύπαρξή μας ….(κατά τον ιταμό τίτλο του δημοσιεύματός του). Πόσο απύθμενη προπέτεια.. από τον εκφραστή του πωλυτεισμου… Σκέτη ανορθογραφία ….

Ο αυτοχρησθείς  λοιπόν εκφραστής της Κ.Ε.Π.Α, αγνοώντας  τα θεσμικά του όργανα, το συνάδελφο πρόεδρο της Κ.Ε.Π.Α., κ. Σοφιανίδη, τα  μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Π.Α.  το σύνολο του  στελεχικού δυναμικού της Επιχείρησης,   τη μεθεπόμενη(03-02-2016) του Δημοτικού Συμβουλίου προέβη, σε μια αήθη, ανοίκεια επίθεση σε όλα τα μέτωπα:  προς το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας(στο σύνολό του),το ΥΠ.ΠΟ.Α., τις Τοπικές Κοινωνίες, σε όλα τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της χώρας…  και τούτο γιατί  τα όσα ασχολίαστα άκουσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τον εισηγητή του θέματος κ.Μαυροκεφαλίδη,  δεν άρεσαν στον  άρχοντα…  δ/ντή!!!

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης δικαιούται δια να ομιλεί και να εισηγείται τις αποφάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας   μόνο αν πάρει την άδεια του κλειδοκράτορα του πολιτισμού του Δήμου Βέροιας…τί άλλο να πει κανείς…

Παραθέτουμε την συνέντευξη του κ.Καμπούρη με τρεις διευκρινήσεις:

1.Παραθέτουμε όλη τη συνέντευξη του κ.Καμπούρη με ορθή γραφή.( π.χ. Καμπούρης:Φαίνεται ότι απόψεις …)

2.Οι εμβόλιμοι απαντητικοί σχολιασμοί του πρόεδρου Νίκου Μαυροκεφαλίδη, επί του δημοσιεύματος Καμπούρη, είναι με πλάγια γραμματοσειρά και έντονη γραφή ( bold).

3.Υπογραμμίσαμε μερικές  φράσεις και προτάσεις  του δημοσιεύματος Καμπούρη για να διευκολύνουμε τα συμπεράσματά σας .  

«Ρίξτε και εσείς ένα λίθο στην ΚΕΠΑ…είναι διασκεδαστικό…αφήστε που δικαιώνει την ύπαρξή σας !»

03-02-2016  Γιάννης  Καμπούρης

Καμπούρης: «Φαίνεται ότι απόψεις  που ταράζουν «λιμνάζοντα θέματα» δεν ακούγονταιποτέ καλά...(Ο Ποσειδώνας του πολιτισμού!!! Ο μοναδικός  «βρε αδελφέ...», άσχετα, που οι λοιποί θνητοί δεν τον καταλαβαίνουν, δεν τον ακούν!!! Και σαρκαστικός  ΩΡΛ ο δ/ντής) καλύτερα να λιμνάζουν βρε αδελφέ... τι θέλεις και τα ανακατεύεις...   το μπελά σου γυρεύεις; Σωστά... αλλά μερικά πράγματα δε μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια, όσο και να αλληθωρίζεις.(σε ευχαριστούμε που δεν αλληθωρίζεις και εστιάζεις μόνο εσύ!!! Όλοι οι άλλοι είμαστε για οφθαλμίατρο… Ίσως να έχεις δίκαιο. Για πολλά έτη αλληθωρίζαμε και δε βλέπαμε με πόση  κομπορρημοσύνη οικειοποιείστε κ.δ/ντή το όντως μεγάλο έργο των ικανότατων  στελεχών της Κ.Ε.Π.Α .)

Ο λόγος για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ... το έχω πει δημόσια και το ξαναλέω...(τί έπαρση και τί αλαζονεία λέμε εμείς!!! ) τα (1)ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ όπως τα γνωρίζαμε έχουν κλείσει τον κύκλο τους για πολλούς λόγους και δε βλέπω το λόγο να εξακολουθούν να υπάρχουν με τις σημερινές συνθήκες και δεδομένα. Και για να εξηγούμαστε, δεν φταίει μόνο το (2)ΥΠ.ΠΟ.Α που τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ έφτασαν εδώ, υπάρχουν ευθύνες και στις.(3) τοπικές κοινωνίες (προσέξτε το υπερφίαλο του ανδρός. Στηλιτεύει τα (1)ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, (2)τοΥΠ.ΠΟ.Α και(3)τις τοπικές κοινωνίες. Δε επιθυμεί ο κ. δ/ντής, αυθαιρέτως, να καθορίσει μόνο  τη τύχη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας  αλλά κι όλων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του  τους Δήμους των εδρών τους!.. τις Περιφέρειες στις οποίες ανήκουν!... τις τοπικές κοινωνίες!...  και το ΥΠ.ΠΟ.Α. που τα στηρίζει!!! Τί σόι δ/ντής θα ήταν!!!  αν δεν ασχολούνταν και σε επίπεδο χώρας  και να εγκαλέσει ,όπως φαίνεται τους Δήμους, το ΥΠ.ΠΟ.Α. και  τις τοπικές κοινωνίες  που κωφεύουν στα  γραπτά –επιστημονικά κελεύσματά του !!!Τί περιμένουν τέλος πάντων!!! Ο κ. δ/ντής αυτά τα έγραψε προ καιρού… και δημόσια τα παρουσίασε!!!Επί τέλους ας γίνει το πόνημα του η βίβλος του πολιτισμού …για να σωθεί ο τόπος... Κι αυτές οι τοπικές κοινωνίες τί κάνουν  βρε αδελφέ; Δεν ανησυχούν; Άντε εντάξει δεν ξέρουν! Γιατί δε διαβάζουν; Τα έγραψε ο δ/ντής, να μην τα έγραφε!!!  Εμείς συμπληρώνουμε ότι  όντως έχουν τεράστιες ευθύνες  οι τοπικές κοινωνίες, όταν ανέχονται καισαροπρακτικές συμπεριφορές …υπαλλήλων.

Τις αντιλήψεις μου αυτές φαίνεται ότι τις κρατάνε εκεί στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και σε κάθε ευκαιρία ρίχνουν και από μια πιστολιά.

(Τις πετάμε στον ωκεανό της ματαιοδοξίας και της έπαρσής σας …   για να δικαιώνουμε την ύπαρξή μας, όπως γράψατε στον τίτλο του δημοσιεύματός σας... Ικετεύουμε…για την κατανόηση σας  κ. δ/ντή!!!)

Ευκαιρία λοιπόν με όσα ειπώθηκαν για την Κ.Ε.Π.Α να μιλήσουμε και για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ σήμερα. Αρχικά υποχρηματοδοτούνται... άρα οι δυνατότητες τους για αυτοδύναμες παραγωγές είναι ανύπαρκτες.(ενώ εσείς δεν κάνετε μετακλήσεις αλλά μόνο παραγωγές!!!)Μια χειμερινή παραγωγή έχει ελάχιστο κόστος, που δεν καλύπτεται από τους διαθέσιμους πόρους τους, όσο για καλοκαιρινή παραγωγή καλύτερα να μη το συζητάμε. Και τι κάνουν για να ξεπεράσουν το πρόβλημα αυτό; «Υπενοικιάζουν» προσωπικό και μέσα σε ιδιώτες και σε «αντιπαροχή» βάζουν τον τίτλο τους στην παραγωγή σε στυλ να μη ξεχνιόμαστε. Και τι κάνει το ΥΠΠΟ με τη σειρά του μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα; Ως άλλος «πόντιος Πιλάτος» (υποτιμητικός, τουλάχιστον, χαρακτηρισμός του ΥΠ.ΠΟ.Α.…) απλά κατάργησε τις προγραμματικές συμβάσεις διευκολύνοντας αυτή την πρακτική (ψευδόμενος εκφράζεται ευσεβείς ή  μάλλον μύχιους πόθους σας  όταν λέτε  ότι καταργήθηκαν οι Π.Σ.. Μειώθηκε όντως σημαντικότατα το ύψος της επιχορήγησης των Προγραμματικών Συμβάσεων, αλλά δεν καταργήθηκαν ,αφού η  Π.Σ. που εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσε την επιχορήγηση από το ΥΠ.ΠΟ.Α. για το 2016. Να πω κι εγώ σιβυλλικά: Από το λόφο του Αιγάλεω παρακολουθείτε τα γεγονότα…εκ του μακρόθεν!!! )ένα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ μπορεί να λειτουργήσει σήμερα ακόμα και χωρίς καλλιτεχνική διεύθυνση, με κανένα όρο για τους συντελεστές, τις παραγωγές και δε συμμαζεύεται... και αναρωτιέμαι... τι σόι επαγγελματικός και με τοπικά χαρακτηριστικά θίασος μπορεί να είναι αυτός. (άλλος ένας χλευασμός, προσβολή και απαξίωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., από τον πυλώνα του πολιτισμού…τον κ.δ/ντή. Τι σόι δ/της θα ήταν αν δεν ομιλούσε με ελευθεριότητα; Τι είναι; όποιος  κι όποιος. Τοπικό θίασο μας αποκαλεί…To  μέτρο η σεμνότητα, η διακριτικότητα, η ευγένεια έχουν εξοβελιστεί… από το δημοσίευμά του!) Ας πάρει κανείς τις προηγούμενες προγραμματικές συμβάσεις, ας τις συγκρίνει με τις παρούσες και τότε το ξανασυζητάμε...(θα μας κάνετε την τιμή να συζητήσετε μαζί μας; μα πως θα το αντέξετε!!!)

Και ερχόμαστε στην περίπτωση του δικού μας ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ... (δε σας πέφτει κανένας λόγος και μας είναι αδιάφορη η ιδεοληψία σας  περί της κατάργησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ . Υποβάλλουμε κάθε έτος και στο Δήμο, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και Ετήσιο Απολογισμό Δράσεων και αν λειτουργεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με εργαζόμενους με διαφορετικές σχέσεις εργασίας,  απόλυτα νόμιμες, δε σας πέφτει λόγος. Αυθαιρετείτε κύριε!! !Παρεμβαίνετε και προσβάλλετε πολλούς και κυρίως σύσσωμη  τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ..Ποιός νομίζετε ότι είστε!!! Προσβάλλεται το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Βέροιας και τοΥΠ.ΠΟ.Α. που δεν έθεσαν ποτέ θέμα αναστολής λειτουργίας ή κατάργησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.. Δε σας επιτρέπουμε να ασχολείστε με μια αυτοδιοίκητη επιχείρηση του Δήμου.  Στην όποια του μετεξέλιξη, εσείς  κ. Καμπούρη, τουλάχιστον θεσμικά, δεν θα έχετε  κανέναν απολύτως  λόγο. Αν είναι διακαής  ο πόθος σας, τρανέ… δ/ντή,   να συμμετέχετε στα  κεντρικά ζητήματα του Δήμου Βέροιας, τότε τολμήστε να θέσετε το εαυτό σας στην κρίση των δημοτών της Βέροιας… και αν εκλεγείτε, να παλέψετε για μεταβολές των Επιχειρήσεων του Δήμου της Βέροιας με καταργήσεις… προαγωγές… υποβιβασμούς, όπως εσείς ως ειδικός τεχνοκράτης… νομίζετε, επιθυμείτε… και αντιλαμβάνεστε. Όχι εκ τους ασφαλούς …και αυθαιρέτως…)επόμενο με έναν εργαζόμενο και με εξωτερικούς συνεργάτες προσπαθεί να επιβιώσει... σωστά αλλά μια διοικητική δομή με τέτοια υποστελέχωση τι μέλλον μπορεί να έχει... και γιατί οι αδυναμία αυτή να χρεωθεί στην Κ.Ε.Π.Α... (Σας χρεώνουμε τη μεθοδική συστηματική προσπάθεια να προβοκάρετε τη δυνατότητα λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για να ικανοποιηθεί ο στόχος, που αναφέρεται μεταξύ άλλων στο   πόνημά  σας –την κατάργηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.-και να καταστείτε μονοκράτορας… στο χώρο του πολιτισμού της πόλης  για να τον καθορίσετε(;)όπως εσείς νομίζετε...  Το γράψατε όπως λέτε στο δημοσίευμά σας.  Θέλετε την κεφαλή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ επί πίνακι…για προσφορά…) Φταίει η Κ.Ε.Π.Α που μεθοδικά χρόνια τώρα δουλεύει, προγραμματίζει και υλοποιεί; Φταίει η ΚΕΠΑ(όχι δεν είστε  η Κ.Ε.Π.Α. κύριε, είστε πολύ απλά ένας από τους υπαλλήλους της. Κανένας  δεν αμφιβάλλει για τη μεγάλη προσφορά της Κ.Ε.Π.Α. στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή . Δεν είστε εσείς κύριε η Κ.Ε.Π.Α.. Είναι ο εκάστοτε πρόεδρός της – Δημοτικός Σύμβουλος-είναι τα εκάστοτε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της  και  οι εργαζόμενοί του, στους οποίους συγκαταλέγεστε…,ασχέτως τί νομίζετε για τον εαυτό σας! αντί να ομφαλοσκοπεί και να κοιτάζει αυτάρεσκα στον καθρέπτη της;( άλλος ανοίκειος χλευασμός της Διοίκησης και των εργαζομένων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.). Δηλαδή να καθίσει το ΔΗΠΕΘΕ σε έτοιμο τραπέζι... με συγχωρείτε αλλά αυτό δε μπορεί να συμβεί... (αλίμονο! τί;  το ανυπόληπτο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να θέλει να καθίσει σε έτοιμο τραπέζι, συνδαιτυμόνας με τον κύριο δ/ντή!... Άκου θράσος! και βέβαια συμφωνούμε κ. Δ/ντή  «… αυτόδε μπορεί να συμβεί…» Το πάντα έτοιμο τραπέζι σας, όπως λέτε, είναι … μόνο για εύπορους κι όχι για το φτωχό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.. Εξάλλου αυτό δε θα  μπορούσε να συμβεί ούτε μεταφορικά ούτε κυριολεκτικά . Τον ομοτράπεζό μας τον επιλέγουμε …και δε θα σας επιλέγαμε κύριε…)όποιος θέλει μπορεί να μπει στο στίβο του ανταγωνισμού... είναι ανοικτός και προσφέρει πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον το επιθυμεί και αντέχει... ( όντως δεν αντέχουμε… αλλά δεν  αντέχουμε να γίνονται τόσο αυθαίρετες συγκρίσεις και αντιπαραθέσεις που δημιουργούν συγχύσεις στους αναγνώστες. Και τούτο κ. δ/ντή, γιατί εκτός από το θέμα, που σας τάραξε, και δεν ήταν άλλο από  τις ανάγκες λειτουργίες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όλες οι άλλες αντιπαραβολές, συγκρίσεις  και τα εξυπνακίστικα δεν μας  αφορούν. Οδηγείτε εκ του πονηρού και προβοκατόρικα  σε εσφαλμένες  και απρόκλητες συγκρίσεις γιατί κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Κ.Ε.Π.Α είναι  ο μεγαλύτερος, κι εκτός σύγκρισης Πολιτισμικός Οργανισμός, του Δήμου Βέροιας  και της Ημαθίας. Άρα  προς τί κ. Καμπούρη αυτή η υπερφίαλη και ανούσια κομπορρημοσύνη και τα φληναφήματά σας;… έλεος! … )

Και να σημειώσω βέβαια τους ευνοϊκούς όρους λειτουργίας των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, που δεν έχει τη δαμόκλεια σπάθη του ελεγκτικού, δεν έχει κανένα πρόβλημα στην επιλογή και στις πληρωμές των συνεργατών του, δεν έχει το βραχνά της ανταποδοτικότητας των τμημάτων του κλπ, κλπ, κλπ, έτσι για να έχει κανείς μια πρώτη εικόνα για το πλαίσιο λειτουργίας του. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Κ.Ε.Π.Α έχει αναγκαστεί να βάλει δίδακτρα ακόμα και στις χορωδίες της!. Αλλά ως υπόθεση εργασίας να δεχθούμε ότι η πολιτική διοίκηση θέλει να δημιουργήσει μια αξιοπρεπή δομή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δηλαδή να προσλάβει το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό, τεχνικούς, διοικητικούς, οικονομικό, καλλιτεχνικό διευθυντή, υπεύθυνο παραγωγής, καθαρίστριες, κλπ. Κοντολογίς αποφασίζεται ο δήμος να έχει δύο παράλληλες πολιτιστικές δομές.

(o μεγάλος και συνάμα τελείως ανυπόστατος φόβος σας. Η πεμπτουσία της επίθεσης, που έχετε εξαπολύσει αυθαίρετα, ανεπίτρεπτα και  απροκάλυπτα  κατά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)

Αλλά στην περίπτωση αυτή ο δήμος θα επιβαρυνθεί με ένα δυσανάλογο για τις δυνατότητες του διοικητικό κόστος. Αν από εκεί και πέρα μιλάμε για το περιεχόμενο του παραγόμενου έργου τότε ο πήχης των οικονομικών απαιτήσεων ανεβαίνει πολύ ψηλά για τα δεδομένα μας... και προσωπικά αμφιβάλλω αν ο δήμος μας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο βάρος. Εκτός αν στις προθέσεις τους είναι να κουτσουρέψουν την ΚΕΠΑ για να στηρίξουν και το ΔΗΠΕΘΕ,(τι αγωνία και ανασφάλεια και τούτη « βρε αδερφέ..»!!!) να έχουμε δηλαδή δύο μισές και ανάπηρες δομές, αντί για μια ισχυρή και αποτελεσματική πολιτιστική δομή.(Να τος  πάλι ο μύχιος πόθος του κ. Καμπούρη…)Βέβαια ορισμένοι με τη χαρακτηριστική ευκολία (μόνο ο κ. Καμπούρης έχει μέτρο… τι σόι δ/ντής θα ήταν…) που τους διακρίνει θα ρίξουν το ανάθεμα σε μια τέτοια προσέγγιση αλλά πραγματικά έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε πως τεκμαίρουν την βιωσιμότητα της πρότασής τους που θέλει ένα ολοκληρωμένο ΔΗΠΕΘΕ με τις σημερινές συνθήκες... (Δεν καταλαβαίνουμε… Σε εσάς θα την καταθέσουμε κύριε Καμπούρη; Ε! βέβαια τι σόι υπάλληλος θα ήσασταν και  δ/ντής μάλιστα… Εσείς να μας αξιολογείτε και να μας χορηγείτε τα διαπιστευτήρια; Γιατί κατά τα άλλα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.κάθε έτος και στο Δήμο και στο ΥΠ.ΠΟ.Α. υποβάλλει απολογισμούς όλων των δράσεών του.) και βέβαια όλοι αυτοί κάνουν τα στραβά μάτια στην επιλογή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (ο διακαής και εμμονικός πόθος και στόχος του δ/ντή…Από όλα τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.της χώρας μόνο της Καλαμάτας βλέπει …Κάτι για αλληθωρισμό έλεγε βέβαια παραπάνω ο κ.δ/ντής…) που αντιλήφθηκε έγκαιρα το πρόβλημα αυτό και προχώρησε στη συγχώνευση της πολιτιστικής του επιχείρησης με το ΔΗΠΕΘΕ... αυτό ως καλή πρακτική δεν αρέσει γιατί έκοψε θέσεις και ας λειτουργεί με επιτυχία χρόνια τώρα .Και φτάνουν να μας λένε σήμερα... να αναλάβει το ΔΗΠΕΘΕ τη λειτουργία της Στέγης...(εδώ είμαστε …) ναι καμιά διαφωνία...( τι μεγαλοσύνη!!!) αλλά ξαναρωτώ... πως στην ευχή θα αναλάβει ένα τέτοιο βάρος, με ποιον θα υποστηρίξει τη λειτουργίας της με τον έναν εργαζόμενο του; (ψευδέστατα ομιλείτε για έναν εργαζόμενο. Παραπληροφορείτε προβοκάροντας για άλλη μια φορά  το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όταν γνωρίζεται!!! ότι οι εργαζόμενοι με διάφορες σχέσεις εργασίας είναι τέσσερις (4) και αποσιωπάτε  την καθημερινή παρουσία του προέδρου που σχεδιάζει, συντονίζει, γράφει, επικοινωνεί…) ΒέβαιαΆβυσσος χωρίζει τις απόψεις αυτές την πραγματικότητα... Μάλλον κανείς από τους φορείς μιας τέτοιας άποψης δεν έκανε τον κόπο να προχωρήσει σε μια μελέτη αναλογίας διαθεσίμων και αναγκαίων εργατοωρών για να δει το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση... έτσι ξανά η εύκολη λύση... φταίει εκείνος που δεν δίνει την αίθουσα, φταίει ο άλλος που δεν μας στηρίζει... και ας γίνονται οι εργαζόμενοι της ΚΕΠΑ μπαλάκι στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν όσους περισσότερους μπορούν...

(συμφωνούμε απόλυτα και κάπου για το ζήλο των εργαζομένων της Κ.Ε.Π.Α., κάτι που θεωρούμε εξ άλλου και οφειλόμενο και αυτονόητο  για κάθε υπάλληλο, για κάθε εργαζόμενο, που ευτυχεί να έχει τη σήμερον ημέρα στην πτωχευμένη χώρα μας,  του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων, των δεκάδων χιλιάδων προσοντούχων ανέργων  επιστημόνων, μια αξιοπρεπή  σταθερή  εργασία και ιδιαίτερα σε περιβάλλον πολιτισμού! Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για τους υπάλληλους της Κ.Ε.Π.Α., τους οποίους τιμούμε όπως και κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα  και παντού! Θα σας βόλευε… λοιπόν να τους στρέψετε ανενδοίαστα, δονκιχωτικά ενάντια   στο φανταστικό σας αντίπαλο.

 Κ. Καμπούρη θέλουμε να αναπνέει και να λειτουργεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αυτό και μόνο αυτό προσπαθούμε κόντρα στην εμμονή  και στις μεθοδεύσεις σας  να αποτελειώσετε αυθαιρέτως με την παλαιότερη, ξαναλέμε, οντότητα πολιτισμού στην περιοχή μας! Την τύχη του, κύριε, θα την ορίσουν οι θεσμικοί φορείς της πολιτείας  κι όχι ένας εργαζόμενος μιας Δημοτικής Επιχείρησης όσο μεγάλο αξίωμα κι αν έχει…όσο υψηλό μισθό κι αν λαμβάνει ή απολαμβάνει… Όλα τα άλλα επιχειρήματα  που θέτετε, είναι πασπάλισμα για συσκότιση του κεντρικού θέματος που δεν είναι άλλο από την ανεμπόδιστη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.,όσο θα υπάρχει για όσο θα υπάρχει. Όλα τα άλλα τα επιστημονικά σας …τα τεχνοκρατικά σας… ενδιαφέρουν εσάς…και μόνο εσάς προσωπικά… και κανέναν άλλον!!!)

Ακόμα δεν αντιλαμβάνομαι τον προσωπικό τόνο στο πρόβλημα... όταν μιλάμε για διοίκηση και δομές δημοσίου δεν μπορεί να μιλάμε με προσωπικούς όρους... δε μπορεί να παίρνει προσωπικές διαστάσεις ένα τέτοιο πρόβλημα... οι δομές πρέπει να αναλύονται και να εκτιμώνται με όρους κοινωνικής αναγκαιότητας και αποδοτικότητας... και δεν καταλαβαίνω γιατί δε γίνεται μια αξιολόγηση δομών και στελεχιακού δυναμικού για να δούμε επιτέλους ποιος και τι... αυτή η έλλειψη αφήνει μεγάλο πεδίο για θεωρίες και αδάπανη κριτική...Όποιου η επιθυμία ικανοποιείται απλά το θεωρεί αυτονόητο, όποιος δεν ικανοποιείται βγαίνει και κατακεραυνώνει το προσωπικό ...  μάλιστα ... το θλιβερό είναι ότι σχεδόν στο σύνολο τους αυτοί που με τόσο ευκολία κατακεραυνώνουν τους εργαζόμενους της ΚΕΠΑ τα  οι ίδιοι θεοποίησαν το δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο ...

 (1. Εδώ  έμμεσα και αυθάδικα  βρίζεται κ. Καμπούρη τους Δημοσίους Υπαλλήλους(όχι θα γλύτωναν) οι οποίοι μέχρι τις εσχατιές της χώρας σε δύσκολες συνθήκες δίνουν τον καθημερινό  αγώνα τους  με μισθούς δραματικά…  απομειωμένους! στην υγεία, στην εκπ/ση, στην εθνική μας ασφάλεια, (ακόμη και με τη ζωή τους)…στην…στην…. 2.Πάλι δολίως χρησιμοποιείτε ως ανθρώπινη ασπίδα τους εργαζόμενους της Κ.Ε.Π.Α... Εκτίθεστε!!! Το είπαμε κ.δ/ντή .Εσείς ένας τόσο ευφυής…, που επί παντός επιστητού ομιλείτε,  πώς υποκρίνεστε ότι  δεν καταλαβαίνεται πως η τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο(01-02-2016), αφορά τη μεδοδευμένη τακτική  του γραφείου σας και μόνο και  κ α ν έ ν α ν άλλον! ) Εγώ προτείνω κάτι απλό ... να δοθεί όντως η λειτουργία της Στέγης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και να δούμε τα αποτελέσματα της διαχείρισής του ... αλλά αν δεν πάει καλά να μην περιμένουν με μαγικό τρόπο να επανέλθει γρήγορα ... και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα να τη δίναμε (…ναι εσείς θα προτείνετε κι εσείς θα τη δώσετε τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών … αφού όπως αυθαίρετα και αφελώς πιστεύετε εσείς είστε  ο ιδιοκτήτης.. και ο χρηματοδότης(;) των σκηνών …τί να πει κανείς .. η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια της!) σε ένα σύλλογο ... να ανοίξει επιτέλους η Στέγη στην πόλη να ξεκουραστούμε και εμείς, να δουλεύουμε πενθήμερο 7 με 3 και μετά στο σπίτι μας σαν άνθρωποι του θεού ... όχι να μην ξέρουμε τι ώρες θα δουλέψουμε κάθε μέρα, αν θα δουλέψουμε Σαββατοκύριακα και γιορτές, να αγωνιούμε αν θα πάει καλά μια αξιόλογη φιλοξενούμενη παραγωγή, αν οι υποδομές και ο εξοπλισμός μας λειτουργούν και δε συμμαζεύεται ... ολίγον  Να γίνει η πόλη μας πρότυπο ιδεολογικής και πνευματικής αυτάρκειας ... ο ομφαλός της διανόησης!(απαξίωση κάθε Συλλόγου… της Βέροιας.  Σαρκασμός και προσβολή κάθε άλλης συλλογικής  οντότητας πολιτισμού της πόλης. Αλήθεια κ. Καμπούρη όταν με το καλό σε δύο-τρία χρόνια, όπως λέτε, θα περάσετε στη σύνταξη, πιστεύετε ότι ο πολιτισμός στο Δήμο μας  θα απορφανιστεί ; Δεν υπάρχουν στο τόπο μας άλλοι ικανότεροι από εσάς ; Θα κατολισθήσουμε δηλαδή μοιραία από την πνευματική αυτάρκεια και από ομφαλός της διανόησης… στην πολιτισμική ανυποληψία ; Η μετριοφροσύνη σας  ανυπόφορη και αβάστακτη! Εμείς δηλαδή όταν θα συνταξιοδοτηθείτε  θα βάλουμε  πλερέζες;)

 Όλο αυτό το σκηνικό τέλος μάλλον επιτιμά τις διοικήσεις των φορέων ... δε γίνεται οι εργαζόμενοι να υπερασπιζόμαστε δημόσια τη δουλειά μας επειδή κάποιος μας χτυπά γιατί δεν έχει το θάρρος να χτυπήσει εκεί που θέλει ... «δε μπορώ να χτυπήσω το γάιδαρο και χτυπώ το σαμάρι» ... ε πολύ πάει ... να βαράτε όπου πρέπει και όχι όπου σας παίρνει ...Ειλικρινά λυπάμαι για όσα ειπώθηκαν δημόσια εναντίον της Κ Ε Π Α (να λυπάστε για την προπέτεια  και τη αυθάδεια σας… ) με τόση ευκολία ... προσωπικά δε μπορώ να τα αντιπαρέλθω και είμαι διατεθειμένος να υπερασπιστώ τα όσα πρεσβεύω με δύναμη και δεν πρόκειται να κάνω πίσω και αν χρειαστεί και για όσο χρειαστεί θα δώσω συνέχεια και με όποιο κόστος ... να είμαι ένας εργαζόμενος αλλά έχω άποψη και για το φορέα που υπηρετώ ... αλλιώς τι σόιδιευθυντής θα ήμουν ... γλάστρα δεν ήμουν και δε θα γίνω…)  φτάνει πια ... μαζί με την πολιτική ευθύνη να υπάρχει και προσωπική συνυπευθυνότητα και τότε να δούμε μετά πόσα απίδια παίρνει ο σάκος ! (μεγαλώσαμε τη γραμματοσειρά  και την υπογραμμίσαμε για να μη  διαφύγει από κανέναν αναγνώστη τι σόι… δ/ντή έχουμε στο μεγαλύτερο πολιτισμικό φορέα του Δήμου και της Ημαθίας …)Α και κάτι ακόμα άσχετο αλλά δε μπορώ να μη το πω ... αυτή η ιστορία της «πολιτικής ευθύνης» βούλιαξε τον τόπο ( δεν καταλάβαμε τί εννοούσε εδώ  ο ποιητής … όμως όταν την ημέρα της δημοσίευσης ζήτησα από τηλεφώνου  διευκρινίσεις επί του κειμένου του, μου   απάντησε  σιβυλλικά, κοφτά και αλαζονικά,  όπως ταιριάζει… σε ένα δ/ντή κοπής Καμπούρη: «Ότι είχα να πω το είπα κι όποιος κατάλαβε… κατάλαβε…» στην αμέσως επόμενη φράση μου ότι  προσβάλλεται και απαξιώνονται από το δημοσίευμά του  μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., μου απάντησε: «να κάνετε ό,τι νομίζετε επαναλαμβάνοντας: «ό,τι είχα να πω το είπα…» Από την ημερομηνία του δημοσιεύματός του, αφέθηκαν αρκετές μέρες με την μάταιη αναμονή να το ξανασκεφτεί και να επανορθώσει. Όμως  ίχνος συναίσθησης των προσβολών που είχε εξαπολύσει και η  μεταμέλεια... έτη φωτός μακριά…)

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

1.Το σημαντικότερο όχημα της νόησης  και της έκφρασής της είναι η γλώσσα και  ο τρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...