Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας για τις εκκαθαρίσεις ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας για τις εκκαθαρίσεις ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ

Και πάλι ένταση μεταξύ Κουτσογιάννη-Καραμπατζού-Βασιλείου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας την περασμένη Τετάρτη, αυτή τη φορά με αφορμή την πρόταση του τελευταίου να λυθεί το θέμα των χρεών και της ΤΑΒ και της ΚΕΠΑΠ, όπως θα γίνει με αυτό της ΕΤΑ μέσα στον Μάιο, όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος νωρίτερα. «Δεν θα πρέπει να αναλάβουμε και τα χρέη αυτών των επιχειρήσεων;» ρώτησε ο κ. Βασιλείου, χαρακτηρίζοντας εμπαιγμό τη μη ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΤΑΒ, όπως είχε ανακοινωθεί προ εξαμήνου. «Σπιλώνονται άνθρωποι, σύρονται στα δικαστήρια. Μέχρι πότε θα αιωρείται αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλείου, προτείνοντας μάλιστα αντικατάσταση των εκκαθαριστών. «Αλλιώς θα πράξω τα νόμιμα...» είπε κλείνοντας.

«Αν υπάρξει ξανά απειλή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο θα έχουμε πρόβλημα...» απάντησε με τη σειρά του ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι εκκαθαριστές είχαν επιλεχθεί από την προηγούμενη διοίκηση.

«Δεν απειλώ. Ασκώ νόμιμο δικαίωμά μου. Τρία χρόνια διοικείτε» ανταπάντησε ο κ. Βασιλείου.

«Ποιο νόμιμο δικαίωμα; Τη βιομηχανία μηνύσεων με τον κ. Καραμπατζό;» συνέχισε ο δήμαρχος.

«Στους συκοφάντες φυσικά θα αμυνθείς...» παρενέβη στην κουβέντα ο κ. Καραμπατζός.

«Με αποκαλέσατε συκοφάντη;» ρώτησε ο δήμαρχος σε έντονο ύφος.

«Δεν είπα κανέναν συκοφάντη. Απαντώ στις συκοφαντίες με μηνύσεις» συνέχισε ο κ. Καραμπατζός.

«Είναι σε άλλη φάση το θέμα της ΕΤΑ από αυτό της ΤΑΒ. Δεν μπορώ να φέρω σιδηροδέσμιους τους εκκαθαριστές στο δημοτικό συμβούλιο» είπε αργότερα ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης.

Στο σώμα τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση του κ. Βασιλείου για να συζητηθεί εκτάκτως η πρόταση αλλαγής των εκκαθαριστών, ωστόσο ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

 

Στη δημοτική ενημερότητα η ΔΕΥΑΝ

Ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση της προέδρου της ΔΕΥΑΝ Δέσποινας Λαζαρίδου για ένταξη της επιχείρησης στη δημοτική ενημερότητα, ώστε να περιοριστούν σε έναν βαθμό οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, έστω αυτών που θα χρειαστούν στο μέλλον δημοτική ενημερότητα. «Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Πρώτα ήταν τα εξώδικα που στείλαμε, και μετά αυτό το μέτρο» υπογράμμισε η κ. Λαζαρίδου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε ότι με το μέτρο αυτό δημιουργείται συνείδηση, ενώ θα ακολουθήσει το κοινωνικό τιμολόγιο μέσα στο καλοκαίρι

«Ουδείς απαλλάσσεται, ωστόσο αναγνωρίζεται η δυσκολία σε κάποιους που θα πληρώνουν λιγότερα» τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν μέτρα και για εκείνους που συνειδητά δεν πληρώνουν τη ΔΕΥΑΝ, σε πρώτη φάση με μείωση της παροχής.

 

Μοναδική λύση η πρόταση για την ΕΝΚΛΩ

Αναφορά του δημάρχου στο θέμα της ΕΝΚΛΩ. «Ήλθα σε επαφή τρεις φορές με εκπροσώπους του επενδυτή, αλλά και με τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Πιτσιόρλα για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στην υλοποίηση, αλλά είμαστε θετικοί. Εξάλλου είναι η μοναδική λύση για να πάρουν κάποια χρήματα οι εργαζόμενοι. Με τους πλειστηριασμούς δεν θα καλυφθεί ούτε ελάχιστο ποσοστό, αφού τον πρώτο λόγο έχει ο πρώτος πιστωτής, δηλαδή το δημόσιο» τόνισε, υπογραμμίζοντας επίσης ότι είναι πολύ θετικό το ότι η εταιρεία από φασόν θα έχει πλέον δικό της μπραντ.

 

650.000 για το σχολείο στο Γιαννακοχώρι

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με 100% χρηματοδότηση στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει η μετατροπή του παλαιού σχολείου του Γιαννακοχωρίου σε κτίριο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, κέντρο πληροφόρησης, συνεδριακός χώρος, βάση των ξεναγήσεων στο πανέμορφο φαράγγι της Κράστας κ.α., με παιδική χαρά στον αύλειο χώρο, εντάχθηκε ο δήμος Νάουσας μέσω της ΑΝΗΜΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 650.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...