Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στη Θεσσαλονίκη - Συστράτευση ενστόλων και αποστράτων κατά  της “μνημονιακής λαίλαπας” στα ειδικά μισθολόγια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στη Θεσσαλονίκη - Συστράτευση ενστόλων και αποστράτων κατά της “μνημονιακής λαίλαπας” στα ειδικά μισθολόγια

Ένωσαν τις δυνάμεις τους απόστρατοι αξιωματικοί και Σώματα Ασφαλείας της Ημαθίας και κατεβαίνουν από κοινού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη αύριο Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, για να απαιτήσουν την «άρση των αντισυνταγματικών και αυθαίρετων (μνημονιακών) αποφάσεων”, όπως τις χαρακτηρίζουν, των διαδοχικών κυβερνώντων, που αφορούν στις υπερκρατήσεις και τις απανωτές περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι ένστολοι κατέφυγαν στα δικαστήρια, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στα οποία δικαιώθηκαν, με τη δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας, να τους επιστραφεί το 50% των «αντισυνταγματικών» και «αντιλογικών» υπερκρατήσεων και σε 5 χρόνια να αποκατασταθούν τα ειδικά μισθολόγιά τους στην προτέρα κατάσταση.

«Όμως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και αυτοί που ήταν δίπλα μας και μας χτυπούσαν την πλάτη, τώρα μας τη γυρίζουν» είπαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων της Ημαθίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στη Βέροια.

Για τον κλάδο του ο καθένας, μίλησαν ο Κώστας Κωνσταντάρας, πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Απόστολος Μούρτης Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, Κυριάκος Αλεξίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και Νίκος Τρίγκας εκπρόσωπος του Συνδέσμου αποστράτων σωμάτων ασφαλείας.

Ο κ. Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στο ιστορικό των μνημονιακών περικοπών κάνοντας λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας», αφού, όπως είπε, αυθαίρετα αγνόησαν τις αποφάσεις των Δικαστηρίων κάτι που αποτελεί εκτροπή από τα νομίμως δεδομένα. «Απαιτούμε λοιπόν συμμόρφωση της Διοικήσεως με τις υποχρεώσεις της και τήρηση του συντάγματος». Ο κ. Κωνσταντάρας κάλεσε τόσο τα 320 μέλη των Αποστράτων όσο και τους πολίτες, να τους στηρίξουν δυναμικά στην κοινή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

Την αντίθεση των αστυνομικών υπαλλήλων στη διαδικασία αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε ο κ. Μούρτης, με έμφαση στη διαφωνία του για τη κατάργηση του Α.Τ. Νάουσας και την υποβάθμιση του Α.Τ. Πλατέος σε αστυνομικό σταθμό. Εκτίμησε ότι θα είναι αναπόφευκτη η μείωση του προσωπικού τονίζοντας ότι, ήδη οι Αστυνομικοί στην Ημαθία λειτουργούν με το φιλότιμο, πληρώνοντας από την τσέπη τους τα όπλα και τις στολές τους, ενώ «τσοντάρουν» στη συντήρηση των περιπολικών και στις πρακτικές ανάγκες της Υπηρεσίας. Επανέλαβε επίσης το παλιό αίτημα των αστυνομικών, να έχουν δικαίωμα στην απεργία όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Αλεξίου ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και αυξάνοντα κάθε χρόνο. Όσον αφορά τους Πυροσβέστες, επεσήμανε ότι κι αυτοί είναι εργαζόμενοι και αμείβονται και μάλιστα η δουλειά τους εξαρτάται άμεσα από τα μέσα και τον εξοπλισμό που τους παρέχει η πολιτεία. Ως εργαζόμενοι, είπε, έχουν υποστεί «βάναυσο ψαλίδισμα» μισθών με αποτέλεσμα να έχει μπει η ανέχεια στα σπίτια τους και να βρίσκονται ένα βήμα πριν τον γκρεμό. «Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι το τελευταίο μας ανάχωμα και ζητούμε τη στήριξη όλων αυτών των πολιτών που μας χτυπούν την πλάτη, εκτιμώντας ότι δουλεύουμε για την ασφάλειά τους» τόνισε προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα σήμερα υπερισχύουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις από τους νόμους της χώρας.

«Δυστυχώς και πάλι θα βγούμε στους δρόμους για τα αυτονόητα. Ζητούμε να σεβαστεί η Πολιτεία τους νόμους που η ίδια ψηφίζει και καλούμε όλους τους πολίτες στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης να πείσουμε την κυβέρνηση για ανατροπή των άδικων αποφάσεών της» είπε ο κ. Τρίγκας.

Οι εκπρόσωποι των ενστόλων, επεσήμαναν ότι κατανοούν και συμμερίζονται τους εργαζόμενους όλων των κλάδων που υπέστησαν περικοπές μισθών, όμως, πρόσθεσαν, σε στρατό και σώματα ασφαλείας συνέχισαν και συνεχίζουν τη μισθολογική λαίλαπα διότι ανήκουν στα Ειδικά Μισθολόγια.

«Η ανακολουθία λόγων και έργων της συγκυβέρνησης» τους οδηγεί, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου αύριο Παρασκευή στις 6.00 μ.μ., σε κοινή συστράτευση με τις στολές τους, «προς συμμόρφωση της Πολιτείας με τις υποσχέσεις της».

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...