ΕΚΕ: Προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στο συμπύρηνο

ΕΚΕ: Προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στο συμπύρηνο

"Φρένο" στα σενάρια που διατυπώνονται για την τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου βάζει, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλου, λέγοντας πως "θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις τιμές για το συμπύρηνο ροδάκινο στα περσινά επίπεδα, ήτοι 28 λεπτά/κιλό και 31 λεπτά/κιλό για τα έβερτ", αν και, όπως είπε, "ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στην τιμή".

Υπενθυμίζεται ότι παράγοντες της αγοράς, το τελευταίο διάστημα δηλώνουν ότι οι τιμές για το συμπύρηνο ροδάκινο, δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 40 λεπτά/κιλό!

"Βρισκόμαστε σε αναμονή της αντίδρασης της διεθνούς αγοράς της κομπόστας" σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΕ, παραδεχόμενος ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. "Στόχος μας είναι να δώσουμε στους Έλληνες παραγωγούς καλύτερες τιμές, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το παγκόσμιο σκηνικό, θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν καταφέρουμε να αγοράσουμε στις περσινές" τόνισε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε: "μπορεί προ δέκα ημερών πελάτες της χώρας μας, κυρίως Ευρωπαίοι και ειδικότερα Γερμανοί, να έχουν ζητήσει προσφορές, αλλά ακόμα μέχρι και σήμερα οι συζητήσεις μας δεν έχουν τελεσφορήσει, γεγονός που αναγκάζει και εμάς τους ιδίους να τηρούμε στάση αναμονής".

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά της κομπόστας, βάσει των εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο, ο κ. Αποστόλου στάθηκε σε τρία σημεία, που αφορούν την αύξηση των εξαγωγών από την Κίνα και την κυκλοφορία κομπόστας Χιλής σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αλλά και στην υποτίμηση της λίρας Αγγλίας, αποτέλεσμα του πρόσφατου Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, τα συμπύρηνα ροδάκινα -η συγκομιδή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας- αναμένονται λιγότερα σε ποσοστό 40% στη Βόρεια Ελλάδα, σε μία επανάληψη της περσινής δύσκολης χρονιάς.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ εκτίμησε ότι κυρίως λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, η φετινή παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου "αναμένεται να κυμανθεί στους 296.000 τόνους, έναντι των 302.000 τόνων πέρυσι", αλλά όπως διευκρίνισε, "ασφαλή και έγκυρα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στο προσεχές διάστημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...