Ενώ ζητούν συνάντηση με Τσίπρα…  - Τα αιτήματά τους στον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι -Εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης  στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Ενώ ζητούν συνάντηση με Τσίπρα… - Τα αιτήματά τους στον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι -Εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων με επικεφαλής τον προσωρινό πρόεδρο Στέργιο Κύρτσιο και προέδρους από τη Βόρεια Ελλάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό, τον ΕΛΓΑ, το καυτό θέμα των βοσκοτόπων, τις αποζημιώσεις στην γαλακτοπαραγωγή λόγων των άσχημων καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν το χειμώνα, τις άδειες λειτουργίας, τους ελέγχους στην αγορά ή και στην παραγωγή από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και φυσικά για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής φέτας.

Μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΠΕΚ, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για να θέσουν και στον πρωθυπουργό τα αιτήματά τους που είναι:

1. Φορολογικό-Ασφαλιστικό: Μείωση των συντελεστών φορολόγησης και αυτονόμηση του ΟΓΑ με μείωση των ασφαλίστρων (εισφορές)

2. Ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 με επανακαθορισμό του όρου Βοσκότοπος στην Ε.Ε. και κατανομή του βοσκότοπου στο ζωικό κεφάλαιο που πραγματικά βόσκει και όχι στα ενσταβλισμένα που δεν χρειάζονται βοσκότοπο και θα πρέπει να επιδοτηθούν με άλλο (συνδεδεμένες).

3. Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαχωρισμός της ζωικής παραγωγής από την φυτική με ξεχωριστά ταμεία.

4. Άδειες λειτουργίας με μία αίτηση στις ήδη υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις με σαφή και οριοθετημένο τρόπο ώστε να εκλείψει η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων.

5. Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων με το ψαλίδισμα έως και 70% της εξισωτικής, επαναφορά της εξισωτικής στο παλιό καθεστώς γιατί έχει χάσει τον χαρακτήρα της και πληρωμές των κτηνοτρόφων από παλιά προγράμματα (συνδεδεμένη εξισωτική παλαιότερων ετών καθώς και αποζημίωση από καταρροϊκό πυρετό).

6. Χρήση του κανονισμού de minimis για κάλυψη της χαμένης παραγωγής (γαλακτοπαραγωγή) σε όλους τους κτηνοτρόφους και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ για απώλεια ζωικού κεφαλαίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

7. Στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών με ανάλογη κατανομή κτηνιάτρων και ο όμορος Νομός να έχει 2-3 κτηνιάτρους.

8. Έλεγχος στη διακίνηση των προϊόντων ζωικής παραγωγής από την παραγωγή – εμπορία έως την εστίαση για αποφυγή ελληνοποιήσεων.

9. Υπεράσπιση και προστασία της φέτας με τη δημιουργία της «Διεπαγγελματικής Φέτας».

Εκλογές της ΠΕΚ στη Βέροια

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στη Βέροια και στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας στο Μακροχώρι (έδρα της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) μετά την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης-συνέλευσης της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου λόγω μη απαρτίας. Υποψηφιότητες έως Παρασκευή 15-9-2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στα e-mail: sylaigve@otenet.gr, ntiziak@hotmail.com ή στα τηλ.: 6986 690931 (Κύρτσιος Στέργιος), 6942 297682 (Καμπούρης Δημ.), 6946 585816 (Σιδηροπούλου Ελπίδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...