Με την πρώτη γιορτή προς τιμήν τους... Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» αναγνωρίζει και επιβραβεύει τον ρόλο των εθελοντών της

Με την πρώτη γιορτή προς τιμήν τους... Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» αναγνωρίζει και επιβραβεύει τον ρόλο των εθελοντών της

«Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα είναι ακόμα στα σπάργανα, δεν είναι οργανωμένος όπως σε άλλες χώρες. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε νέα βήματα, να αξιολογήσουμε τους εθελοντές διακρίνοντας τους κατά τομείς και ικανότητες, πολύ πιο συστηματικά και επίσης να τους πιστοποιήσουμε έτσι ώστε και οι ίδιοι να αισθάνονται καλύτερα και το έργο της να αναβαθμιστεί» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τέλης Σιδηρόπουλος μιλώντας στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7 για η βραδιά τιμής και βράβευσης εθελοντών του Συλλόγου. «Ένα από τα σημαντικά βήματα στην αξιοποίηση του εθελοντισμού είναι ότι θα πρέπει να λες το ευχαριστώ τακτι8κά και να αναγνωρίζεις, να επιβραβεύεις το ρόλο του εθελοντή και κυρίως τον θεσμό» πρόσθεσε.

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» σήμερα έχει περίπου 270 ενεργούς εθελοντές. Ένας μεγάλος αριθμός σε βασικούς τομείς του έργου του Συλλόγου και προς τιμήν τους έγινε το βράδυ της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου στο κέντρο «Ακρόπολη» της Βέροιας η πρώτη γιορτή εθελοντών.

Η εκδήλωση είχε σαν σκοπό την σηματοδότηση μίας νέας εποχής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη της στρατηγικής για την προσέλκυση-επιμόρφωση-αξιοποίηση-αξιολόγηση-αναγνώριση και επιβράβευση των εθελοντών από πλευράς Οργανισμού, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στις ανάγκες και αναβάθμιση του ρόλου και του έργου από την πλευρά τους. Ακόμη, η διοργάνωση απέβλεπε στην απόδοση ενός ελάχιστου «ευχαριστώ» στους εθελοντές μακράς θητείας, αλλά και σε φορείς που τροφοδοτούν με μέλη τους το εθελοντικό σώμα της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, υπό μορφή ηθικής τιμητικής διάκρισης αλλά και για τη σύσφιξη των στελεχών μεταξύ τους σε ένα διαφορετικό κλίμα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της βράβευσης που αξίζει να αναφέρουμε οι τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν σε εθελοντές και φορείς διότι όπως είπε και ο πρόεδρος:

Η κυρία Νίκη Ιεροπούλου, είναι εθελόντρια με πολυσχιδή δραστηριότητα: μαγείρεψε, ξενύχτησε δίπλα σε παιδιά που παιζόταν η τύχη τους, δουλεύει απεριόριστες ώρες φτιάχνοντας εξαίρετα κοσμήματα που τιμήθηκαν και τιμώνται στα Bazaar  μας και τώρα από το FRONT ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου. 

Η κυρία Ελένη Καλφοπούλου διαθέτει εδώ και πολύ καιρό, κάθε καλοκαίρι, τα καταλύματά της στην Ασπροβάλτα, στα παιδιά του Σπιτιού της Βεργίνας. Πολλά από αυτά έμαθαν τι είναι η θάλασσα, χάρις σ΄ αυτήν. 

Η κυρία Πόπη Καπράρα, πέρασε από πολλούς τομείς προσφοράς: μαγείρεψε, διανυκτέρευσε, συγχρωτίστηκε με τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας. Σήμερα αποτελεί έναν ακοίμητο φροντιστή των οικονομικών μας, δουλεύοντας αθόρυβα αλλά πολύ αποτελεσματικά στην εξεύρεση πόρων σε χρήματα και σε είδος. 

Η κυρία  Ρίτα Λαΐου-Γιαννούλη, είναι μαγείρισσα στο Κέντρο Ημέρας. Έχει επιμεληθεί την στοματική υγεία πολλών παιδιών μας την ίδια ώρα που θαυματουργεί με χειροποίητα έργα τέχνης. Είναι η εκπρόσωπος των εθελοντών στη Διοικούσα Επιτροπή του Σπιτιού της Βεργίνας και μέλος της ομάδας που υποστηρίζει το FRONT και τα Bazaar μας. 

Ο Γιώργος Μουρατίδης, επιτελεί αγόγγυστα κάθε αποστολή: θα εκτελέσει τις μεταφορές μας, θα μας  βρει  τρόφιμα, ιδίως φρούτα και νωπά λαχανικά. Σπουδαία δουλειά κάνει επίσης, «αναδιανέμοντας» τον «μεταχειρισμένο πλούτο» αυτής της πόλης, καθώς θα διανείμει με προσεκτικά κριτήρια, πράγματα που δεν μας χρειάζονται (έπιπλα, χρηστικά αντικείμενα, ρούχα) σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. 

Η κυρία Κατίνα Μπίκα μαγείρεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα για τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας. Ανήκει στην  σπουδαία ομάδα των  γυναικών που ετοιμάζουν τα Bazaar και τα υπηρετούν  και ως δημιουργοί και ως απλοί λειτουργοί τους. 

Η κυρία Μαίρη Σμυρλή, είναι εικαστικός, που υπηρετεί στην δημιουργική ομάδα των γυναικών του Οργανισμού. Οι δημιουργίες της, μαζί με όλες τις άλλες, μετατρέπουν κάθε φορά το Bazaar από οικονομικό σε  καλλιτεχνικό γεγονός. Αυτονόητη η παρουσία της δίπλα στα παιδιά μας, αφού υπηρέτησε στο παρελθόν από υπεύθυνες θέσεις της διοίκησης. 

Ο κύριος Θανάσης Τάτσης, είναι ο σταθερότερος εθελοντής του Σπιτιού της Βεργίνας. Παρέχει εδώ και χρόνια τις γνώσεις του υποστηρίζοντας μαθησιακά τα παιδιά. Έχει γίνει ένας από τους ανθρώπους μας στο Σπίτι. Πολύτιμος, σε έναν τομέα με σημαντικά κενά σε προσφορά. 

Η κυρία Βίκυ Τριάμπελα,  μας γνώρισε μέσα από τη Δράση Ελληνίδων Bloggers, που έστησαν την αξέχαστη έκθεση στο Δημαρχείο, τον Μάρτιο του 2015. Από τότε η Βίκυ έγινε οργανικό μέλος της οικογένειάς μας: κινητοποιεί δημιουργικές εθελόντριες από πολλά μέρη της Ελλάδας, που μας στέλνουν τα έργα τους, είναι πολύ συχνά κοντά μας και κοσμεί τα Bazaar και το Front με τα έργα της. 

Ο Λάζαρος Τσιφλίδης είναι ο αγαπημένος των παιδιών.  Σαν σεφ μοιράζει το χρόνο του μεταξύ  Γερμανίας και Ελλάδας. Στο διάστημα που βρίσκεται εδώ, τα παιδιά της Βέροιας και της Βεργίνας θα γευτούν τις λιχουδιές του και το προσωπικό θα εκπαιδευτεί στη μαγειρική και στον θετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων της ζωής.

Η Αλέκα Αμούργη έχει καταπλήξει με τη θαλερότητα και την ενεργητικότητά της, που αγνοεί ηλικία και δυσκολίες. Με εξαιρετικά αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής και της ανθρώπινης κατάστασης, παρά την ηλικία της, συνεχίζει ακαταπόνητη να ενισχύει τα Bazaar και το FRONT με τα χειροποίητα αριστουργήματα που φτιάχνει.

Στο πρόσωπο του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλου, αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη προσφορά των πάνω από 50 γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, που έχουν συνδράμει μέχρι  σήμερα ανιδιοτελώς στο έργο μας, φροντίζοντας την υγεία των παιδιών μας. 

Στο πρόσωπο της Προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κυρίας Καλοΐδου, αναγνωρίζουμε την προσφορά των οδοντιάτρων της πόλης μας, που προσφέρουν τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τους δωρεάν στα παιδιά μας, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα τον Οργανισμό από πολύ σημαντικές δαπάνες. 

Στο πρόσωπο του Προέδρου των Φαρμακοποιών Ημαθίας κ. Παράσχου, τιμούμε την διαρκή συνεισφορά πάμπολλων συναδέλφων του, σε παροχή φαρμάκων και σκευασμάτων, που χρειάζονται τα πάνω από 50 παιδιά που φιλοξενούμε και φροντίζουμε, παρά την κρίση που περνά ο κλάδος. Πραγματικά, οι φαρμακοποιοί είναι στην κυριολεξία οι καθημερινοί συναγωνιστές στο έργο μας. 

Στο πρόσωπο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Ζυγουλιάνου, αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά πολλών δικηγόρων του Νομού μας στο έργο μας. Καθώς η Πρωτοβουλία δεν αρκείται στην φιλοξενία αλλά ολοκληρώνει την προσπάθεια στις υποθέσεις κακοποίησης και πλήρους προστασίας των παιδιών, εμπλέκεται σε πολύ σοβαρές νομικές διαδικασίες, που έχουν και ρίσκο και κόστος.

Ο κύριος Τουτουντζίδης εκπροσωπεί τους δασκάλους της Ημαθίας. Είναι πάρα πολλοί οι δάσκαλοι που υποστήριξαν μέχρι σήμερα μαθησιακά τα παιδιά μας και τα βοήθησαν να περάσουν από το σχολικό περιθώριο στην κανονική σχολική και κοινωνική ζωή. Εξ ίσου σημαντικά βοηθούν  οι δάσκαλοι  όταν, ως υπεύθυνοι και ευαίσθητοι λειτουργοί, αναφέρουν και παραπέμπουν περιστατικά παραμέλησης και κακοποίησης, συνεργαζόμενοι στη συνέχεια με τα επιστημονικά στελέχη μας.  

Η κυρία Γώτη, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, είναι το πρόσωπο, μέσω του οποίου θα αναγνωρίσουμε την προσφορά των νηπιαγωγών. Με τους νηπιαγωγούς της Βέροιας και της περιφέρειάς της, πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν ωραίες και ωφέλιμες δράσεις, μέσα σε ένα κλίμα που διατηρείται πάντοτε θερμό και δεκτικό σε ιδέες.

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ασκούν το λειτούργημά τους μέσα και έξω από τα Σχολεία. Αρκετούς εξαιρετικούς από αυτούς είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ως εθελοντές μας, όπως την αξέχαστη Μαίρη Αδαμοπούλου, που αν ζούσε τώρα, θα έβλεπε το πρώτο μας παιδί να μπαίνει στην ανώτατη εκπαίδευση, χάρις στη βοήθεια των εκπαιδευτικών. 

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Βεροίας είναι ένθερμοι υποστηρικτές του έργου μας και όχι μόνο με την επαγγελματική και επιστημονική τους ιδιότητα. Φροντίζουν και για την οικονομική μας ενδυνάμωση, διενεργώντας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα το δικό τους εσωτερικό Bazaar και αποδίδοντάς μας σημαντικά έσοδα. Στο πρόσωπο της κ. Καρανικολοπούλου, αποδίδουμε την πρέπουσα αναγνώριση σε αυτή την προσφορά.

Το τμήμα μπάσκετ του «Φιλίππου» Βεροίας έχει υιοθετήσει τα παιδιά μας αποδεικνύοντας ότι είναι ένα Σωματείο που διαπνέεται, πέρα από τα αθλητικά ιδεώδη και από απαράμιλλο κοινωνικό ήθος. Ενίσχυση σε είδος, μερίσματα από εισιτήρια, αθλητικές συνδιοργανώσεις, επισκέψεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, κινήσεις ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητάς μας, συνιστούν στοιχεία από το παζλ των χειρονομιών που κάνει συνέχεια η ομάδα μπάσκετ του «Φιλίππου» για μας. Στο πρόσωπο του Ηλία Λαζού, ψυχής της ομάδας, αναγνωρίζουμε την αδελφική συνεισφορά  στο έργο μας.

Ο πολύ δραστήριος Όμιλος Inner Wheel της πόλης μας έχει σταθεί σταθερά στο πλευρό μας, ενισχύοντας με έργα των μελών του τα Bazaar μας, με σταθερότητα και συνέπεια και συμβάλλοντας στην άνοδο της ποιότητας των εκδηλώσεών μας αυτών. Στο πρόσωπο της Προέδρου του κυρίας Βιβής Ιατροπούλου, αποδίδουμε την πρέπουσα αναγνώριση.

Αστυνομικοί της γειτονιάς: Το έργο της Πρωτοβουλίας έχει πτυχές στην καθημερινότητά του, που είναι πολύ σημαντικές, πολύ σοβαρές, αλλά όχι ανακοινώσιμες γιατί έχουν σχέση με τον κίνδυνο, άρα και με την ανάγκη βοήθειας και προστασίας στελεχών και ωφελούμενων από τις αστυνομικές υπηρεσίες. «Οι αστυνομικοί της γειτονιάς», ένας θεσμός που για τη δική μας λειτουργία στάθηκε πολύ χρήσιμος, δηλαδή ο  Πρόδρομος Κακαγιάννης, η Γεωργία Κωφίδου και η Μελπομένη Τριανταφύλλου, μας στάθηκαν όποτε χρειάστηκε. 

Τις βραβεύσεις έκαναν τα φιλοξενούμενα παιδιά και οι εργαζόμενοι στις δομές του Συλλόγου.

Ακολούθησε μουσική, τραγούδι και χορός με πολύ κέφι από την ομάδα της Ελένης Μπουσμαλή και την μπάντα «Κιβωτός» με την συμμετοχή και εθελοντών μουσικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Κώστας Βοριατζίδης, η τ. Δήμαρχος Βεροίας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Νίκη Καρατζιούλα, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Στέλιος Ασλάνογλου και Θεόφιλος Κορωνάς, εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βεροίας κ. Φώτης Καραβασίλης, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Αλίκη Καλοΐδου,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων κ. Παύλος Τουτουντζίδης, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Έφη Γώτη, η Πρόεδρος του Ομίλου Inner Wheel κ. Βιβή Ιατροπούλου, η Πρόεδρος Υγειονομικών υπαλλήλων του ΠΕΔΥ κ. Διαμάντω Καρανικολοπούλου και ο Διευθυντής του κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης, η Διευθύντρια του ΚΕΔΔΥ κ. Ειρήνη Αναγνώστου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν. Δημοκρατίας κ .Παναγιώτης Παλπάνας,  η Πρόεδρος του ΔΣ του Σωσσιδείου Γηροκομείου κ. Δόξα Μούρτζου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ.  Μαρίνα Ψωμιάδου, μέλη, εθελοντές και πολλοί φίλοι του Συλλόγου.

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας και στον...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ  Ενημέρωση μελών  για απαγόρευση αλιείας στους  ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Ενημέρωση...

Γνωστοποιείται στα μέλη του συλλόγου και τους...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων...

Χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο...

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας...

 Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός και ο...

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της Δ.ΥΠ.Α. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Βέροιας

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του...

Επίσκεψη διαδραστικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν, για...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81...

Έφυγε από τη ζωή  και κηδεύεται την Παρασκευή 19...

Πρόεδρος Εμπορικού  Συλλόγου Βέροιας:  Σημαντική η παρέμβαση της ΕΣΕΕ για την τρίμηνη παράταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας  στο λιανεμπόριο

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας: Σημαντική η...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την...

Δήμος Βέροιας  προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10 Μαΐου, η οριοθέτηση των χώρων ανάπτυξης  τραπεζοκαθισμάτων

Δήμος Βέροιας προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10...

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...