Σε ένα μήνα λήγει μια ακόμα παράταση στον εργολάβο και το έργο στο Σέλι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί

Σε ένα μήνα λήγει μια ακόμα παράταση στον εργολάβο και το έργο στο Σέλι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί

Ένα βασικό έργο για το Σέλι, λόγω του τουριστικού του χαρακτήρα, που αφορά την ανάπλαση της εισόδου, του πάρκιγκ και της πλατείας του χωριού, σέρνεται εδώ και 3-4 χρόνια και δεν λέει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί παρά τις παρατάσεις που έχει λάβει ο εργολάβος.

Ο συνολικός του προϋπολογισμός ήταν περίπου 1 εκατ. ευρώ και το έργο «χτυπήθηκε» με 70% περίπου έκπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 στο μέτρο «Ανακαίνιση και ανάπτυξη χωριών» επί δημαρχίας Χαρ. Ουσουλτζόγλου και θητείας του Θαν. Θεοχαρόπουλου στο αρμόδιο υπουργείο.

Μέχρι σήμερα έχει γίνει η επίστρωση της πλατείας, η πεζοδρόμηση της εισόδου, η διαμόρφωση της πλατείας, και η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου στη νέα παράταση είναι το τέλος Ιουλίου.

Μέσα σε ένα μήνα δηλαδή, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί αφού σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να τοποθετηθούν ξύλινα καθίσματα, κάδοι απορριμμάτων, βρύσες, να εγκατασταθεί παιδική χαρά (δάπεδο και όργανα), να γίνουν διαγραμμίσεις στο πάρκιγκ 91 θέσεων, θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων καθώς και κολωνάκια που θα οριοθετούν την κεντρική πλατεία του Σελίου (η οποία σήμερα είναι κυρίως... πάρκιγκ) ώστε να πάρει «χρώμα» και να λειτουργήσει ως χώρος εκδηλώσεων και κοινωνικών συναναστροφών.

Να επισημάνουμε ότι το Σέλι είναι ίσως από τα ελάχιστα τουριστικά ορεινά χωριά που δεν έχει δημόσιο χώρο – πλατεία, όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάτσει και να πει έναν καφέ, κάτω από τη σκιά δένδρων.

Εκ μέρους του Δήμου, εκφράστηκε η ελπίδα να ολοκληρωθεί το έργο από τον εργολάβο μέχρι την εκπνοή της παράτασης, διότι εάν δεν γίνει τότε θα προστεθεί ένα ακόμη πρόβλημα ανολοκλήρωτου έργου στο Δήμο Βέροιας.

Ο «Λαός» πάντως έκανε προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Ημαθιώτη εργολάβο, αλλά στάθηκε αδύνατο να μιλήσουμε μαζί του, για την εξέλιξη των εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...