Άψογη φιλοξενία και πολλές αναμνήσεις μεταξύ των παλαιμάχων Βέροιας και Καρδίτσας

Άψογη φιλοξενία και πολλές αναμνήσεις μεταξύ των παλαιμάχων Βέροιας και Καρδίτσας

Η πολυπληθής αποστολή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών αποτελούμενη από 37 άτομα, ξεκίνησε στις 2.30 μμ. από το ζαχαροπλαστείο Σαράι επί της Πιερίων. Λίγο μετά την αναχώρηση, ο Τάκης Παπατζίκος, πρόεδρος των παλαιμάχων, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία των μελών αλλά και των υπόλοιπων παρευρισκόμενων.

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο παλιός αθλητικογράφος της Βέροιας Τάκης Κουμούσης πρόσφερε, συνεισφέροντας για την μετάβασή μας στην Καρδίτσα το ποσό των 50 ευρώ, στη μνήμη της μητέρας του Λυγερής που άφησε τούτη την ζωή πλήρης ετών και διαύγειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του Τάκη Κουμούση για μια πενταετία ήτα η πλύστρα του ιματισμού (φανέλες, σωβρακάκια, κάλτσες κ.λπ.) της βεροιώτικης ποδοσφαιρικής ομάδας ΕΡΜΗΣ (1955 μέχρι και την συγχώνευση με το ΒΕΡΜΙΟ) όπου δημιουργήθηκε η «βασίλισσα του βορρά» η αγαπημένη ομώνυμη ομάδα της πόλης μας.

Ειδικότερα συμμετείχαν οι 20 παλαίμαχοι που αγωνίσθηκαν και ήταν: Χωλόπουλος, Παπατζίκος, Κελεσίδης, Παπανώτας, Ελευθεριάδης, Τρούπκος, Τσιούχας, Χωματάς, Μαντζαρίδης, Βεζυργιαννόπουλος, Κεσίδης, Υφαντίδης, Λύχνας, Κολεσίδης, Φουλατσικλής, Σταφυλίδης, Παπαστέργιος, Λαζαρίδης, Ζαρογιάννης, Στεργιόπουλος.

Συμμετείχαν ακόμη χωρίς να αγωνιστούν οι Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Ζήσης Μήττας, Γιάννης Τραπεζανλίδης, Σταφυλίδης Σούλης, Χριστόφορος Πουρσανίδης καθώς και οι φίλαθλοι Σακελλαρίου, Αγγέλου, Γκιάτας, Γιατζόγλου, Αιμίλιος Χριστοφορίδης, ο Παναγιώτης Γαλλίκας (πάολο γαλλίκα ρόσο) και για πρώτη φορά ο Σάκης Βούλγαρης πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην αποστολή.

Απόντες από την αποστολή για διάφορους λόγους και ίσως για πρώτη φορά οι Μπαρμπαρούσης, Θέμης Θεοδωρίδης, Άγγελος Σπυρίδων, Θωμάς Παπαδόπουλος, Μανώλης Παπαδόπουλος αλλά και οι μάχιμοι Νατσούρας, Μίλης, Κοταριδης, Σαββίδης.

Την αποστολή ακολούθησαν ο Δημήτρης Καρολίδης και ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης με τις κάμερες αποθανατίζοντας με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο όλη την εκδήλωση από την αναχώρηση, τη διάρκεια του αγώνα, τη διάρκεια του γεύματος αλλά και την επιστροφή.

Μεγάλοι απόντες από την Καρδίτσα, οι 2 τιμηθέντες ποδοσφαιριστές Βασίλης Κρομμύδας και Λάκης Πέτσας για σοβαρούς λόγους που στεναχώρησε ιδιαίτερα η απουσία τους, τους οποίους εκπροσώπησαν ο Παναγιώτης Μπούτας ψυχή της ομάδος της Καρδίτσας αλλά και ο τέως ποδοσφαιριστής της Καρδίτσας και της ΑΕΚ Σπύρος Θώδης.

Την αποστολή της Βέροιας ακολούθησε για μία ακόμη φορά και η σύζυγος του Χρήστου Υφαντίδη η Άννα Υφαντίδου.

Μετά το τέλος του αγώνα οι παλιές δόξες και των δύο ομάδων, αλλά και όλη η αποστολή της Βέροιας παρευρέθηκαν σε ταβέρνα που διατηρεί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ο ποδοσφαιριστής Ζευγάρας. Εκεί καρδιτσιώτες και βεροιώτες απήλαυσαν τις εξαιρετικές λιχουδιές του μαγαζιού με κοινή επιθυμία των πλευρών πάντα να συνευρίσκονται στο γήπεδο και να συνεχίσουν να διατηρούν τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους. Μάλιστα ο Τάκης Παπατζίκος βρήκε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει για την άριστη φιλοξενία και την υπόσχεση μακροπρόθεσμα να γίνει και στην Βέροια.

Παρών στον αγώνα αλλά και στο γεύμα ο τέως πρόεδρος της ομάδας της Καρδίτσας 1988-1991 Βασίλης Τρέμος, επιχειρηματίας κτηνοτροφικών μονάδων που κινείται επιχειρηματικά σ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην πόλη της Βέροιας, χορηγός των παλαιμάχων και του γεύματος.

Αστείρευτος με τα ατάκες του, ο Γιώργος Χατζάρας τόσο κατά τη μετάβαση όσο και στην επιστροφή, ενώ η σκυτάλη κατά την επιστροφή ανήκε και στον Γιάννη Τραπεζανλίδη, παίρνοντας το μικρόφωνο μιμούμενος τον Στέλλιο Καζαντζίδη. Βέβαια μέχρι να πάρει το μικρόφωνο, χρειάστηκε η επέμβαση της Άννας Υφαντίδου.

Τελειώνοντας ο Τάκης Παπατζίκο θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Δημήτρη Καρολίδη και τον Θόδωρο Κωνσταντινίδη για την κάλυψη της όλης εκδήλωσης, τον Γιώργο Ολσουζίδη για την παρουσία του, όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους αλλά για μία ακόμη φορά τον Γιάννη Μουρτζίλα για την συμπλήρωση, εφοδιασμό του φαρμακείου των παλαιμάχων.

Με την αποστολή της Βέροιας ταξίδεψε στην Καρδίτσα και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Γούλας ο οποίος διαμένει εδώ και χρόνια στη Βέροια ενώ αγωνίστηκε με την πρώην ομάδα του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...