Δυο μεγάλες γιορτές Αθλητισμού στη Βέροια. Η Βικελαία γιορτή ποδηλάτου και ο γύρος της Λίμνης

Δυο μεγάλες γιορτές Αθλητισμού στη Βέροια. Η Βικελαία γιορτή ποδηλάτου και ο γύρος της Λίμνης

Την Κυριακή 19 Ιουνίου και την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια δυο μεγάλες γιορτές αθλητισμού, για μικρούς και μεγάλους που θα συμμετέχουν με τα πόδια, με ποδήλατα, πατίνια, ακόμα και με παιδικά καρότσια! Την παρουσίαση των εκδηλώσεων έκαναν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ο γενικός γραμματέας του «Ημαθίωνα» Τάσος Λαδόπουλος και ο προϊστάμενος Αθλητισμού του ΚΑΠΑ Βέροιας Ρωμύλος Αλεξανδρίδης.

 

Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης...

Η πρώτη εκδήλωση αφορά τη γιορτή ποδηλάτου «Βικελαία», μια ανοιχτή ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου, με σημείο εκκίνησης την οδό Ανοίξεως στο ύψος του Βλαχογιάννειου Μουσείου και ώρα 11:00. Αφορά μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, νηπιαγωγείων, γυμνασίων, λυκείων, ΕΠΑΛ και ενηλίκων, με διαδρομή από Ανοίξεως, Βενιζέλου, Εληάς και τερματισμό στην Ανοίξεως.

 

 

«Φέτος επιλέξαμε να γίνει λίγο αργότερα γιατί θεωρήσαμε καλύτερο να έχουν κλείσει πρώτα τα σχολεία, αφού η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές», ανέφερε ο κ. Κορωνάς, ενώ συμπλήρωσε πως «Η εκδήλωση έχει χαρακτήρα λαϊκό, πρόκειται για μια όμορφη βόλτα στο κέντρο της πόλης χωρίς διαγωνιστικό κομμάτι. Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση ποδηλάτων».

 

Επισημαίνεται πως η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, ενώ η δήλωση συμμετοχής γίνεται μόνο από όσους κατέχουν ποδήλατο και μάλιστα ποδήλατα μεταλλικού σκελετού. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που χρησιμοποιούν μικρά πλαστικά ποδήλατα δε θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, αλλά στην εκδήλωση την ερχόμενη Κυριακή, στο γύρο της λίμνης.

 

Τρέχω το Γύρο της Λίμνης... γεμίζω τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου!

 

Η δεύτερη εκδήλωση αφορά τον 6ο γύρο της λίμνης Αλιάκμονα (Veria Fun Run 2016), που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2016 και με ώρα εκκίνησης 11:00. Το ακριβές σημείο εκκίνησης στο Φράγμα θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να δοθεί ολόκληρο το κομμάτι της γέφυρας στη διαδρομή. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους, από 0 ετών σε καροτσάκι και χωρίς όριο ηλικίας και πραγματοποιείται με τα πόδια, περπάτημα ή τρέξιμο, με ποδήλατα, πατίνια και καρότσια. Οι αγώνες δρόμου και ποδηλάτου θα πραγματοποιηθούν σε ηλικιακές κατηγορίες: α) Μέχρι 12 ετών, β) από 12 έως 18 και γ) από 18 και άνω. Οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι ελεύθερες!

 

Το κοινωνικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ» και για το λόγο αυτό φέτος θα βρίσκεται στη σημείο και σταντ της «Πρόσβασης», όπου θα ενημερώνει με υλικό τον κόσμο για τις δράσεις της, ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει bazaar αγάπης από τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για το παιδί»

 

.Φέτος, θα υπάρχει και ένα συμβολικό παράβολο συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσφέρουν ως συμβολικό παράβολο, τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας.

 

 

Παράλληλα, για την πολύχρονη προσφορά του στα Ημαθιώτικα, και όχι μόνο γράμματα και ιδίως τη συμβολή του στην έκδοση από τον Ημαθίωνα του βιβλίου «Το Παγκράτιο δια μέσου των αιώνων», θα τιμηθεί ο συντοπίτης μας φιλόλογος κ. Θωμάς Γαβριηλίδης.

 

«Αναλογικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο δήμο, η Βέροια διοργανώνει τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, με τη βοήθεια πολλών εθελοντών, των υπαλλήλων που εργάζονται εθελοντικά και των πολιτών», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρίδης.

 

Η γιορτή ποδηλάτου «Βικελαία» είναι μια συνδιοργάνωση του αθλητικού τμήματος του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας, του Ποδηλατικού Συλλόγου Βέροιας, των Σχολικών επιτροπών Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας εκπαίδευσης και της ΛΕΜΟΒ, ενώ ο 6ος γύρος της λίμνης Αλιάκμονα (Veria Fun Run 2016) είναι συνδιοργάνωση του Αθλητικού Συλλόγου Βέροιας «ΗΜΑΘΙΩΝ» και του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας. Και στις δυο εκδηλώσεις, σημαντική συμβολή θα έχει η Τροχαία Βέροιας, με τον αποκλεισμό των δρόμων και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 

 

Που και πως να δηλώσετε συμμετοχή;

- Για τη γιορτή ποδηλάτου «Βικελαία»:

Στη γραμματεία, στον τόπο συγκέντρωσης των ποδηλατών στο πάρκο Ελιάς. ΩΡΑ προσέλευσης 09:00πμ.

 

- Για τον 6ο γύρο της λίμνης Αλιάκμονα (Veria Fun Run 2016):

Την ημέρα του αγώνα αλλά και μέσω facebook και του site του ΗΜΑΘΙΩΝΑ imathion.blogspot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...