«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Απάντηση στο νυν πρόεδρο Θ. Κορωνά για τα λεχθέντα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, έστειλε στον Τύπο, ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βέροιας Παύλος Παυλίδης. Στην απάντηση αναφέρει:

«Το ότι αυτή η Διοίκηση του Δήμου επικαλείται ότι για όλα (!) ευθύνεται η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είναι γνωστό. Αυτοί ήταν αόρατοι τότε… Έτσι κι αυτή τη φορά και εν απουσία μου από εκείνη την αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου ακούστηκαν πράγματα που δεν είναι αληθή. Μπορεί κάποιος να αγωνίζεται για την καρέκλα, να νομίζει ότι προσφέρει υπηρεσίες αλλότριες ή να το επιλέγει ως μέσο για να καλύψει τις αδυναμίες του σε έργο και προσφορά τόσο χρόνια τώρα και να πρέπει να τον δικαιολογήσω. Αλλά επιθυμώ να αναφέρω την αλήθεια :

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο Δ.Σ. του ΚΑΠΑ, κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΠΑΕ Βέροια για τα έσοδα έως το 2013. Και μάλιστα και με προσωρινά μέτρα για να πάρουμε όλα τα έγγραφα από την ΠΑΕ. Η υπόθεση τελεσιδίκησε στα δικαστήρια, όπου και η πλευρά της ΠΑΕ Βέροια προσκόμισε έγγραφα με έξοδα της επί του γηπέδου. Μέχρι τότε όλα ήταν προφορικά….

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημ. Σύμβουλος που έως το 2013 αδιαφορούσε βλέποντας τον Δήμο να πληρώνει συνέχεια για το γήπεδο [προσωπικό, σπασμένα καθίσματα, βανδαλισμοί, πετρέλαια(ακόμα και το καλοκαίρι, αφού δεν υπήρχαν ηλιακοί), χορτοτάπητα, συντήρηση αυτού (λιπάσματα, κουρέματα, κλπ), συντήρηση Σταδίου (καυστήρας, υλικά, τουαλέτες, χρώματα, ηλεκτρονικό ρολόι, κλπ), νερά, ΔΕΗ (οι προβολείς λογω NOVA…ρουφούσαν…), κάμερες, κάγκελα, είσοδοι, κλπ] και να μην παίρνει ούτε ένα ευρώ, σχολιάζει για το 2013 και μετά την Σύμβαση με την ΠΑΕ Βέροια!!!. Που είναι κι εύκολο να τα κοστολογήσει κανείς.   

Η αλήθεια είναι ότι η Σύμβαση με την ΠΑΕ Βέροια μιλά για ετήσιο μίσθωμα.  Κι είναι φανερό ποιος έπρεπε να ασχοληθεί, αφού υπογράφτηκε στις 19/8/2013 κι εγώ αποχώρησα από την Προεδρία ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή στις 30/8/2014.

Η αλήθεια είναι ότι έχει το δικαίωμα της μονομερούς καταγγελίας της Σύμβασης για μη εφαρμογή των όρων αυτής. Είναι υπεύθυνος κι υπόλογος των πράξεων του….

Ίσως το να εισπραχτούν κάτι λίγα από το ενοίκιο στο κυλικείο στο ΕΑΚ, που είναι και κλειστό (!) και στην θέση του υπάρχουν κάτι αυτόματα μηχανήματα κι έχουν και πρόβλημα όλα τα σχολεία που πάνε εκδρομή, είναι πιο εφικτό!

 Όσο για τα υποσχόμενα έργα (όποτε κι αν γίνουν) και την οικονομία που την έχουν ανάγει ως δικαιολογία σε αντιστάθμισμα των μειωμένων εκδηλώσεων, των αρνητικών επιδόσεων, των κατηργημένων θεσμών, των μη συνεργασιών με συλλόγους και την γενικότερη καθομολογούμενη αποχή από δράσεις και δραστηριότητες, έχω να θυμίσω ότι : 

Κατά την συγχώνευση του ΚΑΠΑ εξοικονομήσαμε 1.500.000€ λιγότερα από όλα όσα κατανάλωναν πριν τα νομικά πρόσωπα, πράγμα που κοινοποιήσαμε στον Δήμο κι είναι γνωστό σε όλους, εκτός από αυτούς που εθελοτυφλούν σκοπίμως. 

Κατά την αποχώρηση του Δ.Σ. από το ΚΑΠΑ τον Αύγουστο του 2014 το ταμείο που παραδώσαμε είχε 671.706,41€. Είναι φανερό λοιπόν,  ότι όσες «περήφανες» συνεντεύξεις δόθηκαν μέχρι σήμερα και όσες «βαφτισμένες επιτυχίες» αναφέρονται στην οικονομία τους, ανήκουν στο πρώην Δ.Σ. του ΚΑΠΑ και σε πολλές ενέργειες περί μείωσης δαπανών που είχαν γίνει και σε άλλες που είχαν δρομολογηθεί από τότε. Γι αυτό ας σταματήσουν να κρύβουν την αλήθεια και να ζουν στο ψέμα. Και να λένε αναλήθειες για να παρασύρουν όσους δεν γνωρίζουν, αλλά και νέους που τώρα ασχολούνται.

Τέλος θέλω να πω ότι θα  επιθυμούσα να διαβάζω αναφορές στο Δημ. Συμβούλιο με θέματα που ενδιαφέρουν τον δημότη, που δημιουργούν, που διεκδικούν, που οραματίζονται, με επιτυχίες για την πόλη μου, μας. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι έχει κατέβει πολύ ο πήχης από ορισμένους. Κι αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα. 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...