Σωθήκαμε Κυρ-Στέφανε!

Σωθήκαμε Κυρ-Στέφανε!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

λόγω της Πρωταπριλιάς, θα μπορούσα να γράψω τόμους ολόκληρους, αναφερόμενος στην κυβέρνηση - σούπερμαν, κάτι το οποίο όμως δεν είναι εφικτό, όπως γίνεται κατανοητό.

Παρόλα αυτά θα τονίσω τη δήλωση του σούπερ Αλέξη, όταν ήταν ενάντιος στα ισοδύναμα μέτρα: “όταν ψάχνουμε για ισοδύναμα μέτρα, ψάχνουμε για ισοδύναμους πόνους. Να μην κόψουμε το μεγάλο δάκτυλο, αλλά το μικρό”!

Όσον αφορά τον άλλο σούπερ εταίρο, τον Πανούλη, πριν από λίγες ημέρες, “είχε βγει στα κάγκελα” για τον κ. Μουζάλα, και απαιτούσε ή αυτός ή εγώ, στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής όμως, αναφέρθηκε στο λεκτικό λάθος, του κ. Μουζάλα! 

Δύο εβδομάδες ήθελε για να το καταλάβει!

Φίλοι μου, όταν σε περίοδο κρίσης δεν υπάρχει κυβέρνηση, τότε είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν πόνοι και κλάματα. Είναι δεδομένο ότι θα βογκήξουμε και άλλο.

Για αυτό σκέφθηκα, να γελάσουμε λίγο και μετά … έχει ο Θεός. Εμείς δεν έχουμε!

Σωθήκαμε, κυρ Στέφανε! 

Προτείνω, λοιπόν να θυμηθούμε τη γνωστή σκηνή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, μεταφέροντάς την ταυτόχρονα στο σήμερα, για να κατανοήσουμε και τον τρόπο διαπραγμάτευσης της Ελληνικής κυβέρνησης και το πως θα κλείσει η αξιολόγηση. 

Στη θέση του διευθυντή Παπαμιχαήλ, θα φανταστούμε τον Αλέξη, στη θέση της γραμματέως Αλίκης, τον υπουργό οικονομικών ή ανάπτυξης ή … κάποιο εκπρόσωπο της κυβέρνησης και ο κυρ Στέφανος, είναι η Ανγκέλα μας!

Αλίκη: (στο τηλέφωνο): Εμπρός; Ναι, παρακαλώ, πα-παντοπωλείο «Η Αφθονία»; Α, εσύ είσαι κυρ-Στέφανε; Γεια σου, η Κατερίνα εδώ, ναι. Άκου κυρ - Στέφανε, να στείλεις σπίτι -τί; ναι, καλά ξέρω, ενενήνταέξι και πενήντα, ε; Καλά, κυρ - Στέφανε, θα στα πληρώσω το Σάββατο, ναι. Ε, καλά τώρα κυρ - Στέφανε παιδιά είμαστε; 

Στο σήμερα.

Υπουργός: (στο τηλέφωνο): Εμπρός; Ναι, παρακαλώ, τρόικα εκεί; Α, εσύ είσαι μαντάμ Μέρκελ; Γεια σου, εδώ ο σούπερ υπουργός της Ελλάδος. Άκου μαντάμ Μέρκελ να μας στείλεις - τι: ναι, καλά ξέρω, ακόμα δεν έχω κάνει τίποτα με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά εντάξει μην ανησυχείς, όλα θα γίνουν. Τι, παιδιά είμαστε. Ο Γιάννης με το ένα νι έφυγε, τώρα έχουμε Γιάννηδες με δύο νι! Δεν χρωστάμε και πολλά, άλλωστε. Καμιά πεντακοσαριά δισ.

Αλίκη: Λοιπόν, άκουσε, να στείλεις σπίτι, ένα κιλό μακαρόνια, εκείνα τα ωραία, θυμάσαι, που είχαμε πάρει τα Χριστούγεννα, που τα είχα κάνει με κιμά, ναι, πάλι με κιμά θα τα κάνω! Ναι, κυρ - Στέφανε, λοιπόν, ένα κιλό μακαρόνια, δύο κιλά ζάχαρη, δύο κιλά αλεύρι, μισό κιλό καφέ, από τον καλό ε; κυρ-Στέφανε, από τον καλό, ένα κουτί μαρμελάδα… Πόσο το κουτί, πόσο το κουτί; Όχι, κουτί, είναι ακριβό, χύμα δεν έχει χύμα; 

Στο σήμερα.

Υπουργός: Λοιπόν, μαντάμ Μέρκελ να μας στείλεις ένα κοντέινερ με πεντάευρα, εκείνα τα ωραία τα καινούρια, για να τους δώσω το Πάσχα το δώρο, βάλε και δύο καράβια με δεκάρικα, μισό κοντέινερ με εικοσάρικα και μισό κιβώτιο με πενηντάρικα, μην τους κακομάθουμε κιόλας! 

Μην τα στείλεις μέσω Ειδομένης και μας τα πάρουν. Ο κόσμος εκεί, έχει χρήματα. Μην τους βλέπεις που μένουν στις λάσπες. Επίτηδες το κάνουν, για να μην τους καταλάβουμε. Είναι όλοι τους εν δυνάμει, επενδυτές. Χρήμα, πολύ χρήμα σου λέω Ανγκέλα μου. Εμείς το καταλάβαμε, αμέσως ότι πρόκειται για μεγαλοεπενδυτές. 

Δημήτρης: Κουτί να πάρεις! Θα πάρεις τώρα μια προκαταβολή από το μισθό σου.

Στο σήμερα.

Αλέξης προς υπουργό του: Ζήτα, ολόκληρο κιβώτιο με πενηντάρικα, οι αγρότες έφυγαν από τα μπλόκα. Όλα εντάξει, πες στην Ανγκέλα!

Αλίκη: Κουτί! Κουτί, ακούς κυρ - Στέφανε; Κουτί, ναι, βερύκοκο και βάλε και λιγουλάκι ζαμπόν...

Στο σήμερα.

υπουργός: Ολόκληρο κιβώτιο, ακούς μαντάμ Μέρκελ; Και βάλε και μερικά κατοστάρικα, για δείγμα, να έχουμε να θυμόμαστε! Σε λίγο θα κάνουμε το μνημόσυνό τους!

Δημήτρης: Ο μισθός σου θα είναι πέντε χιλιάδες το μήνα. 

Στο σήμερα.

Αλέξης: Θα αδυνατίσουμε (εμένα εννοούν!) και τους ελεύθερους επαγγελματίες!

Αλίκη: Δύο κουτιά κυρ - Στέφανε, ναι! Δύο κουτιά μαρμελάδα και μπόλικο ζαμπόν, βάλε 150 γραμμάρια, 200, άκου κυρ - Στέφανε, βάλε και τρεις σοκολατίτσες για τα παιδιά από εκείνες τις φθηνές, ξέρεις, ναι. 

Στο σήμερα.

υπουργός: Τελικά, στείλε και κατοστάρικα και πολλά πενηντάρικα!

Δημήτρης: Ο μισθός σου δηλαδή μαζί με τις υπερωρίες μπορεί να φτάνει τις εφτά ή και τις οκτώ χιλιάδες.

Στο σήμερα.

Αλέξης: Ήδη ανακοίνωσα, μέτρα 5.5 δις. Όλα καλά. Όλα υπό έλεγχο.

Αλίκη: Άκου, κυρ - Στέφανε, βάλε έξι σοκολάτες, από δύο για το καθένα, ναι, από εκείνες του γάλακτος και έξι κουτιά γάλα και βάλε και τρία μπουκάλια κρασί και 6 μπουκάλια μπύρα… 

Ναι, κυρ - Στέφανε, μόλις διορίστηκα σε μια σπουδαία θέση, μια πάρα πολύ σπουδαία θέση... ναι βάλε μπόλικο κρασί και 8 μπουκάλια μπύρα, θα το κάψουμε απόψε κυρ - Στέφανε, ναι θα το κάψουμε!

Στο σήμερα.

υπουργός: Άκου Αγκέλα μου, ίσως πρέπει να ξανασκεφθείς σοβαρά, να μας χαρίσεις το χρέος. Μην ασχολείσαι πλέον μαζί μας. Είναι σαν να μην χρωστάμε. Άρχισε να ισχύει και το μέτρο της απόσυρσης. Σε λίγο όλοι θα κυκλοφορούνε στο Ελλαδιστάν με φερράρι. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει και η Ανάσταση. Έρχεται η ανάπτυξη.

Α, δεν σου είπα και το άλλο. Θα καταργήσουμε και τις παρελάσεις και έτσι θα μειώσουμε και τα έξοδα. Δεν το έχω ανακοινώσει ευθέως, αλλά πλαγίως. Δεν το έχουν καταλάβει ακόμη. Ο υπουργός όμως τους το είπε με την ανακοίνωσή του. Πουθενά δεν μίλησε για την επανάσταση του 21. Έκανε αναφορά στο Πολυτεχνείο. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην στις 17η Νοέμβρη, αναφερθεί στην επανάσταση της 25ης Μαρτίου!

 

Εγώ το μόνο που έχω να ευχηθώ, βλέποντας αυτό το τσίρκο είναι … άντε και καλή χρονιά. 

Και του χρόνου με υγεία!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...