Προς κάθε αρμόδιο - Ο αγώνας των νέων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το αισιόδοξο μήνυμα των ημερών

Προς κάθε αρμόδιο - Ο αγώνας των νέων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το αισιόδοξο μήνυμα των ημερών

Το γενικότερο καθημερινό ενδιαφέρον για την επικαιρότητα, παραμερίζει από τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν ανά τον κόσμο και στρέφεται στα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, που ήδη ανακοινώθηκαν.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι διαγωνισθέντες και οι οικογένειες τους, προσμετρούν με έντονα συναισθήματα  το αποτέλεσμα των κόπων και των θυσιών τους.

Όλοι όσοι έχουν βιώσει αυτή τη διαδικασία, γνωρίζουν επακριβώς τις συνθήκες μέσα από τις οποίες  οι νέοι αγωνίζονται για το μέλλον τους και αναζητούν τον προορισμό τους  στην  ζωή. 

 Στα πλαίσια δε της έντασης και της αγωνίας που κυριαρχούν  μπροστά στο δέος των εξετάσεων, είναι απολύτως κατανοητή η πίεση και το άγχος στους διαγωνιζομένους, αφού όσο κι αν κανείς είναι καλά προετοιμασμένος, το ενδεχόμενο ενός μη επιθυμητού αποτελέσματος  καραδοκεί.

Αυτές τις ώρες όπου τα  αποτελέσματα έχουν ήδη ανακοινωθεί, γίνεται από κάθε οικογένεια μια αναδρομή της εξέλιξης του εκπαιδευτικού μας συστήματος, μέσα από το πρίσμα της διαρκούς οικονομικής αφαίμαξης  και της μόνιμης έντασης που αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στον χαρακτήρα των παιδιών. 

Οι νέοι από την στιγμή που μπαίνουν στην Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση επιδίδονται σε έναν ατέλειωτο αγώνα με  φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, έως ότου φτάσουν στην τελευταία τάξη του Λυκείου, όπου  καλούνται να επιτύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Με αυτό τον τρόπο  δικαιώνουν πρώτα τους εαυτούς τους για τους κόπους τους, τους γονείς τους για την ηθική και υλική υποστήριξη που τους παρείχαν και όλους όσους πίστεψαν σε αυτούς και τους ενθάρρυναν.  

Ακόμη και στην σημερινή εποχή με την δραματική υποβάθμιση της  αξίας των πτυχίων και τις στρατιές των ανέργων πτυχιούχων, η επιτυχία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί  ένα κυρίαρχο όραμα  μέσα από το οποίο   ο κάθε νέος  σχεδιάζει  το μέλλον και την κοινωνικοοικονομική του προοπτική και εξέλιξη.

Είναι όμως αναμενόμενο ότι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν εισέρχονται όλοι όσοι διαγωνίζονται. 

Για όσους παραμένουν εκτός, πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και αποφυγή κάθε απαισιόδοξης σκέψης.

Η μη εισαγωγή σε κάποια Ανώτατη η Ανώτερη Σχολή  δε σημαίνει απαραίτητα και την αποτυχία για τον νέο. Σε όλους δίνεται η δυνατότητα της νέας προσπάθειας την οποία πρέπει να αξιοποιήσουν. 

Πέραν τούτου καθημερινώς παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες στη ζωή,  οι οποίες μπορεί να ανοίξουν αισιόδοξους  δρόμους επαγγελματικής επιτυχίας. 

Προς το παρόν,  τα συγχαρητήρια και οι ευχές συνοδεύουν ΟΛΟΥΣ τους νέους που έδωσαν τον αγώνα τον καλό, με την βεβαιότητα ότι ένα καλύτερο αύριο ξημερώνει για ΟΛΟΥΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...