Επίκαιρα θέματα - Οι ατσίδες μας

Επίκαιρα θέματα - Οι ατσίδες μας

Καμάρωνε ο Σαμαράς και με χαρακτηρισμούς απίθανης ωραιότητας ανέβαζε στα ύψη τις ικανότητες του ινδάλματός του!

«Είναι ατσίδας! Από την εποχή του Βενιζέλου έχει να δει ο τόπος μας παρόμοιο ηγέτη».

Ο συνομιλητής του όμως που τον άκουγε με καλοπροαίρετη επιφυλακτικότητα, είχε διαφορετική άποψη. Κι αφού τον άκουσε χωρίς να τον διακόψει σε κανένα σημείο της δημηγορίας του, πήρε το λόγο και με καλοπροαίρετα ειρωνικό ύφος είπε: «Ατσίδα είναι, δεν το αμφισβητώ. Τη φάγαμε στη μάπα την ατσιδοσύνη του, γι’ αυτό και προσυπογράφω. Ν’ αποτολμάς όμως σύγκριση με Βενιζέλο, ε, αυτό αποτελεί θράσος και δεν το δέχομαι. Να ανακαλέσεις! Εκτός πια κι αν έχεις επιχειρήματα, οπότε σε καλώ να μας τα παρουσιάσεις».

Ο νεοφώτιστος Συριζέος (μόλις προ διετίας είχε αλλαξοπιστήσει εγκαταλείποντας την πρότερη λατρεία του προς το σοσιαλισμό του Ανδρέα) αράδιασε στο ακροατήριό του σειρά κατορθωμάτων του ινδάλματός του.

«Πρώτον και κύριο, δεν είναι αξιοθαύμαστη η μαστοριά με την οποία χειρίζεται το θέμα της αξιολόγησης; Από μετάθεση σε μετάθεση τους πηγαίνει τους ευρωπαίους κι από αναβολή σε αναβολή. Κι όταν έλθει το κατάλληλο τάϊμ (!) θα τους πετάξει τις δικές του αντιπροτάσεις! Θα το μειώσω το αφορολόγητο και θα μειώσω τις συντάξεις, αλλά και σεις θα μας μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ! Θέλετε κι άλλο;».

Κάποιοι συμφώνησαν πως η εδρεύουσα στο Μαξίμου ηγεσία της χώρας είναι τω όντι ατσίδα, όταν ιδίως την επομένη διάβασαν στους τίτλους των ειδήσεων τον τρόπο με τον οποίο σερβιρίστηκαν στον κόσμο οι προθέσεις της ελληνικής μεριάς: «Κάθε δραχμή που θα χαθεί στα νέα μέτρα, θα κερδηθεί με την ελάφρυνση στο ΕΝΦΙΑ και στο ΦΠΑ».

Όμως εγώ, ούτε από τους διθύραμβους του Συριζέου πείστηκα, ούτε από τους τίτλους των Μ.Μ.Ε. παρασύρθηκα. Βγήκα στους δρόμους και τις πλατείες της Βέροιας για να κάνω τη δική μου δημοσκόπηση. Και σε όσους συμπολίτες συναντούσα, ζητούσα να μου πουν αν πράγματι βελτιώθηκαν τα οικονομικά τους πράγματα και αν η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ αντισταθμίζει την αύξηση του φόρου που θα επιφέρει η ελάττωση του αφορολόγητου εισοδήματος. Ήταν όλοι τους σαφείς! «Να σου πω σύντεκνε, δεν έχω δικό μου σπίτι για να γνοιαστώ τον ΕΝΦΙΑ. Από πίτα που δεν τρώω, δε με νοιάζει κι αν καεί. Από τη μείωση του αφορολόγητου όμως, θα επιβαρυνθώ γύρω στα 1500 ευρώ, ποσό που θα πληρώσουν όλοι, της δικής μου κατηγορίας. Ακόμη και ο γείτονας που έχει σπίτι».

Χτύπησα την πόρτα του γείτονα και πήρα την απάντησή του που ήταν πάνω-κάτω ίδια. Κι όταν του θύμισα πως θα κερδίσει από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, γέλασε. «Από τη μείωση αυτή, θα αποκομίσω γύρω στα 100 ευρώ. Σταγόνα στον ωκεανό. Θα χάσω από τη μείωση του αφορολόγητου, γύρω στα 1500. Κατάλαβες; Αυτές ήταν οι απαντήσεις από τους μικρομεσαίους που συνάντησα. Κροίσους και μεγαλόσχημους επιχειρηματίες δε ρώτησα. Κροίσους και μεγαλόσχημους δε συναντάς στους δρόμους και τις πλατείες της Βέροιας. Και ίσως να μην υπάρχουν πια.

Τους έχει αφανίσει κι αυτούς το Μνημόνιο του Παπανδρέου και των άλλων φωστήρων ηγετών μας.

Και τώρα τους αποτελειώνει η ατσιδοσύνη του Τσίπρα.

Ορ. Σιδηρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Οι παλιότεροι θυμάστε τα Άρλεκιν, τα βιβλιαράκια που...

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη Βέροια

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη...

Από χθες 25 Απριλίου ξεκίνησε  το  εορταστικό ωράριο...

Οι καραντίνες άλλαξαν τις συνήθειες… «Καμπανάκι» για αλκοόλ και άτμισμα στους εφήβους

Οι καραντίνες άλλαξαν τις συνήθειες… «Καμπανάκι» για...

Ανησυχητικά, είναι τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα του Flyover στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης

Ξεκινούν και πάλι τα έργα του Flyover στον Περιφερειακό...

Η κατάσταση με την κυκλοφορία των οχημάτων στον...

Μολυβένιες σχολικές διαβάσεις

Μολυβένιες σχολικές διαβάσεις

Το είδαμε, μας άρεσε και το μεταφέρουμε! @@ads-588@@Στην...

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Πρόταση για νέα αντιπεριφέρεια κλιματικής αλλαγής

Ένα σχέδιο δράσης για μια ανθεκτική, κλιματικά...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών»

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό των...

Απέκλεισε ο Άρειος Πάγος τους «Σπαρτιάτες» από την...

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας

Ογκόλιθοι εναντίον της παράνομης στάθμευσης στο Άλσος...

Το Άλσος Αγίου Νικολάου στη Νάουσα είναι από τις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...