Σε τουρνουά ποδοσφαίρου τιμήθηκε η μνήμη του Τάσου Ουλσουζίδη. Νικήτρια η ομάδα της Βέροιας. Φωτορεπορτάζ

Σε τουρνουά ποδοσφαίρου τιμήθηκε η μνήμη του Τάσου Ουλσουζίδη. Νικήτρια η ομάδα της Βέροιας. Φωτορεπορτάζ

Πρέπει να το "χάρηκε" ο αείμνηστος Τάσος Ουλσουζίδης τη Δευτέρα το απόγευμα όπου μετά από τρία χρόνια από τον θάνατο του, συγκεντρώθηκαν τόσοι πολλοί φίλοι και συγγενείς και τίμησαν τη μνήμη του. "Καλώς τα ασλάνια" ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιούσε όταν υποδεχόταν τους φίλους του. Τη Δευτέρα λοιπόν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Παλαιμάχων Βέροιας διοργανώθηκε ένα μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής ενός ανθρώπου που έβαζε πάνω απ' όλα την αγαπημένη του ομάδα τη Βέροια, τη βασίλισσα του βορρά όπως την ονόμαζε συνέχεια. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα τρισάγιο που έγινε από τους πατέρες Σωσίπατρο και Στέφανο, ενώ στη συνέχεια εκ μέρους του Συλλόγου Παλαιμάχων της Βέροιας δόθηκε αναμνηστική πλακέτα στη σύζυγο του εκλιπόντος κ. Γιαννούλα, από τα χέρια του συμπαίκτη του Θέμη Θεοδωρίδη, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό στο ταξίδι της ομάδας στην Κύπρο, όπου γύρισε με το εκπληκτικό 1-5 επί του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Ο αείμνηστος Τάσος τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή μόνο στο όνομα της συζύγου του αναφερόταν δείχνοντας τη μεγάλη αγάπη που της είχε.

Στον Τάσο Ουλσουζίδη αναφέρθηκαν στη συνέχεια και οι Τάκης Παπατζίκος πρόεδρος των παλαίμαχων Βέροιας, ο Γιώργος Γαλανομάτης, και ο γιος του Κώστας. Ακολούθησαν τα  αποκαλυπτήρια ειδικής πλάκας όπου το Κοινοτικό γήπεδο της Ν. Λυκογιάννης πήρε το όνομα του Τάσου Ουλσουζίδη.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των παλαιμάχων της Λυκογιάννης, της Αλεξάνδρειας και φυσικά της Βέροιας.

Στο πρώτο παιχνίδι που είχε ημίωρη διάρκεια έπαιξαν οι παλαίμαχοι της Λυκογιάννης και της Αλεξάνδρειας αλλά παρά τις καλές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές το σκορ δεν άλλαξε και το παιχνίδι έληξε 0-0 . Στην συνέχεια έγινε ο αγώνας Αλεξάνδρειας με την Βέροια όπου και εδώ υπήρχε επιθετική "αφλογιστία" και φυσικά ο αγώνας τελείωσε και πάλι 0-0.

Τελικά οι φίλαθλοι είδαν γκολ στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά μεταξύ της Λυκογιάννης και της Βέροιας, όπου η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων ήταν εμφανής και το 3-0 απόλυτα φυσιολογικό. Σκόρερς για τη Βέροια που έχασε παρά πολλές καλές ευκαιρίες οι Τρούπκος Θωμάς (2) και ένα ο Μπάμπης Σαββίδης.

Οι παλαίμαχοι της  Αλεξάνδρεια, Τσογιάννης  Πανταζόπουλος, Καλυβιώτης, Μπουκλάς, Καραμούσας, Μπουκουβάλας, Τσογιάννης, Μπενίσκος, Τέγος, Πουαρίδης, Παναγιώτου, Παρταλίδης, Κυτούδης, Παπαδόπουλος Φ., Κεφάλας, Μπαντόλος, Μουταφίδης Δαμιανίδης.

Παλαίμαχοι Λυκογιάννης  Κυριακίδης, Χ'κυριακίδης, Πολυχρονιάδης, Αποστόλου, Καφετζής, Τοπούζης, Καρακουλάκης, Ουρσουζίδης Γιώργος (βουλευτής), Ουρσουζίδης Πόλης (γιος του Τάσου Ουρσουζίδη), Τσανακτσίδης, Μεγγενίδης, Τσιφλίδης Αντώνης, Τσιφλίδης Στάθης, Παπαδόπουλος, Κουτσούκης και Παυλίδης.

Παλαίμαχοι Βέροιας . Χωλόπουλος, Τσιούχας, Ματζαρίδης, Κατσώνης, Μελετίδης, Κεσίδης, Ελευθεριάδης, Υφαντίδης, Σαββίδης, Τρούπκος, Στηβ Παπαδόπουλος, Αδαλόγλου, Παπαδόπουλος Μαν, Παπαστεργίου, Χωματάς, Σταφυλίδης Κ, Σπανός

Τα τρία παιχνίδια διαιτήτευσαν με επιτυχία εναλλάξ οι κ.κ Καραιωσήφ , Ζαχαριάδης, και Τριανταφυλίδης. 

 

Παραλειπόμενα και άλλα από το τουρνουά...

- Από νωρίς έφθασαν στην Λυκογιάννη οι αποστολές των παλαιμάχων αφού υπήρχε τελετουργικό με τρισάγιο και απονομές πριν την έναρξη του τουρνουά. Μάλιστα οι Νίκος Παπανώτας και Αντώνης Νατσούρας που έχουν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή Νεάπολης έδωσαν το παρόν και πήραν άδεια από τον πρόεδρο των παλαιμάχων Τάκη Παπατζίκο να πάνε στην προπόνηση της ομάδας τους. 

- Οι πιο παλιοί παλαίμαχοι και συμπαίκτες του αείμνηστου Τάσου Ουλσουζίδη όλοι μαζί συγκεντρωμένοι παρακολούθησαν  το τουρνουά καθισμένοι ένας δίπλα στον άλλον. Με τη σειρά όπως τους έχουμε αποθανατίσει σε μία φωτογραφία Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Θωμάς Παπαδόπουλος, Θέμης Θεοδωρίδης, Τάκης Παπατζίκος, Σωκράτης Κουσουλάκης, Άγγελος Σπυρίδων. Γιώργος Σιούτης Γιάννης Μπαρμπαρούσης, Νίκος Τσιρέλας . Όμως ήταν ακόμη παρόντες χωρίς να αγωνιστούν και οι Ζήσης Μήττας, Χριστόφορος Πουρσανίδης Σταφυλίδης Κώστας και Σούλης, Τοπαλίδης Θόδωρος.

- Αγχωμένος για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος των παλαιμάχων Βέροιας Τάκης Παπατζίκος που είχε επιφορτιστεί τη διοργάνωση του τουρνουά την συγκέντρωση των συμπαικτών του, το τελετουργικό, την απονομή, το κοουτσάρισμα αφού απουσίαζε ο Γιώργος Χατζάρας, αλλά στο τέλος όλα πήγαν ΑΡΙΣΤΑ και μάλιστα οι συμπαίκτες του τού χάρισαν το κύπελλο με την κατάκτηση του τουρνουά. Εδώ να συμπληρώσω ότι ο Τάκης Παπατζίκος ήταν το αγαπημένο παιδί του Τάσου και γι' αυτό ήταν υποχρεωμένος να τον τιμήσει ανάλογα. 

- Ενθουσιασμός και στους κατοίκους του μικρού χωριού που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και  έβλεπαν από κοντά τις μεγάλες δόξες του Βεροιώτικου ποδοσφαίρου , και μάλιστα οι περισσότεροι ήταν συμπαίκτες με τον συγχωριανός τους. 

- Σύσσωμη η οικογένεια του αείμνηστου όπου εκτός από την σύζυγο του κ. Γιαννούλα ,ήταν τα παιδιά του Κώστας και Πόλυς, αλλά και η αγαπητή Μελίνα του σύζυγος του Γιώργου Κικερίδη. Ο εγγονός Τάσος που έχει την επιχείρηση ζαχαροπλαστικής ΣΑΡΑΙ στην Πιερίων και στην Μητροπόλεως ετοίμασε ένα εκπληκτικό μπουφέ με ποικιλία γλυκών , όπως και χυμούς, αναψυκτικά και φυσικά στην λήξη του τουρνουά οι συμμετέχοντες και όλος ο κόσμος γεύτηκε τα σουβλάκια και τις παντσέτες που ήταν προσφορά για την μνήμη του Τάσου Ουλσουζίδη.

- Από την εκδήλωσε δεν μπορούσε να λείψει και ο υποψήφιος της ΕΠΣ Ημαθίας Βασίλης Φωτιάδης ( συνοδευόμενος από τον Γιάννη Ιωαννίδη  ASKOT έναν άνθρωπο που στις δύσκολες ώρες της Βέροιας πρόσφερε αρκετά)  που είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον εκλιπόντα, και πάντα όσες φορές συναντιόταν μόνο ποντιακά αντάλλασσαν ευχές.

- Ευχάριστη νότα η παρουσία της Ακαδημίας Βέροιας με επικεφαλής έναν ακόμη παλαίμαχο τον Σάκη Σίμπο. Τα παιδιά αυτά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 2-3 γενιές παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της βασίλισσα του βορρά.  

- Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους από την οικογένειά του Τάσου Ουλσουζίδη  που τον τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστήριο και προς τον βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουζίδ, ο οποίος δεν έμεινε στην τυπική παρουσία αλλά αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα με τη φανέλα της Λυκογιάννης απέναντι στη Βέροια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...