ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ:  Η ψήφιση του νομοσχεδίου  ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Η ψήφιση του νομοσχεδίου ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο των αστυνομικών κατάθεσε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ν.Δ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΗ Απόστολος Μούρτης και ο γ.γ. Κώστας Κωστούλης ανέλυσαν διεξοδικά το προβλήματα που ανακύπτουν στους μισθούς των αστυνομικών με την προσωπική διαφορά, με τη μείωση των επιδομάτων, την κατάργηση του 5ου πενθημέρου εργασίας, καθώς επίσης και για τον διαχωρισμό με τις υπό κατηγορίες αστυνομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα αυτό να πλήττει βάναυσα τις μισθολογικές απολαβές όλων και ιδιαιτέρως τους νεοεισερχόμενους αστυφύλακες αλλά και τους πρώην ειδικούς φρουρούς και συνοριακούς φύλακες.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΑΥΝΗ αναφέρει επίσης:

«Το νέο ειδικό μισθολόγιό μας με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς επιφέρει μειώσεις στους μισθούς των αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων, αρχιφυλάκων, ανθυπαστυνόμων και αξιωματικών έως 400 ευρώ μηνιαίως, ενώ ταυτόχρονα μερίδα συναδέλφων μας δεν πρόκειται ποτέ να αποσβέσουν την προσωπική διαφορά τους με αποτέλεσμα να μην πάρουν ποτέ αύξηση μέχρι να συνταξιοδοτηθούν».

Επιπροσθέτως έγινε ειδική μνεία στις αλλαγές που επέρχονται με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο στις συνδικαλιστές ελευθερίες των εργαζομένων για τις οποίες με αγώνες έχει κατακτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα ανά τον κόσμο.

Το προεδρείο της ΕΑΥΝΗ δήλωσε κάθετα αντίθετο με όλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καθώς αυτές εξ αρχής είναι αντισυνταγματικές αφού δεν εναρμονίζονται με το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες επιτάσσουν κατάρτιση ειδικού μισθολογίου ΟΧΙ κάτω από τα επίπεδα των μισθών τους από το έτος 2012.

«Δηλώνουμε έτοιμοι να πολεμήσουμε τις κατάφωρες αδικίες σε βάρος μας με όπλα τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού κράτους. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας και οι ιθύνοντες θα μας βρουν απέναντί τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Στα κάγκελα και οι Συνοριοφύλακες

«Το ακούγαμε αλλά δεν περιμέναμε τέτοιες μειώσεις και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο» δήλωσε στον «Άκου 99.6» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας για το νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή και προβλέπει μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων. Ο κ. Χαρέλας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε να κρύψει στα συρτάρια τόσους μήνες το νέο μισθολόγιο των περικοπών και να μην δεχθεί κανένα διάλογο.

«Είμαστε όλοι με τα μολύβια στο χέρι και υπολογίζουμε τις περικοπές που είναι πολλές και αυτό δεν το περιμέναμε. Δυστυχώς, κατόπιν τούτου η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα είναι αναπόφευκτη είτε σε συνδικαλιστικό πεδίο είτε στις δικαστικές αίθουσες», τόνισε ο κ. Χαρέλας επισημαίνοντας ότι θα διαψεύσουν με στοιχεία τον υπουργό που έλεγε δημόσια ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στο μισθολόγιό τους.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε λανθασμένη κατεύθυνση και καλούμε τους βουλευτές να σκεφτούν πολύ καλά τί θα ψηφίσουν. Κι αυτό αφορά όλο τον κόσμο, όχι μόνο στους ένστολους θα πρέπει όλοι να συλλογιστούν πώς θα βγουν την επόμενη μέρα στις τοπικές κοινωνίες που τους έχουν επικηρύξει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ. μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Σοφίας Γκαγκούση.

Η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη λοιπόν, με αφορμή τι νέο μισθολόγιο και οι συνοριακοί φύλακες είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες για να ανατρέψουν τις συνθήκες που προσπαθεί να περάσει αύριο στη Βουλή, η κυβέρνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία επιχειρούν σε τμήματα...

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...