"Μπλόκο" σε play offs και μείωση!

H επόμενη ημέρα του διοικητικού συμβουλίου της Super League στο οποίο πάρθηκαν ιστορικές αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, βρήκε τους "12" μικρομεσαίους της SuperLeague σε… θέση μάχης.

Είναι διατεθειμένοι μάλιστα, να παραμείνουν στην θέση αυτή εφόσον ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν κάνουν πίσω στους όρους που έθεσαν και δεν συμφωνήσουν στην αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που θα αποφέρει στο ταμείο των "μικρομεσαίων" περίπου 100.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ.

Αν η αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν περάσει, τότε οι "12" εξετάζουν τρόπους για να αντιδράσουν. Ένας από αυτούς θα είναι να μπλοκάρουν την μείωση των ομάδων σε 14 για την περίοδο 2018-19 και τους αγώνες play offs στις θέσεις 1-6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή από την επόμενη σεζόν.

Αποφάσεις οι οποίες ναι μεν, πάρθηκαν στο συμβούλιο της Τετάρτης 29/3 αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος, είναι λόγια του αέρα!

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι δηλώσεις του Φώτη Κωστούλα στην ΕΡΑ Σπορ

Τους λόγους για τους οποίους ο Παναιτωλικός τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης της Super League ανέλυσε ο Φώτης Κωστούλας. Η ιδιοκτήτης της ομάδας του Αγρινίου υποστήριξε στην ΕΡΑ Σπορ ότι αναδιάρθρωση και αναδιανομή των  εσόδων από τα τηλεοπτικά πάνε μαζί και από τη στιγμή που δεν πάρθηκε απόφαση για το δεύτερο σκέλος, η ομάδα του Αγρινίου ήταν αρνητική σε όσα ψηφίστηκαν.

-Για τα play offs της επόμενης σεζόν:

"Αμφιβάλλω ότι θα έχουμε  play offs. Όπως αμφιβάλλω για το αν θα γίνει αναδιανομή των εσόδων. Η απόφαση αυτή για τα play offs δεν είναι κάποια απόφαση η οποία μπαίνει και σε εφαρμογή. Να μην ξεγελιόμαστε, υπάρχουν πολλά και διάφορα θέματα για τα οποία θα πρέπει να γίνει μια αλλαγή στο καταστατικό, αλλά πάρα πολλά θέματα είναι ανοιχτά".

-Για την αρνητική στάση του Παναιτωλικού για τα νέα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα:

"Ψηφίσαμε ενάντια σε αυτήν την πρόταση διότι χτες είχαμε ένα συμβούλιο με τα δύο πρώτα θέματα, τα πιο σημαντικά, και με μία σειρά η οποία ήταν ως εξής: Πρώτο θέμα ήταν η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων. Ακούστηκε λοιπόν στο συμβούλιο ότι όλοι θέλουν την αναδιανομή, αλλά αντίθετοι σε αυτό το θέμα ήταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κι αυτό σημαίνει ότι δεν ψηφίστηκε. Η άποψή μου είναι ότι δεν θα ψηφιστεί ποτέ. Έτσι οι μικρομεσαίες ομάδες δεν μπορούν να κερδίσουν κάτι από αυτό το θέμα, διότι δεν υπάρχει θέληση από όλους.

Το δεύτερο θέμα ήταν η αναδιάρθρωση, για το οποίο μου έκανε εντύπωση ότι οι περισσότεροι ψήφισαν υπέρ, ενώ αυτό το θέμα ήταν μαζί με την αναδιανομή των χρημάτων. Δεν δέχτηκα λοιπόν ότι γίνεται σωστά η διαδικασία. Ο καθένας βάζει τους δικούς του όρους. Ο Ολυμπιακός έβαλε τους δικούς του λόγους για το ιδιοκτησιακό, για το πού πηγαίνουν τα χρήματα κτλ. Όλα αυτά σωστά και καλά. Ο Παναθηναϊκός από ό,τι φάνηκε δεν ήταν έτοιμος και χωρίς να βάλει δικούς του λόγους, απλά συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Έτσι λοιπόν δεν μπορεί να προχωρήσει αυτό το θέμα σχετικά με την αναδιανομή".

-Για τους υπόλοιπους επενδυτές:

"Να πω την αλήθεια δεν έχω λάβει ξανά μέρος σε συνεταιρισμό, αλλά αν οι συνεταιρισμοί λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο, μάλλον σε λάθος σύλλογο έπεσα. Δεν υπάρχει ομαδικότητα και είναι ξεκάθαρο αυτό και το έχουμε ζήσει τόσα χρόνια. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον της ομάδας του και δεν βλέπει παραπέρα το γενικό συμφέρον και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Δυστυχώς έτσι είναι".

-Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου:

"Δεν θα υπάρξει μια κοινή συνεννόηση για να λυθούν τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν τα βρίσκουμε ποτέ. Υπήρξε μια διάταξη που θέλει ομοφωνία και πίσω από αυτό τρέχουμε όλο τον καιρό. Τώρα δηλαδή προσπαθούμε με ευκαιριακές συμμαχίες να πάρουμε μια πλειοψηφία για να περάσουμε ένα θέμα. Δεν δουλεύουμε σαν ομάδα, ούτε σαν συνεταιρισμός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πετρούνιας, ο κορυφαίος... των κορυφαίων!

Πετρούνιας, ο κορυφαίος... των κορυφαίων!

Στις 21 Αυγούστου 2022 στη Γερμανία, ο Λευτέρης...

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...