Στάση αναμονής από Επιμελητήριο και επιχειρηματίες για τις αποφάσεις παραχώρησης από Περιφέρεια και ΄Αμάλθεια΄ για το Τελωνείο

Στάση αναμονής από Επιμελητήριο και επιχειρηματίες για τις αποφάσεις παραχώρησης από Περιφέρεια και ΄Αμάλθεια΄ για το Τελωνείο

Την απόφαση παραχώρησης για 50 χρόνια των εγκαταστάσεων της Αμάλθειας Α.Ε. από το περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας (όπως πριν από λίγες μέρες έκανε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας), αλλά και της απόφασης οριστικής παραχώρησης από το δ.σ. της Αμάλθειας Α.Ε., αναμένουν τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής για το θέμα του Τελωνείου Βέροιας, προκειμένου να ξεκινήσει η συλλογή των χρημάτων της δωρεάς έργου από επιχειρηματίες της Ημαθίας προς το υπουργείο Οικονομικών, για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας και τη μεταφορά εκεί των υπηρεσιών του Τελωνείου.

Για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα γύρω από το θέμα αυτό ενημέρωσαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου και τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής κ.κ. Γιάγκογλου, Ταμπακόπουλος και Κανδύλας, με τον κ. Ουσουλτζόγλου να αναμένει σημαντικές εξελίξεις επί του θέματος σε νέα συνάντηση που θα έχει με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δύο χρόνια περιμένουμε αυτές τις αποφάσεις» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφήνοντας αιχμές εναντίον του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για μη σεβασμό στον θεσμό του Επιμελητηρίου και σχολιάζοντας ότι αλλού αποσκοπεί η συγκεκριμένη τακτική του. Ο κ. Ουσουλτζόγλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη ρουμάνικης αποστολής στην Ημαθία, όπου δεν κλήθηκε κανείς από το δ.σ. του Επιμελητηρίου παρά μόνον ο αρχηγός της μειοψηφίας, κάτι που γίνεται για ακόμη μία φορά, όπως είπε. «Είναι απαράδεκτο ο θεσμός να απαξιώνει τους θεσμούς» υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει το έργο επειδή είμαστε εμείς στη διοίκηση...»

 

Πρώτα στο ΦΕΚ και μετά τα χρήματα

Από την πλευρά του ο κ. Γιάγκογλου ανέφερε ότι μετά την πρόσφατη συνάντηση της Επιτροπής με την αρμόδια υφυπουργό κ. Παπανάτσιου θα πρέπει να θεωρείται οριστική η επιλογή του χώρου της Κουλούρας για τη θέση του ενιαίου Τελωνείου των τριών όμορων νομών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας, ωστόσο για τη διασφάλιση των χρημάτων των επιχειρηματιών θα πρέπει, η σχετική απόφαση, να δημοσιευθεί πρώτα στο ΦΕΚ. (Σύμφωνα με τις τεχνικές μελέτες το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 350.000 ευρώ)

«Παρότι το έργο μας είναι πιο δύσκολο από ότι πριν δύο χρόνια, υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά των επιχειρηματιών και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε» σημείωσε ο κ. Γιάγκογλου, προσδιορίζοντας την ολοκλήρωση των εργασιών μέσα σε τρεις, το πολύ τέσσερις μήνες από τη μέρα που θα ξεκινήσει η ανακατασκευή (750 τ.μ. γραφεία και 1,5 στρέμμα αποθηκευτικοί χώροι) του κτιρίου.

«Εκτός των 37 επιχειρηματιών που είχαμε αρχικά, υπάρχει και νέο ενδιαφέρον, μάλιστα και από κάποιον με σημαντικό ποσό» υπογράμμισε ο κ. Ουσουλτζόγλου.

Από την πλευρά τους, ο εκτελωνιστής κ. Ταμπακόπουλος και ο επιχειρηματίας κ. Κανδύλας εκφράστηκαν κατά της όποιας κωλυσιεργίας και των καθυστερήσεων στην υλοποίηση της μεταφοράς του Τελωνείου, με τον πρώτο να εστιάζει στα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στις επιχειρήσεις από τη μεταφορά του Χημείου και τον δεύτερο να αναζητά ευθύνες για την κατάσταση του «ερειπίου», όπως είπε, στην Κουλούρα.

Παρών επίσης και ο νομικός σύμβουλος της επιτροπής Αλέξανδρος Τσαχουρίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και στο κέντρο της πόλης, αυτήν την στιγμή όμως όσοι κινούνται στην Εγνατία οδό μετά τα Γρεβενά συναντούν χιόνι!!! Με την θερμοκρασία να είναι μόλις 2 βαθμούς...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ. Συμεών αποτελεί συνέχεια των εμπορικών δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής οικογένειας Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος  με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή,...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...