Σε ένα μήνα λήγει μια ακόμα παράταση στον εργολάβο και το έργο στο Σέλι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί

Σε ένα μήνα λήγει μια ακόμα παράταση στον εργολάβο και το έργο στο Σέλι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί

Ένα βασικό έργο για το Σέλι, λόγω του τουριστικού του χαρακτήρα, που αφορά την ανάπλαση της εισόδου, του πάρκιγκ και της πλατείας του χωριού, σέρνεται εδώ και 3-4 χρόνια και δεν λέει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί παρά τις παρατάσεις που έχει λάβει ο εργολάβος.

Ο συνολικός του προϋπολογισμός ήταν περίπου 1 εκατ. ευρώ και το έργο «χτυπήθηκε» με 70% περίπου έκπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 στο μέτρο «Ανακαίνιση και ανάπτυξη χωριών» επί δημαρχίας Χαρ. Ουσουλτζόγλου και θητείας του Θαν. Θεοχαρόπουλου στο αρμόδιο υπουργείο.

Μέχρι σήμερα έχει γίνει η επίστρωση της πλατείας, η πεζοδρόμηση της εισόδου, η διαμόρφωση της πλατείας, και η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου στη νέα παράταση είναι το τέλος Ιουλίου.

Μέσα σε ένα μήνα δηλαδή, το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί αφού σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να τοποθετηθούν ξύλινα καθίσματα, κάδοι απορριμμάτων, βρύσες, να εγκατασταθεί παιδική χαρά (δάπεδο και όργανα), να γίνουν διαγραμμίσεις στο πάρκιγκ 91 θέσεων, θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων καθώς και κολωνάκια που θα οριοθετούν την κεντρική πλατεία του Σελίου (η οποία σήμερα είναι κυρίως... πάρκιγκ) ώστε να πάρει «χρώμα» και να λειτουργήσει ως χώρος εκδηλώσεων και κοινωνικών συναναστροφών.

Να επισημάνουμε ότι το Σέλι είναι ίσως από τα ελάχιστα τουριστικά ορεινά χωριά που δεν έχει δημόσιο χώρο – πλατεία, όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάτσει και να πει έναν καφέ, κάτω από τη σκιά δένδρων.

Εκ μέρους του Δήμου, εκφράστηκε η ελπίδα να ολοκληρωθεί το έργο από τον εργολάβο μέχρι την εκπνοή της παράτασης, διότι εάν δεν γίνει τότε θα προστεθεί ένα ακόμη πρόβλημα ανολοκλήρωτου έργου στο Δήμο Βέροιας.

Ο «Λαός» πάντως έκανε προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Ημαθιώτη εργολάβο, αλλά στάθηκε αδύνατο να μιλήσουμε μαζί του, για την εξέλιξη των εργασιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος   Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο...

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό του ο κ. Γκυρίνης

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό...

Με έκπληξη ομολογώ, διάβασα την ανακοίνωση του κ....

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του, στον ΑΚΟΥ 99.6 - Άγγελος Τόλκας: «Πολιτική επιλογή,   να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο Τσίπρα   για μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων»

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του,...

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και...

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου   στη Βέροια

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη...

Από την παράταξη του υποψήφιου του «Κινήματος...

Γεωργία Μπατσαρά:   Θα τιμήσουμε   τη Μνήμη   της Γενοκτονίας   του Ποντιακού   Ελληνισμού

Γεωργία Μπατσαρά: Θα τιμήσουμε τη Μνήμη της...

Από τον Συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» της...

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον   κανονισμό λειτουργίας του εμπορικού πεζόδρομου Βέροιας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον ...

Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής...

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα...

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται για κλάδεμα δέντρων που...

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Νόαυσας

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων...

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και αιτιάσεις για την υπουργοποίησή του και για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ως βουλευτής, στην ΗμαθίαΤα πρώτα του χαρτιά άνοιξε ο Άγγελος Τόλκας μετά...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability» με θέμα την αειφορία του νερού, στο οποίο το 5ο  ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος,...