Σύσκεψη για την πώληση ψαριών και αλιευμάτων στις λαϊκές αγορές

Σύσκεψη για την πώληση ψαριών και αλιευμάτων στις λαϊκές αγορές

Συνάντηση  εργασίας με θέμα τη βελτίωση  της εικόνας που εμφανίζει η  πώληση  ψαριών και αλιευμάτων  στις λαϊκές  αγορές  του νομού  Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και των εκπροσώπων του κλάδου.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας με  πωλητές και παραγωγούς όλων των επαγγελματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ζητήσει και τη δική  τους συνδρομή στην προσπάθεια  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για  την ποιοτική και την αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου θεσμού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπου συμμετείχαν πάνω από 60 επαγγελματίες, ο πρόεδρος  του Σωματείου Παραγωγών Επαγγελματιών Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών «Ομόνοια», Λάζαρος Παυλίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Πρόοδος», Γιώργος Λαβιδάς, ο πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών «Μακεδονία», Γιώργος Χρυσαφίδης,  ο  εντεταλμένος σύμβουλος  της Π.Κ.Μ. και πρόεδρος  της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, Μιχάλης Χριστόπουλος, καθώς και  υπηρεσιακοί  παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε μια συμφωνία τεσσάρων σημείων. Σύμφωνα με αυτά, οι  πωλητές  δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα τηρούν  σχολαστικά  τους κανόνες υγιεινής  και Καθαριότητας  στους χώρους που καταλαμβάνουν στις λαϊκές, όπως και ότι θα προστατέψουν το επάγγελμά τους από τους αδιάφορους και όσους αρνούνται να συμμορφωθούν. 

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κ.ωσταςΓιουτίκας και κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  θα επισκεφθούν  τις επόμενες  μέρες  την ιχθυόσκαλα  της Μηχανιώνας, προκειμένου  να διερευνήσουν  τις  δυνατότητες συνεργασίας μαζί  της για τη διαχείριση  των υποπροϊόντων από την πώληση  των ψαριών στις λαϊκές αγορές. Παράλληλα, ο κ. Γιουτίκας θα έχει επικοινωνία με τους αντιδημάρχους Καθαριότητας όλων των δήμων προκειμένου να  συνεργαστούν στην επιλογή του βέλτιστου τρόπου αποκομιδής και ανακύκλωσης  των συσκευασιών από φελιζόλ που χρησιμοποιούν οι πωλητές  ψαριών. Τέλος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  σκοπεύει να προμηθεύσει τους επαγγελματίες σε κάθε λαϊκή  με μικρές  δεξαμενές  όπου θα μεταφέρουν τα  δύσοσμα απόνερα, τα οποία συνηθίζουν έως  τώρα να ρίχνουν στα  φρεάτια των δρόμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ κάλεσε  τους επαγγελματίες και τα συνδικαλιστικά  τους όργανα  να συμβάλλουν αποτελεσματικά  στο εγχείρημα  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για  ουσιαστική βελτίωση της εικόνας  που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές και να απομονώσουν τους πωλητές που δεν τηρούν  τους  κανόνες υγιεινής δυσφημώντας τον κλάδο.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιουτίκας, «οι επαγγελματίες  έδειξαν ότι έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Αναγνώρισαν ότι υπάρχουν  πωλητές που  δεν ενδιαφέρονται για  το κοινό καλό, τη λειτουργικότητα και τη διατήρηση   των λαϊκών αγορών ως  ενός  ισχυρού θεσμού  που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών  και τόνισαν ότι  θα αναλάβουν  άμεσα πρωτοβουλίες  για την αντιμετώπιση  των κακώς  κειμένων. Τους   διαβεβαιώσαμε ότι θα είμαστε σταθεροί αρωγοί  τους σε αυτή την προσπάθεια και ήδη   τους ενημερώσαμε ότι προχωρούμε  σε  συγκεκριμένες ενέργειες  προς αυτή την κατεύθυνση. Σε  κάθε  πάντως περίπτωση  τους  επισημάναμε ότι  στο εξής οι έλεγχοι θα ενταθούν και οι παραβάτες  θα αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις  και τα πρόστιμα  που προβλέπονται. Η λειτουργία   των λαϊκών  αγορών  έχει  πολλά  περιθώρια  βελτίωσης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει σχέδιο για να τις αναβαθμίσει και να τις καταστήσει  εφάμιλλες  των υπαίθριων αγορών που υπάρχουν σε άλλες  ευρωπαϊκές  χώρες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...