Δ. Μούρνος: Το «παρών» δεν ήταν άρνηση μα επιφύλαξη για την πρόχειρη, ελλειμματική και ασαφή εισήγηση

Δ. Μούρνος: Το «παρών» δεν ήταν άρνηση μα επιφύλαξη για την πρόχειρη, ελλειμματική και ασαφή εισήγηση

Στα όσα καταγγέλθηκαν εναντίον αναφορικά με τη στάση του στο θέμα του Τελωνείου στην Κουλούρα απαντά στη διαχειριστική επιτροπή των επιχειρηματιών που ΄τρέχουν΄ το θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μούρνος.

Όλο το κείμενο της επιστολής του:

"Οφειλόμενη απάντηση

Δεν θα είχα καμία διάθεση και κανένα λόγο να αντιδικήσω και αντιπαρατεθώ δημόσια με ένα φορέα της Ημαθίας, για τις απόψεις και τις θέσεις που, ελεύθερα, αναπτύσσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα μου και καθήκον. Άλλωστε την επόμενη ημέρα - όπως κάνω κάθε φορά - δημοσιοποίησα την τοποθέτησή μου. Οι απαντήσεις μου, απέναντι στα ζητήματα ουσίας, που θέτει το κείμενο του «Συνδέσμου  επιχειρηματιών  που υποστηρίζουν το τελωνείο Κουλούρας», εμπεριέχονται ήδη στη δημοσιοποιημένη τοποθέτησή μου. Απορώ, τι δεν κατανοήθηκε; 

Θα παρατηρήσω μόνο στο σημείο αυτό ότι  από αποφάσεις και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, γρήγορα επιβεβαιώθηκε η άποψή μου ότι, με αφορμή το θέμα του τελωνείου, θα δρομολογηθούν διευθετήσεις για άλλα εκκρεμή θέματα της Ημαθίας.

Αυτό όμως που με υποχρεώνει στη σημερινή απάντηση είναι η αμετροέπεια, η εμπάθεια και οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό μου και τη δημόσια λειτουργία μου.

Θυμίζω στους «συντοπίτες» μου, ότι υπηρετώ πολλά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλα της τα επίπεδα (Δήμο, Νομαρχία, Περιφέρεια), και από θέσεις ευθύνης, και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα  της Ημαθίας και της Περιφέρειας. 

Οι δημόσιες παρεμβάσεις μου ήταν και είναι πάντα, όπως και μου αναγνωρίζεται, τεκμηριωμένες και εποικοδομητικές, αποτέλεσμα βαθιάς και πολύ-επίπεδης μελέτης του θέματος στο οποίο αναφέρονται. Στο συγκεκριμένο μάλιστα θέμα, συνετέλεσα με την παρέμβασή μου, στην απεμπλοκή του από διαδικαστικές ενστάσεις, που προέρχονταν από συμβούλους τόσο της  αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης. Για τους μη γνωρίζοντες, θέλω να ενημερώσω ότι η θέση «παρών» στις ψηφοφορίες των συλλογικών οργάνων, δεν σημαίνει άρνηση αλλά επιφύλαξη. Οι επιφυλάξεις μου ήταν για την πρόχειρη, ελλειμματική και ασαφή εισήγηση του θέματος από μέρους του εκπροσώπου της διοίκησης, Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας..

Προσωπικά προσέγγισα το θέμα ως δημόσιο έργο  που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη σοβαρότητα που αρμόζει και τους όρους  που ισχύουν για τα δημόσια έργα.

Δεν αντιλαμβάνομαι ακόμη, τη θέση ότι «επηρέασα» συμβούλους και παρατάξεις. Δε με συγκινεί διόλου η άποψη αυτή για τις ικανότητές μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι λειτουργούν πολιτικά, αυτόνομα και αποφασίζουν με συγκεκριμένα κριτήρια, με αίσθημα ευθύνης και με περιφερειακή αντίληψη των ζητημάτων. Εξάλλου, τοποθετήθηκα πέμπτος στη σειρά, αφού είχαν ήδη διατυπωθεί και θετικές και αρνητικές απόψεις και ένας ευρύς προβληματισμός για το θέμα. 

Τέλος, τους υπαινιγμούς για «πολέμιους της ομαδικότητας», για «μονομερείς (;) αστέρες» και για «φωτογραφήσεις», τους αφήνω στην κρίση των Ημαθιωτών, που με γνωρίζουν καλά και επικυρώνουν με την ψήφο τους την παρουσία μου στα  κοινά, όπως επίσης γνωρίζουν τη θητεία μου  και τη λειτουργία μου στον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Πρόβλημα καταξίωσης δεν έχω."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον Ελληνικό Λαό η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Βάναυση προσβολή προς τον...

Από το πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...