Μπάσκετ Α2. Ήττα του Φιλίππου 74-83 από τη Δόξα Λευκάδας. Αιχμές του Δ. Γκίμα για διαιτησία και ΕΡΤ.

Μπάσκετ Α2. Ήττα του Φιλίππου 74-83 από τη Δόξα Λευκάδας. Αιχμές του Δ. Γκίμα για διαιτησία και ΕΡΤ.

Η Δόξα Λευκάδας έκανε το χρέος της και πέρασε από τη Βέροια με το 74-83 επί του Φιλίππου, στο παιχνίδι με το οποίο κλείνει η αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών. Με αυτόν τον τρόπο, οι Επτανήσιοι συνεχίζουν να διατηρούν απόσταση δύο νικών από το Παγκράτι, όντες στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχοντας απόλυτο πλεονέκτημα για την είσοδο στα play-offs ανόδου, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Για το σύνολο του Δημήτρη Γκίμα, απεναντίας, τα νέα δεν είναι ευχάριστα, καθώς με την νέα αυτήν απώλεια βρίσκονται ξανά σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με το Περιστέρι και το Πευκοχώρι, στη «μάχη» αποφυγής των play-out. Κι αυτό, γιατί πλέον απέχουν κατά δύο νίκες από την ομάδα των Βορείων Προαστίων και μία από την Ευρώπη, έχοντας μάλιστα να δώσουν ρεπό την τελευταία αγωνιστική.

Οι παίκτες της Δόξας Λευκάδας είχαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τα ηνία της, επιχειρώντας μάταια στα πρώτα 25 λεπτά να πάρουν κάποια διαφορά, η οποία θεωρητικά θα τους έδινε πλήρη ασφάλεια (46-54). Με ένα επιμέρους σκορ 5-11, ωστόσο, στα επόμενα τρία λεπτά, κατάφεραν να ξεφύγουν σε απόσταση 14 πόντων και έμοιαζαν να «καθαρίζουν» με την υπόθεση νίκης, αλλά οι πάντοτε αξιόμαχοι γηπεδούχοι, πέτυχαν ένα σερί 8-0 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, δείχνοντας πως είχαν «σφυγμό» (59-65). Η διαφορά μειώθηκε μέχρι και στους πέντε πόντους, όταν και ο Φίλιππος μείωσε σε 68-73, με τέσσερα λεπτά να απομένουν, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει περαιτέρω, με ένα τρίποντο στα 60" πριν το φινάλε να «σφραγίζει» την επιτυχία τους (70-81). Το υπολειπόμενο διάστημα, αποδείχθηκε τυπικής διαδικασίας και η Δόξα πανηγύρισε ένα μεγάλο για την ίδια «διπλό»

 

.Τα 10λεπτά 20-25, 38-46 (ιμίχρ) 59-65. 74-83 τελικό. 

-Δεκάλεπτα: 20-25, 38-46, 59-65, 74-83

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ: (Γκίμας-Μπλατσιώτης) Τόζιος 3, Τόκας Α., Τόκας Π., Μοτσιόπουλος, Δεληγιώργης 21 (1), Ότοβιτς 9 (1), Ναούμης 17 (2), Κασαμπαλής 9, Σαμαράς 5 (1), Τριχόπουλος 5, Πεχλιβάνος, Οικονομόπουλος 5 (1).

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: (Τακιανός) Βαγενάς, Τραϊανός 2, Κούτρας, Καρύδας 19 (2), Πετρόπουλος 1, Χρυσόπουλος 17 (3), Μανούσος 7, Κανονίδης 22 (2), Κέτσο 5, Πεταλωτής 2, Τσαλδάρης 8 (1), Γεωργάκης.

 

Δημήτρης Γκίμας

«Ο διαιτητής αυτός δεν είναι ικανός»

 

Μετά την λήξη του αγώνα Μπάσκετ Φιλίππου και Δόξας Λευκάδας ο προπονητης του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας τα είπε "έξω από τα δόντια" αλλά ποίος τον άκουγε τόσο καιρό και θα τον ακούσει και τώρα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.  «Συγχαρητήρια στην Δόξα Λευκάδας και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της. Για εμάς σήμερα είναι μια στιγμή λίγο δύσκολη γιατί νομίζω σήμερα οι όποιες μαθηματικές πιθανότητες θα είχαμε έχουν εκμηδενιστεί. Όπως είπα και στα παιδιά  στα αποδυτήρια δεν είχα κανένα παράπονο από την σημερινή τους προσπάθεια και ότι είμαι υπερήφανος παρόλα τα λάθη που έγιναν. Σήμερα ανοίξαμε περισσότερο το rotation και είμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.

Η Δόξα είναι καλύτερη ομάδα από εμάς και πιστεύω ότι δίκαια κέρδισε. Δεν θα πω ότι φταίνε οι διαιτητές για την ήττα. Αλλά…..Αλλά…. όπως κάνουμε λάθη εμείς σαν προπονητές, όπως κάνουν οι παίκτες  έτσι κάνουν λάθη και οι διαιτητές. Εγώ από την πλευρά μου όταν κάνω λάθος επιλογές, χάνω το παιχνίδι. Μπορεί επίσης να χάσω την δουλειά μου, όπως και ένας παίκτης να χάσει το συμβόλαιο του. Υπάρχουν συνέπειες δηλαδή. Εδώ σε αυτό το γήπεδο επί ένα χρόνο έρχονται διαιτητές που δεν παίζουν καλά. Δεν είμαι διαιτητής και ούτε τον παριστάνω αλλά μιλώ με βάση την πολύχρονη εμπειρία μου.

Είναι κάποιοι διαιτητές οι οποίοι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. Το να θέλουν να επιβάλουν κάποιοι, ορισμένους διαιτητές δεν μπορεί να συμβαίνει. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ… Όπως είδατε σήμερα αποβλήθηκα για τις διαμαρτυρίες. Και δικαίως αποβλήθηκα. Αλλά αυτό το βλέπουμε κάθε φορά. Ρε παιδιά δεν γίνεται κάθε φορά αυτό. Υπάρχουν φάσεις που λες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ αυτό το πράγμα. Ο Ότοβιτς μάτωσε, είμαστε μπροστά το βλέπουμε όλοι, τον έχει χτυπήσει, εσκεμμένα ή όχι δεν το εξετάζω. Να μην μιλήσουμε; Να μην διαμαρτυρηθούμε… ; Μα ο διαιτητής είναι στα δύο μέτρα. Με τον ίδιο διαιτητή έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά σε κρίσιμα παιχνίδια που θα ήταν χρονιά για μας. Δεν θέλω να μιλάω σαν τον Μαλεζάνη που έκανε βαθμολογία μόνος του. Αν…αν... κι αν…. Αυτόν ποιος θα τον τιμωρήσει (σ.σ διαιτητή); Αφού ο άνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Αύριο θα γράψουν οι Γκρίζοι Λύκοι ότι είχαν παράπονα και ότι είμαι γραφικός.  Τα λέω λοιπόν εγώ εκ των προτέρων. Είμαι γραφικός, έχω παράπονα . Στην ζωή μου μιλάω για διαιτησία 2-3 φορές τον χρόνο. Δεν γίνεται να μιλάω και τις 3 φορές για τον ίδιο άνθρωπο. Τα λέμε…τα ξαναλέμε… Ο συγκεκριμένος….ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Ο καθένας έχει ορισμένα στάνταρ. Δεν μπορεί να τα ξεπεράσει. Κάποιος πρέπει να κρίνει αυτούς τους ανθρώπους…. Δεν θέλω να πω περισσότερα, σέβομαι κάποιους ανθρώπους και καταστάσεις. Με το ζόρι πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν διεθνείς ; Θα έρθει κάποιος σε εμένα να μου πει με το ζόρι να αναλάβω την Εθνική Ελλάδος ; Μα αφού ξέρω ότι δεν κάνω. Το ξέρω… Αυτοί  πρέπει με το ζόρι να γίνουν Α1 ; Aύριο θα πρέπει να γίνουν διεθνείς ; Πρέπει να έρχονται 60 χλμ για να παίρνουν το μεροκάματο ; Εγώ δεν λέω ότι χάσαμε από τους διαιτητές. Η Δόξα είναι καλύτερη ομάδα και ο κόουτς (σ.σ. Τακιανός) είναι καλύτερος από εμένα. Αυτό τι θα πει ; Ότι επειδή εγώ έχω ένα γνωστό, επειδή είμαι αρεστός ή είμαι του κόμματος, για να μην πω περισσότερα,  θα γίνω εγώ προπονητής της Εθνικής και ο κόουτς (σ.σ. Τακιανός) θα γίνει προπονητής στο Λιανοκλάδι ;

Ξέρω ότι μετά από αυτά θα βγούνε και θα πούνε τα χίλια μύρια, ότι ο προπονητής της Βέροιας είναι ελεεινός, άθλιος και τι είναι αυτά που λέει κλπ κλπ. Εκατό φορές έχουμε δει το ίδιο έργο. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ…. Κύριοι. Και αυτό δεν το βλέπουμε μόνο εμείς εδώ στη Βέροια, το έχουν δει και σε άλλα γήπεδα… Να τον κάνουμε διεθνή λοιπόν… Αυτό είναι το πρώτο θέλω να σχολιάσω…. Το δεύτερο είναι η ΕΡΤ. Εμείς εδώ στην περιοχή δεν πληρώνουμε ΕΡΤ ; Πληρώνουμε. Δεν βλέπουμε ΕΡΤ; Βλέπουμε. Η ΕΡΤ δεν έχει το πρωτάθλημα της Α2 ; Το έχει. Η Α2 δεν έχει 15 ομάδες ; Έχει. Η ΕΡΤ έχει καλύψει τις 14. Όχι τον Φίλιππο. Δεν το λέμε τόσο καιρό…. Αλλά φτάνει… Οι παίκτες αυτοί δεν έχουν συγγενείς, δεν έχουν φιλοδοξίες ; Δεν έχουν προσωπικότητες; Δεν έπρεπε να τους δείξει τη τηλεόραση ; Μάλλον όχι…..

Θέλω να πώ στον κόσμο ότι θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος για το καλύτερο στις τρείς τελευταίες αγωνιστικές. Η ομάδα, οι παίκτες και οι διοικήσεις δεν τελειώνουν. Ο Φίλιππος υπήρχε πριν 30 χρόνια και θα υπάρχει και για τα επόμενα 30. Και θα έρθει ξανά η στιγμή που θα είμαστε και πάλι στην Α2. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Στο τέλος της χρονιάς θα πούμε και περισσότερα. 

Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους και καλή Ανάσταση.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κολυμβητική Ακαδημία “ΝΑΟΥΣΑ”:  Προετοιμασία τους ενόψει του θερινού πρωταθλήματος (ΦΩΤΟΣ)

Κολυμβητική Ακαδημία “ΝΑΟΥΣΑ”: Προετοιμασία τους...

Η Κολυμβητική Ακαδημία “ΝΑΟΥΣΑ” σε συνεργασία με τον...

Ρεκόρ εγγραφών στον «20ο Δρόμο Θυσίας»

Ρεκόρ εγγραφών στον «20ο Δρόμο Θυσίας»

Ρεκόρ εγγραφών στον αγώνα δρόμου «20ος Δρόμος Θυσίας»...

Με τρεις αθλητές το

Με τρεις αθλητές το "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας στο...

Στην Αλεξανδρούπολη θα διοργανωθεί και φέτος το...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας:  Δύο νίκες σε ισάξιους αγώνες στη διοργάνωση μαχητικών αθλημάτων SUBMAT 2 only submission

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας: Δύο νίκες σε ισάξιους...

Με δυο νίκες σε ισάξιους αγώνες στέφθηκαν οι αθλητές...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το SUBMAT 2 της SUBROW FIGHT EVENTS και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ υπό την αιγίδα της ΕΟΠΤ (Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών) την Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το SUBMAT 2 της SUBROW FIGHT EVENTS και...

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 32 επίλεκτοι αθλητές απο 15...

Έκανε τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο και επέστρεψε στην Πέλλα

Έκανε τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο και επέστρεψε...

Επέστρεψε από τον 44ο γύρο της Ελλάδος ο 77χρονος...

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο...

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, ...

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 10 ΧΛΜ ΒΑΔΗΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 10 ΧΛΜ ΒΑΔΗΝ...

Στην παραλία  του Ξυλοκάστρου  Κορινθίας διεξήχθη το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...