Ενώ ζητούν συνάντηση με Τσίπρα…  - Τα αιτήματά τους στον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι -Εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης  στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Ενώ ζητούν συνάντηση με Τσίπρα… - Τα αιτήματά τους στον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι -Εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων με επικεφαλής τον προσωρινό πρόεδρο Στέργιο Κύρτσιο και προέδρους από τη Βόρεια Ελλάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό, τον ΕΛΓΑ, το καυτό θέμα των βοσκοτόπων, τις αποζημιώσεις στην γαλακτοπαραγωγή λόγων των άσχημων καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν το χειμώνα, τις άδειες λειτουργίας, τους ελέγχους στην αγορά ή και στην παραγωγή από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και φυσικά για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής φέτας.

Μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΠΕΚ, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για να θέσουν και στον πρωθυπουργό τα αιτήματά τους που είναι:

1. Φορολογικό-Ασφαλιστικό: Μείωση των συντελεστών φορολόγησης και αυτονόμηση του ΟΓΑ με μείωση των ασφαλίστρων (εισφορές)

2. Ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 με επανακαθορισμό του όρου Βοσκότοπος στην Ε.Ε. και κατανομή του βοσκότοπου στο ζωικό κεφάλαιο που πραγματικά βόσκει και όχι στα ενσταβλισμένα που δεν χρειάζονται βοσκότοπο και θα πρέπει να επιδοτηθούν με άλλο (συνδεδεμένες).

3. Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαχωρισμός της ζωικής παραγωγής από την φυτική με ξεχωριστά ταμεία.

4. Άδειες λειτουργίας με μία αίτηση στις ήδη υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις με σαφή και οριοθετημένο τρόπο ώστε να εκλείψει η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων.

5. Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων με το ψαλίδισμα έως και 70% της εξισωτικής, επαναφορά της εξισωτικής στο παλιό καθεστώς γιατί έχει χάσει τον χαρακτήρα της και πληρωμές των κτηνοτρόφων από παλιά προγράμματα (συνδεδεμένη εξισωτική παλαιότερων ετών καθώς και αποζημίωση από καταρροϊκό πυρετό).

6. Χρήση του κανονισμού de minimis για κάλυψη της χαμένης παραγωγής (γαλακτοπαραγωγή) σε όλους τους κτηνοτρόφους και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ για απώλεια ζωικού κεφαλαίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

7. Στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών με ανάλογη κατανομή κτηνιάτρων και ο όμορος Νομός να έχει 2-3 κτηνιάτρους.

8. Έλεγχος στη διακίνηση των προϊόντων ζωικής παραγωγής από την παραγωγή – εμπορία έως την εστίαση για αποφυγή ελληνοποιήσεων.

9. Υπεράσπιση και προστασία της φέτας με τη δημιουργία της «Διεπαγγελματικής Φέτας».

Εκλογές της ΠΕΚ στη Βέροια

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στη Βέροια και στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας στο Μακροχώρι (έδρα της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) μετά την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης-συνέλευσης της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου λόγω μη απαρτίας. Υποψηφιότητες έως Παρασκευή 15-9-2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στα e-mail: sylaigve@otenet.gr, ntiziak@hotmail.com ή στα τηλ.: 6986 690931 (Κύρτσιος Στέργιος), 6942 297682 (Καμπούρης Δημ.), 6946 585816 (Σιδηροπούλου Ελπίδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε σήμερα στη

Διαβάστε σήμερα στη "ΒΕΡΟΙΑ" που κυκλοφορεί 22/4

35 μέρες πριν...ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΞΙ (6)...

Επισκέφθηκε τη Βέροια η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελένη Παναγιωταρέα

Επισκέφθηκε τη Βέροια η υποψήφια Ευρωβουλευτής της...

Με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των...

Κ. Βοργιαζίδης: «Συμμερίζομαι τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου»

Κ. Βοργιαζίδης: «Συμμερίζομαι τις ανησυχίες του...

Περιοδεία στην αγορά και τους βασικούς εμπορικούς...

Γεωργία Μπατσαρά στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου: «Πρώτοι απ’ την πρώτη,  πρώτοι και τη δεύτερη Κυριακή»

Γεωργία Μπατσαρά στα εγκαίνια του εκλογικού της...

Διπλή γιορτή για τον συνδυασμό της , “Βέροια,...

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα...

Τα “Παιδιά της Άνοιξης”   και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε   κλιμάκιο της ομάδας γυναικών   της “Ώρας Ευθύνης”

Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό...

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της ομάδας γυναικών...

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας Μπατσαρά

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας...

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα...

Αντωνία Παπανδρώνη  Βιογραφικό της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου   με τον συνδυασμό   του Παύλου Παυλίδη   «Συνδημότες»

Αντωνία Παπανδρώνη Βιογραφικό της υποψήφιας...

Γεννήθηκα στη Βέροια στις 18-05-80.Γονείς μου είναι ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

35 μέρες πριν...ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΞΙ (6) ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝΓεωργία Μπατσαρά: Πρώτοι απ΄ την πρώτη Κυριακή, πρώτοι και τη δεύτερη…Ξεκινά η...

Με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, θεσμικούς παράγοντες της επιχειρηματικότητας και στελέχη της ΝΔ συναντήθηκε η Ελένη Παναγιωταρέα, υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατά την...