Εκκαθάριση και εργαζόμενοι ΕΤΑ Α.Ε.  και σχέδιο αστικής ανάπτυξης κυριάρχησαν  στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Εκκαθάριση και εργαζόμενοι ΕΤΑ Α.Ε. και σχέδιο αστικής ανάπτυξης κυριάρχησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Πρόταση λύσης και εκκαθάρισης της ΕΤΑ Α.Ε., αλλά και καταρχήν μεταφοράς των εργαζομένων της εταιρείας στον δήμο, ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη η καταρχήν απόφαση μεταφοράς των εργαζομένων πρέπει να υποστηριχτεί από την κυβέρνηση με την εξασφάλιση των χρημάτων για την πληρωμή τους, δεδομένου ότι αντίστοιχο κονδύλιο στα ταμεία του δήμου δεν υπάρχει.

Από την πλευρά της παράταξης Καραμπατζού προτάθηκε οι εργαζόμενοι να προσληφθούν στον δήμο μέσα σε δύο μήνες, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση επέμενε στην άμεση πρόσληψη και πληρωμή των εργαζομένων από  ταμείο του δήμου.

«Το πρόβλημα είναι η κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων με 440.000 ευρώ ετησίως. Δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτά. Λυπάμαι, αλλά εγώ πρέπει να λέω την πικρή αλήθεια, κι ας μην είμαι αρεστός» απάντησε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης αποφεύγει το ραντεβού με τον ίδιο και τη βουλευτή κ. Καρασαρλίδου για να δώσει οριστικές απαντήσεις επί του θέματος.

Ενημερώσεις δημάρχου

Για την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με δράσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενημέρωσε ο δήμαρχος. Ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε ότι το σχέδιο του Δήμου περιλαμβάνει δράσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος της πόλης και τόνωση της επιχειρηματικότητας, στη στόχευση να γίνει ο δήμος Νάουσας πόλος αναφοράς ανάπτυξης καινοτόμων συστημάτων και έξυπνης διαχείρισης.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται η συνεργασία του δήμου με την Deutsche Telekom και τον ΟΤΕ για άμεση εφαρμογή στη Νάουσα καινοτόμων συστημάτων και έξυπνων εφαρμογών, παράλληλα με πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης για την πιλοτική έναρξη προγράμματος ορθολογικής διαχείρισης των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων, το οποίο σύντομα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή για πρώτη φορά στον δήμο Νάουσας, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας στις αγροτικές περιοχές και φυσικά την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η επόμενη ενημέρωση του δημάρχου αφορούσε τους νέους Κάδους Απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες σε εφαρμογή του νέου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου, στο πλαίσιο του οποίου θα έλθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση ο νέος -πολύ αυστηρός- κανονισμός καθαριότητας. «Οι Δημότες μας πρέπει να κατανοήσουν το όφελος από τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων» είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος ενημέρωσε ότι σύντομα θα τοποθετηθούν και 350 επιπλέον νέοι Κάδοι Ανακύκλωσης.

Τέλος ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής του είναι πλέον έτοιμο το βανάκι του Δήμου -χορηγία του ομίλου ΟΤΕ- για τη μεταφορά των ΑμΕΑ. Ο δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Στέφανο Θεοχαρόπουλο για τη δωρεά αυτή και την εν γένει εξαιρετική συνεργασία του με τον δήμο Νάουσας.

Ασφαλτοστρώσεις 835.000 ευρώ

 στην πόλη της Νάουσας

Η μελέτη του έργου των ασφαλτοστρώσεων στην πόλη της Νάουσας, προϋπολογισμού 835.000 ευρώ, ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν:

-Όλη την οδό Βύρωνος.

-Την οδό Βασιλέως Φιλίππου, από τη συμβολή με την οδό Γεωργίου Περδικάρη μέχρι την πλατεία Καρατάσου.

-Την οδό Στεφάνου Δραγούμη, από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Ζαφειράκη.

-Την οδό Ζαφειράκη, από τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Δραγούμη έως το τέλος της (Χριστοδούλου Λαναρά).

-Την οδό Χριστοδούλου Λαναρά, από την αρχή της οδού (Ζαφειράκη) έως τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Σαράφη (Εργατικό Κέντρο).

-Όλη την οδό Κοραή

-Την οδό Στουγιαννάκη και την Πλατεία Παναγίας, από τη συμβολή με την οδό Ζαφειράκη έως συμβολή με την οδό Λάππα, καθώς και το νότιο τμήμα της πλατείας Παναγίας.

-Όλη την οδό Καραβαγγέλη

-Την οδό Βενιζέλου, από την Πλατεία Καρατάσου έως το τέλος της οδού (Δημοτικό Θέατρο- Μεγάλου Αλεξάνδρου)

-Την οδό Γεννηματά, σε εντοπισμένες θέσεις.

-Την οδό Αγίου Αθανασίου, από την Πυροσβεστική έως το Νεκροταφείο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα ακολουθήσει αντίστοιχο έργο ασφαλτοστρώσεων για τις Τοπικές Κοινότητες.

Συντήρηση Πολιτιστικού Κέντρου

 Σχολής Αριστοτέλους

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης έργο συντήρησης του Συνεδριακού Κέντρου της Σχολής Αριστοτέλους (δωρεά οικογένειας Λαναρά). Οι εργασίες αφορούν τη συντήρηση του κτιρίου εξωτερικά και εσωτερικά, παρεμβάσεις στεγανοποίησης, αποκατάσταση της υδροδότησης, βελτίωση χώρων υγιεινής κ.ά.

Το συνολικό κόστος των εργασιών προϋπολογίζεται στις 93.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική  Συνέλευση Προέδρων για το νέο σύστημα  προσλήψεων – διορισμών -Με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ προς την  ΟΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική Συνέλευση Προέδρων για το νέο...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν...

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα στη Βέροια -Κεντρικοί ομιλητές ο Ανδρέας Βλαζάκης και ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των...

Μεγάλο  πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της...

Η θέση του συνδυασμού μας  για την Συμφωνία των Πρεσπών

Η θέση του συνδυασμού μας για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ασφαλώς και δεν είναι αρμοδιότητα ενός εκλογικού...

Δήλωση-κάλεσμα της υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Δήλωση-κάλεσμα της υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας...

Από την Υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά,...

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη...

Αναφορά στη συγκέντρωση των Αθηνών κατά της συμφωνίας...

Σήμερα Τρίτη   η κηδεία του  Ναουσαίου ζωγράφου   Τάκη Σκούπερ

Σήμερα Τρίτη η κηδεία του Ναουσαίου ζωγράφου Τάκη...

Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο λαϊκός...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, θα θέλαμε να...

Συμμετοχή του Σωματείου Αρτοποιών Ναούσης και Περιχώρων στο συλλαλητήριο της Βέροιας

Συμμετοχή του Σωματείου Αρτοποιών Ναούσης και...

Το Σωματείο Αρτοποιών Ναούσης και Περιχώρων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η κυβέρνηση...

Μεγάλο  πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών διοργανώνεται από την  Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα για τη Μακεδονία, σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία...