Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: 8 μόνιμοι γιατροί στο νοσοκομείο Ημαθίας στα μέσα του 2017. Μαζί με τους επικουρικούς θα ανατάξουν τη δημόσια υγεία

Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: 8 μόνιμοι γιατροί στο νοσοκομείο Ημαθίας στα μέσα του 2017. Μαζί με τους επικουρικούς θα ανατάξουν τη δημόσια υγεία

Πάρα πολλά θετικά βήματα στον τομέα της Υγείας εντοπίζει στην κυβερνητική πολιτική με ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, τμήμα νοσοκομείου Βέροιας. Κάνει λόγο για την κατάργηση του πεντάνευρου, αλλά κυρίως για το ότι όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία δικαιούνται σήμερα ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως και οι ασφαλισμένοι.

Αλλά και στον τομέα του νοσοκομείου Ημαθίας η ανακοίνωση εντοπίζει πολλά θετικά, με πρώτο την έγκριση για προκήρυξη (για πρώτη φορά ύστερα από πέντε έτη) συνολικά 690 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για όλη την Ελλάδα, με 88 γιατρούς να αναλογούν στην 3η ΥΠΕ, και για το Νοσοκομείο Ημαθίας 8 (πέντε στη Βέροια και τρεις για τη Νάουσα), που ωστόσο θα προσληφθούν στα μέσα του 2017. "Σε συνδυασμό με την αύξηση των προσλήψεων σε επικουρικούς γιατρούς, θα ανατάξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα με πολλά προβλήματα στα χειρουργεία και το απαράδεκτο φαινόμενο ολόκληρος ο Νομός Ημαθίας να μην έχει και για τις τριάντα μέρες του μήνα ανοιχτό Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα και οι εγκυμονούσες να πηγαίνουν σε όμορους νομούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται" αναφέρει ο Τομέας Υγείας.

 

Όλο το κείμενο:

"Μετά από ένα χρόνο και τέσσερις μήνες περίπου συνολικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ πράγματι κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Σ’ αυτό το διάστημα, πάρθηκαν αρκετές επώδυνες αναγκαστικές όμως αποφάσεις, σημειώθηκαν κάποιες καθυστερήσεις, έγιναν όμως και αρκετά θετικά βήματα σε πολλούς τομείς. Στον τομέα της Υγείας όμως έναν από τους σημαντικότερους τομείς αφού η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, έγιναν πάρα πολλά θετικά βήματα όπως κατάργηση του πεντάνευρου, αλλά κυρίως το ότι όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία δικαιούνται σήμερα ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως και οι ασφαλισμένοι.

Σήμερα λοιπόν μετά από έξι χρόνια συνεχούς οικονομικής κρίσης με συνέπεια να είναι πολλοί ανασφάλιστοι, μέσα σε ένα πράγματι πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για την χώρα μας και με τον αυστηρό έλεγχο επί των οικονομικών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σημερινή κυβέρνηση τολμάει και δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, προστατεύει τους πολίτες της αφού οποιοσδήποτε και μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του, χωρίς τριμελής επιτροπές ή οτιδήποτε άλλο έχει ισότιμη πρόσβαση στο ΕΣΥ, όπως και οι ασφαλισμένοι.

Συγχρόνως όμως ξεμπλοκάρει και τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που τόσο πολύ έχει ανάγκη το ΕΣΥ για να ισορροπήσει, αφού λόγω των εκροών ανθρωπίνου ιατρικού δυναμικού (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις στο εξωτερικό, παραιτήσεις για να ιδιωτεύσουν κλπ) και του γεγονότος ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού τα τελευταία πέντε (5) έτη , το ΕΣΥ είναι στα όρια κατάρρευσης. Κρατήθηκε όρθιο όμως χάρη στην αυτοθυσία όλου του μόνιμου προσωπικού, Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού, Παραϊατρικού Τεχνικού, αλλά και του Επικουρικού Προσωπικού (συμβασιούχοι).

Συγκεκριμένα δόθηκε έγκριση για προκήρυξη (για πρώτη φορά ύστερα από πέντε έτη) συνολικά 690 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για όλη την Ελλάδα, από αυτούς για την 3 η ΥΠΕ αναλογούν 88 γιατροί και συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο Ημαθίας 8 γιατροί (πέντε για την Βέροια και τρεις για τη Νάουσα. 

Αυτοί όταν τελικά προσληφθούν (περίπου μέσα του 2017) σε συνδυασμό με την αύξηση των προσλήψεων σε επικουρικούς ιατρούς, που ήδη δρομολογήθηκε και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα Νοσοκομεία όπως και στο Νοσοκομείο Ημαθίας θα ανατάξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Έτσι σε λίγο καιρό δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα με πολλά προβλήματα στα Χειρουργεία (ακυρώσεις αναβολές κλπ), όπως και το απαράδεκτο φαινόμενο ολόκληρος ο Νομός Ημαθίας να μην έχει για τριάντα μέρες ανοιχτό Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα και οι εγκυμονούσες να πηγαίνουν σε όμορους νομούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πνιγμός: Συμβουλές προστασίας σε θάλασσα και πισίνα

Πνιγμός: Συμβουλές προστασίας σε θάλασσα και πισίνα

Καθημερινότητα είναι πλέον οι πνιγμοί στη θάλασσα και...

Πώς θα αποφύγετε τη ναυτία στα ταξιδια

Πώς θα αποφύγετε τη ναυτία στα ταξιδια

Πώς θα κάνετε το ταξίδι σας πιο άνετο;Προκειμένου να...

Αντηλιακό: Τι να ψάχνετε πάντα στην ετικέτα του μπουκαλιού

Αντηλιακό: Τι να ψάχνετε πάντα στην ετικέτα του...

Τα όσα αναγράφονται στην ετικέτα του αντηλιακού...

Απάνθισμα στοιχείων   αναφερόμενων στον   σακχαρώδη διαβήτη 2

Απάνθισμα στοιχείων αναφερόμενων στον σακχαρώδη...

Δ.Κ. Στυλιανίδης,  Γεωπόνος, Επ.Δ/ντής Ινστιτούτου...

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Γράφει η Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός – ...

Οκτώ κόλπα που θα σας σώσουν από τα κουνούπια

Οκτώ κόλπα που θα σας σώσουν από τα κουνούπια

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών κρύβουν κινδύνους για...

Πότε ο καφές γίνεται επικίνδυνος για την καρδιά

Πότε ο καφές γίνεται επικίνδυνος για την καρδιά

Οι νεαροί ενήλικες με ήπια υπέρταση πρέπει να...

Ανοίγουν τα Διαγνωστικά Κέντρα - Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις - Ποιες ομάδες εξαιρούνται!

Ανοίγουν τα Διαγνωστικά Κέντρα - Από την τσέπη τους θα...

Μετά από μαραθώνια σύσκεψη στα γραφεία του Ιατρικού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Καθημερινότητα είναι πλέον οι πνιγμοί στη θάλασσα και στην πισίνα στην χώρα μας. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από πνιγμό. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και νεαροί άνδρες οι ομάδες υψηλού...

Πώς θα κάνετε το ταξίδι σας πιο άνετο;Προκειμένου να αποφύγετε τη ζαλάδα και την τάση για εμετό είναι σημαντικό να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.Αποφύγετε συχνά λάθη και φροντίστε να λάβετε τα κατάλληλα...

Τα όσα αναγράφονται στην ετικέτα του αντηλιακού συνήθως δεν τα προσέχουμε καθόλου. Αυτό είναι λάθος!Mελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Dermatology έδειξε ότι πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν...