ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: “Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης είναι όνειρο θερινής νυκτός” Ν.Δ. Ημαθίας:  “ Απέναντί του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον όλους τους πολίτες που εξαπάτησε”

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: “Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης είναι όνειρο θερινής νυκτός” Ν.Δ. Ημαθίας: “ Απέναντί του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον όλους τους πολίτες που εξαπάτησε”

Σε υψηλούς τόνους, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν  την δημόσια αντιπαράθεσή τους που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τα μέτρα που προανήγγειλε η Κυβάρνηση για τους αγρότες.    Στην τελευταία ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας η Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ  απαντά:

   “Η επίθεση της ΝΟΔΕ μας προκαλεί εντύπωση γιατί:

 1) Πρόκειται για επίσημα στοιχεία του κράτους ,συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών. Αν η συνήθης πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν η χάλκευση στοιχείων τότε κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν πουλάμε στον λαό φύκια για μεταξωτές κορδέλες ούτε τον παραπλανούμε με καινούρια success srory.

 2) Το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι βασικός πυλώνας του κυβερνητικού έργου ,έχει ταξικό πρόσημο καθώς για πρώτη φορά θα πληρώσουν οι έχοντες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και ανακουφίζοντας τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η επιβολή νέων φόρων  αλλά η δικαιότερη και μεροληπτική κατανομή υπέρ των ασθενέστερων. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται επίσης, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης και με το ασφαλιστικό είναι να διασφαλίσει ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δημόσιου χαρακτήρα, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο,.Η οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι ευθύνη του Σύριζα αλλά των προηγούμενων κυβερνήσεων και των αποτυχημένων πολιτικών τους (δομημένα ομόλογα, PSI).

3) Ο πολιτικός χρόνος του Σύριζα και της κυβέρνησής του μόλις άρχισε.Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης είναι όνειρα θερινής νυκτός.

 4) Η κυβέρνηση ξεκίνησε (όπως είχε προαναγγείλει) τον πόλεμο ενάντια στη διαφθορά ,τη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή με απτά αποτελέσματα.Οι λίστες πλέον δεν καταχωνιάζονται στα συρτάρια αλλά βγαίνουν στο φως.Οι κάθε λογής Παπασταύρου  που απολάμβαναν κάθε προστασία, πλήρωσαν αυτά που οφείλουν στον ελληνικό λαό, Το κύκλωμα των εκβιαστών στα Μ.Μ.Ε.αποκαλύπτεται και η Ν.Δ. πρέπει να απαντήσει για τις σχέσεις που διατηρούσε μαζί τους. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !  ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !”

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, μη μπορώντας να υποστηρίξει τη «δική του αλήθεια» για τα φορολογικά έσοδα και την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, πετάει την μπάλα στην εξέδρα, ξεχνάει τα νούμερα και γενικολογεί. 

Καλό το παραμύθι με την απομόνωση όποιου μήνα συμφέρει το ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, με το ‘’κόλπο’’ των εισροών από την ΕΕ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με τη στάση πληρωμών να ‘’βαφτίζεται’’ μείωση δαπανών. 

Η αλήθεια όμως για την υστέρηση των φορολογικών εσόδων δεν κρύβεται.

Στο Δελτίο του Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου 2016 με τα οριστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκε, αποκαλύπτεται ότι τα φορολογικά έσοδα υστέρησαν έναντι του στόχου κατά 183 εκατ. ευρώ ή 4,9%. Εάν αυτό είναι «ενθαρρυντικό», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, τότε καταλαβαίνουν όλοι οι πολίτες τι τους περιμένει.

Γιατί η υστέρηση εσόδων σημαίνει νέα μέτρα.

 Η Νέα Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Χώρας σε  συνθήκες βαθιάς ύφεσης τον Ιούνιο 2012, μέσα σε δύο χρόνια, κατάφερε να μειώσει 10 ποσοστιαίες μονάδες τον ΦΠΑ στην εστίαση, μείωσε 30% στον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, μείωσε 30% την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ξεκινώντας την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης πολιτών και επιχειρήσεων ταυτόχρονα.

Πιάσαμε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους και πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, διανέμοντας κοινωνικό μέρισμα στους συμπολίτες μας που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη.

 Ο Σύριζα Ημαθίας οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, απέναντι του πλέον δεν έχει μόνο τη Νέα Δημοκρατία.

Απέναντι του είναι οι πολίτες που κορόιδεψε, οι αγρότες που εξαπάτησε και η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού στην οποία υποσχέθηκε τα πάντα και το μόνο που έφερε ήταν το πιο επώδυνο μνημόνιο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...