«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

«Αρχή άνδρα δείκνυσι»

Απάντηση στο νυν πρόεδρο Θ. Κορωνά για τα λεχθέντα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, έστειλε στον Τύπο, ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βέροιας Παύλος Παυλίδης. Στην απάντηση αναφέρει:

«Το ότι αυτή η Διοίκηση του Δήμου επικαλείται ότι για όλα (!) ευθύνεται η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είναι γνωστό. Αυτοί ήταν αόρατοι τότε… Έτσι κι αυτή τη φορά και εν απουσία μου από εκείνη την αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου ακούστηκαν πράγματα που δεν είναι αληθή. Μπορεί κάποιος να αγωνίζεται για την καρέκλα, να νομίζει ότι προσφέρει υπηρεσίες αλλότριες ή να το επιλέγει ως μέσο για να καλύψει τις αδυναμίες του σε έργο και προσφορά τόσο χρόνια τώρα και να πρέπει να τον δικαιολογήσω. Αλλά επιθυμώ να αναφέρω την αλήθεια :

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο Δ.Σ. του ΚΑΠΑ, κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΠΑΕ Βέροια για τα έσοδα έως το 2013. Και μάλιστα και με προσωρινά μέτρα για να πάρουμε όλα τα έγγραφα από την ΠΑΕ. Η υπόθεση τελεσιδίκησε στα δικαστήρια, όπου και η πλευρά της ΠΑΕ Βέροια προσκόμισε έγγραφα με έξοδα της επί του γηπέδου. Μέχρι τότε όλα ήταν προφορικά….

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημ. Σύμβουλος που έως το 2013 αδιαφορούσε βλέποντας τον Δήμο να πληρώνει συνέχεια για το γήπεδο [προσωπικό, σπασμένα καθίσματα, βανδαλισμοί, πετρέλαια(ακόμα και το καλοκαίρι, αφού δεν υπήρχαν ηλιακοί), χορτοτάπητα, συντήρηση αυτού (λιπάσματα, κουρέματα, κλπ), συντήρηση Σταδίου (καυστήρας, υλικά, τουαλέτες, χρώματα, ηλεκτρονικό ρολόι, κλπ), νερά, ΔΕΗ (οι προβολείς λογω NOVA…ρουφούσαν…), κάμερες, κάγκελα, είσοδοι, κλπ] και να μην παίρνει ούτε ένα ευρώ, σχολιάζει για το 2013 και μετά την Σύμβαση με την ΠΑΕ Βέροια!!!. Που είναι κι εύκολο να τα κοστολογήσει κανείς.   

Η αλήθεια είναι ότι η Σύμβαση με την ΠΑΕ Βέροια μιλά για ετήσιο μίσθωμα.  Κι είναι φανερό ποιος έπρεπε να ασχοληθεί, αφού υπογράφτηκε στις 19/8/2013 κι εγώ αποχώρησα από την Προεδρία ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή στις 30/8/2014.

Η αλήθεια είναι ότι έχει το δικαίωμα της μονομερούς καταγγελίας της Σύμβασης για μη εφαρμογή των όρων αυτής. Είναι υπεύθυνος κι υπόλογος των πράξεων του….

Ίσως το να εισπραχτούν κάτι λίγα από το ενοίκιο στο κυλικείο στο ΕΑΚ, που είναι και κλειστό (!) και στην θέση του υπάρχουν κάτι αυτόματα μηχανήματα κι έχουν και πρόβλημα όλα τα σχολεία που πάνε εκδρομή, είναι πιο εφικτό!

 Όσο για τα υποσχόμενα έργα (όποτε κι αν γίνουν) και την οικονομία που την έχουν ανάγει ως δικαιολογία σε αντιστάθμισμα των μειωμένων εκδηλώσεων, των αρνητικών επιδόσεων, των κατηργημένων θεσμών, των μη συνεργασιών με συλλόγους και την γενικότερη καθομολογούμενη αποχή από δράσεις και δραστηριότητες, έχω να θυμίσω ότι : 

Κατά την συγχώνευση του ΚΑΠΑ εξοικονομήσαμε 1.500.000€ λιγότερα από όλα όσα κατανάλωναν πριν τα νομικά πρόσωπα, πράγμα που κοινοποιήσαμε στον Δήμο κι είναι γνωστό σε όλους, εκτός από αυτούς που εθελοτυφλούν σκοπίμως. 

Κατά την αποχώρηση του Δ.Σ. από το ΚΑΠΑ τον Αύγουστο του 2014 το ταμείο που παραδώσαμε είχε 671.706,41€. Είναι φανερό λοιπόν,  ότι όσες «περήφανες» συνεντεύξεις δόθηκαν μέχρι σήμερα και όσες «βαφτισμένες επιτυχίες» αναφέρονται στην οικονομία τους, ανήκουν στο πρώην Δ.Σ. του ΚΑΠΑ και σε πολλές ενέργειες περί μείωσης δαπανών που είχαν γίνει και σε άλλες που είχαν δρομολογηθεί από τότε. Γι αυτό ας σταματήσουν να κρύβουν την αλήθεια και να ζουν στο ψέμα. Και να λένε αναλήθειες για να παρασύρουν όσους δεν γνωρίζουν, αλλά και νέους που τώρα ασχολούνται.

Τέλος θέλω να πω ότι θα  επιθυμούσα να διαβάζω αναφορές στο Δημ. Συμβούλιο με θέματα που ενδιαφέρουν τον δημότη, που δημιουργούν, που διεκδικούν, που οραματίζονται, με επιτυχίες για την πόλη μου, μας. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι έχει κατέβει πολύ ο πήχης από ορισμένους. Κι αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα. 

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...