Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: “Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης  της Ημαθίας για να ανταποκριθούμε στα αυξημένα καθήκοντά μας”

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: “Επιτακτική ανάγκη στελέχωσης της Ημαθίας για να ανταποκριθούμε στα αυξημένα καθήκοντά μας”

Το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον” της Βέροιας πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας με κυρίαρχο ζήτημα το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στη Βέροια. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και ήταν παρόντες ο Βουλευτής Επικρατείας και Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Βεροίας κ. ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, ο Δήμαρχος  Αλεξάνδρειας κ. ΓΚΥΡΙΝΗΣ Παναγιώτης , ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Νικόλαος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας  Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΤΟΥΛΙΚΑΣ Γεώργιος, πλήθος Διοικητών Αστυνομικών Υπηρεσιών, μέλη της ένωσης μας καθώς και εκπρόσωποι ΜΜΕ. Στη συνεδρίαση  επίσης κλήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ Κωνσταντίνος ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραστεί πλην  όμως απέστειλε χαιρετισμό και μήνυμα συμπαράστασης, ο Βουλευτής Ημαθίας ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Απόστολος ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό καθώς επίσης και οι Βουλευτές ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ Γεώργιος, ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ Φρόσω και ΑΝΤΩΝΙΟΥ Χρήστος οι οποίοι μας γνώρισαν πως αποφάσισαν από  κοινού να μην παραστούν. Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για εμάς η απουσία των βουλευτών της κυβερνώσας παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι παρά την  σοβαρότητα και την αμεσότητα του θέματος δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Η Ένωση εκπροσωπώντας την συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών του Νομού μας , εξέφρασε δια στόματος του Προέδρου ΜΟΥΡΤΗ Αποστόλου την  έντονη δυσαρέσκεια όλων για την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης της οποίας προμετωπίδα έχει στηθεί ο Έλληνας αστυνομικός. Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η ανυπαρξία των όρων υγιεινής και ασφαλείας και η παντελής έλλειψη διοικητικής μέριμνας κατά την  εκτέλεση των καθηκόντων μας ήταν μερικά από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους παρευρισκομένους. Κατά το μέτρο του εφικτού ζητήθηκε από τους  φορείς να συμπράξουν όλοι έτσι ώστε, οι ήδη αποστελεχωμένες υπηρεσίες του νομού μας να ενισχυθούν με προσωπικό προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα μας των οποίων οι απαιτήσεις αυξήθηκαν με την λειτουργία του κέντρου Φιλοξενίας στις Βαρβάρες Βεροίας. Προς το σκοπό αυτό συντάχθηκαν όλοι οι  φορείς ζητώντας να επαναπατριστούν στο νομό μας όλοι οι αστυνομικοί που απασχολούνται στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στην Ειδομένη Κιλκίς αλλά  και άλλες περιοχές. Τόσο ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Θεοχαρόπουλος όσο και οι Δήμαρχοι Ημαθίας εξέφρασαν την απόλυτη την συμπαράσταση τους στην αγωνιώδη  προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε το αγαθό της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη το οποίο εδώ και χρόνια υπηρετούμε. Επίσης ο κ. ΤΟΥΛΙΚΑΣ τάχθηκε υπέρ της μίας δομής στο νομό προκειμένου να επιτευχθεί η εξοικονόμηση αστυνομικών δυνάμεων και να μην διασαλευτεί η αστυνόμευση των πολιτών. Αναφορικά με την δημιουργία και άλλων  κέντρων φιλοξενίας στο νομό μας οι Δήμαρχοι υπερασπίστηκαν στα πλαίσια του δικαίου και της ισοκατανομής προσφύγων την δημιουργία περισσοτέρων του ενός κέντρου  ήτοι ένα ανά δήμο στο Νομό μας και όχι ένα ανά περιφερειακή ενότητα, αφουγκραζόμενοι τους προβληματισμούς τόσο του κ.Διευθυντή όσο και τους δικούς μας για τα  ανακύπτοντα ζητήματα ασφάλειας λόγω έλλειψης αστυνομικού προσωπικού.

“Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της Ένωσης μας να υπάρξει μία κοινή συμπόρευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  προκειμένου να αντιμετωπισθεί σε κάθε έκφανση της η προσφυγική κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΝΗ. 

Η συνεδρίαση έκλεισε με την δέσμευση όλων, ότι αλληλέγγυα και  συνυπεύθυνα θα εργαστούν όλοι στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...