Επιστροφή στις ρίζες μας

Επιστροφή στις ρίζες μας

Τις τελευταίες δεκαετίες συντελείται μία συνειδητή και μεθοδευμένη χειραγώγηση ,που στόχο έχει την εξάρτηση και την τελεία υποταγή του ανθρώπου.Το έργο αυτό το έχει αναλάβει  και το εκτελεί με μεγάλη μάλιστα επιτυχία,η γνωστή στους  περισσότερους πολυεθνική Αμερικάνικη Εταιρεία βιοτεχνολογίας και γεωργικής αγροχημικής,που εδρεύει στο Μιζούρι των Η.Π.Α. το ονομά της είναι MOSANTO.

 

Ο κολοσσός αυτός όπως  η  DYPONT  και η BAYER, υπακούοντας και τηρώντας την αρχή ότι:  «όποιος ελέγχει την διατροφή και το Χρήμα ελέγχει τον κόσμο όλο» διεκδικεί όπως και οι άλλες πολυεθνικές, να κερδίσει  και να ελέγχει ένα μεγάλο κομμάτι  της  διατροφικής αλυσίδας και όχι μόνο!.Αυτό επιτελείται με κατοχύρωση από την Αρμόδια Ευρωπαϊκή  Αρχή, πατέντων και  εφευρετικών προϊόντων  που  αυτές δημιουργούν μετά από μακροχρόνιες έρευνες στα σκοτεινά εργαστήριά τους. Επιθυμούν  με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν σε όλα τα παραγωγικά στάδια, από την αρχή  έως το τέλος σπόρους παντός είδους, ακόμη  και όλο το ζωϊκό καφάλαιο της ανθρωπότητας. Έτσι αγγούρια,ντομάτες,πιπεριές καρπούζια,πεπόνια, πατάτες δημητριακά και όσπρια δεν θα μπορούν να καλλιεργούν οι Αγρότες εάν προηγουμένως δεν τ΄  αγοράζουν απ αυτές με τα πιστοποιημένα συνοδευτικά έγγραφα. Φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα, όλα είναι υπό  τον έλεγχό  τους και προωθούνται  μόνο απ αυτούς. 

  Πριν από λίγες δεκαετίες,ο άνθρωπος τιμούσε την γενναιόδωρη μάνα γη και αυτή του το ανταπέδιδε με το παραπάνω.Ο  Αγρότης είχε ανεξαρτησία και αυτάρκεια, καλλιεργούσε με δικό του σπόρο όλα τα λαχανικά  τα  όσπρια και  Δημητριακά που ήταν απαραίτητα για την επιβίωσή του. Εκτός απ αυτά διατηρούσε στον χώρο του οικόσιτα ζώα, με τα οποία συμπλήρωνε την διατροφική του γκάμα. Απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα,  καθ όσον ήταν ανθεκτικά στις επιμολύνσεις, και χωρίς την χρήση χημικών λιπασμάτων ,είχαν μηδαμινό κόστος και ήταν πεντανόστιμα!

 Σήμερα με την αλόγιστη συμπεριφορά , την υπερκατανάλωση που τον διακρίνει και από την υπέρμετρη  ματαιοδοξία του παρασυρμένος, κατέφυγε σε ευκολότερες και πιο προσοδοφόρες κατά την άποψή του μεθόδους ,που του σέρβιραν έντεχνα  οι εν λόγω πολυεθνικές. Το λάθος  του τεράστιο  και ανεκδιήγητο. Μετά τα πρώτα κέρδη και τις φανταστικές  ποσότητες και ποιότητες ( υπερμεγέθη) ήσσονος διατροφικής αξίας όμως,ήρθε η κατάρρευση το  φυτικό του κεφάλαιο έγινε ευάλωτο στις διάφορες ασθένειες που προέκυψαν σκοπίμως,και  τα μικρόβια απέκτησαν ανθεκτικότητα στα χρησιμοποιούμενα φυτοφάρμακα και έτσι αναγκάστηκαν να βομβαρδίζουν αυτά με άλλα καινούρια που εφεύραν οι κολοσσοί!  Έτσι τα κόστη  συμπεριλαμβανομένου  και τα έξοδα αγοράς κατ έτος, αυξήθηκαν δυσανάλογα  με τα κέρδη τους ,και τα χρέη  στις Τράπεζες σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση , διογκώθηκαν επικίνδυνα. Ο εικονικός του παράδεισος που χτίστηκε με φούμαρα κατέρευσε,οι ελπίδες του και τα πρώτα κέρδη εξανεμίστηκαν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πάτο όπως θα λέγαμε λαϊκίζοντας. πλεονεξία του και  ευκολοπιστία του,  έγιναν μπούμερανγκ και  οδηγήθηκε σε αδιέξοδα!

 Σήμερα εν όψει της κακοδαιμονίας που μαστίζει όλη την ανθρωπότητα, ο  άνθρωπος αγρότης έχει ακόμη μία  τελευταία ευκαιρία. ι Αυτή είναι η επιστροφή στην παραδοσιακή πρακτική. Η  επιστροφή αυτή θα πρέπει γίνει σταδιακά , μεθοδικά και συλλογικά. Η τεχνογνωσία είναι γνωστή ,οι σπόροι ευτυχώς ακόμη υπάρχουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και σε ορισμένα νησιά. Γι αυτό  μερίμνησαν κάποιοι σοφοί γέροντες οι οποίοι διατηρούν παραδοσιακούς σπόρους,  τους οποίους μεταφυτεύουν κάθε χρόνο και έτσι υπάρχει συνέχεια.Επίσσης υπάρχει και η Τράπεζα σπόρων Αιγαίου  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία κατέχει  αρκετές ποικιλίες σπόρων που έχουν απομείνει μετά από πείσμονα θέληση φιλότιμων ανθρώπων, που εργάζονται αγόγγυστα και χωρίς κέρδος  να σώσουν τον πλανήτη γη. Νόμος απαράβατος  προκειμένου να εξασφαλιστεί η  βιωσιμότητα   του φυτικού γενετικού υλικού είναι απαραίτητα η αναπαραγωγή με τους ίδιους σπόρους.Αυτό που λείπει είναι η απόφαση  η θέληση και η επιστροφή στην παράδοση και στις διαχρονικές αξίες που απορρέουν απ αυτήν.Η  μάνα γη μας περιμένει όλους να κινηθούμε προς αυτή και αυτή θα μας δεχθεί και πάλι, γενναιόδωρα!

Ε. Γουγουλέφας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποβολή Δηλώσεων ζημιάς από χαλάζι

Υποβολή Δηλώσεων ζημιάς από χαλάζι

Ανακοινώνεται ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ,...

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ

Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα από τον ΕΟΔΥ

Δωρεάν τεστ ελέγχου για Covid θα πραγματοποιηθούν αυτήν...

Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια - Έχασε την μάχη με τη ζωή και ο 18χρονος συνεπιβάτης της μηχανής

Τροχαίο στην Αλεξάνδρεια - Έχασε την μάχη με τη ζωή και...

Tην 16η Ιουνίου 2021 και ώρα 13.50΄περίπου, στην Αλεξάνδρεια...

Κυριακή της Πεντηκοστής στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου Βεροίας

Κυριακή της Πεντηκοστής στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου...

ην Κυριακή της Πεντηκοστής 20 Ιουνίου το πρωί ο...

Νικόλας Καρανικόλας: Κανένα σενάριο για κλείσιμο του Νοσοκομείου δεν ευσταθεί. Μοναδικός δρόμος είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας και η θωράκιση της δημόσιας υγείας

Νικόλας Καρανικόλας: Κανένα σενάριο για κλείσιμο του...

Ακολουθεί δήλωση  του Δημάρχου Νάουσας αναφορικά με...

Εστία ρύπανσης τα κτίσματα των πρώην στάβλων του Σπανού στον οικισμό Πανοράματος στον Δήμο Βέροιας

Εστία ρύπανσης τα κτίσματα των πρώην στάβλων του...

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς...

Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΜΑΧΜΟΥΤ ΔΡΑΜΑΛΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ κατά την επανάσταση - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ...

Υπάρχουν πληροφορίες ότι κι άλλα πολυάριθμα οθωμανικά...

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Ο ΘΕΟΣ ΕΡΜΗΣ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ

Γράφει οΘωμάςΓαβριηλίδηςΠΕΡΑΣΤΙΚΕ,ΑΛΛΑΞΕΔΡΟΜΟ…1....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, στις 17:30 μ.μ. θα γίνει η κηδεία του Ιωάννη Χασιώτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. 

Συνελήφθη χθες (14 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι...

 Με  δύο συγκεντρώσεις  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όλα τα σωματεία -συνδικάτα και εργατικά κέντρα της χώρας., συμμετείχαν  στις κινητοποιήσεις της Βέροιας,...

Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι σύγχρονες κοινωνίες καθώς αντιλαμβάνονται πλέον πως τα απόβλητα δεν αποτελούν ένα άχρηστο βάρος αλλά ένα...