ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ:  Η ψήφιση του νομοσχεδίου  ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: Η ψήφιση του νομοσχεδίου ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο των αστυνομικών κατάθεσε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ν.Δ. Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΗ Απόστολος Μούρτης και ο γ.γ. Κώστας Κωστούλης ανέλυσαν διεξοδικά το προβλήματα που ανακύπτουν στους μισθούς των αστυνομικών με την προσωπική διαφορά, με τη μείωση των επιδομάτων, την κατάργηση του 5ου πενθημέρου εργασίας, καθώς επίσης και για τον διαχωρισμό με τις υπό κατηγορίες αστυνομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα αυτό να πλήττει βάναυσα τις μισθολογικές απολαβές όλων και ιδιαιτέρως τους νεοεισερχόμενους αστυφύλακες αλλά και τους πρώην ειδικούς φρουρούς και συνοριακούς φύλακες.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΑΥΝΗ αναφέρει επίσης:

«Το νέο ειδικό μισθολόγιό μας με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς επιφέρει μειώσεις στους μισθούς των αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων, αρχιφυλάκων, ανθυπαστυνόμων και αξιωματικών έως 400 ευρώ μηνιαίως, ενώ ταυτόχρονα μερίδα συναδέλφων μας δεν πρόκειται ποτέ να αποσβέσουν την προσωπική διαφορά τους με αποτέλεσμα να μην πάρουν ποτέ αύξηση μέχρι να συνταξιοδοτηθούν».

Επιπροσθέτως έγινε ειδική μνεία στις αλλαγές που επέρχονται με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο στις συνδικαλιστές ελευθερίες των εργαζομένων για τις οποίες με αγώνες έχει κατακτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα ανά τον κόσμο.

Το προεδρείο της ΕΑΥΝΗ δήλωσε κάθετα αντίθετο με όλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καθώς αυτές εξ αρχής είναι αντισυνταγματικές αφού δεν εναρμονίζονται με το σύνολο των δικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες επιτάσσουν κατάρτιση ειδικού μισθολογίου ΟΧΙ κάτω από τα επίπεδα των μισθών τους από το έτος 2012.

«Δηλώνουμε έτοιμοι να πολεμήσουμε τις κατάφωρες αδικίες σε βάρος μας με όπλα τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους Νόμους του ελληνικού κράτους. Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτό θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελληνικής Αστυνομίας και των οικογενειών μας και οι ιθύνοντες θα μας βρουν απέναντί τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Στα κάγκελα και οι Συνοριοφύλακες

«Το ακούγαμε αλλά δεν περιμέναμε τέτοιες μειώσεις και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο» δήλωσε στον «Άκου 99.6» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας για το νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή και προβλέπει μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων. Ο κ. Χαρέλας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε να κρύψει στα συρτάρια τόσους μήνες το νέο μισθολόγιο των περικοπών και να μην δεχθεί κανένα διάλογο.

«Είμαστε όλοι με τα μολύβια στο χέρι και υπολογίζουμε τις περικοπές που είναι πολλές και αυτό δεν το περιμέναμε. Δυστυχώς, κατόπιν τούτου η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα είναι αναπόφευκτη είτε σε συνδικαλιστικό πεδίο είτε στις δικαστικές αίθουσες», τόνισε ο κ. Χαρέλας επισημαίνοντας ότι θα διαψεύσουν με στοιχεία τον υπουργό που έλεγε δημόσια ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στο μισθολόγιό τους.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε λανθασμένη κατεύθυνση και καλούμε τους βουλευτές να σκεφτούν πολύ καλά τί θα ψηφίσουν. Κι αυτό αφορά όλο τον κόσμο, όχι μόνο στους ένστολους θα πρέπει όλοι να συλλογιστούν πώς θα βγουν την επόμενη μέρα στις τοπικές κοινωνίες που τους έχουν επικηρύξει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ. μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της Σοφίας Γκαγκούση.

Η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη λοιπόν, με αφορμή τι νέο μισθολόγιο και οι συνοριακοί φύλακες είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες για να ανατρέψουν τις συνθήκες που προσπαθεί να περάσει αύριο στη Βουλή, η κυβέρνηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 26...

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...