Μπάσκετ Β΄ Εθνική - Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

Μπάσκετ Β΄ Εθνική - Οι κορυφαίοι της 2ης αγωνιστικής

1)Λευτέρης Ακεψιμαΐδης (1,88 – 31 ετών) 22 πόντοι – Ερμής Λαγκαδά

Επέστρεψε στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε στην σεζόν 2014-15 όταν αυτή βρισκόταν στην Α2, και την φετινή σεζόν αποτελεί  τον ηγέτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, έχοντας βάλει στόχο να οδηγήσει σε πορεία πρωταθλητισμού. Στην εκτός έδρας νίκη των «πρασίνων» στην Γέφυρα ήταν εξαιρετικός έχοντας 22 πόντους με 4 τρίποντα, και άρτια οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του.

 

2)Γιώργος Μπερερής (1,91 – 31 ετών) 23 πόντοι – Αγρίνιο

Γέννημα – θρέμμα του Αγρινιώτικου μπάσκετ ο Γιώργος Μπερερής αποτελεί έναν τοπικό ήρωα για την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, έχοντας προλάβει στα 31 του χρόνια να αγωνιστεί και στις δυο μεγάλες ομάδες του Αγρινίου, αλλά και στον Χαρίλαο -Τρικούπη. Εδώ και δυο χρόνια αποτελεί παίκτη της ομάδας του Χρήστου Μυριούνη, και στο γειτονικό ντέρμπι του ΑΟ Αγρινίου με τον Χαρίλαο Τρικούπη ήταν απολαυστικός, έχοντας 23 πόντους και οδηγώντας την ομάδα του σε μια περήφανη νίκη.

 

3)Δημήτρης Πιπιλιάρης (1,93 – 37 ετών) 29 πόντοι – Πολύγυρος

Αποτέλεσε για 14 χρόνια το σημείο αναφορά στο Στρατώνι, όταν το 2011 αποφάσισε να αποχωρίσει από την ομάδα της Χαλκιδικής, μετακομίζοντας στον Πολύγυρο, όπου πλέον ο ένας εκ τω προπονητών του (Γιώργος Πέγιας) ήταν συμπαίκτης του. Στο παιχνίδι με την ΧΑΝΘ ο πολύπειρος γκαρντ ήταν καθοριστικός, και με 29 πόντους (από τους 66) οδήγησε την ομάδα του στην σπουδαία νίκη επί την ΧΑΝΘ, με την οποία έφτασε το 2/2 στο πρωτάθλημα.

 

4)Νέστορας Κόμματος (2,03 – 39 ετών) 24 πόντοι – Ερμής Αγιάς

Για τον Λαρισαίο, διεθνή φόργουορντ τα λόγια είναι περιττά, και ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται. Ο Κόμματος αποφάσισε το 2014 να επιστρέψει στην γενέτειρα του, και να αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλίας, αλλάζοντας την μοίρα του Ερμή Αγιάς. Σταδιακά, και έχοντας περάσει πλέον σε θέση πάουερ φόργουορντ, κατάφερε να την φέρει στην Β’ Εθνική, έχοντας πέρυσι κερδίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (τρίτος όμιλος) και να την κάνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Το συγκρότημα του Γρηγόρη Γιασάρη μετά το 69-67 στην Ξάνθη επί της Ασπίδας έφτασε στο 2/2, με τον Κόμματο να είναι καθοριστικός.

 

5)Δημήτρης Σιόλογκας (2,01 – 21 ετών) 29 πόντοι – Φίλιππος Βέροιας

Φαίνεται πως βρίσκει την Ιθάκη του στην Βέροια ο ταλαντούχος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος μετά την Ηρακλή και το πρωτάθλημα της Α2 η αλήθεια ήταν πως βιάστηκε να δοκιμάσει την τύχη του στην Basket League, με το πέρασμα του από Κολοσσό Ρόδου και Τρίκαλα να είναι μια απλή αναφορά στο ρόστερ. Πέρυσι δοκίμασε στο Πευκοχώρι και στην Α2, και φέτος δείχνει να κάνει ένα δυναμικό restart, βρίσκοντας χώρο και χρόνο στον νεανικό Φίλιππο του Δημήτρη Γκίμα. Στο νικηφόρο παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο (77-76) στην παράταση είχε 29 πόντους όντας εξαιρετικός.

 

Προπονητής Χρήστος Μυριούνης

Αποτελεί έναν από τους προπονητές που τα προηγούμενα χρόνια αναζητούσε την μεγάλη του ευκαιρία, θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και στον τομέα της προπονητικής. Έτσι, μετά από την προσπάθεια του στο γυναικείο του Σπόρτιγκ, και στον Πόλις της Γ’ Εθνικής, τον Μάϊο του 2015 αποφάσισε να δώσει τα χέρια με την Αυλίδα, ομάδα της Α ΕΣΚΑΣΕ. Ωστόσο όταν ήρθε η πρόταση του προέδρου του Αγρινίου, Περικλή Γερμανού, δε το πολυσκέφτηκε, και παίρνοντας την πρόκληση την έφερε εις πέρας, πετυχαίνοντας ρεκόρ εντός έδρας νικών την περσινή σεζόν, και κερδίζοντας με άνεση τον Χαρίλαο Τρικούπη, αποτελώντας πλέον σημείο αναφορά για την ομάδα και την περιοχή του Αγρινίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...