Διάλογος τσίρκο!!!

Διάλογος τσίρκο!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

σήμερα θα σας «παρουσιάσω», ένα διάλογο τσίρκο, που θα μπορεί να καταγραφεί στη νέα γραμμή εξυπηρέτησης, του κυρ Αλέκου! 

Πρόσωπα, ονόματα, ζώα και πράγματα που αναφέρονται, είναι τυχαία και δεν αφορούν την ελληνική πραγματικότητα, αλλά τη διαστημική!

 

ντριν - ντριν, το τηλέφωνο χτυπά.

 

γεια σας. Καλέσατε τη γραμμή καθημερινότητας του κυρ Αλέκου. Μαζί θα βρούμε λύση στα προβλήματά σας. Σήμερα όμως είναι Παρασκευή και εάν είστε ζώδιο αρκούδα δεν θα μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε. Εάν είστε ελέφαντας, τότε μείνετε στη γραμμή αναμονής. Επίσης εάν τρώτε από τα σκουπίδια τότε μην ξανατηλεφωνήσετε, διότι πολύ απλά για εμάς δεν υπάρχετε!

μετά από λίγα λεπτά. Έλα μπάρμπα Αλέκο. Είμαι ο μικρός ο Μήτσος.

ποιος από όλους. Οι μικροί Μήτσοι είναι δέκα!

δεν ξέρω, θα πάρω το σύντροφο το Λάκη, να μου πει πιο νούμερο είμαι! Μισό λεπτάκι, Αλέκο. Ρε Σούλα δεν σου είπα, ροζ καλαμάκι για το φραπέ! Έχουμε και μία αριστερή παιδεία την ξέχασες; Πήγε στράφι τόσο διάβασμα, για Μπακούνιν και Μάρξ!

έλα κυρ Αλέκο, συγνώμη κιόλας σύντροφε που σε απασχολώ, υπάρχει πρόβλημα. Χαλάσανε τα υδραυλικά στο σπίτι και η Σούλα, επιμένει να έλθει ο Σάκης ο υδραυλικός, αλλά αυτός πνίγεται. Δεν προλαβαίνει λόγω της παγωνιάς. Μήπως να του έκανες ένα τηλέφωνο, να τον παρακαλέσεις. Θα σου είμαι υπόχρεος.

περίμενε μην κλείσεις. Τον καλώ, τώρα αμέσως. Έλα Σάκη, ο κυρ Αλέκος είμαι.

ποιος Αλέκος;

ο συντονιστής υπουργός. Ο άνθρωπος της καθημερινότητας. Μπορείς να πεταχτείς μέχρι το σπίτι του κυρ Μήτσου, για να περιποιηθείς τα υδραυλικά της Σούλας.

μόνοoo τα υδραυλικά. Αυτή έχει πρόβλημα και στα ηλεκτρολογικά! Εντάξει θα πάω. Αλλά μην ξεχάσεις και μου κόψεις την αντιστασιακή σύνταξη! Και κείνο το φραπεδάκι, πότε θα το ποιούμε;

σε λίγο. Αυτό το διάστημα είμαι λίγο πιεσμένος ένεκα της αξιολόγησης. Που θα πάει όμως, θα τον καταφέρουμε τον Γερμαναρά! Ήδη έχει δεχθεί να μειωθεί το αφορολόγητο σε δόσεις. Αμ πως. 

Μπράβο ρε Αλέκο. Τελικά δεν παίζεστε. Τέτοια εξυπνάδα, δεν το περίμενα!

Σάκη, μεταξύ μας. Δεν ήταν δική μας ιδέα. Μας την έδωσε ο Γκούφι, που του την πρότεινε ο Μίκυ Μάους, που συζήτησε με τον Πινόκιο.

Τι  είναι όλοι αυτοί ρε Αλέκο;

Είναι οι νέοι μας σύμβουλοι, που τους έφερε ο πρόεδρος από τη Γαλλία. Ήταν προσφορά της Ντίσνευλαντ και της λορεάλ. Δεν είχαν που να μείνουν, διότι το σπίτι στο Παρίσι που νοικιάζανε είχε ακριβό ενοίκιο. Άσε που θα θέλει να πηγαίνει και ο Κυριάκος εκεί. Ά, που να στα λέω. Μάθανε στη Γαλλία ότι τα ξαναβρήκε ο Κυριάκος με τη σύζυγο, και είναι όλοι αναστατωμένοι. Φοβούνται μήπως μαζί του στη Γαλλία θελήσει να πάει και ο δρακουμέλ μπαμπάς και τους «επισκεφθεί» ο τυφώνας Άδωνις και ο σεισμός Ντόρα. Άσε που αν θυμηθούνε και την αντίσταση που κάνανε και πιάσουν τ’ άρματα, ξανά!

έλα Αλέκο. Ο Μήτσος είμαι, πάλι. Η Σούλα φωνάζει, να μην έλθει Τρίτη ο Σάκης, διότι δεν βολεύει ο ωροσκόπος που θα έχει καβαλήσει τον ανάδρομο Ερμή, παρέα με την Αφροδίτη!

πες στη Σούλα να μην ανησυχεί. Με τη νέα διαστημική υπηρεσία, θα έχουμε ανθρώπους και στη Σελήνη και στον Ερμή και στον Απόλλωνα. Να μην φοβάται τίποτα. Όλα είναι εκτός ελέγχου.

ά και κάτι άλλο Αλέκο. Κοίτα μήπως η λορεάλ έχει καμιά προσφορά σε κρέμες και στείλε μου, γιατί εκτός από τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά, η Σούλα θέλει και σοβάτισμα. Οι αιώνες τρέχουν!

α και τώρα που σε βρήκα, Αλεκούκο.  Κάνε μου και μία τελευταία χάρη. Πες στον σύντροφο Κουτσονίκα να μου στείλει, δύο κιλά Πασκάλ, τρία κιλά Τολστόι, πέντε κιλά Μάρξ και επτά κιλά Λένιν. Άντε βάλε και κανά κιλό Στάλιν. Πρέπει να ξαναρχίσω τα ιδιαίτερα στην Σούλα, γιατί τώρα τελευταία, το έχασε. Μεταξύ μας, δεν το είχε και ποτέ, αλλά λέμε τώρα. Νομίζει ότι είναι η σούπερ Κατερίνα και ζητά συνεχώς μοντελάκια της μαρί κλερ. Άσε που φαντασιώνεται, ότι εγώ είμαι ο Μπλεκ. Περάσαν και τα ρημάδια τα χρόνια!

ρε Μήτσο τώρα που θυμήθηκα. Εσύ είσαι από την Καρδίτσα, έτσι δεν είναι; Δεν μου λες μπορείς να μου κάνεις μία χάρη!

ότι θέλει ο σύντροφός μου. Πες μου, είμαι όλος αυτιά. Κάθε Κυριακή, τον ακούω!

εκεί από την Καρδίτσα, κατάγεται και ένας χοντρός. Να δεις πως τον λένε. Νομίζω Βελέντζα, μήπως τον γνωρίζεις;

ένα Βελέντζα, ξέρω, έχω χρόνια να τον δω, ήταν και συμμαθητής της Κούλας που ήταν κολλητή με τη Σούλα. Αλλά ρε Αλέκο αυτός, ήταν κανονικός.

ναι το ξέρω. Πενήντα κιλά πήγε στη Βέροια και οι έξυπνοι οι Μακεδόνες τον κάνανε εκατόν πενήντα και κάτι γραμμάρια! Ρε συ Μήτσο πολύ μας μπαίνει. Μήπως να του έλεγες καμιά κουβέντα. Λίγο να του μιλούσες!

έλα Αλέκο, ο Σάκης ο υδραυλικός είμαι. Τον ξέρω και εγώ, τον ευσωμούλη. Δουλέψαμε μαζί σε εργοτάξια. Είναι αγύριστο κεφάλι, εκτός εάν …. Κοίτα Αλέκο, ο χοντρούλης, έχει αδυναμίες. Στείλε του μερικά πιτόγυρα, και πες του, ότι για κάθε εβδομαδιαίο αρθράκι, θα έχει και ένα ταψί σάμαλι με μπόλικο σιρόπι. Και επίσης πληροφορήθηκα, ότι την καψούρα του τη Μόνικα, την διεκδικεί, ξανά ο συμμαθητής της ο Ηρακλής. Πάρε τηλέφωνο στον Ηρακλή και πες του να κάνει πίσω, διότι αλλιώς θα βρεθεί στην έρημο σαχάρα, να ψάχνει για …νερό!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η

Η "καλοκαίρια" αναβάλει την έναρξη του...

Από το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανακοινώθηκαν τα...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας στηρίζει την

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας στηρίζει την "Black...

Η “Black Friday”, που θα πραγματοποιηθεί φέτος την...

Συνελήφθη 55χρονος στη Βέροια με πάνω από 2.500 λαθραία τσιγάρα και 18.670 ευρώ

Συνελήφθη 55χρονος στη Βέροια με πάνω από 2.500 λαθραία...

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στη Βέροια, από...

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για την «Black Friday»

Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για την...

Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας ενημερώνει σχετικά με το τι...

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση στην Αλεξάνδρεια

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση στην Αλεξάνδρεια

Συνελήφθη χθες (19 Νοεμβρίου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή...

Σχέδιο Κανονισμού   Ωραρίου και ημέρας   λειτουργίας της Λαϊκής   Αγοράς Δ.Κ. Βέροιας

Σχέδιο Κανονισμού Ωραρίου και ημέρας λειτουργίας...

  Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους  Δημότες του, ότι την...

Παρέμβαση 3 Βεροιωτών Προσκόπων για τον εθελοντισμό Εμπρός για το ξαναζωντάνεμα  της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων
Συνεργασία   Τράπεζας Πειραιώς – Ελληνικού   Δημοσίου  για την πληρωμή των κοινοτικών   ενισχύσεων   μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ

Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς – Ελληνικού Δημοσίου ...

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από ανοικτό διεθνή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 55χρονος ημεδαπός, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.Ειδικότερα, στην κατοχή του αλλά και σε έρευνες που...

Από το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανακοινώθηκαν τα εξής:Ενημερώνουμε τους φίλους του Ε.Χ.Κ. Σελίου, ότι αναβάλλεται η έναρξη λειτουργίας του κέντρου λόγω δυσμενούς εξέλιξης του καιρού, με άνοδο της ...

Η “Black Friday”, που θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Ο θεσμός ξεκίνησε στην χώρα μας πριν από δυο χρόνια κυρίως στις...

Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας ενημερώνει σχετικά με το τι ακριβώς θα ισχύσει τη γνωστή πλέον εδώ και τρία χρόνια στην ελληνική αγορά, «BlackFriday» η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου. •         Ως...