Οι κοινωνικές περιβαλλοντικές επενδύσεις του TAP δημιουργούν οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες

Οι κοινωνικές περιβαλλοντικές επενδύσεις του TAP δημιουργούν οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) θεωρεί ότι η προσφορά στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας του. Κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής του αγωγού, θα επενδύσουμε εθελοντικά εκατομμύρια ευρώ σε κοινωνικά υπεύθυνες δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα, με έμφαση σε προγράμματα που θα υλοποιηθούν στις Περιφέρειες που θα διασχίσει ο αγωγός, δηλαδή τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Ο TAP έχει δεσμευτεί να τηρεί τα σχετικά διεθνή πρότυπα (Κατευθυντήριες Οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης, μέλους της Παγκόσμιας Τράπεζας, για Στρατηγικές Επενδύσεις σε Κοινότητες). 

Εκπρόσωποι του TAP βρίσκονται σε συνεχή διάλογο με τις τοπικές κοινότητες ώστε να επιλέξουν και να διαμορφώσουν βιώσιμες και αμοιβαία αποδεκτές επενδύσεις, σε έργα κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, που θα υποστηρίζουν τις τοπικές κοινότητες στην υλοποίηση των αναπτυξιακών τους προτεραιοτήτων.

 Ο TAP στηρίζει καινοτόμες δράσεις που συμβαδίζουν με τις αρχές του, όπως αυτές περιγράφονται στον Κώδικα Δεοντολογίας του, και τηρούν τις προδιαγραφές του για την Υγεία & Ασφάλεια. Στα βασικά κριτήρια επιλογής συμπεριλαμβάνονται επίσης η έμφαση στις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο TAP, η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους, και η πραγματική υποστήριξη των αναγκών των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τη στρατηγική του TAP, οι τέσσερις άξονες επιλογής αφορούν σε έργα που:

- Ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού στις τοπικές κοινωνίες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού

- Υποστηρίζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής

- Καθιστούν εφικτή τη βελτίωση δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω της υποστήριξης στην εκπαίδευση και επιμόρφωση

- Βελτιώνουν την περιβαλλοντική διαχείριση μέσω –μεταξύ άλλων– της υποστήριξης της βιοποικιλότητας

Για την πραγματοποίηση αυτών των προγραμμάτων, ο TAP προκρίνει τη συνεργασία με ΜΚΟ (όπου αυτό είναι εφικτό), την από κοινού συνεισφορά με τους δικαιούχους των έργων, και την απόδοση ίσης έμφασης σε πρωτοβουλίες ανάπτυξης ικανοτήτων και υποδομών.

Μέχρι σήμερα, ο TAP έχει πραγματοποιήσει αρκετές επενδύσεις σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα, όπως τα Σεμινάρια Οδικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), και δωρεές σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, μέσω της συνεργασίας του με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής και όχι μόνο.

 

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία. 

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...