Οι δηλώσεις του γείτονα και τα ‘μετερα. Του Ηλία Γιαννούτσου

Οι δηλώσεις του γείτονα και τα ‘μετερα. Του Ηλία Γιαννούτσου

Οι πρόσφατες δηλώσεις αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης, του κ. Ερντογάν, ανεξάρτητα με τους λόγους για τους οποίους τις έκανε, είναι εμπρηστικές, δυναμιτίζουν την ειρήνη στην περιοχή και υποδηλώνουν πως πράγματι, η Τουρκία, η κυβέρνησης της και ο πρωθυπουργός της προσωπικά, μετά από το πραξικόπημα κοκκινοσκουφίτσα, αντιμετωπίζουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.

Οι δηλώσεις αυτές επιπλέον, περιέχουν και μεγάλες ανακρίβειες, οι οποίες καλύπτονται από τον κουρνιαχτό που ξεσηκώνουν τα εθνικιστικά παραληρήματα του Ερντογάν (τα νησιά του Αιγαίου δεν προσαρτήθηκαν στην Ελλάδα με την συνθήκη της Λωζάνης). 

Που αποσκοπούν όλα αυτά; Στην ανύψωση του τρωθεντος ηθικού των Ε.Δ και του τουρκικού λαού, στην απόσπαση της προσοχής των Τούρκων πολιτών από την αβεβαιότητα και την πραγματική εσωτερική κατάσταση, στον αποΚΕΜΑΛΙΣΜΟ της εθνικής συνείδησης των Τούρκων; δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως δεν συμβάλουν στην καλή γειτονία Ελλάδος - Τουρκίας.

Βέβαια ο κόσμος, απλοί και επίσημοι, θορυβήθηκε. Δικαιολογημένα η όχι ο χρόνος θα δείξει. Εκείνο το οποίο όμως πρέπει να γνωρίζουμε και να μην ξεχνάμε πρώτα εμείς αλλά και Ερντογαν – Τούρκοι, είναι πως η αναθεώρηση των συνθηκών γίνεται μόνο με πόλεμο και σύναψη νέων, (εκτός και αν αποδεχτούμε εν λευκώ τα όσα δηλώνει και γιατί όχι επιθυμεί, ο πρωθυπουργός της, για κακή μας τύχη γείτονος, Τουρκίας). Επομένως εσομεθα έτοιμοι και να ανησυχούμε μόνο για τους τιμονιέρηδες της δικής μας πατρίδας και το υψίστης σημασίας πρόβλημα της, το δημογραφικό, σε συνδυασμό με τα ρεύματα μεταναστών και προσφύγων που μας κατέκλυσαν.

Και μια που ο λόγος πήγε στο δημογραφικό, παρακάτω παρατίθεται πίνακας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘’Εθνική Ηχώ’’, και παρουσιάζει τη μελλοντική διόγκωση του προβλήματος, ανάλογη της προβλεπομένης θεωρητικής υπογεννητικότητας των Ελλήνων, η οποία σε συνδυασμό με όσα ήδη βιώνουμε...., ο νοών νοητω.

ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΕΤΟΣΓΕΝΝΗΣΕΙΣΑΓΟΡΙΑΚΟΡΙΤΣΙΑ

1η199798.20049.10049.100

2η201749.10024.55024.550

3η203724.55012.27512.275

4η205712.2756.1386.138

5η20776.1383.0693.069

 

Όσο για τους προσφυγομεταναστες, δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουμε προγκρομ εναντίον τους. Σ’ αυτά έχουν άριστες επιδόσεις οι Ευρωαφεντες μας. Περίθαλψη και προσωρινή φιλοξενία ναι, άλλα στόχος να είναι η το δυνατόν συντομότερη απέλαση τους, σε συνεργασία με τις χώρες των οποίων είναι υπήκοοι, οι οποίες παραδόξως δεν καλούνται και απουσιάζουν από όλες τις συσκέψεις που γίνονται για το μεταναστοπροσφυγικο ζήτημα, σε όλα τα επίπεδα. Γιατί άραγε; Ίσως γιατί οι εντολές του πατερουλη του ελληνισμού Κισσινγκερ, εφαρμόζονται κατά γραμμα. (Βλέπετε έχουμε και εμείς πατερουλη).

Έλληνες επαγρυπνείτε προτού εξαφανιστείτε !!!

Ηλίας 

Γιαννουτσος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...