Συνάντηση εργασίας Ημαθίας-Ilfov Βουκουρεστίου

Συνάντηση εργασίας Ημαθίας-Ilfov Βουκουρεστίου

Συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών των δύο αδελφοποιημένων εταίρων Π.Ε. Ημαθίας και Νομαρχίας Ilfov Βουκουρεστίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, παρουσία του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου του κ. Petrache. Από τη νομαρχία του Ilfov συμμετείχαν επίσης η γενική γραμματέας του νομαρχιακού συμβουλίου κ.Trandafir, ο διευθυντής απορρόφησης εθνικών και διεθνών πόρων κ. Trandafir και ο συνεργάτης του προέδρου κ. Curduman.

Τα θέματα εργασίας που συζητήθηκαν αφορούσαν τον οικονομικό, τον διοικητικό και τον πολιτιστικό-τουριστικό τομέα.

Στον διοικητικό τομέα προτάθηκε η ανταλλαγή εμπειριών από τα μοντέλα διοίκησης των δύο περιοχών με σκοπό την εξεύρεση λύσεων σε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν και υιοθέτηση των θετικών στοιχείων που υπάρχουν από το κάθε μοντέλο.

Η Νομαρχία του Ilfov πρότεινε τη συμμετοχή της Ημαθίας ως εταίρο σε πρόγραμμα συνεργασίας για το οποίο αναμένει την έγκριση της χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα προβλέπει κοινές δράσεις στις δύο περιοχές λαμβάνοντας άμεσα θετική ανταπόκριση, με το θεσμικό πλαίσιο της συνεργασίας να καθορίζεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επίσης θα αναζητηθούν και νέοι τρόποι συνεργασίας μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων όπως το Interreg.

Στον πολιτιστικό τομέα προτάθηκε και συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά ενός Ελληνο-Ρουμανικού φεστιβάλ με δράσεις και στις δύο περιοχές, καθώς και συμμετοχή συλλόγων και οργανώσεων στα φεστιβάλ που ήδη αποτελούν θεσμούς στην Ημαθία και στο Ilfov.

Επιπρόσθετα, καθώς η περιοχή του Ilfov δραστηριοποιείται στον ημερήσιο και διήμερο θρησκευτικό-αγροτικό τουρισμό, έχοντας πολλά κοινά στοιχεία με την Ημαθία, έγινε ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την ενίσχυση των τουριστικών ροών.

Στον οικονομικό τομέα, συζητήθηκε διεξοδικά η δυνατότητα κοινής επένδυσης από συνεταιρισμούς και ιδιώτες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της διοχέτευσης των προϊόντων των δύο περιοχών στις εθνικές αγορές καθώς και της μεταποίησης.

Συμφωνήθηκε επίσης, να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης αγοράς οπωροκηπευτικών προϊόντων ελληνικής προέλευσης στην περιοχή του Ilfov, με σκοπό την προώθηση των προϊόντων μας στην τοπική αγορά.

Τέλος, ζητήθηκε από την Π.Ε. Ημαθίας να παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Ilfov, σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις μέσω του προγράμματος Leader, καθώς βρίσκεται ήδη στην τέταρτη προκήρυξη του προγράμματος, το οποίο μόλις ξεκινά για τον εταίρο της από τη Ρουμανία.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, θα οργανωθούν ομάδες εργασίας και από τις δύο πλευρές, μέσω των οποίων θα συντονίζονται και θα προγραμματίζονται οι δράσεις.

 

 

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν από την Π.Ε. Ημαθίας η περιφερειακή σύμβουλος κ. Καρατζιούλα, ο πρόεδρος της  Κοινοπραξίας Ομάδας Παραγωγών Συνεταιρισμών  Ημαθίας κ. Γιαννακάκης,  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ. Μιχαλιάς, οι κ.κ. Ιωσηφίδου και Τσεχελίδου από τη Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, υπεύθυνες για θέματα εξαγωγών, η κ. Τουπεκτσή υπεύθυνη τουρισμού, ο κ. Καραγιάννης εκπροσωπώντας την ΑΝ.ΗΜΑ. και ο κ. Τσιούντας ειδικός συνεργάτης του κ. Καλαϊτζίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...