Συνεργασία Δήμου Βέροιας  και Β/θμιας Εκπ/σης για το  Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων

Συνεργασία Δήμου Βέροιας και Β/θμιας Εκπ/σης για το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων

Με θέμα τον συντονισμό του Δήμου και των εκπ/κών παραγόντων της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κατά την πορεία εφαρμογής της ολοκληρωμένης πρότασης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων»  που κατέθεσε  και στους δύο φορείς ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, συναντήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες των δύο φορέων στο Δημαρχείο την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου.

Παρόντες από το Δήμο Βέροιας ήταν οι:

Βοργιαζίδης Κων/νος, Δήμαρχος Βέροιας,

Χατζηαθανασίου Τηλέμαχος,

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,

Μαυροκεφαλίδης Νικόλαος, 

Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Βέροιας  και 

Τσιλογιάννης Κων/νος, Γεν.Γραμματέας Δήμου Βέροιας 

Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας παραβρέθηκαν οι:

Μαυρίδου Αναστασία, Δντρια Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας

Αραπατζή Χριστίνα, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ημαθίας

Καρακώστα ΑναστασίαΠροϊσταμένη  

Εκπ/κών Θεμάτων Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας

Κακαγιάννης  Θεόδωρος, καθηγητής, 

εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ  Ημαθίας

Καβαλάρη Ευγενία, φιλόλογος, 

Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας

Σύνδεσμοι καθηγητές Λυκείων Δήμου Βέροιας  

Επί του αρχικού κειμένου έγιναν βελτιωτικές τροποποιήσεις με τη συνεργασία Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, του Νίκου Μαυροκεφαλίδη Προέδρου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.,της  ΕΛΜΕ Ημαθίας και του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’αριθ. 747/2016 απόφασή του ενέκρινε την εφαρμογή της   πρότασης,  στην πρωινή ζώνη της 24ης Μαρτίου 2017. 

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Βέροιας και η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας υπογραμμίζοντας  τη σημαντικότητα της πρότασης και της εφαρμογής της.

Μέσα σε εξαιρετικά θετικό κλίμα  έγινε διάλογος  κατά τον οποίο  διευκρινίστηκαν όλες οι απορίες των συνδέσμων καθηγητών των Λυκείων του Δήμου Βέροιας οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διαδικασία ανάδειξης των «Έφηβων Δημοτικών Συμβούλων» από τους μαθητές της B΄τάξης των Λυκείων του Δήμου Βέροιας σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην  ψηφισμένη πρόταση. 

Η διαδικασία ανάδειξης των Εφήβων Δημοτικών Συμβούλων θα γίνει μέσα από  προτάσεις που θα αναπτύξουν γραπτά στις σχολικές τους μονάδες την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και θα παραδώσουν στις σχολικές τους μονάδες την ίδια μέρα οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείων του Δήμου Βέροιας, σε κλίμα ευχάριστο, ελεύθερης έκφρασης, μακριά από το άγχος  ενός τυπικού διαγωνίσματος. 

Από μέρους του Δήμου οι διευκρινιστικές απαντήσεις  δόθηκαν  από τον κ. Μαυροκεφαλίδη Νίκο, που έχει και την πατρότητα της  πρότασης και από τον κ. Χατζαθανασίου Τηλέμαχο, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και από  μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας  από τη Δ/ντρια  κυρία Μαυρίδου Αναστασία και  από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Ημαθίας κ.Αραμπατζή Χριστίνα.

 

Σε εφαρμογή της παραγράφου 11 της πρότασης (ποιός θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος) ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν κατά σειρά προτίμησης σε τέσσερα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους που κατονομάστηκαν  και ανέλαβαν τα  μέλη του προεδρείου του Προγράμματος να κάνουν διερευνητικές προτάσεις. Η παρουσία τέτοιου προσώπου θα προσδώσει  σημειολογικά  το νόημα και την εκπαιδευτική διάσταση που αρμόζει στην  εφαρμογή της καινοτόμου εκπαιδευτικής δραστηριότητας  για πρώτη φορά από Δήμο και Δευτεροβάθμια Εκπ/ση στη χώρα μας.   

Αναδείχτηκε, τέλος, η ένθερμη βούληση όλων των παρευρισκομένων  να καταβάλουν κάθε προσπάθεια   ώστε: «το Δημοτικό Συμβούλιο των Εφήβων» ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα να έχει κεντρικό σκοπό την ενίσχυση των νέων για τα κοινά, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη αλλά και να μυηθούν στις πρακτικές και τις δυσκολίες της Δημοκρατίας. 

Ο Δήμος Βέροιας και η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχουν δημόσιο βήμα στο πλέον ελπιδοφόρο, δυναμικό κοινωνικό υποσύνολο που βρίσκεται λίγο πριν από το δικαίωμα της  ψήφου! Οι ιδέες των εφήβων μας, οι επιθυμίες τους, οι ενστάσεις τους ,οι αμφισβητήσεις τους αλλά ιδιαιτέρως  οι προτάσεις τους, που θα παρουσιαστούν και θα κατατεθούν στη ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων(24-03-2017), θα αποτελέσουν μια πλούσια τράπεζα  νέων ιδεών, ιδιαίτερα , για όσους ασκούν διοίκηση και καθορίζουν το παρόν και το μέλλον τους !…  

Τέλος και οι δύο φορείς δεσμεύτηκαν να  καταβάλουν συντονισμένες προσπάθειες  ώστε  η εφαρμογή του «1ου  Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων» να στεφθεί με επιτυχία και να ανοίξει το δρόμο για το 2ο…το 3ο…Δ.Σ.Ε. τα επόμενα χρόνια και να έχουμε  έναν αυθεντικά νεανικό ετήσιο θεσμό στο  Δήμο μας και στη Δ/νση της  Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

Η κίνηση του Μητροπολίτη από 17 έως 23 Φεβρουαρίου

Η κίνηση του Μητροπολίτη από 17 έως 23 Φεβρουαρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Τα ονόματα των προσληφθέντων στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια

Τα ονόματα των προσληφθέντων στο Κέντρο Φιλοξενίας...

Ο δήμος Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε τα ονόματα όσων...

Εγκύκλιος για τις απουσίες μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης - Τι πρέπει να κάνετε για να μην  ληφθούν υπόψη

Εγκύκλιος για τις απουσίες μαθητών λόγω της εποχικής...

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων...

Ημερίδα για θέματα που απασχολούν τον κλάδο των μελισσοκόμων

Ημερίδα για θέματα που απασχολούν τον κλάδο των...

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 σε αίθουσα του...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΒ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Ε.Β.Ζ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΒ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...

Στις 07/09/2018, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας,...

Μαθητές από τον αδελφοποιημένο Δήμο Άργους επισκέφτηκαν  και φέτος το Δήμο Βέροιας

Μαθητές από τον αδελφοποιημένο Δήμο Άργους...

Για έβδομη συνεχή χρονιά μαθητές από την περιοχή του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια μέρα του Ιουλίου 1904, παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και διπλωμάτης της πατρίδας του...

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,  κάποιος φίλος, ο Μητσάρας, διαβάζοντας σχετικά πρόσφατο αρθράκι μου, αναρωτήθηκε εάν είμαι με τη Νέα Δημοκρατία, ή μήπως ...