Σύσκεψη για την πώληση ψαριών και αλιευμάτων στις λαϊκές αγορές

Σύσκεψη για την πώληση ψαριών και αλιευμάτων στις λαϊκές αγορές

Συνάντηση  εργασίας με θέμα τη βελτίωση  της εικόνας που εμφανίζει η  πώληση  ψαριών και αλιευμάτων  στις λαϊκές  αγορές  του νομού  Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και των εκπροσώπων του κλάδου.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας με  πωλητές και παραγωγούς όλων των επαγγελματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ζητήσει και τη δική  τους συνδρομή στην προσπάθεια  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για  την ποιοτική και την αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου θεσμού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπου συμμετείχαν πάνω από 60 επαγγελματίες, ο πρόεδρος  του Σωματείου Παραγωγών Επαγγελματιών Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών «Ομόνοια», Λάζαρος Παυλίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Πρόοδος», Γιώργος Λαβιδάς, ο πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών «Μακεδονία», Γιώργος Χρυσαφίδης,  ο  εντεταλμένος σύμβουλος  της Π.Κ.Μ. και πρόεδρος  της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, Μιχάλης Χριστόπουλος, καθώς και  υπηρεσιακοί  παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε μια συμφωνία τεσσάρων σημείων. Σύμφωνα με αυτά, οι  πωλητές  δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα τηρούν  σχολαστικά  τους κανόνες υγιεινής  και Καθαριότητας  στους χώρους που καταλαμβάνουν στις λαϊκές, όπως και ότι θα προστατέψουν το επάγγελμά τους από τους αδιάφορους και όσους αρνούνται να συμμορφωθούν. 

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κ.ωσταςΓιουτίκας και κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  θα επισκεφθούν  τις επόμενες  μέρες  την ιχθυόσκαλα  της Μηχανιώνας, προκειμένου  να διερευνήσουν  τις  δυνατότητες συνεργασίας μαζί  της για τη διαχείριση  των υποπροϊόντων από την πώληση  των ψαριών στις λαϊκές αγορές. Παράλληλα, ο κ. Γιουτίκας θα έχει επικοινωνία με τους αντιδημάρχους Καθαριότητας όλων των δήμων προκειμένου να  συνεργαστούν στην επιλογή του βέλτιστου τρόπου αποκομιδής και ανακύκλωσης  των συσκευασιών από φελιζόλ που χρησιμοποιούν οι πωλητές  ψαριών. Τέλος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  σκοπεύει να προμηθεύσει τους επαγγελματίες σε κάθε λαϊκή  με μικρές  δεξαμενές  όπου θα μεταφέρουν τα  δύσοσμα απόνερα, τα οποία συνηθίζουν έως  τώρα να ρίχνουν στα  φρεάτια των δρόμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ κάλεσε  τους επαγγελματίες και τα συνδικαλιστικά  τους όργανα  να συμβάλλουν αποτελεσματικά  στο εγχείρημα  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για  ουσιαστική βελτίωση της εικόνας  που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές και να απομονώσουν τους πωλητές που δεν τηρούν  τους  κανόνες υγιεινής δυσφημώντας τον κλάδο.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιουτίκας, «οι επαγγελματίες  έδειξαν ότι έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Αναγνώρισαν ότι υπάρχουν  πωλητές που  δεν ενδιαφέρονται για  το κοινό καλό, τη λειτουργικότητα και τη διατήρηση   των λαϊκών αγορών ως  ενός  ισχυρού θεσμού  που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών  και τόνισαν ότι  θα αναλάβουν  άμεσα πρωτοβουλίες  για την αντιμετώπιση  των κακώς  κειμένων. Τους   διαβεβαιώσαμε ότι θα είμαστε σταθεροί αρωγοί  τους σε αυτή την προσπάθεια και ήδη   τους ενημερώσαμε ότι προχωρούμε  σε  συγκεκριμένες ενέργειες  προς αυτή την κατεύθυνση. Σε  κάθε  πάντως περίπτωση  τους  επισημάναμε ότι  στο εξής οι έλεγχοι θα ενταθούν και οι παραβάτες  θα αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις  και τα πρόστιμα  που προβλέπονται. Η λειτουργία   των λαϊκών  αγορών  έχει  πολλά  περιθώρια  βελτίωσης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει σχέδιο για να τις αναβαθμίσει και να τις καταστήσει  εφάμιλλες  των υπαίθριων αγορών που υπάρχουν σε άλλες  ευρωπαϊκές  χώρες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου στη Νάουσα

Γυναίκα έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου στη Νάουσα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σχηματίσθηκε...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο Πασλαβισμός  και η επίδρασή του στο Μακεδονικό ζήτημα.

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο Πασλαβισμός και...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΓΟ...

Κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως στο παλλαϊκό συλλαλητήριο   της Κυριακής για την Μακεδονίας

Κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως στο παλλαϊκό...

   Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας...

Έκλεψαν   τσαντάκι   με κοσμήματα   και χρήματα

Έκλεψαν τσαντάκι με κοσμήματα και χρήματα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 37 θέματα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 37...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Κωστής Χατζιδάκης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρα απέναντι σ’ αυτή την συμφωνία αλλά δεν θέλει   σε καμία περίπτωση να καπελώσει το αυριανό συλλαλητήριο»

Κωστής Χατζιδάκης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Η θέση της Ν.Δ. είναι...

-Το βέβαιο είναι ότι η Ν.Δ. θέλει να καταρτίσει...

Ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προστέθηκε στο «επιτελείο» της ΔΕΥΑΒ

Ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προστέθηκε στο...

-Τα κλειδιά του eco car παρέδωσε χθες στον πρόεδρο...

Λίνα Τουπεκτσή:  Σκληρό ριγκ  κάθε έκθεση

Λίνα Τουπεκτσή: Σκληρό ριγκ κάθε έκθεση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (17 Ιανουαρίου 2019) το πρωί στη Νάουσα, αφαίρεσε από την κατοχή 76χρονου ημεδαπού, το...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΓΟ Πασλαβισμός  και η επίδρασή του στο Μακεδονικό ζήτημα. Η ιστορική παρουσία των σλάβων που έγινε  με επιδρομές  στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι γνωστή...