Διάλογος τσίρκο!!!

Διάλογος τσίρκο!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

σήμερα θα σας «παρουσιάσω», ένα διάλογο τσίρκο, που θα μπορεί να καταγραφεί στη νέα γραμμή εξυπηρέτησης, του κυρ Αλέκου! 

Πρόσωπα, ονόματα, ζώα και πράγματα που αναφέρονται, είναι τυχαία και δεν αφορούν την ελληνική πραγματικότητα, αλλά τη διαστημική!

 

ντριν - ντριν, το τηλέφωνο χτυπά.

 

γεια σας. Καλέσατε τη γραμμή καθημερινότητας του κυρ Αλέκου. Μαζί θα βρούμε λύση στα προβλήματά σας. Σήμερα όμως είναι Παρασκευή και εάν είστε ζώδιο αρκούδα δεν θα μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε. Εάν είστε ελέφαντας, τότε μείνετε στη γραμμή αναμονής. Επίσης εάν τρώτε από τα σκουπίδια τότε μην ξανατηλεφωνήσετε, διότι πολύ απλά για εμάς δεν υπάρχετε!

μετά από λίγα λεπτά. Έλα μπάρμπα Αλέκο. Είμαι ο μικρός ο Μήτσος.

ποιος από όλους. Οι μικροί Μήτσοι είναι δέκα!

δεν ξέρω, θα πάρω το σύντροφο το Λάκη, να μου πει πιο νούμερο είμαι! Μισό λεπτάκι, Αλέκο. Ρε Σούλα δεν σου είπα, ροζ καλαμάκι για το φραπέ! Έχουμε και μία αριστερή παιδεία την ξέχασες; Πήγε στράφι τόσο διάβασμα, για Μπακούνιν και Μάρξ!

έλα κυρ Αλέκο, συγνώμη κιόλας σύντροφε που σε απασχολώ, υπάρχει πρόβλημα. Χαλάσανε τα υδραυλικά στο σπίτι και η Σούλα, επιμένει να έλθει ο Σάκης ο υδραυλικός, αλλά αυτός πνίγεται. Δεν προλαβαίνει λόγω της παγωνιάς. Μήπως να του έκανες ένα τηλέφωνο, να τον παρακαλέσεις. Θα σου είμαι υπόχρεος.

περίμενε μην κλείσεις. Τον καλώ, τώρα αμέσως. Έλα Σάκη, ο κυρ Αλέκος είμαι.

ποιος Αλέκος;

ο συντονιστής υπουργός. Ο άνθρωπος της καθημερινότητας. Μπορείς να πεταχτείς μέχρι το σπίτι του κυρ Μήτσου, για να περιποιηθείς τα υδραυλικά της Σούλας.

μόνοoo τα υδραυλικά. Αυτή έχει πρόβλημα και στα ηλεκτρολογικά! Εντάξει θα πάω. Αλλά μην ξεχάσεις και μου κόψεις την αντιστασιακή σύνταξη! Και κείνο το φραπεδάκι, πότε θα το ποιούμε;

σε λίγο. Αυτό το διάστημα είμαι λίγο πιεσμένος ένεκα της αξιολόγησης. Που θα πάει όμως, θα τον καταφέρουμε τον Γερμαναρά! Ήδη έχει δεχθεί να μειωθεί το αφορολόγητο σε δόσεις. Αμ πως. 

Μπράβο ρε Αλέκο. Τελικά δεν παίζεστε. Τέτοια εξυπνάδα, δεν το περίμενα!

Σάκη, μεταξύ μας. Δεν ήταν δική μας ιδέα. Μας την έδωσε ο Γκούφι, που του την πρότεινε ο Μίκυ Μάους, που συζήτησε με τον Πινόκιο.

Τι  είναι όλοι αυτοί ρε Αλέκο;

Είναι οι νέοι μας σύμβουλοι, που τους έφερε ο πρόεδρος από τη Γαλλία. Ήταν προσφορά της Ντίσνευλαντ και της λορεάλ. Δεν είχαν που να μείνουν, διότι το σπίτι στο Παρίσι που νοικιάζανε είχε ακριβό ενοίκιο. Άσε που θα θέλει να πηγαίνει και ο Κυριάκος εκεί. Ά, που να στα λέω. Μάθανε στη Γαλλία ότι τα ξαναβρήκε ο Κυριάκος με τη σύζυγο, και είναι όλοι αναστατωμένοι. Φοβούνται μήπως μαζί του στη Γαλλία θελήσει να πάει και ο δρακουμέλ μπαμπάς και τους «επισκεφθεί» ο τυφώνας Άδωνις και ο σεισμός Ντόρα. Άσε που αν θυμηθούνε και την αντίσταση που κάνανε και πιάσουν τ’ άρματα, ξανά!

έλα Αλέκο. Ο Μήτσος είμαι, πάλι. Η Σούλα φωνάζει, να μην έλθει Τρίτη ο Σάκης, διότι δεν βολεύει ο ωροσκόπος που θα έχει καβαλήσει τον ανάδρομο Ερμή, παρέα με την Αφροδίτη!

πες στη Σούλα να μην ανησυχεί. Με τη νέα διαστημική υπηρεσία, θα έχουμε ανθρώπους και στη Σελήνη και στον Ερμή και στον Απόλλωνα. Να μην φοβάται τίποτα. Όλα είναι εκτός ελέγχου.

ά και κάτι άλλο Αλέκο. Κοίτα μήπως η λορεάλ έχει καμιά προσφορά σε κρέμες και στείλε μου, γιατί εκτός από τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά, η Σούλα θέλει και σοβάτισμα. Οι αιώνες τρέχουν!

α και τώρα που σε βρήκα, Αλεκούκο.  Κάνε μου και μία τελευταία χάρη. Πες στον σύντροφο Κουτσονίκα να μου στείλει, δύο κιλά Πασκάλ, τρία κιλά Τολστόι, πέντε κιλά Μάρξ και επτά κιλά Λένιν. Άντε βάλε και κανά κιλό Στάλιν. Πρέπει να ξαναρχίσω τα ιδιαίτερα στην Σούλα, γιατί τώρα τελευταία, το έχασε. Μεταξύ μας, δεν το είχε και ποτέ, αλλά λέμε τώρα. Νομίζει ότι είναι η σούπερ Κατερίνα και ζητά συνεχώς μοντελάκια της μαρί κλερ. Άσε που φαντασιώνεται, ότι εγώ είμαι ο Μπλεκ. Περάσαν και τα ρημάδια τα χρόνια!

ρε Μήτσο τώρα που θυμήθηκα. Εσύ είσαι από την Καρδίτσα, έτσι δεν είναι; Δεν μου λες μπορείς να μου κάνεις μία χάρη!

ότι θέλει ο σύντροφός μου. Πες μου, είμαι όλος αυτιά. Κάθε Κυριακή, τον ακούω!

εκεί από την Καρδίτσα, κατάγεται και ένας χοντρός. Να δεις πως τον λένε. Νομίζω Βελέντζα, μήπως τον γνωρίζεις;

ένα Βελέντζα, ξέρω, έχω χρόνια να τον δω, ήταν και συμμαθητής της Κούλας που ήταν κολλητή με τη Σούλα. Αλλά ρε Αλέκο αυτός, ήταν κανονικός.

ναι το ξέρω. Πενήντα κιλά πήγε στη Βέροια και οι έξυπνοι οι Μακεδόνες τον κάνανε εκατόν πενήντα και κάτι γραμμάρια! Ρε συ Μήτσο πολύ μας μπαίνει. Μήπως να του έλεγες καμιά κουβέντα. Λίγο να του μιλούσες!

έλα Αλέκο, ο Σάκης ο υδραυλικός είμαι. Τον ξέρω και εγώ, τον ευσωμούλη. Δουλέψαμε μαζί σε εργοτάξια. Είναι αγύριστο κεφάλι, εκτός εάν …. Κοίτα Αλέκο, ο χοντρούλης, έχει αδυναμίες. Στείλε του μερικά πιτόγυρα, και πες του, ότι για κάθε εβδομαδιαίο αρθράκι, θα έχει και ένα ταψί σάμαλι με μπόλικο σιρόπι. Και επίσης πληροφορήθηκα, ότι την καψούρα του τη Μόνικα, την διεκδικεί, ξανά ο συμμαθητής της ο Ηρακλής. Πάρε τηλέφωνο στον Ηρακλή και πες του να κάνει πίσω, διότι αλλιώς θα βρεθεί στην έρημο σαχάρα, να ψάχνει για …νερό!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το...

 ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα  η κίνηση της αγοράς την Κυριακή 14 Ιουλίου

ΕΣΕΕ: Χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα η κίνηση της...

 Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε ειδική έρευνα για την...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας - Βιογραφικό

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος καλλιτεχνικός διευθυντής...

Στο γραφείο του προέδρου  της Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κ....

Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Πατρίδας Ημαθίας

Τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 στις 7:00 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή...

Σε πολυκατοικία της οδού Αγ. Δημητρίου Βέροιας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης

Σε πολυκατοικία της οδού Αγ. Δημητρίου Βέροιας βρέθηκε...

Τον ανακάλυψαν μετά την έντονη δυσοσμία στη γειτονιάΗ...

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ο βουλευτής Τάσος...

- Συγχάρηκε το προσωπικό για την άρτια αντιμετώπιση...

Στον πολυχώρο της

Στον πολυχώρο της "Βέτλανς" για την καταγραφή...

Το σημείο καταγραφής των δηλώσεων ζημιάς από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 8 έως και τις 14 Ιουλίου 2019, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 2.438.817 ευρώ.Μεταξύ των νικητών ήταν ένας τυχερός παίκτης από...