«Ανοίγει» το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας για ανασφάλιστους και ενδεείς δημότες

«Ανοίγει» το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας για ανασφάλιστους και ενδεείς δημότες

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας ξεκινά τη λειτουργία του, προσφέροντας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του στους δημότες, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι ή βρίσκονται σε πλήρη ένδεια και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα. 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου που έχει ως στόχους τη δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των οικονομικά ασθενέστερων και ευάλωτων συμπολιτών, την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη των ατόμων που πλήττονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η έδρα του στεγάζεται επί της οδού Δημοτικής Αγοράς 64 και στελεχώνεται από Φαρμακοποιό ΠΕ και Βοηθό Φαρμακείου. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2333041456 από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις  ώρες 08:00 π.μ. - 16:00 μ.μ. και στην ηλεκτρονική διεύθυνση kfarmakeio@alexandria.gr, καθώς και στην Υπεύθυνη Πράξης μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης kotaidou@alexandria.gr.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή ενός ωφελούμενου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι τα κάτωθι:

1) Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

2) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και γέννησης για ανηλίκους

3) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.

4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

5) Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

6) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9 του τρέχοντος φορολογικού έτους) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.

7) Μία μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου του αιτούντος.

Για την έναρξη λειτουργίας αυτής της νέας κοινωνικής δομής ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας δήλωσε: 

«Το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού του Δήμου μας αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο δύναται να αντιμετωπιστεί με συλλογικές προσπάθειες αλληλεγγύης. Πολλοί συνάνθρωποι μας δοκιμάζονται καθημερινά από την φτώχεια και την ανεργία και σε αυτούς ο Δήμος μας οφείλει να συνδράμει τα μέγιστα μέσω της κοινωνικής του πολιτικής, της οποίας μέρος αποτελεί και η ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Αλεξάνδρειας, μέσω συγχρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020.  

Για την εξασφάλιση των απαραίτητων φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, το  Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας έχει προγραμματίσει να διοργανώσει διάφορες δράσεις δικτύωσης, με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών και των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων, Μ.Κ.Ο. και λοιπών επιχειρήσεων,  οι  οποίοι παρακαλούνται θερμά να συνδράμουν με οιονδήποτε τρόπο δύνανται κατά περίπτωση».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας...

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Λύκειο των Ελληνίδων...

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ  ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ...

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου με την επωνυμία...

Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος του Συλλόγου Προσκυνητών Άγιου Όρους Αλεξάνδρειας και Περιχώρων

Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος του Συλλόγου Προσκυνητών...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προσκυνητών...

Συνεδριάζει σήμερα 9 Μαΐου η Δημοτική  Επιτροπή του Δήμου Νάουσας

Συνεδριάζει σήμερα 9 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή του...

  Τακτική  δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής ...

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο  Βέροιας

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Βέροιας

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι υλοποιείται...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού, λόγω εργασιών συντήρησης σηράγγων από Πολύμυλο έως Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας...

Ο ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Νέα Αριστερά Ημαθίας: Για το κλείσιμο  του Ειρηνοδικείου  Αλεξάνδρειας

Νέα Αριστερά Ημαθίας: Για το κλείσιμο του...

Από το Συντονιστικό της Νέας Αριστεράς Ημαθίας...

Καθολική σχεδόν η συμμετοχή των εργαστηριακών γιατρών της Ημαθίας στην πανελλαδική απεργία -Κλειστά όλα τα μικροβιολογικά και διαγνωστικά, από χθες στη Βέροια

Καθολική σχεδόν η συμμετοχή των εργαστηριακών γιατρών...

Απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από χθες Τετάρτη τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...