Σύσκεψη για την πώληση ψαριών και αλιευμάτων στις λαϊκές αγορές

Σύσκεψη για την πώληση ψαριών και αλιευμάτων στις λαϊκές αγορές

Συνάντηση  εργασίας με θέμα τη βελτίωση  της εικόνας που εμφανίζει η  πώληση  ψαριών και αλιευμάτων  στις λαϊκές  αγορές  του νομού  Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και των εκπροσώπων του κλάδου.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας με  πωλητές και παραγωγούς όλων των επαγγελματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ζητήσει και τη δική  τους συνδρομή στην προσπάθεια  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για  την ποιοτική και την αισθητική αναβάθμιση του συγκεκριμένου θεσμού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπου συμμετείχαν πάνω από 60 επαγγελματίες, ο πρόεδρος  του Σωματείου Παραγωγών Επαγγελματιών Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών «Ομόνοια», Λάζαρος Παυλίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Πρόοδος», Γιώργος Λαβιδάς, ο πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών «Μακεδονία», Γιώργος Χρυσαφίδης,  ο  εντεταλμένος σύμβουλος  της Π.Κ.Μ. και πρόεδρος  της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών, Μιχάλης Χριστόπουλος, καθώς και  υπηρεσιακοί  παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε μια συμφωνία τεσσάρων σημείων. Σύμφωνα με αυτά, οι  πωλητές  δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα τηρούν  σχολαστικά  τους κανόνες υγιεινής  και Καθαριότητας  στους χώρους που καταλαμβάνουν στις λαϊκές, όπως και ότι θα προστατέψουν το επάγγελμά τους από τους αδιάφορους και όσους αρνούνται να συμμορφωθούν. 

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κ.ωσταςΓιουτίκας και κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  θα επισκεφθούν  τις επόμενες  μέρες  την ιχθυόσκαλα  της Μηχανιώνας, προκειμένου  να διερευνήσουν  τις  δυνατότητες συνεργασίας μαζί  της για τη διαχείριση  των υποπροϊόντων από την πώληση  των ψαριών στις λαϊκές αγορές. Παράλληλα, ο κ. Γιουτίκας θα έχει επικοινωνία με τους αντιδημάρχους Καθαριότητας όλων των δήμων προκειμένου να  συνεργαστούν στην επιλογή του βέλτιστου τρόπου αποκομιδής και ανακύκλωσης  των συσκευασιών από φελιζόλ που χρησιμοποιούν οι πωλητές  ψαριών. Τέλος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  σκοπεύει να προμηθεύσει τους επαγγελματίες σε κάθε λαϊκή  με μικρές  δεξαμενές  όπου θα μεταφέρουν τα  δύσοσμα απόνερα, τα οποία συνηθίζουν έως  τώρα να ρίχνουν στα  φρεάτια των δρόμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ κάλεσε  τους επαγγελματίες και τα συνδικαλιστικά  τους όργανα  να συμβάλλουν αποτελεσματικά  στο εγχείρημα  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για  ουσιαστική βελτίωση της εικόνας  που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές και να απομονώσουν τους πωλητές που δεν τηρούν  τους  κανόνες υγιεινής δυσφημώντας τον κλάδο.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιουτίκας, «οι επαγγελματίες  έδειξαν ότι έχουν τη διάθεση να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Αναγνώρισαν ότι υπάρχουν  πωλητές που  δεν ενδιαφέρονται για  το κοινό καλό, τη λειτουργικότητα και τη διατήρηση   των λαϊκών αγορών ως  ενός  ισχυρού θεσμού  που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών  και τόνισαν ότι  θα αναλάβουν  άμεσα πρωτοβουλίες  για την αντιμετώπιση  των κακώς  κειμένων. Τους   διαβεβαιώσαμε ότι θα είμαστε σταθεροί αρωγοί  τους σε αυτή την προσπάθεια και ήδη   τους ενημερώσαμε ότι προχωρούμε  σε  συγκεκριμένες ενέργειες  προς αυτή την κατεύθυνση. Σε  κάθε  πάντως περίπτωση  τους  επισημάναμε ότι  στο εξής οι έλεγχοι θα ενταθούν και οι παραβάτες  θα αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις  και τα πρόστιμα  που προβλέπονται. Η λειτουργία   των λαϊκών  αγορών  έχει  πολλά  περιθώρια  βελτίωσης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει σχέδιο για να τις αναβαθμίσει και να τις καταστήσει  εφάμιλλες  των υπαίθριων αγορών που υπάρχουν σε άλλες  ευρωπαϊκές  χώρες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου...

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού...

Επανεξετάζονται τα οστά των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα!

Επανεξετάζονται τα οστά των Βασιλικών Τάφων στη...

 Νέα στοιχεία, τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας και...

Τοποθέτηση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019

Τοποθέτηση του Δημήτρη Μούρνου στο Περιφερειακό...

Καλούμαστε για μια ακόμη χρονιά, να συζητήσουμε και να ...

Συμμετείχε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Συμμετείχε στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia”...

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε...

Εορτασμός ημέρας ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου

Εορτασμός ημέρας ενόπλων δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου

Την 21η Νοεμβρίου 2018 θα εορτασθεί με λαμπρότητα και...

Γευστικές δημιουργίες της Ημαθίας παρουσίασε ο

Γευστικές δημιουργίες της Ημαθίας παρουσίασε ο...

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος...

Λαμπερά εγκαινια για   τα linasexclusive jewels στη Βέροια

Λαμπερά εγκαινια για τα linasexclusive jewels στη Βέροια

Λαμπερά εγκαίνια και αγιασμό έκανε τη Παρασκευή 2...

Ξενοδόχοι και οινοποιοί   της Ημαθίας ευχαριστούν

Ξενοδόχοι και οινοποιοί της Ημαθίας ευχαριστούν

Οι  21 ξενοδόχοι της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας και οι 20...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, ευχαριστεί θερμά  την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βέροιας και ιδιαίτερα  τον Γιώργο Κυβεντίδη για την χορηγία όλων των υλικών (πλακιδίων...

 Νέα στοιχεία, τεκμηρίωση της ιστορικής αλήθειας και ανάδειξη της μεγάλης ανασκαφής στη Βεργίνα, μέσω προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας, ΑΠΘ και ΥΠΠΟΣε ανθρωπολογική επανεξέταση των οστών (σκελετικού...

Καλούμαστε για μια ακόμη χρονιά, να συζητήσουμε και να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται καθόλου στις ανάγκες αλλά και στις δυνατότητες μιας Περιφέρειας που, είναι...

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε στο μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός του κλάδου του τουρισμού στη χώρα μας, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που έλαβε χώρα 9-11 Νοεμβρίου 2018 στις...