Κασίμης από τη Βέροια: Μεγάλο στοίχημα για τη χώρα η αγροτική παραγωγή. Η Ημαθία μπορεί μέσω της δυναμικής της να είναι παρούσα στις εξελίξεις

Κασίμης από τη Βέροια: Μεγάλο στοίχημα για τη χώρα η αγροτική παραγωγή. Η Ημαθία μπορεί μέσω της δυναμικής της να είναι παρούσα στις εξελίξεις

Στην εξωστρέφεια, στη μεταποίηση, στην προστιθέμενη αξία και στη συλλογική προσπάθεια στάθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασίμης, στην πρώτη ημέρα του διεθνούς συνεδρίου για το ροδάκινο στο Αιγές Μέλαθρον, από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο κ. Κασίμης χαρακτήρισε στην ομιλία του τα παραπάνω ως τους παράγοντες επιτυχίας της Ημαθίας μέχρι σήμερα, παρά το συνεχώς επιδεινούμενο διεθνές περιβάλλον. Σημείωσε ότι από το υπουργείο προγραμματίζεται και υλοποιείται ένας ουσιαστικός διάλογος για την ανάπτυξη στον πρωτογενή και συνολικά για τον αγροδιατροφικό τομέα, με εργαλείο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, που πολλαπλώς έχει εκφραστεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση.

Ο κ. Κασίμης τόνισε ότι βάσει μελέτης θα υπάρξει αύξηση στη ζήτηση αγροτικών προϊόντων, ιδίως των βιολογικών και ποιοτικών. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα, με την Ημαθία να μπορεί μέσω της δυναμικής της να είναι παρούσα στις εξελίξεις.

Στη συνέχεια ανέλυσε τον πλήρη σχεδιασμό του υπουργείου στην κατεύθυνση αυτή (προκήρυξη νέων γεωργών, σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, Ομάδες Παραγωγών, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, Κομφούζιο –έτοιμο την επόμενη εβδομάδα κ.λπ.) με στόχους την εξασφάλιση των μεγεθών, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την υψηλότερη προστιθέμενη αξία κ.ά.

Αναφορικά με Leader ο γ.γ. του υπουργείου τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να ξεκινήσουν οι ιδιωτικές επενδύσεις το αργότερο μέχρι τέλος καλοκαιριού.

«Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας είναι η ποιότητα και η ταυτότητα των προϊόντων» σημείωσε ο κ. Κασίμης, με στόχευσης τις υψηλές αγορές και οικονομίες. «900 εκατ. ευρώ θα είναι η απορρόφηση από τα προγράμματα για το 2017, ώστε να πέσουν οι πόροι στην αγροτική οικονομία και να την ανασυντάξουμε» συμπλήρωσε και κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

 

Χαιρετισμοί

Είχαν προηγηθεί οι χαιρετισμοί των επίσημων καλεσμένων, οι οποίοι κινήθηκαν σε επίπεδο συγχαρητηρίων και ευχών προς τους διοργανωτές για την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του ΤΟΒ Ζήσης Πατσίκας υπογράμμισε ότι στόχος του Ομίλου είναι να γίνει ένα συνέδριο που θα δώσει απαντήσεις σε όλα, σε συνδυασμό με τις γιορτές στο πρόγραμμά του, βασισμένες στο ροδάκινο.

Εκ μέρους του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστας ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αγροτικής ανάπτυξης Θεόφιλος Τεληγιαννίδης ζήτησε παράλληλα λύσεις στα προβλήματα με τους γεωπόνους, σχολιάζοντας ότι «δεν περιμένουν οι εξαγωγές».

Προστασία και εξέλιξη του τεράστιου κεφαλαίου που λέγεται ροδάκινο, πρότεινε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, σημειώνοντας ότι η Διεπαγγελματική Οργάνωση θα συνεισφέρει στον κλάδο.

Τέλος, ευχές απηύθυνε και ο Νίκος Ουσουλτζόγλου λέγοντας ότι θα είναι πάντα κοντά στον τόπο το Επιμελητήριο.

 

Παραβρέθηκαν επίσης: η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης, ο δήμαρχος Πέλλας, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Φωτιάδης, επιχειρηματίες, συνεταιριστές, στελέχη Διεύθυνσης Γεωργίας κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...