Τα νέα θρησκευτικά του κ. Φίλη

Τα νέα θρησκευτικά του κ. Φίλη

Γράφει ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος, Δάσκαλος

 

«Είναι αναγκαία η αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε αυτό να μετατραπεί σε μάθημα θρησκειολογίας», υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε γραπτή απάντησή του, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τι έλεγε σχετικά ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Αλλά σκοπός τους τώρα είναι να απομακρύνουν τα παιδιά από την Εκκλησία. Τα δηλητηριάζουν, τα μολύνουν με διάφορες θεωρίες, κλονίζουν την πίστη τους. Τα εμποδίζουν από το καλό, για να τα αχρηστέψουν. Τα καταστρέφουν από μικρά. Και τα παιδάκια, φυσικά, από αρνάκια γίνονται κατσικάκια. Και μετά, τα κάνουν όλα άνω-κάτω: συλλα¬λητήρια, καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα κ.ά.» (Λόγοι Γ. Παϊσίου, τ. Α΄, Σουρωτή, 1999).

Νέα δήλωση Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκου Φίλη: «Έχουμε αποφασίσει συνταγματική αναθεώρηση, θα προχωρήσουμε στο ουδετερόθρησκο κράτος».

Σκοπός λοιπόν του κυρίου Φίλη είναι να ωραιοποιηθούν οι δαιμονικές θρησκείες του κόσμου και να παρελάσουν ενώπιον των μαθητών μας με κάποιο ένδυμα της αρεσκείας τους˙ (καθώς οι περισσότεροι έχουν άγνοια της αλήθειας της Αγίας Γραφής που λέει: «Πάντες οι θεοί δαιμόνια», ψαλμός 95,5 ). 

Θρησκειολογία λοιπόν, κ. Φίλη αντί των θρησκευτικών; Θέλεις να μαθαίνουν τα παιδιά μας τις θρησκείες του κόσμου; Πολύ ωραία, συμφωνούμε. Όμως, σε κάθε μία που θα βάζεις στο σχολικό βιβλίο, προϋπόθεση είναι να παραθέτεις κάτω από αυτήν, ως έχεις χρέος, όντας υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, και την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Δηλαδή, θα παραθέτεις και τον Λόγο του Θεού στην επικρατούσα πίστη μας, την Ορθοδοξία, που εξηγεί το ποιόν και την προέλευση της κάθε θρησκείας. 

Αυτό είναι επιβεβλημένο, όχι μόνο για να το διαβάζουν και να το συνειδητοποιούν τα ελληνόπουλα, αλλά, αν θελήσουν, να το διαβάσουν και οι ξένοι μαθητές, στα δικά τους σχολεία, για να μάθουν την αλήθεια. Να μάθουν την αλήθεια, γιατί, σύμφωνα με τον άγιο Νεκτάριο, ο Έλληνας γεννήθηκε για να διδάξει την αλήθεια της Πίστης μας σε όλη την οικουμένη. 

Αυτό είναι το χρέος μας, κύριε υπουργέ, χρέος και καθήκον που όχι μόνο το αποφεύγεις ΕΣΥ ο ίδιος, ο υπουργός της Παιδείας μας, αλλά και επιζητείς να επιβάλεις ένα μάθημα κατήχηση και προσηλυτισμό στην πολυθεΐα της πολυθρησκείας, όπως καταγγέλλει και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ).

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το νέο μάθημα, που θέλει να εφαρμόσει βιαστικά το Υπουργείο στις «πλάτες» των παιδιών μας, είναι αντίθετο με τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, του Αγίου Όρους, της πλειοψηφίας των Θεολόγων και Καθηγητών Θεολογίας, των υψηλού επιπέδου διεθνών και πανελλήνιων επιστημονικών συνεδρίων και των ειδικών επιστημόνων (παιδαγωγών, νομικών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, πολιτειολόγων, κ.ά.).

Μέσα από την διδασκαλία όλου αυτού του πολυθρησκειακού αχταρμά, θα χαθούν σταδιακά τα πρότυπα και οι αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού του τόπου μας και θα προκληθεί μεγάλη πνευματική βλάβη στα παιδιά μας, προσηλυτίζοντάς τα και οδηγώντας τα σε επικίνδυνους δρόμους αποχριστιανοποίησης. Συγκεκριμένα, το νέο μάθημα δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ενσυναίσθηση, δηλαδή τα βαπτισμένα ορθόδοξα παιδιά, αντίθετα με ό,τι διδάσκει η πίστη τους, θα πρέπει να αποκτήσουν και άλλα θρησκευτικά βιώματα πέρα από την ορθοδοξία. Γι’ αυτό τον λόγο προτείνονται βίντεο από θρησκευτικές τελετές και προσευχές άλλων θρησκειών και επισκέψεις σε μη ορθόδοξους ναούς (τζαμιά, συναγωγές, καθολικούς ναούς κ.α.) Δεν είναι αυτό προσηλυτισμός σε άλλες θρησκείες και αλλόδοξα δόγματα που καμία σχέση δεν έχουν με την Ορθοδοξία;

Η Πίστη μας, κ. Φίλη, πονά  τον  συνάνθρωπο που βρίσκεται μέσα στην πλάνη. Πρόσεξε, «δεν μισούμε τον αμαρτωλό αλλά την αμαρτία», γιατί αγαπώντας πραγματικά τον συνάνθρωπο θα του δώσουμε να καταλάβει ότι καταστρέφει τον εαυτό του ευρισκόμενος στην πλάνη.  

Δυστυχώς, αυτός ο πόνος, αυτή η αλήθεια έλειψε εντελώς από την Ελληνική Παιδεία, με αποτέλεσμα θλιβερό να έρχεται σήμερα η ωραιοφανής θρησκειολογία τους για να αναπληρώσει εκείνο το σοβαρότατο κενό στο μάθημα των θρησκευτικών και να παίρνει  με θράσος τη θέση της, πλανεύοντας και γοητεύοντας τα παιδιά μας.  

Σήμερα βιώνει ο κόσμος μία παγκόσμια αναταραχή· κορωνίδα όμως αυτής είναι οι πλανεμένες θρησκείες και κακοδοξίες. Και σας ρωτώ, κύριε υπουργέ, υπέπεσε ποτέ η ορθόδοξη πίστη μας σε κοινωνική εκτροπή; Έγιναν ποτέ από αληθινά Ορθόδοξους έκτροπα σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας; Αντίθετα, εκείνοι που τα έπραξαν ήταν οι προβατόσχημοι λύκοι (βλέπε Σταυροφορίες), όταν απομακρύνθηκαν από τον Σωτήριο Λόγο του Θεού. 

Η απουσία ορθής Πίστης, Εξομολόγησης και Θείας Κοινωνίας έχει επιφέρει τον σκοτισμό του νου. Τυφλοί οδηγούν τυφλούς.

Η Ελλάδα όμως, κ. υπουργέ, που είναι η μητέρα όλων των καλών επιστημών, είναι και η χώρα που κατέχει την αληθινή Πίστη, και καλείται από τον Θεό μας να τη διατηρήσει αλλά και να τη μεταδώσει ως το αληθινό Φως του κόσμου. 

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ψυχές των παιδιών μας.

Δεν μπορεί να υπάρξουν συμβιβασμοί, νεωτερισμοί και εκπτώσεις στην ορθόδοξη πίστη μας.

Γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο ενεργεί αντίθετα με το Σύνταγμα της Χώρας και τους νόμους των δικαστηρίων και καταπατεί τα ανθρώπινα δικαιώματά μας για την παροχή Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής στα παιδιά μας μέσα στα Δημόσια σχολεία.

Το νέο μάθημα δεν είναι ορθόδοξο, είναι αντισυνταγματικό και δεν το αποδεχόμαστε!

Οι μαθητές μας οφείλουν επιτέλους να μάθουν την Αλήθεια και θα τη μάθουν!!!  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...