Η θέση μας - Ήταν στραβό το κλίμα  το έφαγε κι ο γάιδαρος

Η θέση μας - Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο γάιδαρος

Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών σβήνει τις όποιες ελπίδες ανάκαμψης είχαν οι αγρότες ειδικά της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας που επλήγη διπλά. Δεν έφτανε το χαλάζι της προηγούμενης εβδομάδας που σε κάποιες περιπτώσεις ρήμαξε μέχρι και τα αντιχαλαζικά, ήρθαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις να αποτελειώσουν την κατάσταση.

«Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο γάιδαρος», όπως λέει και ο λαός μας. Τι γίνεται όμως τώρα; Τι κάνουμε την επόμενη ημέρα; Ανακοινώνονται νέα αγροτικά χαράτσια (κύριο θέμα σελ. 3), τα οποία υπό αυτές τις συνθήκες είναι αλάτι στην «οικονομική πληγή» του αγρότη που δεν μπορεί ούτως ή άλλως να αντέξει.

Ο ΕΛΓΑ ως αρμόδιος οργανισμός πρέπει να επιδείξει τα δέοντα αντανακλαστικά, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε οικονομικά, ούτε χρονικά περιθώρια για τους αγρότες.

Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής αγρότης Ν. Βόλκος στο ρεπορτάζ του Λαού (σελ. 5) ο ΕΛΓΑ πρόκειται να αποζημιώσει από το χαλάζι σε κάποιες καλλιέργειες τους αγρότες που θα ξανασπείρουν τα χωράφια τους μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Η βροχή που έχει πέσει και συνεχίζει απ’ ότι προβλέπει η Ε.Μ.Υ. δεν επιτρέπει όχι να σπείρεις, αλλά ούτε  να πλησιάσεις το χωράφι που έχει μετατραπεί σε λίμνη. Επομένως άμεσα οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να ενταχθούν όλοι οι πληγέντες, χωρίς τον όρο της επανασποράς που πρακτικά δεν είναι πλέον εφικτός και να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών.

Τώρα θα μου πείτε κι αν γίνει η καταγραφή και είσαι δικαιούχος αποζημίωσης πότε την εισπράττεις; Εν καιρώ και έχεις να λαμβάνεις… Οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες ωστόσο των αγροτών δεν μπορούν να περιμένουν. Άμεσες παρεμβάσεις στον κανονισμό του ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες και κυρίως ταχύτερη η απόδοση των αποζημιώσεων στους δικαιούχους. Αλλιώς ας γράψουμε… αλίμονο!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Κουδούνι στις 9 για γυμνάσια και λύκεια τη νέα χρονιά

Κουδούνι στις 9 για γυμνάσια και λύκεια τη νέα χρονιά

Στην χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με...

Επικίνδυνη τρύπα στην άσφαλτο μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο επί της Ανοίξεως

Επικίνδυνη τρύπα στην άσφαλτο μπροστά στο...

Ενώ οδηγεί κάποιος στην οδό  Ανοίξεως στο ρεύμα...

«Σηκώθηκε» άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου  στο κέντρο της Αθήνας

«Σηκώθηκε» άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο κέντρο της...

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα συναντούν από...

Εθελοντές για την καθαριότητα: “Πιστεύει κανείς πως τα σκουπίδια στην πόλη οφείλονται μόνο στην  υπηρεσία καθαριότητας;”

Εθελοντές για την καθαριότητα: “Πιστεύει κανείς πως...

Άδικο έχουν;Εθελοντές για την καθαριότητα: “Πιστεύει...

Ιωάννα Καρυστιάνη με αφορμή την καταστροφή  της Παναγίας των Παρισίων

Ιωάννα Καρυστιάνη με αφορμή την καταστροφή της...

«Συναγερμός για όλα τα εμβληματικά...

Ο  Στέφανος Αποστολίδης και ο Αχιλλέας Μπίκας μίλησαν ζωντανά στον ΑΚΟΥ 99.6

Ο Στέφανος Αποστολίδης και ο Αχιλλέας Μπίκας μίλησαν...

Στην χθεσινή ραδιοφωνική  εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ,...

Αύξηση της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων κατά 30%

Αύξηση της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων...

Την αύξηση του ποσού της αποζημίωσης των δικαστικών...

Πετυχημένη διημερίδα Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και Ιατρικού Συλλόγου για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Πετυχημένη διημερίδα Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και...

Με σύνθημα «Με την πρόληψη θα βγάλουμε τον καρκίνο του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...