ΕΤΑ, ΕΝ.ΚΛΩ, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ - Λάβρο κατά αρμοδίων και υπευθύνων το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

ΕΤΑ, ΕΝ.ΚΛΩ, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ - Λάβρο κατά αρμοδίων και υπευθύνων το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Συνέντευξη Τύπου για τις αρνητικές εξελίξεις ΕΤΑ, ΕΝΚΛΩ, καθώς και για τη δραματική συρρίκνωση του κλάδου υγείας στην περιοχή, έδωσε το πρωί της Δευτέρας, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας (Ε.Κ.Ν.).

Μιλώντας για την ΕΤΑ στον Άγιο Νικόλαο τόνισε πως λήγει στα τέλη του μήνα η διορία για την υπαγωγή των 27 εργαζομένων της επιχείρησης στον δήμο. Ο κ. Τσίτσης υποστήριξε πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη λήψη πολιτικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο, που, παράλληλα, πρέπει να προωθήσει τη λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης. Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε ότι το σωματείο εργαζομένων και το Εργατικό Κέντρο θα κινηθούν νομικά, προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους στον δήμο.

Μας κοροϊδεύουν για το ΙΚΑ

«Μας κοροϊδεύουν στην κυριολεξία με τις διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά χείλη για μη συγχώνευση των υπηρεσιών του τοπικού Ι.Κ.Α. και τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου», παρατήρησε ο κ. Τσίτσης, αφού, όπως υπογράμμισε, έχει κατατεθεί στη Βουλή η συγχώνευση του τοπικού υποκαταστήματος και στόχος τους είναι η δραστική συρρίκνωση των δαπανών για νοσοκομειακή περίθαλψη. «Αυτό», όπως είπε, «φαίνεται και από τον κρατικό προϋπολογισμό, που προβλέπει μείωση στις δαπάνες υγείας».  

Το Ε.Κ.Ν. ζήτησε συνάντηση με τη διοίκηση του οργανισμού με αίτημα την πρόσληψη βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο τοπικό υποκατάστημα, που, σήμερα με το ΕΦΚΑ, εξυπηρετεί 35.000 κατοίκους, κάτι που θα αποφορτίσει το νοσοκομείο, το οποίο χρειάζεται, όπως είπε, μόνιμους γιατρούς και όχι περιφερόμενους.

Ο κ. Τσίτσης προανήγγειλε κινητοποιήσεις για την υγεία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στον χώρο τριτοκοσμική.

 

ΕΝΚΛΩ: Θέλουν να πάρουν τσάμπα τα εργοστάσια

«Εμπαιγμό και κοροϊδία απέναντι σους απολυμένους και στον λαό της Νάουσας», χαρακτήρισε ο κ. Τσίτσης την πρόθεση βελγικού fund για επαναλειτουργία εργοστασίων της ΕΝΚΛΩ. Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις ενέργειες του Εργατικού Κέντρου, του σωματείου Κλωθώ και της Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων των εργαζομένων και πρόβλεψε πως «στόχος είναι να γλιτώσουν από ποινικές ευθύνες αυτοί που έκλεισαν τα εργοστάσια και να χαθεί η τεράστια περιουσία των 17 και πλέον εργοστασίων του ομίλου». 

Ο κ. Τσίτσης αναρωτήθηκε πού κατατέθηκε το σχέδιο επαναλειτουργίας των εργοστασίων, ποια είναι η τύχη των μονάδων που δεν εντάχθηκαν στη διαδικασία πτώχευσης (Οινόφυτα και Βουλγαρία), τι μέτρα πάρθηκαν για την προστασία των εργαζομένων και ποιο είναι το πόρισμα της εννιαμελούς επιτροπής υπό τον υπουργό επικρατείας κ. Φλαμπουράρη. 

«Οι συζητήσεις για την επαναλειτουργία των εργοστασίων γίνεται με συμβιβασμένα σωματεία, που δρουν ανεξέλεγκτα» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφερόμενο fund έχει στόχο να πάρει τσάμπα τα εργοστάσια, με μετόχους τους εργαζόμενους, που θα διαθέσουν, ως μετοχικό κεφάλαιο, τα δεδουλευμένα τους (70% και πλέον). 

«Εμείς θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων για εργασία με πλήρη δικαιώματα», τόνισε ο κ. Τσίτσης, σημειώνοντας ότι από την πλευρά τους κινούνται με νόμιμα βήματα.

Κινητοποίηση των ‘οχταμηνιτών’ της Κοινωφελούς

Διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα του ΟΑΕΔ Νάουσας πραγματοποίησαν οι «οχταμηνίτες» το μεσημέρι της Δευτέρας για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους. Η προϊσταμένη, παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σάκη Τσίτση, τους διαβεβαίωσε ότι τα χρήματά τους (μισός Ιανουάριος και Φεβρουάριος) επρόκειτο να πιστωθούν την ίδια μέρα στους λογαριασμούς τους. Η έγκαιρη πληρωμή τους, όπως είπε, προϋποθέτει την έγκαιρη αποστολή της λίστας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ κάθε μήνα, γιατί ο οργανισμός πληρώνει το διάστημα 10-20 κάθε μήνα.

Παρών στην κινητοποίηση ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καρτσιούνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...