Εκκαθάριση και εργαζόμενοι ΕΤΑ Α.Ε.  και σχέδιο αστικής ανάπτυξης κυριάρχησαν  στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Εκκαθάριση και εργαζόμενοι ΕΤΑ Α.Ε. και σχέδιο αστικής ανάπτυξης κυριάρχησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Πρόταση λύσης και εκκαθάρισης της ΕΤΑ Α.Ε., αλλά και καταρχήν μεταφοράς των εργαζομένων της εταιρείας στον δήμο, ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη η καταρχήν απόφαση μεταφοράς των εργαζομένων πρέπει να υποστηριχτεί από την κυβέρνηση με την εξασφάλιση των χρημάτων για την πληρωμή τους, δεδομένου ότι αντίστοιχο κονδύλιο στα ταμεία του δήμου δεν υπάρχει.

Από την πλευρά της παράταξης Καραμπατζού προτάθηκε οι εργαζόμενοι να προσληφθούν στον δήμο μέσα σε δύο μήνες, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση επέμενε στην άμεση πρόσληψη και πληρωμή των εργαζομένων από  ταμείο του δήμου.

«Το πρόβλημα είναι η κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων με 440.000 ευρώ ετησίως. Δεν υπάρχουν τα χρήματα αυτά. Λυπάμαι, αλλά εγώ πρέπει να λέω την πικρή αλήθεια, κι ας μην είμαι αρεστός» απάντησε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης αποφεύγει το ραντεβού με τον ίδιο και τη βουλευτή κ. Καρασαρλίδου για να δώσει οριστικές απαντήσεις επί του θέματος.

Ενημερώσεις δημάρχου

Για την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με δράσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενημέρωσε ο δήμαρχος. Ο κ. Κουτσογιάννης ανέφερε ότι το σχέδιο του Δήμου περιλαμβάνει δράσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος της πόλης και τόνωση της επιχειρηματικότητας, στη στόχευση να γίνει ο δήμος Νάουσας πόλος αναφοράς ανάπτυξης καινοτόμων συστημάτων και έξυπνης διαχείρισης.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται η συνεργασία του δήμου με την Deutsche Telekom και τον ΟΤΕ για άμεση εφαρμογή στη Νάουσα καινοτόμων συστημάτων και έξυπνων εφαρμογών, παράλληλα με πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης για την πιλοτική έναρξη προγράμματος ορθολογικής διαχείρισης των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων, το οποίο σύντομα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή για πρώτη φορά στον δήμο Νάουσας, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας στις αγροτικές περιοχές και φυσικά την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η επόμενη ενημέρωση του δημάρχου αφορούσε τους νέους Κάδους Απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες σε εφαρμογή του νέου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου, στο πλαίσιο του οποίου θα έλθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση ο νέος -πολύ αυστηρός- κανονισμός καθαριότητας. «Οι Δημότες μας πρέπει να κατανοήσουν το όφελος από τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων» είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος ενημέρωσε ότι σύντομα θα τοποθετηθούν και 350 επιπλέον νέοι Κάδοι Ανακύκλωσης.

Τέλος ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής του είναι πλέον έτοιμο το βανάκι του Δήμου -χορηγία του ομίλου ΟΤΕ- για τη μεταφορά των ΑμΕΑ. Ο δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Στέφανο Θεοχαρόπουλο για τη δωρεά αυτή και την εν γένει εξαιρετική συνεργασία του με τον δήμο Νάουσας.

Ασφαλτοστρώσεις 835.000 ευρώ

 στην πόλη της Νάουσας

Η μελέτη του έργου των ασφαλτοστρώσεων στην πόλη της Νάουσας, προϋπολογισμού 835.000 ευρώ, ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν:

-Όλη την οδό Βύρωνος.

-Την οδό Βασιλέως Φιλίππου, από τη συμβολή με την οδό Γεωργίου Περδικάρη μέχρι την πλατεία Καρατάσου.

-Την οδό Στεφάνου Δραγούμη, από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Ζαφειράκη.

-Την οδό Ζαφειράκη, από τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Δραγούμη έως το τέλος της (Χριστοδούλου Λαναρά).

-Την οδό Χριστοδούλου Λαναρά, από την αρχή της οδού (Ζαφειράκη) έως τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Σαράφη (Εργατικό Κέντρο).

-Όλη την οδό Κοραή

-Την οδό Στουγιαννάκη και την Πλατεία Παναγίας, από τη συμβολή με την οδό Ζαφειράκη έως συμβολή με την οδό Λάππα, καθώς και το νότιο τμήμα της πλατείας Παναγίας.

-Όλη την οδό Καραβαγγέλη

-Την οδό Βενιζέλου, από την Πλατεία Καρατάσου έως το τέλος της οδού (Δημοτικό Θέατρο- Μεγάλου Αλεξάνδρου)

-Την οδό Γεννηματά, σε εντοπισμένες θέσεις.

-Την οδό Αγίου Αθανασίου, από την Πυροσβεστική έως το Νεκροταφείο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα ακολουθήσει αντίστοιχο έργο ασφαλτοστρώσεων για τις Τοπικές Κοινότητες.

Συντήρηση Πολιτιστικού Κέντρου

 Σχολής Αριστοτέλους

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης έργο συντήρησης του Συνεδριακού Κέντρου της Σχολής Αριστοτέλους (δωρεά οικογένειας Λαναρά). Οι εργασίες αφορούν τη συντήρηση του κτιρίου εξωτερικά και εσωτερικά, παρεμβάσεις στεγανοποίησης, αποκατάσταση της υδροδότησης, βελτίωση χώρων υγιεινής κ.ά.

Το συνολικό κόστος των εργασιών προϋπολογίζεται στις 93.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν διδασκόμαστε από αυτή

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν...

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ     Όσο και αν κάποιος...

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά...

Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο» από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο»...

 Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές...

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” 3/10

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-...

Ένας Βεροιώτης   διαπρέπει στο Βερολίνο

Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και...

Συμπληρωματική   σύμβαση για την   ολοκλήρωση της μελέτης γεωλογικής   καταλληλότητας   περιοχών της Βέροιας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ     Όσο και αν κάποιος θέλει να διατηρήσει την αισιοδοξία του και να αναζητήσει έστω μηδαμινά περιθώρια ελπίδας στην αέναη οικονομική και ηθική περιδίνηση που έχει...

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά : 1) Τους κυρίους Γκόσκινο και  Κουκουτέγο για την προσφορά 65 κιλών τυριού για τις ανάγκες του Ομίλου μας. 2)  Την κα. Άλβο Λουίζα 100 € στη μνήμη του συζύγου...

 Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στον χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των τριών τάξεων του...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Λουτρού στην πόλη της Βέροιας, λόγω εργασιών του υπόγειου και εναέριου δικτύου ΧΤ ΔΕΔΔΗΕΑποβλέποντες...