Ενώ ζητούν συνάντηση με Τσίπρα…  - Τα αιτήματά τους στον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι -Εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης  στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Ενώ ζητούν συνάντηση με Τσίπρα… - Τα αιτήματά τους στον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι -Εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων με επικεφαλής τον προσωρινό πρόεδρο Στέργιο Κύρτσιο και προέδρους από τη Βόρεια Ελλάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό, τον ΕΛΓΑ, το καυτό θέμα των βοσκοτόπων, τις αποζημιώσεις στην γαλακτοπαραγωγή λόγων των άσχημων καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν το χειμώνα, τις άδειες λειτουργίας, τους ελέγχους στην αγορά ή και στην παραγωγή από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και φυσικά για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής φέτας.

Μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΠΕΚ, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για να θέσουν και στον πρωθυπουργό τα αιτήματά τους που είναι:

1. Φορολογικό-Ασφαλιστικό: Μείωση των συντελεστών φορολόγησης και αυτονόμηση του ΟΓΑ με μείωση των ασφαλίστρων (εισφορές)

2. Ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 με επανακαθορισμό του όρου Βοσκότοπος στην Ε.Ε. και κατανομή του βοσκότοπου στο ζωικό κεφάλαιο που πραγματικά βόσκει και όχι στα ενσταβλισμένα που δεν χρειάζονται βοσκότοπο και θα πρέπει να επιδοτηθούν με άλλο (συνδεδεμένες).

3. Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαχωρισμός της ζωικής παραγωγής από την φυτική με ξεχωριστά ταμεία.

4. Άδειες λειτουργίας με μία αίτηση στις ήδη υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις με σαφή και οριοθετημένο τρόπο ώστε να εκλείψει η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων.

5. Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων με το ψαλίδισμα έως και 70% της εξισωτικής, επαναφορά της εξισωτικής στο παλιό καθεστώς γιατί έχει χάσει τον χαρακτήρα της και πληρωμές των κτηνοτρόφων από παλιά προγράμματα (συνδεδεμένη εξισωτική παλαιότερων ετών καθώς και αποζημίωση από καταρροϊκό πυρετό).

6. Χρήση του κανονισμού de minimis για κάλυψη της χαμένης παραγωγής (γαλακτοπαραγωγή) σε όλους τους κτηνοτρόφους και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ για απώλεια ζωικού κεφαλαίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

7. Στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών με ανάλογη κατανομή κτηνιάτρων και ο όμορος Νομός να έχει 2-3 κτηνιάτρους.

8. Έλεγχος στη διακίνηση των προϊόντων ζωικής παραγωγής από την παραγωγή – εμπορία έως την εστίαση για αποφυγή ελληνοποιήσεων.

9. Υπεράσπιση και προστασία της φέτας με τη δημιουργία της «Διεπαγγελματικής Φέτας».

Εκλογές της ΠΕΚ στη Βέροια

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στη Βέροια και στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας στο Μακροχώρι (έδρα της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) μετά την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης-συνέλευσης της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου λόγω μη απαρτίας. Υποψηφιότητες έως Παρασκευή 15-9-2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στα e-mail: sylaigve@otenet.gr, ntiziak@hotmail.com ή στα τηλ.: 6986 690931 (Κύρτσιος Στέργιος), 6942 297682 (Καμπούρης Δημ.), 6946 585816 (Σιδηροπούλου Ελπίδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος»

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση...

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ   Π. Δραγκόλα με τον Περιφερειάρχη   Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Π. Δραγκόλα με τον...

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων...

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση προϋπολογισμού της Βουλής

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση...

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας,...

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Του Ορέστη ΣιδηρόπουλουΣκάλιζα τα χαρτιά μου,...

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο διοργανώνουν   Αστυνομικοί, Δικηγόροι   και Εκπαιδευτικοί της Ημαθίας

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο...

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ως αρμόδια υπηρεσία για την εποπτεία και τον έλεγχο επί των αθλητικών σωματείων, ανακοινώνει ότι για την εύρυθμη...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου- την...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης (Γυμνασίου Λ.Τ. - Δημοτικών) έγιναν γνωστά τα εξής: "Κινητοποίηση των γονέων του Γυμνασίου - Λυκείου Ειρηνούπολης είχαμε την Τετάρτη για το πρόβλημα που...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα τα «Μέτρα ελέγχου...