Βεσυρόπουλος: «Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να κυριαρχήσουν η απελπισία και η απογοήτευση. Εγκλωβίζει τη χώρα σε μια παγίδα υπερφορολόγησης και φτωχοποίησης»

Βεσυρόπουλος: «Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να κυριαρχήσουν η απελπισία και η απογοήτευση. Εγκλωβίζει τη χώρα σε μια παγίδα υπερφορολόγησης και φτωχοποίησης»

«Το λιγότερο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι να επισημαίνουμε την ασυνέπεια και τα ψέματα αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που είναι ευάλωτη και πλήρως αναξιόπιστη σε αυτά τα ζητήματα. Με ένα Πρωθυπουργό που ψεύδεται με χαρακτηριστική ευκολία, κάνει το μαύρο-άσπρο και δίνει το καλό παράδειγμα στους Υπουργούς του για να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Και με μια θλιβερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία πλέον δεν υφίσταται στο εκλογικό σώμα και στην κοινωνία, να τα ψηφίζει όλα για να κρατήσει τη βουλευτική έδρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, η χώρα εγκλωβίζεται σε μια παγίδα υπερφορολόγησης, φτωχοποίησης, λιτότητας και απόλυτης επιτήρησης», τόνισε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, καταθέτοντας στα πρακτικά δηλώσεις του πριν από 5 μήνες, στις οποίες ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι, ποτέ δεν συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και ότι δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που πιστεύει ότι μπορούμε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια.

 

Όπως επισήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος, «προφανώς μετά από όλα αυτά ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει το δίλημμα για το αν θα παραιτηθεί ή όχι για τη μείωση του αφορολόγητου, όπως είχε δεσμευθεί. Το δίλημμα πλέον που αντιμετωπίζει είναι αν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται ή όχι στους σοβαρούς οικονομολόγους. Γιατί ως Υπουργός, έχει ήδη χάσει τη σοβαρότητά του, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με τον Πανελευσινιακό που κερδίζει τη Μπαρτσελόνα με σκορ 7-5».

 

Ο Αν. Τομέαρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι, με τα μέτρα ύψους 4,9 δις που έφερε η κυβέρνηση, το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.681 ευρώ και για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν φόρο χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι των 500 ευρώ.

 

Για πρώτη φορά θα υπάρξουν επιβαρύνσεις έως και 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που προστατεύονταν μέχρι σήμερα από το αφορολόγητο όριο, ενώ είναι δεδομένη η μείωση των συντάξεων, μέσω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις κύριες, τη νέα μείωση των επικουρικών και με την ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ.

 

Όλοι οι συνταξιούχοι θα χάσουν από μία έως δύο συντάξεις ενώ επιβάλλονται νέες, εξοντωτικές και εκτός πάσης λογικής αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες σε ποσοστά 37 % έως και 61%. Σημαντική μείωση μισθών θα υποστούν τα  στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε ότι, ο λογαριασμός των μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση Τσίπρα, μέσα σε δύο χρόνια, στους Έλληνες πολίτες, ανέρχεται πλέον σε 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ, παίρνοντας 3.400 ευρώ, κατά μέσο όρο, από κάθε Ελληνική οικογένεια ενώ το κόστος για την οικονομία, συνολικά, είναι βαρύτερο.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας:

 

«Ο κ. Τσίπρας  επιδιώκει να καταστεί η απογοήτευση συνείδηση σε όλους τους πολίτες. Η μόνη ελπίδα του κ. Τσίπρα, είναι η κυριαρχία της απελπισίας. Διαβάζει όμως εντελώς λάθος αυτή την εικόνα. Οι πολίτες έχουν ωριμότητα, έχουν απορρίψει τις διχαστικές λογικές και τις πρακτικές του μίσους αλλά και τον ίδιο το λαϊκισμό. Θα απαντήσουν Δημοκρατικά. Θα επιβάλλουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΚΥΡΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΚΥΡΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Είκοσι μέρες μας χωρίζουν από το Πάσχα κι εμείς, οι...

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη:  «Τι σκοπεύετε να κάνετε με την  απαλλοτρίωση των προκτισμάτων  της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας;»

Ερώτηση Κοτίδη προς Μενδώνη: «Τι σκοπεύετε να κάνετε...

Ερώτηση προς την  Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...