Ανοιχτό κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς  για την λειτουργιά του κοινωνικού φροντιστηρίου του δήμου Αλεξάνδρειας

Ανοιχτό κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς για την λειτουργιά του κοινωνικού φροντιστηρίου του δήμου Αλεξάνδρειας

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν να ενισχύσουν και να συμβάλλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές οι οποίοι ανήκουν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, για την σχολική περίοδο 2017-2018.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου . Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας ανάλογα με την διαθεσιμότητα των εθελοντών καθηγητών. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν (Φιλολογικά, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά κ.α.) θα εξαρτηθούν από την προσφορά των εθελοντών εκπαιδευτικών, η οποία ευελπιστούμε και ευχόμαστε και εφέτος να είναι δυναμική. 

Η λειτουργία του προγράμματος θα στηριχθεί αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να στηρίξουν το έργο του Δήμου μας.

Ο αντιδήμαρχος Ισαακ Χαλκίδης, καλεί όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετέχουν, να υποβάλλουν Δήλωση-Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας επί της οδού Αλεξάνδρου Παπάγου 25. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 23330 - 53072 και στο 53045. 

Ανοιχτό κάλεσμα 

για τη Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών 

και  Εκπαιδευτικού Υλικού.

  Επίσης, το  Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώνει :

Τα σχολεία ξεκινούν τη λειτουργία τους τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και αρκετές οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην απόκτηση βασικών και απαραίτητων, για την προόδο των παιδιών τους,  σχολικών ειδών και εκπαιδευτικού υλικού.Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας απευθύνουμε θερμή έκκληση και παράκληση σε πολίτες, συλλόγους, φορείς, καταστηματάρχες και επιχειρήσεις να συνεισφέρουν βασικά σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, στυλό, σχολικές τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, γόμες, ξύστρες, πλαστελίνες, κασετίνες, κλπ.

 Τα παραπάνω είδη θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. 

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά, σε μια εποχή χαράς και ανανέωσης, να χαμογελούν και να αντικρίζουν με αξιοπρέπεια την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί από  Δευτέρα 4  Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στους εξής χώρους :

• Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας, Ελευθερίου Βενιζέλου 2 (πίσω από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες από 9:00 έως 13:00.

• Στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέος (πρώην Δημαρχείο) και ώρες από 9:00 έως 13:00.

• Στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης (πρώην Δημαρχείο) και ώρες από 9:00 έως 13:00.

• Στη Δημοτική Κοινότητα Αντιγονιδών (πρώην Δημαρχείο) και ώρες από 9:00 έως 13:00.

• Στις τοπικές Κοινότητες Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τους κατά τόπους προέδρους.  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Αλεξάνδρου Παπάγου 25 και στα τηλέφωνα 23330-53045, 23330-53071 και 23330-53072.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...