Στη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης οι δήμαρχοι Νάουσας και Αλεξάνδρειας

Στη συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης οι δήμαρχοι Νάουσας και Αλεξάνδρειας

Στην 6η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, βρέθηκαν οι δήμαρχοι Αλεξάνδρειας και Νάουσας Παναγιώτης Γκυρίνης και Νίκος Κουτσογιάννης. Διοργανωτές της συνδιάσκεψης ήταν η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ναυπλιέων.

Στη συνδιάσκεψη τονίστηκε μεταξύ άλλων ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση μέσα στη ενωμένη Ευρώπη προς όφελος των πολιτών αλλά και των κρατών. Στο επίκεντρο των εργασιών βρέθηκαν επίσης ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Καλωσορίζοντας τα μέλη της Συνέλευσης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, τόνισε ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη ενός χρήσιμου και κρίσιμου διαλόγου για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας νέας πολιτικής, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, ανέφερε πως «πρέπει να συμβάλουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας, στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ενεργοποίηση των συνεργασιών».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο θεσμός της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ξεπέρασε τις αρχικές επιφυλάξεις και έφερε στο πυλώνα των εξελίξεων την αυτοδιοίκηση και τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Αυτοί οι θεσμοί, όπως είπε ο περιφερειάρχης, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ακόμη, όπως πρόσθεσε, «η κοινωνική αλληλεγγύη και η συνεργασία των αυτοδιοικητικών θεσμών, αποτελούν την πρώτιστη επιλογή για την εμπέδωση της ευρωπαϊκής συνείδησης, καθώς όλοι συνομολογούμε ότι η Ευρώπη έχει μέλλον». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «δημιουργούμε ισχυρότερες θέσεις και θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα», προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι που εκπροσωπούν την περιφερειακή και δημοτική αυτοδιοίκηση, αποτελούν την καλύτερη ασφάλεια και την καλύτερη εγγύηση για την εξέλιξη αυτού του θεσμού.

 Φούχτελ: «Η προσφυγική κρίση 

είναι μια ευρωπαϊκή κρίση»

«Η προσφυγική κρίση είναι μια ευρωπαϊκή κρίση. Αφορά την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα. Ακριβώς σε αυτό το θέμα υπάρχει μεγάλη κατανόηση στη Γερμανία. Υποστηρίξαμε ως Ελληνογερμανική Συνέλευση πάντα τις κοινότητες και τους δήμους οι οποίοι έπρεπε ξαφνικά να φροντίσουν τους πρόσφυγες» είπε υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Αντώνη Πολυχρονάκη.

«Με την Ελληνογερμανική Συνέλευση ανοίξαμε έναν νέο δρόμο στην Ευρώπη. Οι στενές συνεργασίες μεταξύ γερμανικών και ελληνικών δήμων, κοινοτήτων και περιφερειών οδηγούν σε αποτελέσματα τα οποία είναι επωφελή και για τις δύο πλευρές» τόνισε Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

Τάσος Μπαρτζώκας :  Άλλη μία διεκδίκησή μας  γίνεται πραγματικότητα  για τις γυναίκες επαγγελματίες και αγρότισσες!

Τάσος Μπαρτζώκας : Άλλη μία διεκδίκησή μας γίνεται...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που...

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Με τον Σύλλογο Μηχανικών Δημ. Υπαλ. Κεντρικής...

Συνάντηση με το προεδρείο και τα μέλη του Συλλόγου...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό σύστημα της χώρας,  ενισχύουν την διαφάνεια των συναλλαγών,  αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και βελτιώνουν  τις συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών»

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις...

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να...

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ στον Αστυνομικό Διευθυντή...

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων σε...

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά Ημαθίας

Προσωρινό Συντονιστικό συγκροτήθηκε στη Νέα Αριστερά...

Ξεκίνησε και στην Ημαθία η συγκρότηση της Νέας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...