Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία των τηλεοπτικών αδειών που η ίδια ετοίμασε  υποσκάπτοντας τη Δημοκρατία -  Γράφει ο   Λευτέρης Αυγενάκης*

Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία των τηλεοπτικών αδειών που η ίδια ετοίμασε υποσκάπτοντας τη Δημοκρατία - Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Η χθεσινή αποχώρηση Καλογρίτσα, την τελευταία ημέρα καταβολής της πρώτης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, δικαιώνει περίτρανα τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει η Νέα Δημοκρατία. Συνολικά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είχε ήδη καταρρεύσει στα μάτια της κοινής γνώμης. Χθες δέχτηκε το τελειωτικό του χτύπημα από τον ίδιο τον εμπλεκόμενο στη διαδικασία.

Είναι πλέον προφανές ότι η αρμόδια Επιτροπή δεν είχε ελέγξει κανένα πόθεν έσχες. Ως προς τούτο, οι ευθύνες της Επιτροπής είναι βαρύτατες. Παράλληλα, είναι αδιανόητο η Επιτροπή να προχωρήσει στον πέμπτο πλειοδότη κ. Σαββίδη, ο οποίος μόνος του έχει παραδεχθεί δημόσια ότι συμμετείχε στο διαγωνισμό, όχι για να πάρει άδεια, αλλά για να ανεβάσει το τίμημα.

 Η Κυβέρνηση με τα συνεχή λάθη της και τις παράτυπες διαδικασίες έχει πλέον μόνο μια επιλογή: να βάλει τέλος σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία των τηλεοπτικών αδειών που υποσκάπτει την ίδια τη Δημοκρατία. 

Οφείλουν να το πράξουν οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος! Αν όχι, θα το κάνει η ΝΔ αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση! 

Η ΝΔ παραμένει αταλάντευτη στην αξίωσή της για πλήρη διαφάνεια και φραγμό στα σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης με σύστημα διαπλοκής που φτιάχνει η Κυβέρνηση. Ζητάμε την άμεση και χωρίς άλλες καθυστερήσεις συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι στο διαγωνισμό–παρωδία. 

Από τις 8-9-2016 εκκρεμεί αίτημα της ΝΔ για την κλήση όλων όσων είχαν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με την διαδικασία αδειοδότησης, προκειμένου να εξετασθούν οι πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των υπερθεματιστών, η προέλευση των χρημάτων για τα προσφερόμενα τιμήματα, με τα οποία πλειοδότησαν, καθώς και οι συνθήκες διεξαγωγής του πλειοδοτικού διαγωνισμού. Η εξέταση του αιτήματος αυτού από την Επιτροπή αναβλήθηκε δύο φορές έως τώρα, πράγμα που συνιστά αδικαιολόγητη καθυστέρηση και λειτουργεί σε βάρος του κύρους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Συνεχίσαμε να διεκδικούμε τη λειτουργία των θεσμών και μετά από αίτημα μας, ελήφθη απόφαση να συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή, προκειμένου να εξεταστούν τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανακύψει. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Επιτροπής δεν έχει καθορίσει ακόμη τη σχετική συνεδρίαση.

Οι αποκαλύψεις ως προς τη διαγωνιστική διαδικασία, ιδίως όσον αφορά τον ανύπαρκτο έλεγχο πόθεν έσχες έχουν οδηγήσει στην αμφισβήτηση του κύρους των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και στην αναζήτηση πολιτικών και τυχών ποινικών ευθυνών. Η ΝΔ υπέβαλε (23-09-2016) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων στη διαγωνιστική διαδικασία-φιάσκο, αφού δεν μπορεί να μένουν «σκιές» σε ένα τόσο σημαντικό για τη Δημοκρατία μας ζήτημα. 

Επιπλέον, είναι αναγκαία η διερεύνηση των δημόσιων καταγγελιών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένου, περί «μαύρων χρημάτων», που διακινήθηκαν από υποψήφιο για να ασκηθούν πιέσεις, προκειμένου να πάρει άδεια.

Η ΝΔ, μέσω επιστολής των βουλευτών της – μελών της Επιτροπής, ζητά «... άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις να οριστεί η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να εξεταστούν τα πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία έχουν προκύψει με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τα οποία παραπέμπουν σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και συνειρμούς για σκάνδαλο.

...Οφείλουμε να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία, ενός Κοινοβουλίου που παρεμβαίνει στο δημόσιο τοπίο και αναβαθμίζει το επίπεδο διαφάνειας της πολιτικής ζωής, ξεκαθαρίζοντας τα δεδομένα λειτουργίας της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, μέσα στα πλαίσια των συνταγματικών του ορίων».

Η ΝΔ σταθερά υποστηρίζει την πάγια θέση της για την ύπαρξη πολυφωνίας και πλουραλισμού στα ΜΜΕ, καθώς και για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού χώρου από την αρμόδια συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη αρχή, το ΕΣΡ, γιατί μόνο έτσι ενισχύεται η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών και, εν τέλει, ενδυναμώνεται η δημοκρατία. Μάλιστα, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του ψηφιακού φάσματος καθιστά εφικτή την ύπαρξη απεριόριστου αριθμού τηλεοπτικών σταθμών διασφαλίζοντας τη διαφάνεια, την πολυφωνία και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Ο διαγωνισμός στο σύνολό του, όπως «στήθηκε» από τους κκ. Τσίπρα, Παπά, Καμμένο πρέπει να ακυρωθεί! Έχει σημαντικά προβλήματα νομιμότητας και διαφάνειας. 

Η κυβέρνηση έχει υποστεί μια μεγάλη ήττα! Οφείλει να το παραδεχτεί! Οφείλει να παραιτηθεί!   

 

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...