Βέροια - Λάρισα 1-1. Ευκαιρίες της βασίλισσας στο β΄ ημίχρονο να πάρει τη νίκη

Βέροια - Λάρισα 1-1. Ευκαιρίες της βασίλισσας στο β΄ ημίχρονο να πάρει τη νίκη

Παιχνίδι επιβίωσης ήταν αυτό στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στη σεζόν, αυτή κόντρα στον Λεβαδειακό, με τον Θωμά Γράφα να μην αλλάζει τίποτα σε διάταξη και πρόσωπα μπαίνοντας στο ματς με την ΑΕΛ. Αυτό έγινε εξ' αιτίας της μη παραλαβής της μπλέ κάρτας των Σουλέ και Μπελάιτ που ήταν έτοιμοι να μπουν στην μάχη του πρωταθλήματος.

 Δεν υπήρχαν προσδοκίες για καλό ματς πριν τη σέντρα, αφού σε κάτι τέτοιο δεν συνηγορούσε ούτε η κρισιμότητα του αγώνα, ούτε η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και η έξτρα επιβάρυνση του από τη συνεχή βροχόπτωση και σε πολλά διαστήματα χιονόνερου. 

Όμως Βέροια και ΑΕΛ δεν δίσταζαν να ψάχνουν το γκολ σε κάθε ευκαιρία, έστω κι αν τους έλειπε η αποτελεσματικότητα αλλά και οι σωστές αποφάσεις στην τελική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους, κυρίως με τους ακραίους, για να απειλήσουν. Όμως δεν έβρισκαν στόχο, δοκιμάζοντας τις περισσότερες φορές από τα όρια της περιοχής να νικήσουν τον Θεοδωρόπουλο.

Παρ' όλα αυτά, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και σε μια από τις ελάχιστες ορθολογικές της επιθέσεις, η ΑΕΛ με πανέξυπνο τακουνάκι του Ικαούνιεκς πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Τα προβλήματα στο κράτημα της μπάλας όχι παρέμειναν άλυτα αλλά αυξήθηκαν για την ΑΕΛ, που στο μέσα του δεύτερου ημιχρόνου έχασε και τον Ντοντό με σοβαρό  τραυματισμό Η Βέροια πατούσε καλύτερα στον -πάντα δύσκολο- αγωνιστικό χώρο, δεν δημιουργούσε κλασικές ευκαιρίες αλλά πίεζε και επέμενε για την ισοφάριση (έφτασε τις 20 τελικές), χωρίς να απειλείται.

Στο 69ο λεπτό οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μια εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ, που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου για το 1-1.

Μπαλάφας, Σαρπόνγκ και Καπετάνος είχαν καλές στιγμές για να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση υπέρ της Βέροιας, όμως ο Θεοδωρόπουλος αντέδρασε σωστά σε ισάριθμες περιπτώσεις και κράτησε τον βαθμό για την ΑΕΛ,

Αδικείται η Βέροια από το τελικό αποτέλεσμα. 

Μπορεί η Λάρισα να έχασε κάποιες ευκαιρίες στο α' ημίχρονο όμως η Βέροια ήταν αυτή που μετά την ισοφάριση  βγήκε καθαρά μπροστά να πετύχει και δεύτερο γκολ και να πάρει την νίκη. Μάλιστα έχασε κλασσικές ευκαιρίες ενώ δύο φορές έσωσε την εστία της Λάρισας ο πολύ καλός τερματοφύλακας Θεοδωρόπουλος. 

Εντύπωση έκανε στους φιλάθλους η καλή απόδοση των περισσότερων παικτών, παρότι η ομαδα έπαιξε και το Σάββατο κερδίζοντας τον Λεβαδειακό με 2-0  σε βαρύ αγωνιστικό χώρο ενώ οι φιλοξενούμενοι ήρθαν ξεκούραστοι αφού δεν διεξήχθη ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ. Αυτό ανέφερε και ο προπονητής της Βέροιας κ. Γράφας που έμεινε ικανοποιημένος αφού οι παίκτες χάρις στην σωστή δουλειά των συνεργατών του έδωσαν  σε 4 μέρες δύο δύσκολα παιχνίδια και εντυπωσίασαν με τις πολλές δυνάμεις μέχρι το τέλος. !

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες 

Για μία ακόμη φορά οι παίκτες της Βέροιας έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις  κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους . Πάλεψαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα , με ψυχή και δύναμη, ενώ όχι μόνο ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκόρ αλλά από ατυχία δεν πήραν και την νίκη που στο τέλος δικαιούταν. Κανείς δεν υστέρησε αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε την αγωνιστική άνοδο του νεαρού Βασιλαντωνόπουλου που βοήθησε σε άμυνα και επίθεση. 

Νομίζουμε οτι αν προστεθούν στην ομάδα και 4-5 μεταγραφές που έχουν προγραμματισθεί τότε υπάρχουν ελπίδες για παραμονή.

Οι συνθέσεις των ομάδων. 

 Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρσε (66' Τομάς), Λινάρδος, Μίλιεβιτς (65' Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (73' Κάπος), Αναστασόπουλος, Ντοντό (λ.τ. 65' Γκαγιέγο), Ντέλετιτς, Ικαούνιεκς (87' Τίκο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...