«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Απάντηση στο νυν πρόεδρο Θ. Κορωνά για τα λεχθέντα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, έστειλε στον Τύπο, ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βέροιας Παύλος Παυλίδης. Στην απάντηση αναφέρει:

«Το ότι αυτή η Διοίκηση του Δήμου επικαλείται ότι για όλα (!) ευθύνεται η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είναι γνωστό. Αυτοί ήταν αόρατοι τότε… Έτσι κι αυτή τη φορά και εν απουσία μου από εκείνη την αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου ακούστηκαν πράγματα που δεν είναι αληθή. Μπορεί κάποιος να αγωνίζεται για την καρέκλα, να νομίζει ότι προσφέρει υπηρεσίες αλλότριες ή να το επιλέγει ως μέσο για να καλύψει τις αδυναμίες του σε έργο και προσφορά τόσο χρόνια τώρα και να πρέπει να τον δικαιολογήσω. Αλλά επιθυμώ να αναφέρω την αλήθεια :

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο Δ.Σ. του ΚΑΠΑ, κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΠΑΕ Βέροια για τα έσοδα έως το 2013. Και μάλιστα και με προσωρινά μέτρα για να πάρουμε όλα τα έγγραφα από την ΠΑΕ. Η υπόθεση τελεσιδίκησε στα δικαστήρια, όπου και η πλευρά της ΠΑΕ Βέροια προσκόμισε έγγραφα με έξοδα της επί του γηπέδου. Μέχρι τότε όλα ήταν προφορικά….

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημ. Σύμβουλος που έως το 2013 αδιαφορούσε βλέποντας τον Δήμο να πληρώνει συνέχεια για το γήπεδο [προσωπικό, σπασμένα καθίσματα, βανδαλισμοί, πετρέλαια(ακόμα και το καλοκαίρι, αφού δεν υπήρχαν ηλιακοί), χορτοτάπητα, συντήρηση αυτού (λιπάσματα, κουρέματα, κλπ), συντήρηση Σταδίου (καυστήρας, υλικά, τουαλέτες, χρώματα, ηλεκτρονικό ρολόι, κλπ), νερά, ΔΕΗ (οι προβολείς λογω NOVA…ρουφούσαν…), κάμερες, κάγκελα, είσοδοι, κλπ] και να μην παίρνει ούτε ένα ευρώ, σχολιάζει για το 2013 και μετά την Σύμβαση με την ΠΑΕ Βέροια!!!. Που είναι κι εύκολο να τα κοστολογήσει κανείς.   

Η αλήθεια είναι ότι η Σύμβαση με την ΠΑΕ Βέροια μιλά για ετήσιο μίσθωμα.  Κι είναι φανερό ποιος έπρεπε να ασχοληθεί, αφού υπογράφτηκε στις 19/8/2013 κι εγώ αποχώρησα από την Προεδρία ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή στις 30/8/2014.

Η αλήθεια είναι ότι έχει το δικαίωμα της μονομερούς καταγγελίας της Σύμβασης για μη εφαρμογή των όρων αυτής. Είναι υπεύθυνος κι υπόλογος των πράξεων του….

Ίσως το να εισπραχτούν κάτι λίγα από το ενοίκιο στο κυλικείο στο ΕΑΚ, που είναι και κλειστό (!) και στην θέση του υπάρχουν κάτι αυτόματα μηχανήματα κι έχουν και πρόβλημα όλα τα σχολεία που πάνε εκδρομή, είναι πιο εφικτό!

 Όσο για τα υποσχόμενα έργα (όποτε κι αν γίνουν) και την οικονομία που την έχουν ανάγει ως δικαιολογία σε αντιστάθμισμα των μειωμένων εκδηλώσεων, των αρνητικών επιδόσεων, των κατηργημένων θεσμών, των μη συνεργασιών με συλλόγους και την γενικότερη καθομολογούμενη αποχή από δράσεις και δραστηριότητες, έχω να θυμίσω ότι : 

Κατά την συγχώνευση του ΚΑΠΑ εξοικονομήσαμε 1.500.000€ λιγότερα από όλα όσα κατανάλωναν πριν τα νομικά πρόσωπα, πράγμα που κοινοποιήσαμε στον Δήμο κι είναι γνωστό σε όλους, εκτός από αυτούς που εθελοτυφλούν σκοπίμως. 

Κατά την αποχώρηση του Δ.Σ. από το ΚΑΠΑ τον Αύγουστο του 2014 το ταμείο που παραδώσαμε είχε 671.706,41€. Είναι φανερό λοιπόν,  ότι όσες «περήφανες» συνεντεύξεις δόθηκαν μέχρι σήμερα και όσες «βαφτισμένες επιτυχίες» αναφέρονται στην οικονομία τους, ανήκουν στο πρώην Δ.Σ. του ΚΑΠΑ και σε πολλές ενέργειες περί μείωσης δαπανών που είχαν γίνει και σε άλλες που είχαν δρομολογηθεί από τότε. Γι αυτό ας σταματήσουν να κρύβουν την αλήθεια και να ζουν στο ψέμα. Και να λένε αναλήθειες για να παρασύρουν όσους δεν γνωρίζουν, αλλά και νέους που τώρα ασχολούνται.

Τέλος θέλω να πω ότι θα  επιθυμούσα να διαβάζω αναφορές στο Δημ. Συμβούλιο με θέματα που ενδιαφέρουν τον δημότη, που δημιουργούν, που διεκδικούν, που οραματίζονται, με επιτυχίες για την πόλη μου, μας. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι έχει κατέβει πολύ ο πήχης από ορισμένους. Κι αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα. 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει  τη  Δευτέρα το  Δημοτικό Συμβούλιο  Βέροιας 23/2

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο ...

Τακτική συνεδρίαση, θα γίνει στις 25-2-2019 ημέρα Δευτέρα...

Ο όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Π. Γκυρίνης:

Π. Γκυρίνης: "Ούτε κουβέντα για την «ταμπακιέρα» ο κ....

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Ναλμπάντης απέφυγε να...

Συνεδριάζει  την Τετάρτη  η Επιτροπή  Ποιότητας Ζωής 23/2

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής...

Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα...

ΠΕΡΠΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ!

ΠΕΡΠΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή την Κυριακή στη Βέροια

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή την Κυριακή στη Βέροια

Πολιτική εκδήλωση του «Κινήματος Αλλαγής», παρουσία...

Με δικηγόρους της Ημαθίας χθες το μεσημέρι ο Απ. Βεσυρόπουλος

Με δικηγόρους της Ημαθίας χθες το μεσημέρι ο Απ....

Μια ζεστή και φιλική μάζωξη δικηγόρων έγινε χθες...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη Βεργίνα - Το πρόγραμμά του  για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας  Παύλος Παυλίδης

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη Βεργίνα - Το πρόγραμμά...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 11 το πρωί, ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Τακτική συνεδρίαση, θα γίνει στις 25-2-2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:- Έγκριση ή μη καταρχήν εκποίησης τμήματος του υπ’ αριθ. 36 αγροτεμαχίου της Δ.Κ. Βέροιας.- Διαπίστωση υπέρ...

Γράφει η Νανά Στ. ΠαπαϊωάννουΦιλόλογος- λογοτέχνιςΣτο συμπόσιο, που έγινε στην πόλη Ώπις της Ασσυρίας, το 324 π.Χ, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μακεδόνας, εκφώνησε έναν σημανικό όρκο, μπροστά στους προσκεκλημένους...