ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ:  Η ψήφιση του νομοσχεδίου  ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Η ψήφιση του νομοσχεδίου ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο των αστυνομικών κατάθεσε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ν.Δ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΗ Απόστολος Μούρτης και ο γ.γ. Κώστας Κωστούλης ανέλυσαν διεξοδικά το προβλήματα που ανακύπτουν στους μισθούς των αστυνομικών με την προσωπική διαφορά, με τη μείωση των επιδομάτων, την κατάργηση του 5ου πενθημέρου εργασίας, καθώς επίσης και για τον διαχωρισμό με τις υπό κατηγορίες αστυνομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα αυτό να πλήττει βάναυσα τις μισθολογικές απολαβές όλων και ιδιαιτέρως τους νεοεισερχόμενους αστυφύλακες αλλά και τους πρώην ειδικούς φρουρούς και συνοριακούς φύλακες.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΑΥΝΗ αναφέρει επίσης:

«Το νέο ειδικό μισθολόγιό μας με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς επιφέρει μειώσεις στους μισθούς των αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων, αρχιφυλάκων, ανθυπαστυνόμων και αξιωματικών έως 400 ευρώ μηνιαίως, ενώ ταυτόχρονα μερίδα συναδέλφων μας δεν πρόκειται ποτέ να αποσβέσουν την προσωπική διαφορά τους με αποτέλεσμα να μην πάρουν ποτέ αύξηση μέχρι να συνταξιοδοτηθούν».

Επιπροσθέτως έγινε ειδική μνεία στις αλλαγές που επέρχονται με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο στις συνδικαλιστές ελευθερίες των εργαζομένων για τις οποίες με αγώνες έχει κατακτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα ανά τον κόσμο.

Το προεδρείο της ΕΑΥΝΗ δήλωσε κάθετα αντίθετο με όλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καθώς αυτές εξ αρχής είναι αντισυνταγματικές αφού δεν εναρμονίζονται με το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες επιτάσσουν κατάρτιση ειδικού μισθολογίου ΟΧΙ κάτω από τα επίπεδα των μισθών τους από το έτος 2012.

«Δηλώνουμε έτοιμοι να πολεμήσουμε τις κατάφωρες αδικίες σε βάρος μας με όπλα τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού κράτους. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας και οι ιθύνοντες θα μας βρουν απέναντί τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Στα κάγκελα και οι Συνοριοφύλακες

«Το ακούγαμε αλλά δεν περιμέναμε τέτοιες μειώσεις και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο» δήλωσε στον «Άκου 99.6» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας για το νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή και προβλέπει μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων. Ο κ. Χαρέλας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε να κρύψει στα συρτάρια τόσους μήνες το νέο μισθολόγιο των περικοπών και να μην δεχθεί κανένα διάλογο.

«Είμαστε όλοι με τα μολύβια στο χέρι και υπολογίζουμε τις περικοπές που είναι πολλές και αυτό δεν το περιμέναμε. Δυστυχώς, κατόπιν τούτου η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα είναι αναπόφευκτη είτε σε συνδικαλιστικό πεδίο είτε στις δικαστικές αίθουσες», τόνισε ο κ. Χαρέλας επισημαίνοντας ότι θα διαψεύσουν με στοιχεία τον υπουργό που έλεγε δημόσια ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στο μισθολόγιό τους.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε λανθασμένη κατεύθυνση και καλούμε τους βουλευτές να σκεφτούν πολύ καλά τί θα ψηφίσουν. Κι αυτό αφορά όλο τον κόσμο, όχι μόνο στους ένστολους θα πρέπει όλοι να συλλογιστούν πώς θα βγουν την επόμενη μέρα στις τοπικές κοινωνίες που τους έχουν επικηρύξει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ. μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Σοφίας Γκαγκούση.

Η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη λοιπόν, με αφορμή τι νέο μισθολόγιο και οι συνοριακοί φύλακες είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες για να ανατρέψουν τις συνθήκες που προσπαθεί να περάσει αύριο στη Βουλή, η κυβέρνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα...

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται για κλάδεμα δέντρων που...

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Νόαυσας

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων...

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος...

Εξιχνίαση κλοπής από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας 20/2

Εξιχνίαση κλοπής από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε...

Από 1η Μαρτίου η τρίτη ομάδα βιωματικών σεμιναρίων του «Έρασμου»

Από 1η Μαρτίου η τρίτη ομάδα βιωματικών σεμιναρίων του...

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», ...

Ώρες και μέρες εξυπηρέτησης για τους δημότες που ενδιαφέρονται να αιτηθούν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δήμο Νάουσας

Ώρες και μέρες εξυπηρέτησης για τους δημότες που...

Οι δημότες που ενδιαφέρονται να αιτηθούν για το...

Συλλογή τροφίμων από τους Προσκόπους Βέροιας το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

Συλλογή τροφίμων από τους Προσκόπους Βέροιας το...

Οι Πρόσκοποι Βέροιας συλλέγουν τρόφιμα για ευπαθείς...

Κάδοι ανακύκλωσης τηγανέλαιου σε όλα τα σχολεία του Δήμου Νάουσας

Κάδοι ανακύκλωσης τηγανέλαιου σε όλα τα σχολεία του...

 Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου...

Ενίσχυση από την Π.Κ. Μακεδονίας σε κοινωνικές δομές για την προστασία παιδιών σε Θεσσαλονίκη και Βέροια - Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο «Σπίτι της Βεργίνας» από την

Ενίσχυση από την Π.Κ. Μακεδονίας σε κοινωνικές δομές...

 Χρηματοδοτούνται από τους ευρωπαϊκούς πόρους της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται για κλάδεμα δέντρων που βρίσκονται σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την διεύθυνση περιβάλλοντος του Δήμου Νάουσας στα τηλέφωνα 2332350344 και...

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος ανακύκλωσης ρούχων που ξεκίνησε ο Δήμος μας είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Το σύνολο των ρούχων που εναπόθεσαν οι δημότες στους ιδικούς κάδος ανακύκλωσης...