Απόστολος Βεσυρόπουλος: Έτσι θα μειώσουμε τους φόρους

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Έτσι θα μειώσουμε τους φόρους

Δεν κρύβεται ο πανικός και ο εκνευρισμός της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Αντιλαμβάνονται, ότι ο χρόνος τους δεν τελειώνει, τελείωσε. Τελείωσε, από τη στιγμή που σχηματοποιήθηκε και πήρε ουσιαστικό περιεχόμενο μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, όπως αυτή που κατέθεσε στη Δ.Ε.Θ., ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσίπρας πριν δύο χρόνια ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και έταξε τα πάντα στους πάντες. Υποσχέθηκε παροχές ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για να φέρει τελικά ένα νέο μνημόνιο με μέτρα ύψους 9 δις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με ειλικρίνεια, δεν μίλησε στο θυμικό αλλά στο μυαλό και στη λογική των Ελλήνων πολιτών. Όλες οι δεσμεύσεις του, είναι τεκμηριωμένες και κυρίως επαρκώς κοστολογημένες. Αποτελούν δεσμεύσεις που έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, αφού στοχεύουν στην ανάπτυξη.

Για πρώτη φορά, όλοι ίσως οι Έλληνες, αντιλαμβάνονται την αναλογική σχέση ανάμεσα στις δαπάνες και στους φόρους. Οι αυταπάτες τελείωσαν, μαζί τους τελειώνουν και οι πολιτικές απάτες όλων αυτών, που υπόσχονταν αυξήσεις και παροχές από λεφτά που δεν υπάρχουν. Λιγότερες δαπάνες σημαίνει λιγότεροι φόροι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος, αφού δεσμεύθηκε για:

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών. Η μείωση θα είναι 20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο.

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, εντός δύο ετών. Ο φόρος θα μειωθεί στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο.

- Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

- Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

- Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.

- Αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις από τα 10.000 στα 25.000 ευρώ, ένα μέτρο που μειώνει τη γραφειοκρατία και εξυπηρετεί τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

 

Όλες αυτές οι δεσμεύσεις έχουν σαφή και συγκεκριμένη στόχευση. Στοχεύουν στην ανακούφιση χιλιάδων πολιτών και νοικοκυριών, όπως είναι το μέτρο της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, αλλά και στη δημιουργία προϋποθέσεων ενός ισχυρού αναπτυξιακού σοκ για την οικονομία, όπως είναι το μέτρο της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις. Όλες αυτές οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν άμεσα. Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε τους δανειστές αφού ήδη έχουμε βρει τις δαπάνες που περικόπτονται. Μιλάμε για μείωση φόρων ύψους 1,9 δις ευρώ, για τα δύο πρώτα χρόνια. Η μείωση των φόρων, προκύπτει από τη μείωση των κρατικών δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων. Με πλήρη και αναλυτική κοστολόγηση.

 

Συγκεκριμένα:

-100 εκ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και 400 εκ. ευρώ στην τετραετία από την κατάργηση των κρατικών δομών που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα τελευταία 2 χρόνια και από τη στρατηγική εκχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα.

- 400 εκ. ευρώ θα προέλθουν από την βελτίωση των αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ και όλων των νομικών προσώπων.

- 200 εκ. ευρώ από την μείωση των καταναλωτικών δαπανών του δημοσίου κατά 12%.

- 150 εκ. ευρώ από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις ηλεκτρονικές προμήθειες και την Εθνική Στρατηγική για το Φάρμακο.

- 150 εκ. ευρώ από την αναστολή των αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.

- 140 εκ. Ευρώ από τη μείωση των δαπανών για τόκους στα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου.

- 140 εκ. ευρώ από τον εξορθολογισμό της κρατικής επιχορήγησης στα λεγόμενα ευγενή ταμεία.

- 100 εκ. ευρώ από τον συμψηφισμό οφειλών προς τον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.

- 75 εκ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 300 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας από την διατήρηση της σχέσης 1 προς 5 προσλήψεων και αποχωρήσεων στο δημόσιο.

- 20 εκ. ευρώ από τη συγχώνευση κτιριακών υποδομών του Δημοσίου.

Είναι καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ, να συνηθίσει στην ιδέα, ότι πλέον θα μιλάμε με στοιχεία, με το χαρτί και το μολύβι. Οι δεσμεύσεις μας και τα επιχειρήματά μας, θα έχουν ισχύ, μόνο όταν βγαίνουν τα νούμερα, μόνο όταν εδράζονται σε ρεαλιστικές και σταθερές βάσεις. Άγνωστα όλα αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς τους δεν μπορεί να σταθεί σε μια ουσιαστική συζήτηση με στοιχεία και επιχειρήματα.

Ο κ. Τσίπρας επένδυσε στο μίσος και στο λαϊκισμό. Προσπάθησε να μετατρέψει την πολιτική απάτη που διέπραξε σε συλλογική αυταπάτη, αναζητώντας συνενόχους. Επιδεικνύει έναν επικίνδυνο καθεστωτισμό, που συνιστά κίνδυνο για τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς. Για αυτό και η παραμονή του στην εξουσία έχει μεγαλύτερο κόστος από μια εκλογική αναμέτρηση.

Οι εκλογές θα είναι μια λυτρωτική διαδικασία για τη χώρα και τους πολίτες.

Θα κλείσουν οριστικά τους λογαριασμούς της χώρας με το χθες, για να αναδειχθεί η Δημιουργική Ελλάδα.

 

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής

Βουλευτής Ημαθίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν  οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το  Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική  Κοινότητα  Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή  τον Κωσταντίνο Τσιάρα,  για τις προκλήσεις  του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο  από την εξέγερση  του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

Ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου,  να παραμείνει ως έχει το καθεστώς μισθοδοσίας  των κληρικών και να συνεχιστεί ο διάλογος

Ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, να παραμείνει ως...

-Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Εκτιμώντας την προσφορά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, 1ος όροφος, την 20-11-2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας...