Δ. Γκίμας: Δίκαια πέσαμε είχαμε μείνει με 7 παίκτες. Ηλίας Λάζός: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τον υποβιβασμό

Δ. Γκίμας: Δίκαια πέσαμε είχαμε μείνει με 7 παίκτες. Ηλίας Λάζός: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τον υποβιβασμό

Μπορεί να είναι δύσκολο και στενάχωρο όταν μία ομάδα υποβιβάζεται αλλά χρειάζεται και τόλμη αλλά πολύ περισσότερο ευθιξία να αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους.

Κάτι τέτοιο είδαμε σήμερα στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο προπονητής του Φιλίππου κ. Δημήτρης Γκίμας  και ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπάσκετ κ. Ηλίας Λαζός.

Μίλησαν ανοικτά για όλους και για όλα ανέλαβε ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και φυσικά στο τέλος συμφώνησαν και οι δύο πλευρές ότι θα πορευθούν μαζί την νέα χρονιά στην Γ' Εθνική με στόχο τον πρωταθλητισμό.   

Πρώτος μίλησε ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γκίμας ( μαζί με τον Χρήστο Μπλατσιώτη βρίσκονται για 18 συνεχή χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας) ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε.

"Ξεκινήσαμε με παίκτες που είχαν εμπειρίες από πρωταθλήματα Β' και Γ' εθνικής εκτός από τον Ευθύμη Κοθρά , αλλά όπου και να παίζαμε φιλικό προετοιμασίας όλοι μας έλεγαν ότι "πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια" και η ομάδα δεν θα μπορούσε να κερδίσει την παραμονή. Όμως πολύ γρήγορα ήρθαν τα πάνω κάτω και ενώ ξεκινήσαμε πολύ καλά κάνοντας 6 νίκες που σήμανε ότι η παραμονή ήταν πολύ κοντά κάποια γεγονότα άλλαξαν την εικόνα της ομάδας.

Πρώτον θα αναφερθώ στην άδικη τιμωρία του Κοθρά που κόστισε σημαντικά αφού το  παιχνίδι με την Ξάνθη ήταν καθοριστικό 

Είχαμε την "λιποταξία" του Πάρος που εγκατέλειψε την ομάδα και έφυγε στις ΗΠΑ  Είχαμε τον τραυματισμό δύο ακόμη παικτών και μάλιστα ο ένας δεν επέστρεψε αφού είχε πάθει υποτροπή. Στην ουσία μείναμε με 7 παίκτες  μόνο δύο γκάρντ για όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Δεν γινόταν σωστά οι προπονήσεις αφού οι περισσότεροι παίκτες ήταν έφηβοι και είχαν τα μαθήματα τους . Μόνο σε φιλικά παίζαμε κανονικά στις προπονήσεις δεν μπορούσαμε να κάνουμε διπλό. 

Και όμως κάναμε κάποιες νίκες συνέχισε ο κ. Γκίμας αλλά οι ήττες από ΧΑΝΘ και Ανατόλια δεν μας άφησαν ελπίδες για την παραμονή. Νομίζω ότι δίκαια υποβιβαστήκαμε  Βρίσκομαι στον Φίλιππο 18 χρόνια και γνώρισα χαρές και λύπες και για πρώτη φορά χάρις στον Γιώργο Τραπεζανλίδη η ομάδα αγωνίστηκε στην Α2. Λείπουν οι σωστές εγκαταστάσεις από την Βέροια χρειάζεται ένα σύγχρονο γυμναστήριο στην πόλη μας . Η ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια δεν διαλύθηκε χάρις στον Ηλία τον Λαζό που ανέλαβε το βάρος της ομάδας. 

Δεν είναι ούτε ντροπή ούτε απαξίωση που υποβιβάστηκε η ομάδα , αλλά δεν έχω και καμία απογοήτευση 'η θλίψη για μένα είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα.! Θα δώσουμε την μάχη και από σήμερα ξεκινάει ο προγραμματισμός για την Γ' Εθνική με στόχο τον πρωταθλητισμό. Όμως βασικός στόχος θα είναι να δημιουργήσουμε έναν "κορμο' και να κάνουμε σταθερά βήματα για τα επόμενα χρόνια."

Με την ευκαιρία να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον ΑΟΚ Βέροιας για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ' Εθνική. 

Ηλίας Λαζός." Φταίω εγώ για τον υποβιβασμό" 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής του μπάσκετ του Φιλίππου κ. Ηλίας  Λαζός που ήταν ξεκάθαρος αφού εξήγησε τους λόγους που  ο ίδιος έφταιξε και η ομάδα βρέθηκε ξανά στην Γ' Εθνική.

"Άν δεν παρουσιαζόταν τα προβλήματα με αποχώρηση κάποιων παικτών, τους τραυματισμούς και την τιμωρία του Κοθρά η ομάδα θα ήταν στην πρώτη 7άδα.  Σίγουρα υπάρχει πίκρα αφού δεν πιάσαμε τον στόχο μας . Πρώτη φορά η σωτηρία κρίθηκε στις 12 νίκες ενώ άλλα χρόνια με 9 νίκες ήσουν σωμένος. Φέτος είχε καλύτερες ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια δεν έχω παράπονα αφού κατά 90% φάνηκαν όλοι παλληκάρια όπως και οι προπονητές. Πάντως και στην τελευταία  συνάντηση   είπα στους παίκτες ότι 99% φταίω εγώ για τον υποβιβασμό. Παρά τις ατυχίες αν παίρναμε ένα ακόμη παίκτη τώρα η ομάδα θα ήταν σωμένη .

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς από αυτόν που πήρε ένα διαρκείας μέχρι πολύ ψηλότερα.Τα μέλη της Διοικούσας επιτροπής και ιδιαίτερα τον Γιάννη τον Στεργίου για την προσφορά του μέσω του Θανάση του Ταμπαρόπουλου και της NOVASERT , την διοίκηση του Φιλίππου που μας στήριξε τους γιατρούς κ.κ Διαμαντόπουλο, Ρούσσο, Καραντουμάνη , και Μπατάνη, καθώς και τους φυσιοθεραπευτές κ. κ. Ξηρό (Βέροια) και Πολυχρονάτο (Θεσ/νίκη_) που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. στην ομάδα. 

Όχι δάκρυα για την ομάδα μόνο υπερηφάνεια , δεν αξίζει η Γ'Εθνική για τον Φίλιππο χωρίς να υποτιμώ κανέναν. Θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας σε 10 μέρες ξεκινούν οι επαφές για την δημιουργία της ομάδας με στόχο τον πρωταθλητισμό. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Η Ομοσπονδία διαιτητών ανακοινώνει το πρόγραμμα της...

"Σφράγισαν" την πρώτη θέση τα κορίτσια του...

Ένατη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ποσειδώνα...

Ο Α.Π.Σ. Ρωμιός στους αγώνες no gi jiu jitsu

Ο Α.Π.Σ. Ρωμιός στους αγώνες no gi jiu jitsu "Submission 7" στην...

Την Κυριακή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες no gi...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...