Κέντρο Ξένων Γλωσσών I Learn   - Πρωτοπορία στην ξενόγλωσση εκπαίδευση!

Κέντρο Ξένων Γλωσσών I Learn - Πρωτοπορία στην ξενόγλωσση εκπαίδευση!

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ILearn προσφέρει καινοτόμες μεθόδους στην εκμάθηση ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά), και συγκεκριμένα:

  • Διαδραστικοί πίνακες εκμάθησης και νέες τεχνολογίες στην εκμάθηση της Αγγλικής
  • Communicative and task-based language teaching
  • Επικοινωνιακές μέθοδοι διδασκαλίας σε προσιτές τιμές
  • Μαθητοκεντρικές προσεγγίσεις διδασκαλίες
  • Προετοιμασία για εξετάσεις παντός τύπου
  • Ολιγομελή Τμήματα
  • ΔΩΡΕΑΝ η pre-junior για μαθητές Α΄ & Β΄ Δημοτικού
  • Ειδικά τμήματα προετοιμασίας όλων των πτυχίων
  • Τμήματα ενηλίκων

Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης που παρέχουμε έχουν στόχο την ικανοποίηση του σπουδαστή μας. Προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη του ώστε το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών iLearn  να ταυτιστεί με την φράση «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τις Αρχές της Λειτουργίας Ποιότητας που εφαρμόζουμε και τους Στόχους μας.

  • Παροχή υπηρεσιών Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης που συνδυάζουν προγραμματισμό, καινοτομία, ευελιξία και ευρηματικότητα καλύπτοντας ταυτόχρονα και τις ιδιαίτερες ανάγκες και στόχους του σπουδαστή, μεταπτυχιακού φοιτητή, επιστήμονα και επαγγελματία.
  • Έμφαση στην λεπτομέρεια του σχεδιασμού των Εκπαιδευτικών μας Προγραμμάτων όλων των επιπέδων, σε ολιγομελή τμήματα ή ιδιαίτερα μαθήματα δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες του σπουδαστή, μέσα από τον συνεχή έλεγχο και την επιλεκτική επιμόρφωση των καθηγητών μας.
  • Συνεργασία, αναγνώριση και αποδοχή των λογικών απαιτήσεων των σπουδαστών μας με την βοήθεια ερωτηματολογίων και individual needs analysis.
  • Άψογη εξυπηρέτηση με ευγένεια, ευαισθησία και πραγματικά ανθρώπινη συμπεριφορά που προσφέρεται από το προσεκτικά επιλεγμένο Διοικητικό και Ακαδημαϊκό Προσωπικό του σχολείου μας.
  • Διαθεσιμότητα όλων των σύγχρονων μέσων διδασκαλίας και σωστή χρήση αυτών σύμφωνα με τις ανάγκες των σπουδαστών μας.
  • Απόλυτη συμφωνία των ενημερωτικών φυλλαδίων με την πραγματικότητα.
  • Σωστή διαμόρφωση και συντήρηση του χώρου.
  • Συμμόρφωση και σεβασμός σε όλες τις νομοθετημένες απαιτήσεις του κλάδου μας.
  • Διατήρηση των ανταγωνιστικών, φοιτητικών, τιμών μας με πίστη στο «VALUE FOR MONEY» δηλαδή «ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ».
  • Δημιουργία νέων πιστών φίλων και όχι ενός πελατολογίου.

Υπάρχει απόλυτη δέσμευση, πίστη και αφοσίωση στις Αρχές αυτές και διαθέτουμε τους κατάλληλους κάθε φορά ανθρώπινους και υλικούς πόρους ώστε να διατηρηθεί η άριστη φήμη μας.

Διδακτικό προσωπικό

Η επιλογή του διδακτικού μας προσωπικού έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς. Το σύνολο του διδακτικού μας προσωπικού για όλες τις γλώσσες επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια και βάση των πανεπιστημιακών σπουδών τους, της εμπειρίας τους και της επαγγελματικότητας τους.

Όλοι οι καθηγητές μας είναι πτυχιούχοι με εμπειρία στην διδασκαλία της ξένης γλώσσας που διδάσκουν και ενημερώνονται άμεσα για τα εκπαιδευτικά δρώμενα και μεθοδολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Υπεύθυνες Σπουδών

 Έφη Ταχματζίδου

  • Επίσημη εξετάστρια του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ).
  •  2010-2011 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (MA) στη Διδακτική της Αγγλικής, Institute of Education, University of London
  •  2004-2009 Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (BA), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο,  Θεσσαλονίκη

 Κατερίνα Ταχματζίδου

  •  Επίσημη εξετάστρια του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ).
  •  2010-2011 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (MA) στη Διδακτική της Αγγλικής, Reading University, Reading
  •  2006-2010 Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (BA), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο,  Θεσσαλονίκη

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ & ΕΦΗΒΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

PRE-JUNIOR (Play School)

Τα τμήματα Pre-Junior απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών και συνδυάζουν την φύλαξη και την δημιουργική απασχόληση. Η εκπαιδευτική ύλη βασίζεται κυρίως στον προφορικό λόγο και την κίνηση μέσω λεκτικών παιχνιδιών, τραγουδιών, μιμήσεων και χειροτεχνίας. Σκοπός  μας  είναι  η εισαγωγή των μικρών μας μαθητών στην Αγγλική γλώσσα  να είναι ευχάριστη και να βάλει τις βάσεις για να αγαπήσουν την γλώσσα και την φιλοσοφία της.

Το μάθημα γίνεται σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες με θρανία συλλογικής μάθησης όπου τα παιδιά  μπορούν να κινηθούν άνετα, να συνεργαστούν και να μάθουν παίζοντας. Η χρήση διαδραστικού πίνακα, μουσικής, και βίντεο κάνουν το μάθημα ακόμα πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό.

Τα τμήματα Play School λειτουργούν  45 λεπτά  την εβδομάδα.

Τα τμήματα διαρκούν 8 μήνες και αρχίζουν μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη ΜαΪου.

 A΄ & B΄ JUNIOR – ΟΝΕ YEAR

Τα τμήματα A΄ & B΄ junior -One Year είναι εντατικά παιδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας  8 ετών  και καλύπτουν την ύλη των 2 πρώτων τάξεων εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας. Η εκπαιδευτική ύλη βασίζεται πλέον στον προφορικό και γραπτό λόγο. Οι μικροί μας μαθητές αρχίζουν την κατανόηση της λειτουργίας της Αγγλικής γλώσσας μέσα από το βιβλίο τους αλλά και από τραγούδια και παιδικά ξενόγλωσσα video.
Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα  2-3 φορές την εβδομάδα. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωστή κατανόηση των πρώτων κανόνων της Αγγλικής ώστε οι μαθητές μας να μπορούν να προχωρήσουν στα επόμενα επίπεδα χωρίς κενά και απορίες.

 
Μαθητές  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 μαθητές  8 μήνες  3 ώρες

 A΄ SENIOR

Τα τμήματα A΄ Senior  απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών. Οι μαθητές μαθαίνουν να μιλούν και να γράφουν στην αγγλική. Μαθαίνουν την αγγλική γραμματική και είναι σε θέση να γράφουν σύντομες ολοκληρωμένες εκθέσεις και να κατανοήσουν ηχογραφημένους διαλόγους και ομιλίες χαμηλού βαθμού δυσκολίας.

Το μάθημα εξακολουθεί να είναι βασισμένο στην επικοινωνία. Σε αυτή την φάση όμως τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και οι ζωγραφιές αντικαθιστώνται με την εισαγωγή της έννοιας των projects. Είναι πολύ σημαντικό ο μαθητής να μάθει να συνεργάζεται με τον συμμαθητή του. Είναι ένα μάθημα ζωής και όχι απλά μία γλωσσικού χαρακτήρα εκμάθηση.

Τα τμήματα διαρκούν 8 μήνες και αρχίζουν μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Μαΐου.

Μαθητές  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 μαθητές  8 μήνες  3 ώρες & 45 λεπτά

 B΄ SENIOR

Τα τμήματα B΄ Senior  απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 10 ετών . Οι μαθητές μαθαίνουν να μιλούν και να γράφουν στην αγγλική. Μαθαίνουν την αγγλική γραμματική και είναι σε θέση να γράφουν σύντομες ολοκληρωμένες εκθέσεις και να κατανοήσουν ηχογραφημένους διαλόγους και ομιλίες χαμηλού βαθμού δυσκολίας.

Το μάθημα εξακολουθεί να είναι βασισμένο στην επικοινωνία. Σε αυτή την φάση όμως τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και οι ζωγραφιές αντικαθιστώνται με την εισαγωγή της έννοιας των projects. Είναι πολύ σημαντικό ο μαθητής να μάθει να συνεργάζεται με τον συμμαθητή του. Είναι ένα μάθημα ζωής και όχι απλά μία γλωσσικού χαρακτήρα εκμάθηση.

O μαθητής είναι ήδη γνώστης ικανοποιητικού ποσοστού του λεξιλογίου (περίπου 1500-1700 λέξεις ) και της λειτουργίας των αγγλικών και έχει αντιληφτεί τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται και χρησιμοποιείται η γλώσσα . Το καινούργιο λεξιλόγιο είναι περίπου 500-600 λέξεις και φθάνουμε στο επίπεδο των 2.000-2.300 λέξεων πριν την εισαγωγή μας στο επόμενο επίπεδο γνώσεων.

Τα τμήματα διαρκούν 8 μήνες και αρχίζουν μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Μαΐου.

Μαθητές  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 μαθητές  8 μήνες  3 ώρες & 45 λεπτά

 C΄ SENIOR

Τα τμήματα C΄ Senior απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 11 ετών. Οι μαθητές μαθαίνουν να μιλούν και να γράφουν στην αγγλική σε ικανοποιητικό βαθμό. Μαθαίνουν την αγγλική γραμματική και είναι σε θέση να γράφουν σύντομες ολοκληρωμένες εκθέσεις. Μπορούν να επικοινωνήσουν με Αγγλόφωνο συνομιλητή καθώς και να κατανοήσουν ηχογραφημένους διαλόγους και ομιλίες μετρίου βαθμού δυσκολίας.

H τάξη αυτή είναι η τελευταία της βασικής εκπαίδευσης. Στη τάξη αυτή τελειώνουμε τη βασική γραμματική της Αγγλικής Γλώσσας και προσθέτουμε καινούργιο λεξιλόγιο  (περίπου 600-700 λέξεις).

Τα τμήματα διαρκούν 8 μήνες και αρχίζουν μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Μαΐου.

Μαθητές  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 μαθητές  8 μήνες  3 ώρες & 45 λεπτά

 Pre-Lower (ΕΠΙΠΕΔΟ Β1)

Τα τμήματα Pre-Lower (B1) απευθύνονται σε εφήβους ηλικίας 12-13 ετών και αφορούν τμήματα εξετάσεων. Η διδακτέα ύλη βασίζεται στη δομή των εξετάσεων επιπέδου Β1. Οι ενότητες είναι Reading, Writing, Listening, Speaking και Grammar ή Use of English(ανάλογα με τις εξετάσεις που θα λάβει μέρος ο μαθητής). Κατά την διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται Mock Tests  ώστε να διαγνωστούν έγκαιρα πιθανές αδυναμίες των μαθητών μας και να επιλυθούν. Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας να προσέλθουν στις εξετάσεις πλήρως προετοιμασμένοι γνωστικά και ψυχολογικά ώστε να έχουν αποτελέσματα επιτυχίας.

Τα τμήματα διαρκούν 8 μήνες και αρχίζουν μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Μαΐου.

Μαθητές  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 μαθητές  8 μήνες  4 ώρες & 30 λεπτά

 Lower (ΕΠΙΠΕΔΟ Β2)

Στο επίπεδο αυτό, κατά την προετοιμασία για το πρώτο δίπλωμα Lower, στόχος της μαθησιακής διαδικασίας είναι να διαπιστωθούν τυχόν ελλείψεις και να καλυφθούν. Οι μαθητές ολοκληρώνουν και εδραιώνουν πλέον τις γνώσεις τους όσον αφορά τη γραμματική της αγγλικής γλώσσας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους. Η διδασκαλία εξακολουθεί να προσανατολίζεται στη βελτίωση και τελειοποίηση των ικανοτήτων των μαθητών να διαβάζουν και να κατανοούν κείμενα, να παράγουν σύνθετο γραπτό λόγο και να επικοινωνούν προφορικά. Τα βιβλία στο επίπεδο αυτό, με θεματολογία βασισμένη στη σύγχρονη εφηβική κουλτούρα, εναρμονίζονται με την ηλικία των έφηβων μαθητών κρατώντας τους προσηλωμένους και καθιστούν τη μαθησιακή διαδικασία εξαιρετικά ευχάριστη και αποτελεσματική. Τέλος, η χρήση οπτικοακουστικών μέσων στα μαθήματα Αγγλικών εμπλουτίζει και σε αυτό το επίπεδο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

Τα τμήματα διαρκούν 8 μήνες και αρχίζουν μέσα Σεπτεμβρίου με καταληκτική ημερομηνία τις εξετάσεις.

Αριθμός Σπουδαστών  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 άτομα  8 μήνες  4 ώρες & 30 λεπτά
 

Η ενσωμάτωση σε τμήμα επιπέδου Β2 (καλή γνώση) προϋποθέτει ότι ο σπουδαστής έχει καλύψει τα επίπεδα Α1, Α2 και Β1 σε προγενέστερη χρονική περίοδο. Για την διερεύνηση του επιπέδου γνώσεων του σπουδαστή μας θεωρείται απαραίτητο το placement test.Ανάλογα με το ποσοστό επίτευξης σωστών απαντήσεων στο test  πολλαπλών επιλογών ο σπουδαστή εισέρχεται στο τμήμα για τις εξετάσεις πιστοποιητικού γλωσσομάθειας της επιλογής του.

Τίτλοι  γλωσσομάθειας αναγνωρισμένοι από τον ΑΣΕΠ σύμφωνα με το Common European Framework (Β2)

  • FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (FCE) του Πανεπιστημίου   CAMBRIDGE.
  • BULATS English Language Test, βαθμολογία 60-74, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
  • International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 4,5  έως 5,5.
  • Business English Certificate – Vantage (BEC Vantage) από το University of Cambridge Local  Examinations Syndicate (UCLES).
  • (MCCE) MICHIGAN CERTIFICATE OF COMPETENCY   IN  ENGLISH  του Πανεπιστημίου MICHIGAN.
  • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 3 – UPPER INTERMEDIATE COMMUNICATION- του EDEXCEL.
  • CERTIFICATE IN Integrated Skills in English ISE II του TRINITY COLLEGE LONDON.
  • CITY & GUILDS LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and  listening) -COMMUNICATOR- και CITY & GUILDS LEVEL 1 CERTIFICATE IN ESOLINTERNATIONAL (Spoken) –COMMUNICATOR (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της καλής γνώσης) ή  CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL –  COMMUNICATOR –και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL – COMMUNICATOR  –  (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της  καλής γνώσης).
  • TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC) βαθμολογία από 505 έως      780 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.
  • EDI Level 1 Certificate in ESOL International  JETSET Level 5 (CEF B2).
  • ESB Level 1 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level B2).
  • Michigan State University – Certificate of English Language Competency (MSU – CELC) : CEF B2.

 

TΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ C1&C2

 Τμήματα Αγγλικών Υψηλού Επιπέδου – Proficiency

Στο iLearn School εκτός από την επιτυχία στις εξετάσεις Proficiency και την αξιοποίηση του πτυχίου για επαγγελματικούς λόγους, στόχος μας είναι οι σπουδαστές να μπορούν ουσιαστικά να ανταπεξέλθουν επιτυχώς σε πραγματικές συνθήκες όπου απαιτούνται Αγγλικά προχωρημένου επιπέδου, όπως για παράδειγμα, σε γραπτή και προφορική επικοινωνία με native speakers στο εξωτερικό, για πανεπιστημιακές σπουδές ή για επαγγελματικό σκοπό.

Η προετοιμασία για την απόκτηση του διπλώματος του Proficiency διαρκεί συνήθως  ενάμιση με δύο χρόνια ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή. Η περίοδος αυτή μπορεί να περιοριστεί σε ένα (1) χρόνο, με την προϋπόθεση ότι ο μαθητής θα παρακολουθεί συνδυαστικά μαθήματα 1ου και 2ου χρόνου μαζί και ότι το επίπεδο των Αγγλικών του είναι ήδη υψηλό.

Τα τμήματα για C1 διαρκούν 8 μήνες και αρχίζουν μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Μαϊου με καταληκτική ημερομηνία τις εξετάσεις (C1- Advanced).

Αριθμός Σπουδαστών  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 άτομα  8-9 μήνες  4 ώρες & 30 λεπτά
 

Τα τμήματα για C2 διαρκούν 8 μήνες και αρχίζουν μέσα Σεπτεμβρίου με καταληκτική ημερομηνία τις εξετάσεις (C2 – Proficiency).

Αριθμός Σπουδαστών  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 άτομα  8-9 μήνες  4 ώρες & 30 λεπτά
 

Η αυτόματη ενσωμάτωση του σπουδαστή στα τμήματα επιπέδου C1 (πολύ καλή γνώση) – C2 (άριστη γνώση) προϋποθέτει  την  ύπαρξη πτυχίου γλωσσομάθειας επιπέδου Β2. Σε περίπτωση που ο σπουδαστής δεν κατέχει το εν λόγο πιστοποιητικό τότε απαιτείται η  διερεύνηση του επιπέδου μέσω του placement test.

Τίτλοι γλωσσομάθειας αναγνωρισμένοι από τον ΑΣΕΠ σύμφωνα με το Common European Framework (C1 – C2)

 (α) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

  • CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE) του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
  • BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
  • International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 6 έως 7.
  • Business English Certificate – Higher (BEC Higher) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).
  • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL.
  • CERTIFICATE IN Integrated Skills in English ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON.
  • CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening)  – EXPERT- και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) – EXPERT- (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης) ή  CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL -EXPERT- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL – EXPERT – (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης).
  • ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC), βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL   TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.
  • EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF C1).
  • ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C1).

(β) Αριστη γνώση (Γ2/C2) :

  • CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH (CPE) του Πανεπιστημίου   CAMBRIDGE.
  • BULATS English Language Test, βαθμολογία 90-100, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
  • International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 7,5 και άνω .
  • CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH του Πανεπιστημίου   MICHIGAN.
  • LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 5 -PROFICIENT COMMUNICATION- του EDEXCEL.
  • CITY & GUILDS LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) -MASTERY- και CITY & GUILDS LEVEL 3 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) -MASTERY- (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL-MASTERY-και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL -MASTERY- (Συνυποβάλλονται  αθροιστικά για την απόδειξη της άριστης γνώσης).
  • ESB Level 3 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C2).
  • Michigan State University – Certificate of English Language Proficiency (MSU – CELP) : CEF C2.

 

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ (English Language & Literature)

literature Το φροντιστήριο iLearn προσφέρει μαθήματα προετοιμασίας Πανελλαδικών εξετάσεων σε μαθητές Β΄- Γ΄ Λυκείου που ενδιαφέρονται για πανεπιστημιακές σπουδές στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας &  Λογοτεχνίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα διεξάγονται τεστ προσομοίωσης των Πανελλαδικών εξετάσεων με θέματα προηγούμενων ετών. Απώτερος σκοπός αυτού του τμήματος είναι η ανάπτυξη  της κριτικής σκέψης σε ποικίλα θέματα και είδη κειμένων (λογοτεχνία, θεατρικά έργα, άρθρα κλπ) παράλληλα με την εκμάθηση της Αγγλικής. Οι μαθητές θα φρεσκάρουν τις γνώσεις γραμματικής αλλά  κυρίως θα αφοσιωθούν στην ανάπτυξη/κατανόηση του λόγου και στην απόκτηση/εμπέδωση εξελιγμένου λεξιλογίου.

 Τα τμήματα έχουν καταληκτική ημερομηνία τις Πανελλαδικές εξετάσεις ειδικού μαθήματος.

Μαθητές  Μήνες  Ώρες ανά εβδομάδα
 2-8 μαθητές  ελάχιστη διάρκεια 4 μήνες  2-3 ώρες

 

ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 ΙNTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS)

ielts

Το IELTS  είναι σχεδιασμένο ώστε να αξιολογεί τις γλωσσικές δεξιότητες των υποψηφίων που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε χώρες όπου η Αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται ως γλώσσα επικοινωνίας. Το IELTS αναγνωρίζεται και γίνεται αποδεκτό σε περισσότερους από 6.000 οργανισμούς και εκπαιδευτικές σχολές παγκοσμίως σε διάφορους τομείς.
Το IELTS αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Γίνεται δεκτό από εκπαιδευτικά ιδρύματα  σε όλη την Ευρώπη, στην Αυστραλία  και σε 3.000 πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες ως απόδειξη των απαιτούμενων γλωσσικών δεξιοτήτων. Πολλοί άλλοι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τη βαθμολογία στην εξέταση IELTS για ποικίλους σκοπούς, όπως η μετανάστευση, η πρόσληψη προσωπικού, η εγγραφή σε μητρώο επαγγελματιών και η εισαγωγή σε εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών και μεταπτυχιακών.
Στην Ελλάδα, το IELTS  αναγνωρίζεται ως έγκυρο και αξιόπιστο αποδεικτικό γνώσης των Αγγλικών από πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Α.Π.Θ.,ΠΑ.ΜΑΚ.), εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα και κρατικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΣΕΠ.
Οι εξετάσεις του IELTS πραγματοποιούνται 2 φορές τον μήνα όλον τον χρόνο και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε 13 ημέρες .Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 ενότητες(Reading, Writing, Listening, Speaking) οι οποίες βαθμολογούνται η κάθε μία χωριστά αλλά παρέχεται και Συνολική Βαθμολογία. Η Βαθμολογική Κλίμακα κυμαίνεται από 1 (Μη Χρήστης) μέχρι 9 (Απόλυτα Ικανός Χρήστης – C2).
Ο σπουδαστής που θέλει να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις  του IELTS συμπληρώνει το placement test και ανάλογα με την επίδοσή του και το βαθμό του θέλει να επιτύχει ακολουθεί το εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών.

   General English  IELTS  IELTS  IELTS
 Επιθυμητό Αποτέλεσμα    6+  6,5+  7+
 Απαιτητό Επίπεδο Γλωσσομάθειας  CEF B1  CEF B2  CEF B2 or CEF C1  CEF C1 or CEF C2
 Προτεινόμενη Ελάχιστη Διάρκεια  4 μήνες  3 μήνες  3 μήνες  3 μήνες
 Ώρες Διδασκαλίας  48 ώρες  36 ώρες  36 ώρες  36 ώρες

 Culture Corner

Ο πολιτισμός είναι συνυφασμένος με τη γλώσσα όπως και η γλώσσα με τον πολιτισμό. Δεδομένου λοιπόν ότι η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας πρέπει να συμπεριλαμβάνει την έκθεση των μαθητών σε αυθεντικά κείμενα κι ακούσματα όλων των ειδών που να εκφράζουν ρεαλιστικούς σκοπούς, να αφορούν στην επικαιρότητα και να συνδέονται με άλλα γνωστικά αντικείμενα (π.χ. μαθηματικά), το φροντιστήριο iLearn εισάγει μία σειρά από εναλλακτικές μεθόδους υπό την ονομασία «Πολιτισμική Γωνιά» (Culture Corner).

Η «Πολιτισμική Γωνιά» είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε μαθήματος. Συμπεριλαμβάνει τη χρήση βίντεο, ταινιών, μουσικής, λογοτεχνίας & παιδικών ιστοριών και τέλος, τη δημιουργία συλλογικών projects στην ξένη γλώσσα όπως τα wikis.

1)    Μουσική (‘Listening to Songs’)

 music

  Η ένταξη μουσικής της ξένης κουλτούρας στην τάξη έχει αποδειχτεί ότι έχει πολλαπλά οφέλη καθώς:

  •   Δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην τάξη κι αυξάνει τα κίνητρα των μαθητών να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα
  •   Διευκολύνει την ακουστική κατανόηση και την προφορική ικανότητα λόγω του πιασάρικου ρυθμού των τραγουδιών (π.χ.ομοιοκαταληξίες – rhymes)
  •   Εισάγει τους μαθητές σε είδη μουσικής και συγκροτήματα της ξένης κουλτούρας με αποτέλεσμα οι μαθητές να αποζητήσουν περισσότερη επαφή με την ξένη γλώσσα κι εκτός τάξης

 

 

2)    Προβολή Βίντεο – Ταινιών (‘Watching Videos – Movies’)

video movieΗ χρήση των βίντεο στην τάξη είναι απαραίτητο εργαλείο στα ξενόγλωσσα μαθήματα διότι:

  •   Ο συνδυασμός εικονικού και ακουστικού ερεθίσματος ενισχύει την καλύτερη κατανόηση του λόγου
  •   Οι σπουδαστές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τη σημασία της γλώσσας του σώματος και του τονισμού (body language –paralanguage) που είναι αναπόσπαστο   μέρος κάθε φυσιολογικής συνομιλίας
  •   Οι μαθητές ταυτίζονται με ήρωες του ξένου σινεμά και εντάσσονται στον ξένο πολιτισμό μέσω επίκαιρων θεμάτων

3)    Μυθιστορήματα – Παιδικές Ιστορίες (‘Novels – Tale Stories’)

 novelsΗ χρήση της ξένης λογοτεχνίας στην τάξη είναι άκρως σημαντική καθώς:

  Εξάπτει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών

  Ωθεί τους μαθητές να πειραματίζονται με το λόγο και να κατανοούν συγγραφικές τεχνικές (π.χ. μεταφορά, ειρωνεία)

  Οι μαθητές εμπλουτίζουν και εμπεδώνουν το λεξιλόγιό τους καθώς έχουν πολλαπλές επαφές με ποικιλία λέξεων

  Αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη με την ερμηνεία λογοτεχνικών κειμένων

  Η λεκτική ανάγνωση παιδικών ιστοριών σε μικρές ηλικίες  (Drop Everything And Read) διευκολύνει την κατανόηση νέων λέξεων που συνοδεύονται από χρώματα και εικόνες

  4)    Projects – Wikis

wikiΤο wiki είναι μία ιστοσελίδα που επιτρέπει στους χρήστες της να επεξεργαστούν το περιεχόμενό της πολύ γρήγορα και εύκολα. Ο κάθε χρήστης που συμμετέχει στη συγγραφή κάποιου κειμένου προσθέτει την προσωπική του γνώση, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να τη μοιράζονται. Ίσως ένα από τα πιο ευρέως γνωστά wiki είναι η wikipedia, μία on-line εγκυκλοπαίδεια όπου ο καθένας μπορεί να γράψει.

Οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των wiki ως εργαλεία μάθησης:

  • ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η διαθεματική προσέγγιση προωθεί την απόκτηση ολιστικής γνώσης και βοηθάει τους μαθητές να ανταποκριθούν στις καινούργιες κοινωνικές αλλαγές

  • ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ

Προωθείται η αποτελεσματική επικοινωνία και το μοίρασμα των ιδεών. Έτσι, δίνονται κίνητρα στους μαθητές να είναι ευνοϊκότερα διατεθειμένοι προς τη γραφή αποκτώντας αυθεντικές εμπειρίες που ικανοποιούν τις επιθυμίες τους (βιωματική μάθηση) .

  • ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Ενισχύεται η αλληλεπίδραση και η ανατροφοδότηση (feedback) μεταξύ μαθητών και μεταξύ μαθητών-καθηγητών σε ένα  ευέλικτο μαθησιακό περιβάλλον  στο οποίο οι μαθητές  εξελίσσονται και εξασκούνται αυτόνομα.

 

Τηλέφωνα & Email επικοινωνίας

   

     Μητροπόλεως 6

     Βέροια 59100

     Τηλ: +3023310 71498

     Κιν: +306932743100 / +306932743102

     Email: info@i-learn.edu.gr

     Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00πμ έως τις 21:00μμ 

    Για να μας στείλετε τις απορείες σας με φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ πατήστε εδω

    Facebook: iLearnVeria

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...