Ομοιοπαθητική και διατροφή στην υπηρεσία θεραπείας του καρκίνου

Ομοιοπαθητική και διατροφή στην υπηρεσία θεραπείας του καρκίνου

Μετά από πολλά χρόνια η Μακεδονική Εταιρία Ομοιοπαθητικής (ΜΕΟ) διοργάνωσε μία ημερίδα στη Βέροια, με απώτερο σκοπό να τιμήσουν τον δάσκαλο Αρίσταρχο Τσαμασλίδη ο οποίος εργάστηκε και προώθησε την ομοιοπαθητική πανελλαδικά και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με βάση το Πολυδένδρι Ημαθίας. Η ημερίδα έγινε προχθές Κυριακή στον γεμάτο κόσμο χώρο της «Εληάς» και ξεκίνησε με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον κ. Τσαμασλίδη στο οποίο, κατά μεγάλο μέρος, μιλούσε ο ίδιος για την πορεία του, από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα, ενώ για τον δάσκαλό τους μίλησαν γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίων, φαρμακοποιοί και κάτοικοι του Πολυδενδρίου που συναναστρέφονταν καθημερινά μαζί του.

Μετά την προβολή ο πρόεδρος της ΜΕΟ, κ. Νίκος Καζαντζίδης κάλεσε στο βήμα τους ομιλητές γιατρούς για να αναπτύξουν τα θέματά τους.

Πρώτος μίλησε ο χειρουργός διδάκτωρ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κ. Λάζαρος Δανιηλίδης ο οποίος μεταξύ άλλων ενημέρωσε το κοινό ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα Κέντρο εξατομικευμένης ογκολογικής προσέγγισης και αναφέρθηκε στην θεραπεία του καρκίνου με χειρισμούς μέσω της ομοιοπαθητικής, με συμπληρωματικές υπερθερμίες, παράλληλα με τις χημειοθεραπείες όπου απαιτούνται.

Στη συνέχεια ο καρδιολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θανάσης Δούλαλας μίλησε για τη σχέση της διατροφής με τον καρκίνο και μέσα από 300 περίπου διαφάνειες ενημέρωσε εμπεριστατωμένα το κοινό για την αναγκαιότητα της σωστής διατροφής στη ζωή μας με φρούτα και λαχανικά κυρίως, που αποτελούν ασπίδα προστασίας των κυττάρων του οργανισμού, ενώ έδωσε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ο καρκίνος έφτασε στη δεύτερη θέση ως αιτία θανάτου από την 80η που ήταν πριν λίγα χρόνια. Παράγοντες που επιβαρύνουν την εμφάνιση καρκίνου είναι, στην πρώτη γραμμή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η διατροφή. Περισσότερα λαχανικά και φρούτα, περισσότερα χρόνια ζωής, ήταν το μήνυμα της ομιλίας αφού η τροφή και κατ’ επέκταση η σωστή διατροφή λειτουργεί ως φάρμακο με θεραπευτικές επιδράσεις.

Ακολούθησαν, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, οι ομιλίες του παιδιάτρου Μπελογιάννη Οβαδία για την εφαρμογή της ομοιοπαθητικής στην παιδιατρική πράξη και της φαρμακοποιού της Βέροιας Βάσως Παπαδοπούλου για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, που «δουλεύουν» στο ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου.

Την ημερίδα έκλεισε ο γιατρός της Βέροιας και πρόεδρος της ΜΕΟ Νίκος Καζαντζίδης, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του, πάνω από 30 χρόνια, στην ομοιοπαθητική. Ο κ. Καζαντζίδης θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο το πώς ο ίδιος βίωσε την ίδια τη ζωή, τα προβλήματά της, τους λόγους που αρρωσταίνουμε, τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και κατά πόσο είναι επιλογή του καθένα να παίξει το ρόλο του ασθενούς ή του υγιούς. Γι’ αυτή την εμπειρία ο κ. Καζαντζίδης μίλησε και στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7. «Όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την ομοιοπαθητική, δεν την πίστεψα. Όμως μετά από ένα πρόβλημα που μου προέκυψε και έγινα θαυματουργικά καλά, είπα τί ιατρική είναι αυτή, ας την δω, ας την μάθω… Και αποφάσισα, αφού είδα το φως, να το ακολουθήσω. Κι έτσι έγινα ομοιοπαθητικός γιατρός. Λέω λοιπόν σ’ όλο τον κόσμο, ας τολμήσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, δεν χάνουν τίποτα». Και από την προσωπική του εμπειρία, ο κ. Καζαντζίδης προσθέτει ότι η ομοιοπαθητική είναι βασικά ένας λόγος, μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ασθενή και το γιατρό και μέσα σ’ αυτή επεμβαίνει και το μήνυμα του ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… -  «Η γενναιότητα του να είσαι ευάλωτος…»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Η...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια   ...

ΕΟΦ: Προσοχή σε αυτό το προϊόν που διαφημίζεται στο διαδίκτυο

ΕΟΦ: Προσοχή σε αυτό το προϊόν που διαφημίζεται στο...

Προσοχή στο σκεύασμα «MOVE & FLEX CREAM FOR JOINT AREAS» συνιστά ο...

KEEΛΠΝΟ για τη γρίπη: Στους 74 έφτασαν οι νεκροί  18 νέοι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

KEEΛΠΝΟ για τη γρίπη: Στους 74 έφτασαν οι νεκροί 18 νέοι...

Ακόμη 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα μίας...

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιπυρετικό φάρμακο

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό αντιπυρετικό φάρμακο

Την ανάκληση της παρτίδας 800452 με ημερομηνία λήξης 1/2021...

Τα φαινόμενα βιαιοπραγιών στις Μονάδες Υγείας και η αντιμετώπισή τους

Τα φαινόμενα βιαιοπραγιών στις Μονάδες Υγείας και η...

Γράφει ο Αναστάσιος  ΒασιάδηςΤο πρόσφατο επεισόδιο...

Καταργείται το ΚΕΕΛΠΝΟ - Δημιουργείται Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Καταργείται το ΚΕΕΛΠΝΟ - Δημιουργείται Εθνικός...

Τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των...

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Αυτό που αναζητάς, βρίσκεται ήδη μέσα σου…»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - «Αυτό που...

Της Χρύσας Μπέκα , Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια«Αυτή...

Η συμβολή της άσκησης στη υγεία των ανθρώπων

Η συμβολή της άσκησης στη υγεία των ανθρώπων

Δ.Κ. Στυλιανίδης,  Γεωπόνος, Επ.Δ/ντήΙνστιτούτου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια      «Υπάρχει ένας κάβουρας στις βαθιές θάλασσες, που επειδή η φύση του χάρισε μαλακό και απροστάτευτο στομάχι, χώνεται στο πρώτο άδειο όστρακο που θα...

Προσοχή στο σκεύασμα «MOVE & FLEX CREAM FOR JOINT AREAS» συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), τονίζοντας ότι δεν έχει αξιολογηθεί όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.To αναφερόμενο σκεύασμα...

Ακόμη 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα μίας εβδομάδας από επιπλοκές του ιού της γρίπης, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 74. Η πλειονότητα των περιστατικών οφείλεται στον υπότυπο H1N1.Σύμφωνα...