Ενώ ζητούν συνάντηση με Τσίπρα… - Τα αιτήματά τους στον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι -Εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Ενώ ζητούν συνάντηση με Τσίπρα… - Τα αιτήματά τους στον αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν οι κτηνοτρόφοι -Εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης στις 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων με επικεφαλής τον προσωρινό πρόεδρο Στέργιο Κύρτσιο και προέδρους από τη Βόρεια Ελλάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό, τον ΕΛΓΑ, το καυτό θέμα των βοσκοτόπων, τις αποζημιώσεις στην γαλακτοπαραγωγή λόγων των άσχημων καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν το χειμώνα, τις άδειες λειτουργίας, τους ελέγχους στην αγορά ή και στην παραγωγή από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και φυσικά για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής φέτας.

Μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΠΕΚ, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για να θέσουν και στον πρωθυπουργό τα αιτήματά τους που είναι:

1. Φορολογικό-Ασφαλιστικό: Μείωση των συντελεστών φορολόγησης και αυτονόμηση του ΟΓΑ με μείωση των ασφαλίστρων (εισφορές)

2. Ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 με επανακαθορισμό του όρου Βοσκότοπος στην Ε.Ε. και κατανομή του βοσκότοπου στο ζωικό κεφάλαιο που πραγματικά βόσκει και όχι στα ενσταβλισμένα που δεν χρειάζονται βοσκότοπο και θα πρέπει να επιδοτηθούν με άλλο (συνδεδεμένες).

3. Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και διαχωρισμός της ζωικής παραγωγής από την φυτική με ξεχωριστά ταμεία.

4. Άδειες λειτουργίας με μία αίτηση στις ήδη υπάρχουσες εκμεταλλεύσεις με σαφή και οριοθετημένο τρόπο ώστε να εκλείψει η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων.

5. Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των κτηνοτρόφων με το ψαλίδισμα έως και 70% της εξισωτικής, επαναφορά της εξισωτικής στο παλιό καθεστώς γιατί έχει χάσει τον χαρακτήρα της και πληρωμές των κτηνοτρόφων από παλιά προγράμματα (συνδεδεμένη εξισωτική παλαιότερων ετών καθώς και αποζημίωση από καταρροϊκό πυρετό).

6. Χρήση του κανονισμού de minimis για κάλυψη της χαμένης παραγωγής (γαλακτοπαραγωγή) σε όλους τους κτηνοτρόφους και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ για απώλεια ζωικού κεφαλαίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

7. Στελέχωση των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών με ανάλογη κατανομή κτηνιάτρων και ο όμορος Νομός να έχει 2-3 κτηνιάτρους.

8. Έλεγχος στη διακίνηση των προϊόντων ζωικής παραγωγής από την παραγωγή – εμπορία έως την εστίαση για αποφυγή ελληνοποιήσεων.

9. Υπεράσπιση και προστασία της φέτας με τη δημιουργία της «Διεπαγγελματικής Φέτας».

Εκλογές της ΠΕΚ στη Βέροια

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στη Βέροια και στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας στο Μακροχώρι (έδρα της Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων) θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) μετά την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης-συνέλευσης της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου λόγω μη απαρτίας. Υποψηφιότητες έως Παρασκευή 15-9-2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις στα e-mail: sylaigve@otenet.gr, ntiziak@hotmail.com ή στα τηλ.: 6986 690931 (Κύρτσιος Στέργιος), 6942 297682 (Καμπούρης Δημ.), 6946 585816 (Σιδηροπούλου Ελπίδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποψήφιος για τον Δήμο Αλεξάνδρειας  ο Κώστας Ναλμπάντης

Υποψήφιος για τον Δήμο Αλεξάνδρειας ο Κώστας...

-«Η μόνη μας ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι το Ανθρωποκεντρικό μας...

Για τη στάση του Δικηγορικού  Συλλόγου Βέροιας στο συλλαλητήριο της Ημαθίας για τη Μακεδονία

Για τη στάση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας στο...

Μια πρόταση – άποψη μέσα από κάποια ερωτήματα,...

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου Η ΝΟΔΕ Ημαθίας  και οι ΔΗΜΤΟ Βέροιας, Νάουσας  και Αλεξάνδρειας  κόβουν βασιλόπιτα -Κεντρικός ομιλητής ο Κωστής Χατζηδάκης

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου Η ΝΟΔΕ Ημαθίας και οι ΔΗΜΤΟ...

 Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΟΔΕ Ημαθίας , όπως επίσης...

Μην κυρώσετε  την Συμφωνία των  Πρεσπών -Μην παραδώσετε την ιστορία της Μακεδονίας

Μην κυρώσετε την Συμφωνία των Πρεσπών -Μην...

Αναμφισβήτητα τεκμήρια 2300 χρόνων διατρανώνουν ότι  η...

Επιτροπή Αγώνα Ημαθίας προς Φορείς, Συλλόγους και Σωματεία Ημαθίας:  «Σας ζητούμε  συμπαράσταση,  ψηφίσματα,  κλείσιμο καταστημάτων και δυναμικό παρόν  για τη Μακεδονία»

Επιτροπή Αγώνα Ημαθίας προς Φορείς, Συλλόγους και...

-Για το συλλαλητήριο της Τρίτης στη ΒέροιαΤην  ηθική...

Το χρέος μας

Το χρέος μας

  Της Νίκης Καρατζιούλα*Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα...

Αναβαθμίζονται ενεργειακά  τα Δημοτικά Σχολεία, 16ο, 6ο - 13ο και 2ο του Δήμου Βέροιας

Αναβαθμίζονται ενεργειακά τα Δημοτικά Σχολεία, 16ο, 6ο...

-Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου ύψους  1.646.000 ευρώ στο ...

Ομιλία του υποψήφιου του ΚΚΕ  Θωμά  Τσουκαλά  στη Νάουσα

Ομιλία του υποψήφιου του ΚΚΕ Θωμά Τσουκαλά στη...

Την Τετάρτη  23 Ιανουαρίου  2019 , στις 18:00 , στο κτίριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

-«Η μόνη μας ΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι το Ανθρωποκεντρικό μας Πρόγραμμα», δηλώνειΤη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε επίσημα χθες με δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ ο Κώστας...

Μια πρόταση – άποψη μέσα από κάποια ερωτήματα, καταθέτει  προς  τον  Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, με επιστολή του, ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης...