Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Του Τάσου Καραμπατζού

 

Όταν κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη βαριά ευθύνη  που έχει μια διοίκηση, όπως ο Δήμος Νάουσας, το μόνο που ξέρει να κάνει είναι η παρελθοντολογία και η λασπολογία. Και επειδή ο κ. Δήμαρχος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο, πετάει όποια κορώνα τον βολεύει και όποιο  πομφόλυγα του αρέσει και άντε μετά να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους. Όταν  επίσης, -μετά από δύο χρόνια διοίκησης- δεν έχεις να παρουσιάσεις τίποτε, επιδεικνύεις θράσος, αμετροέπεια, αυταρέσκειες και  επικοινωνιακά τρικ  τύπου: «Η Νάουσα στην …κορυφή της Ευρώπης…», «το καλύτερο   φεστιβάλ Κινηματογράφου στη… Νοτιοανατολική Μεσόγειο», «για πρώτη φορά στα Βαλκάνια γίνεται παιδική χαρά…», θυμίζοντάς μας το «…για πρώτη φορά αριστερά». Κάποια πράγματα βεβαίως και γίνονται για πρώτη φορά (όπως το Κολυμβητήριο, η Σχολή Αριστοτέλους, η ΕΡΙΑ, η ΒΕΤΛΑΝΣ, Βιολογικοί, Αποχετευτικά, Αποκαταστάσεις σκουπιδότοπων, Σταθμός Μεταφόρτωσης κλπ), αλλά πάντα κρατούσαμε «μικρό καλάθι». Σήμερα όμως, συμβαίνουν  απίθανα πράγματα. Πριν ακόμη γίνει κάτι διαφημίζεται και μας παρουσιάζεται σαν τετελεσμένο!!! Μα είναι δυνατόν να ζούνε οι άνθρωποι της διοίκησης του Δήμου σε μια εικονική πραγματικότητα?. Μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά, στην εποχή  που όλοι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, συγκαταβατικοί, ταπεινοί  και πάνω απ’ όλα συνεργάσιμοι για να πάει μπροστά ο τόπος? Και ο κ. Κουτσογιάννης να συνεχίζει αυτή την υπερφίαλη, αλαζονική και εγωιστική συμπεριφορά, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πάντων (συνεργατών τε και άλλων)? Τα ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα:

 1. Γιατί δεν έκανε ως Δήμαρχος –κάτι που όφειλε  σύμφωνα με το νόμο- τον Δημόσιο Απολογισμό/Λογοδοσία, μέχρι 30 Ιουνίου? Τι να μας πει άλλωστε. Με διάφορα στεγνά και απρόσωπα μηνύματα –και ποτέ «δια ζώσης»- ζητά συμμετοχή,  εθελοντισμό κλπ. Αυτό κ. Κουτσογιάννη, είναι έμφυτο και ο πρώτος που το βγάζει είναι ο «πρώτος» πολίτης. Αλλά δυστυχώς «δεν το έχετε». Οφείλει όμως ο ηγέτης (αυτό άλλωστε είναι «ο ηγέτης»), να  βρίσκεται στην κοινωνία, να εμπνέει εμπιστοσύνη, να δίνει το καλό παράδειγμα, να επικοινωνεί με το λαό του, να τροφοδοτείται με πληροφόρηση, να διαλέγεται με τους συλλόγους και φορείς και στο τέλος, ως καταστάλαγμα μέσα στα θεσμικά όργανα, να παίρνονται  οι σωστότερες αποφάσεις.  Δεν διατάζει τους άλλους με εξυπνακίστικους τρόπους, με ειρωνείες  και αερολογίες «δουλέψτε, για να …δοξαστώ». Η εποχή των εθελοντών που θα ήθελε, μάλλον του τελείωσε. Έχει καταδειχτεί λοιπόν  στα δύο χρόνια διοίκησης,  ένα εξαιρετικά μεγάλο κενό,  ένα   τεράστιο «κοινωνικό» έλλειμμα. Με λίγα λόγια «ο βασιλιάς ήταν γυμνός». Και συνεχίζω:
 2. Με ποια νομιμότητα αποφάσισε ο ίδιος του πριν από ενάμισι χρόνο να κλείσει τη ΔΕΤ, η οποία συνεχίζει να  αιμορραγεί με οφειλές που ξεπέρασαν ήδη  το 1 εκ. ευρώ?
 3. Τι θα κάνει με τις συνεχόμενες αποφάσεις που ακυρώνονται ως μη νόμιμες (εμποροπανηγύρεις, χριστουγεννιάτικο πάρκο κλπ)? Ποιος πληρώνει το μάρμαρο?
 4. Ποιος και πώς θα πληρώσει τις ζημίες που προκάλεσε σε Ι.Χ. πολιτών, η ξένη ρεμούλκα που χρησιμοποιήθηκε για έργο του Δήμου? 
 5. Με ποια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, εξουσιοδοτήθηκε Αντιδήμαρχος, για να δώσει με τη σειρά του «εξουσιοδότηση» σε δικηγόρο Αθηνών να παρασταθεί για  λογαριασμό του ….Δήμου Νάουσας !!! και να υποστηρίξει συμφέροντα ιδιωτικής εταιρίας, η οποία συνεχίζει να χρωστάει στο Δήμο μισθώματα?
 6. Πού πήγε η «πρωτοπόρα» ιδέα του να μετακινήσει το Δημαρχείο? Μας έλεγε προκλητικά: «Το καλοκαίρι, το Δημαρχείο μετακινείται …». Ποιο καλοκαίρι άραγε?
 7. Πού πήγε άραγε η συνέχεια του «NIFF» που τόσο κόσμο ξεγέλασε και τόση νεολαία ασχολήθηκε εθελοντικά, αλλά ο ίδιος με την αστική εταιρία του δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη για το πού δαπανήθηκε το  ποσό των 1.089.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ? Και στο ίδιο  ύφος, αντιδήμαρχος δηλώνει για το τελεφερίκ σε πόλη της Γερμανίας: «Η Γερμανία το έκανε… μπορούμε και εμείς». Ε, αφού μπορείτε ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!! Φτάνουν τα λόγια και τα «θα». Φτάνει το ψέμα. Επιτέλους. 
 8. Πώς αλήθεια συνεχίζεται ακόμη η προκλητική  χρήση της αίθουσας «ΕΡΙΑ» για προβολές ταινιών με ημερήσιο  μίσθωμα μόλις 15 €, ενώ για τους Συλλόγους 150 €? 
 9. Και βέβαια, με σκοπό την άγρα ψήφων και χωρίς καμία συζήτηση στο θεσμικό όργανο  έκανε ένα λαϊκίστικο «άνοιγμα» στους μαθητές και αυριανούς ψηφοφόρους, στους οποίους πέταξε το  πυροτέχνημα της «συλλογικής ασφάλισης», γνωρίζοντας ότι όλα τα παιδιά του κόσμου είναι ασφαλισμένα από τους γονείς τους στο θέμα  «υγείας». Δεν περίμεναν ασφαλώς τον κ. Κουτσογιάννη να τους ασφαλίσει, λες και ανακάλυψε τώρα την …Αμερική! 
 10. Ποιος είναι άραγε ο σωστός και έγκαιρος Προγραμματισμός του?: α)Ότι εδώ και δύο χρόνια  ακόμη δεν μπορεί να ολοκληρώσει μια απλή  προμήθεια κάδων?, β) ότι έχει χάσει έργα εκατομμυρίων?, γ) ότι  δεν έχει συστήσει ακόμη την Επιτροπή Διαβούλευσης?, δ) ότι συνεχίζει και δεν μας απαντά σε δεκάδες γραπτά   ερωτήματα  για τη νόμιμη άσκηση των καθηκόντων μας? ε) ότι προβάλλει ως «έργο» τη σύσταση κανονισμού λειτουργίας ενός κτιρίου, υποβαθμίζοντας το ότι  «έργο είναι το ίδιο το κτίριο (π.χ. ΕΡΙΑ) και όχι ο κανονισμός του»?, στ) ότι ενώ διοικεί δύο χρόνια και θα έπρεπε να μέμφεται τον εαυτό του για το τέλμα στο οποίο οδήγησε το Δήμο, συνεχίζει να επικρίνει τους προηγούμενους?, ζ) το ότι υποσχέθηκε προεκλογικά τα πιο απίθανα πράγματα και τώρα δεν ξέρει ποια άλλα ψέματα να «προγραμματίσει»  για να τα καλύψει?  Ο κατάλογος δεν έχει τέλος και ο κόσμος έχασε ήδη την εμπιστοσύνη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

ΑΥΞΗΣΗ, ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ!

του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

 Την μέρα της ανεξαρτησίας των λέξεων,βαριά που...

Η Ευρώπη να ξανασυναντήσει τις χριστιανικές αξίες *Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Η Ευρώπη να ξανασυναντήσει τις χριστιανικές αξίες ...

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον μας ως Ευρώπη μετά από...

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για το ενδεχόμενο αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, λόγω προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν, για Βαρώσια

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Ερώτηση για το ενδεχόμενο...

Ερώτηση προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής...

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς

Θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους της Τράπεζας...

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς,...

Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας

Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση...

Από την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας...

Φρόσω Καρασαρλίδου για τα δρομολόγια του ΟΣΕ: Άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για την γραμμή Θεσ/νίκη - Ημαθία - Πέλλα - Φλώρινα

Φρόσω Καρασαρλίδου για τα δρομολόγια του ΟΣΕ: Άμεσα...

Τον Ιούνιο είχα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή προς...

Έκλεψε από κατάστημα 800 ευρώ και συνελήφθη

Έκλεψε από κατάστημα 800 ευρώ και συνελήφθη

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...

Τα νέα μέτρα για την εστίαση ανακοινώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής (16.07.2021) και ενώ είχε ήδη… αρχίσει η εφαρμογή τους. Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και τα κέντρα...