Τώρα πίνουν βυσσινάδα, ηλίθιοι!

Τώρα πίνουν βυσσινάδα, ηλίθιοι!

Του Ιωάννη Βελέντζα

 

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

ζέστη έχουμε, βροχή επίσης, σαρβάιβορ δεν έχουμε, σάμαλι μας τελείωσε, δεν ήξερα τι να κάνω και εγώ, Τετάρτη απόγευμα πρέπει να ήταν, αποφάσισα να δω τι παίζει η κρατική τηλεόραση και ξαφνικά ακούω:

«κορίτσια τρέξτε βγήκαμε στις αγορές,

αγόρια τρέξτε, κάναμε έξοδο όπως ο Ανέστης (τερματοφύλακας της ΑΕΚ)».

Το τι ακολούθησε, φίλοι μου στο τσαντίρι μου, δεν περιγράφεται:

Ο μεγάλος υιός να ρίχνει μπινελίκια και να φωνάζει. «Φασίστες» είστε ρε. 

Οι αγορές δεν είναι αυτές που πίνουν το αίμα των λαών (το ξέχασες Αλέξη!).

Η κόρη τηλεφωνεί αμέσως, και «κλείνει» το παντελόνι με τα μπαλώματα (είναι μόδα λέει), το μπλουζάκι το κόκκινο, το ροζ, το πράσινο, εγώ φωνάζω βάλε φρένο, η αδυναμία συνεχίζει, μπαμπά μη μασάς λεφτά υπάρχουν, βγήκαμε στις αγορές, πάρτε και για μένα κανά σουβλάκι φωνάζω, ο μικρός μπαμπακούλι είσαι μεγάλος, αλλά χτύπα και πίτσα και κοκορέτσι και λίγο κεμπάπ και πουτίγκα με παγωτό για να είσαι τεράστιος, η μικρή αδυναμία φωνάζει, μαμά να κλείσουμε τη σουίτα που λέγαμε, ο μικρός Μητσάρας να συμφωνεί και να υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η βασιλική σουίτα στο Ντουμπάι, μπαμπά μη μασάς καμιά 20.000 τη βραδιά είναι, εγώ, σας παρακαλώ τα χάπια μου, μπαμπάκα μη φοβάσαι δεν είναι σε ευρώ, αλλά σε δολάρια, η μάνα η κυρά Φωφώ να θέλει να αγοράσει χλαμύδα για να βγει επιτέλους με την Ολυμπιάδα στις αγορές, η γιαγιά, αγόρι μου βάλε και καμιά μπλούζα μην κρυώσεις, ο μπαρμπά Μήτσος ο γείτονας, παραγγέλνει τα γαλάζια χαπάκια, γιατί δεν γουστάρει τον σύμβουλο Κουτσονίκα και αποφάσισε να τα ρίξει στην ωραία Ελένη, ο γέρος μου, πάρτε και καμιά γραβάτα για το παιδί για να μην βγει στις αγορές με ρόμπα, η καρντασίνα χαρούμενη, ορίστε όλο την καταστροφή φέρνεις, τώρα θα πληρώσεις και φόρο και ΕΝΦΙΑ και ΕΦΚΑ, και δόσεις και δάνεια και …ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο, έλα τρελό, χοντρό αγόρι η Μόνικα (την είχαμε ξεχάσει!) είμαι, πότε θα με πας βόλτα στις αγορές, να θυμηθούμε τα παλιά και επιτέλους έλαμψε το πρόσωπο, χαμογελαστό, όπως είπε και ο Αλέξης μας.

Και εκεί που άρχισα να χαμογελώ και να ονειρεύομαι χαρούμενα και χαμογελαστά, πλησιάζει η κυρία και με προσγειώνει: «μοντέλο ξύπνα, σήμερα είναι Τετάρτη και έχεις ραντεβού για τον προστάτη!».

Και αφού το χαμόγελο έφυγε, να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Πριν από χρόνια Αλέξη, στις εκλογές που είχανε γίνει και είχε κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς, όλοι λέγανε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα ήσουν εσύ. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αυτό έδειχνε. 

Ο μόνος που δεν το είχε καταλάβει ήσουν εσύ και δεν προετοιμαζόσουν για την διακυβέρνηση της χώρας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κυβέρνηση Σαμαρά, την υπονόμευσες, αυτή βγήκε δοκιμαστικά στις αγορές με περίπου τα ίδια επιτόκια, και την έριξες, εσύ και η παρέα σου, επειδή οι αγορές πίνανε το αίμα του λαού. 

Τώρα πίνουν βυσσινάδα, ηλίθιοι!

Και ενώ το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να κλείσεις την αξιολόγηση και να διαπραγματευτείς για το μέιλ Χαρδούβελη, και να συνέχιζες με τις αγορές, εσύ αποφάσισες να παίξεις, σαν ένα κακομαθημένο, αναιδέστατο, δεκαπεντάχρονο!

Το αποτέλεσμα γνωστό. 

Φεσώθηκε η χώρα κάτι δις, έφερες δύο νέα μνημόνια, δέσμευσες την πατρίδα με λιτότητα μέχρι το 2060, έδιωξες τους «κακούς», Λαφαζάνη και παρέα του και συνεχίζεις να … κυβερνάς ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων με ισχυρές προσωπικότητες, όπως αυτή του κ. Πολάκη, του Καρανίκα,  του βατραχανθρώπου, των γεμιστών με ρύζι!

Βέβαια τι να πούνε οι βουλευτές σου, όταν εσύ ο ίδιος σε ξένη εφημερίδα τόνισες:

«όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες», παραδέχεται ο έλληνας πρωθυπουργός. «Νομίζω ότι, τώρα, έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα αρχικά».

Και δεν μου λες ρε Αλέξη για να καταλαβαινόμαστε, λες, «νομίζω ότι», δηλαδή πάλι δεν είσαι σίγουρος. 

Και τι θα γίνει με τη χώρα εάν εσύ και οι συνεργάτες σου του στρατηγικού σχεδιασμού νομίζετε λάθος.

Η διακυβέρνηση μιας χώρας, Αλέξη, δεν είναι παιχνίδι και αναρωτιέμαι πόσο μυαλό πρέπει να έχει κανείς, πόσο έξυπνος πρέπει να είναι, για να καταλάβει πως το να ηγείσαι μιας χώρας που βρίσκεται σε επιτήρηση, αποτέλεσμα χρεοκοπίας, δεν μπορεί να είναι και από τις πιο εύκολες δουλειές στον πλανήτη μας.

Μας είπες επίσης, ότι έκανες λάθος στην επιλογή ατόμων, παραβλέποντας, αν και ποδοσφαιρόφιλος, ότι εάν ο προπονητής δεν επιλέξει τους κατάλληλους παίχτες, η ομάδα χάνει υπερήφανα ή παθαίνει πανωλεθρία.

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...